İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Murat Kırçal
(düzenlendi)

arkadaşlar benim connect 90 ps 2005 model 201700 de ama şu sıralar mübarek ford kamyon gibi yakıyor 100 km 9 litre 1 ay önce 7 litre idi...Bir arıza olabilirmi?Arabamdan şikayetçi değilim ama merak ettim birde araba 200000 binde yani...

tarihinde Murat Kırçal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

arkadaşlar benim connect 90 ps 2005 model 201700 de ama şu sıralar mübarek ford kamyon gibi yakıyor 100 km 9 litre 1 ay önce 7 litre idi...Bir arıza olabilirmi?Arabamdan şikayetçi değilim ama merak ettim birde araba 200000 binde yani...

1 ay önce ile şuan arasında sıcaklık farkı ne kadar ve kullanım tarzınızda bir değişiklik oldumu

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ferit Tanrıyar

Bilginiz olsun diye söylemek istediğim birşey var. Geçen gün mazot lambası yandı ve yol bilgisayarı kalan yakıtla 80 km gidebilecegim uyarısını verdi, yaklaşık 40/50 km daha yol yaptım ve depoyu doldurdum. Depo tam 45 lt mazot aldı yani aracın deposunda daha 15 lt mazot varmış. Bilgilerinize...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Bilginiz olsun diye söylemek istediğim birşey var. Geçen gün mazot lambası yandı ve yol bilgisayarı kalan yakıtla 80 km gidebilecegim uyarısını verdi, yaklaşık 40/50 km daha yol yaptım ve depoyu doldurdum. Depo tam 45 lt mazot aldı yani aracın deposunda daha 15 lt mazot varmış. Bilgilerinize...

Yol bilgisayarı yanıltıyor 

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Yanıltmayı bırak insanın psikolojisini bozacak:) Yok mu bu mereti düzgün çalışır hale getirmenin bir yolu?

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Yanıltmayı bırak insanın psikolojisini bozacak:) Yok mu bu mereti düzgün çalışır hale getirmenin bir yolu?

yok malesef onun için ekranı baz alıp kendinize takıntı yapmayın ben alıştım şahsen :)

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal

1 ay önce ile şuan arasında sıcaklık farkı ne kadar ve kullanım tarzınızda bir değişiklik oldumu

Hayır devamlı aynı kullanırım.Araca alışığımdır ama geçen aracın hava  filtresini değiştirdim bayağı pislik toz vardı, şimdi bakıcam ne yakmış.

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Yol bilgisayarına göre 11,5-12,5 lt. arasında gezen yakıt tüketimim vardı, baskı balata kaçırdığı için değiştirdim ve sonrasında yol bilgisayarına göre tüketim ortalama 10,5 lt. civarlarına düştü, tabi bu şehir içinde. Depoda mazot azaldı uyarısı veren yol bilgisayarı kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi 80 km. olarak gösterdi, yaklaşık 40-50 km. daha kullandım ve sonrasında benzinlikte depoyu doldurdum, tam 45 lt. mazot aldı, yani depoda daha 15 lt. mazot varmış, bu nedenle yol bilgisayarına güvenmemek gerektiğini test etmiş oldum. Daha sonra şehir içinde, normal kullanımla 106 km. yol yaptım, araç az yaksın diye uğraşmadım yani, sonra aynı benzinliğin aynı pompasına yanaştım ve depoyu tekrar doldurdum ve tam 50 TL'lik mazot aldı, 50/106=470 krş civarı bir tüketimim olmuş, sizce bu normal midir, yoksa aracın baskı balataya alışma süreci vardır da onu mu beklemem lazım? Ayrıca bugün hava filtresini de değiştirdim. Kullanımın dışında tüketimi arttıran başka nedenler var mıdır?

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Yol bilgisayarına göre 11,5-12,5 lt. arasında gezen yakıt tüketimim vardı, baskı balata kaçırdığı için değiştirdim ve sonrasında yol bilgisayarına göre tüketim ortalama 10,5 lt. civarlarına düştü, tabi bu şehir içinde. Depoda mazot azaldı uyarısı veren yol bilgisayarı kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi 80 km. olarak gösterdi, yaklaşık 40-50 km. daha kullandım ve sonrasında benzinlikte depoyu doldurdum, tam 45 lt. mazot aldı, yani depoda daha 15 lt. mazot varmış, bu nedenle yol bilgisayarına güvenmemek gerektiğini test etmiş oldum. Daha sonra şehir içinde, normal kullanımla 106 km. yol yaptım, araç az yaksın diye uğraşmadım yani, sonra aynı benzinliğin aynı pompasına yanaştım ve depoyu tekrar doldurdum ve tam 50 TL'lik mazot aldı, 50/106=470 krş civarı bir tüketimim olmuş, sizce bu normal midir, yoksa aracın baskı balataya alışma süreci vardır da onu mu beklemem lazım? Ayrıca bugün hava filtresini de değiştirdim. Kullanımın dışında tüketimi arttıran başka nedenler var mıdır?

Ferit abi aynı sorun bende de var benim aracında baskı balatası kaçırıyor yaptırabilmek için servisle mücadele ediyorum bir önceki dolumunuzda litresini kaçtan aldınız? En son gelen zamndan önce 4,55 tl idi en son aldığınız yakıtı da yeni zamlar üzerinden almış iseniz ondan farkeder ben en son 4,64 tl üzerinden yakıt aldım bitirdim yine aynı pompadan terkrar aldım yaptığım hesaplamalar sonu 0,35 krş çıktı tabi bunda hava şartları  kullanım şekliniz yoğun trafiğin çok etkisi var ama yine de bana çok gibi geldi sanki ayrıca size bir numara vermiştim onunla irtibata geçtiniz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Galiba ben de aynı fiyatlardan aldım. Zamdan sonra aldığım miktar 10 lt olduğu için zammın bir etkisi olacağını düşünmüyorum, verdiğin numarayı da ekonomik durum nedeni arayamadım. 35 kuruşu görsem benim için bir sorun kalmayacak. Bu durumun elbette bir problem ile ilgisi vardır diye düşündüğüm için o problemin ne olduğunu bulmaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

İkinci defa deniyorum ve şehir içinde 50 kuruş yakıyorum var mı arttıran:)?

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

İkinci defa deniyorum ve şehir içinde 50 kuruş yakıyorum var mı arttıran:)?

Ben dada 37 kuruşu geçemedim :)

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Senin yöntemi biliyorum da bana tuzlu geliyor:)

benim yöntem daha araba da bağlı değil henüz bende bağlamadım aracın orjinal hali bu :)

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

İyiymiş, maşallah diyelim de nazar değmesin:)

valla abi çok maşallah dedik de nazar değdi arabama baskı balata kaçırıyor yakıtım birazda onda yüksek diye düşünüyorum 

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Vallahi ben baskı balatayı debriyaj bilyesi de dahil 450 TL'ye işçilik dahil değiştirdim ama yakıt tüketimi düzelmedi ama araba baya güzel oldu.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Vallahi ben baskı balatayı debriyaj bilyesi de dahil 450 TL'ye işçilik dahil değiştirdim ama yakıt tüketimi düzelmedi ama araba baya güzel oldu.

Sizin arabada başka problemler var gibi de bakalım hayırlısı er ya da geç ortaya çıkacak elbet bende dışarda herşey dahil 400 lira fiyat aldım ancak araç garantili olduğu için servise baskı yapıyorum bakalım hayırlısı 

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Bir an önce ortaya çıkması iyi olacak. Çünkü sorunu bulmak için gereksiz masraf yapmak istemiyorum. Sence sorun ne olabilir, tahminin var mı? Bir defa da depofaki mazotu sonuna kadar bitirerek deneme yapmayı düşünüyorum. Çünkü geçen gün depo lambası yandı ve 80 km menzil gösterdi yaklaşık 40 km daha yol yaptım ve depoyu tekrar doldurdum 45 lt mazot aldı, anlaşılacak gibi değil sanki benimle dalga geçiyor:)

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Bir an önce ortaya çıkması iyi olacak. Çünkü sorunu bulmak için gereksiz masraf yapmak istemiyorum. Sence sorun ne olabilir, tahminin var mı? Bir defa da depofaki mazotu sonuna kadar bitirerek deneme yapmayı düşünüyorum. Çünkü geçen gün depo lambası yandı ve 80 km menzil gösterdi yaklaşık 40 km daha yol yaptım ve depoyu tekrar doldurdum 45 lt mazot aldı, anlaşılacak gibi değil sanki benimle dalga geçiyor:)

Depodaki yakıtı komple bitirirseniz sıkıntı olur hava yapar sonra mazotun tadına bakmak zorunda kalırsınız ki hiç tavsiye etmem iğrenç bir tada sahip  :) Ankara'da olsanız ya da gelme gibi bir şansınız olsa yardımcı olmaya çalışırdım ancak öyle bir şansınız yok gibi görünüyor sorun olarak aklıma bir şey gelmiyor benimde yakıt sorunum vardı  cihaz takarak çözmüştüm herşeyden önce size çok sağlam bir usta lazım sanırım Uşak'da bunu bulmak zor galiba, ama şöylede bir durum var kapınızda aslan besliyorsanız yediğine bakmayacaksınız  :) connectlerin geneline baktığımız zaman herkes sadece yakıttan şikayetçidir ki bununda normal yollardan bir çözümü yok zaten olsa da öle aman aman olmayacaktır ki yakıt fiyatları malum her geçen gün artıyor bunları da göz önünde bulunduracak olursak aslanlarımız ne yapsın  :) ama sizin için özel olarak araştırıcam bu konuyu, sizden bir ricam olucak şimdiye kadar araca neler yaptığınız konusun da beni bilgilendirirseniz bende o bilgilere göre biraz araştırayım ne değişti neler yapıldı gibi.Allahın izniyle er ya da geç buluruz sıkıntının ne olduğunu siz canınızı sıkmayın  :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Kırçal

arkadaşlar benim connect 90 ps 2005 model 201700 de ama şu sıralar mübarek ford kamyon gibi yakıyor 100 km 9 litre 1 ay önce 7 litre idi...Bir arıza olabilirmi?Arabamdan şikayetçi değilim ama merak ettim birde araba 200000 binde yani

Arkadaşlar sıkıntı çözüldü. arabamın hava filtresini değiştirince sıkıntı ortadan kalktı..Şuan şehir içi aracım 7 litre gibi bir yakıt yakıyor.Çok güzel.şehir dışı 100 km saa hızla 5.2 litre.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Arkadaşlar sıkıntı çözüldü. arabamın hava filtresini değiştirince sıkıntı ortadan kalktı..Şuan şehir içi aracım 7 litre gibi bir yakıt yakıyor.Çok güzel.şehir dışı 100 km saa hızla 5.2 litre.

Gözünüz aydın abi çok sevindim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...