İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Ersin Ulupınar

2008 model o bakımdan sıkıntı çıkarmı diye sormak istedim. Genellikle pompayı öldürür diye bazı yazılar 

benim yaptırdığım firma eski model araçlarda ilk önce aracı kontrolden geçiriyor ve kullanıcıyı bilgilendiriyor eğer olumsuz yönleri olucağına dair tespitlerde bulunurlarsa zaten siz isteseniz de uygulamayı gerçekleştirmiyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Olcay Ergün

benim yaptırdığım firma eski model araçlarda ilk önce aracı kontrolden geçiriyor ve kullanıcıyı bilgilendiriyor eğer olumsuz yönleri olucağına dair tespitlerde bulunurlarsa zaten siz isteseniz de uygulamayı gerçekleştirmiyor 

Aracın yazılımı değiştiren firmanın iletişim bilgilerini verebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Kaya Yasak

Merhaba arkadaşlar,

bende 2012 silver var. şehir içi en fazla 6,7Lt yakıyor, şehirler arası ( geçen ay İstanbul'a gittim. Bahçelievler'e, Sirkeci, Eminönü falan gezdim. yani şehir içi trafiğine de girdim.) 5,6Lt. çekiş konusunda ise bir şikayetim yok. 110'luk nasıldır bilmiyorum, kullanmadım ama İstanbul'da Ford yetkili satıcısında satış danışmanlığı yapan arkadaşım var o kullandı, aracın gayet iyi dedi.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

yakıt değerleriniz çok iyi durumda benim aracımın yakıtı 10,5-10,9 arasında oynuyordu ş.içi tüketimim araca yazılım attıktan sonra şuan kış şartlarını ele alacak olursak 7,5-8 litre arasında oynuyor

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

yakıt değerleriniz çok iyi durumda benim aracımın yakıtı 10,5-10,9 arasında oynuyordu ş.içi tüketimim araca yazılım attıktan sonra şuan kış şartlarını ele alacak olursak 7,5-8 litre arasında oynuyor

110'luk un yazılımlı halini merak ediyorum valla :)

Yorum bağlantısı
Ceyhun Uğur

bu ulkede araba surmek kadar sıkıntılı bır durum yok mazot benzın lpg hepsının ayrı bır derdı var mazot az yakar bakımı yuksek cıkar benzın cok yakar bakımı azdır lpg de az yakar ama motora zarar verır nasıl bır dongudur anlamış değilim

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

110'luk un yazılımlı halini merak ediyorum valla :)

bir araç bu kadar mı değişir anlatılmaz yaşanır :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

bir araç bu kadar mı değişir anlatılmaz yaşanır :)

110 luk bile fazlasıyla güçlü bende düşündüm yazılım işini satma durumu var eğer olmazsa yapılabilri. :)

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

110 luk bile fazlasıyla güçlü bende düşündüm yazılım işini satma durumu var eğer olmazsa yapılabilri. :)

valla kardeşim eğer satmayacaksanız şiddetle tavsiye ederim ama tabiki profesiyonel kişiler tarafından yapılması şartı ile :)

valla kardeşim eğer satmayacaksanız şiddetle tavsiye ederim ama tabiki profesiyonel kişiler tarafından yapılması şartı ile :)

özellikle sizin araç daha güzel olur km'den dolayı ben daha 10,000 km'yi yeni devirdim aslında tam olarak randuman alamıyorum 2 bakımdan sonra oturacağını söylediler benim aracın yazılımını yapan kişiler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

özellikle sizin araç daha güzel olur km'den dolayı ben daha 10,000 km'yi yeni devirdim aslında tam olarak randuman alamıyorum 2 bakımdan sonra oturacağını söylediler benim aracın yazılımını yapan kişiler

Bakalım kısmet bir iki aya belli olur :)

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Chip yapılan Connect'lerin %90'ının yol bilgisayarı doğru ölçüm yapamıyor o nedenle pek aldanmayın ona.

Depoyu doldurun, yol bilgisayarını sıfırlayın 100 km sonra tekrar doldurun ve aldığınız yakıtla yol bilgisayarındaki değeri karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız.

Chip'ten sonra ani hızlanma yapmayıp  2000 deviri geçmeden kullanınca yakıt azcık düşüyor. Onun dışında yüksek devir ve seri kullanımda aracın yakıtı artıyor.

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Chip yapılan Connect'lerin %90'ının yol bilgisayarı doğru ölçüm yapamıyor o nedenle pek aldanmayın ona.

Depoyu doldurun, yol bilgisayarını sıfırlayın 100 km sonra tekrar doldurun ve aldığınız yakıtla yol bilgisayarındaki değeri karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız.

Chip'ten sonra ani hızlanma yapmayıp  2000 deviri geçmeden kullanınca yakıt azcık düşüyor. Onun dışında yüksek devir ve seri kullanımda aracın yakıtı artıyor.

+1 

Yakıt açısndan düşünmedim ben zaten yakıtı artar.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

buradaki amaçta zaten aracın alt devr torklarını iyileştirip gaza fazla basma hissinden kurtulmak depoyu doldurdum 170 lira aldı ş.içi 100 km yaptım tekrar doldurdum aynı istasyon ve aynı pompa yaptığım hesaplamalar doğrultusunda 0,28 krş yaktı

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

+1 

Yakıt açısndan düşünmedim ben zaten yakıtı artar.

Ben arkadaş insanları yanlış bilgilendirmesin diye söyledim. 

Performans baya değişiyor ama. Chip'li 110'luk kullandım. Chip'li 90'lıkla yolculuk yaptım.

Tam babamı ikna ettirdim Chip yaptırcaktık(100 hp olcaktı aracım) ev inşaatına girince bütçe ayıramadık ona. İlk fırsatta yaptırıcam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

şuda var tabi eğer aracı performansa geçirirseniz yazılım olmasada yakar olsada yakar zaten

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

yanlış anlaşılmak istemem yakıt konusunda yazılım düşürüyor diye iddaa edemem etmiyorumda çünkü bu kişiye bağlı olan bir şey yazılım sayesinde gaza fazla yüklenmiyorsunuz araç devrini daha çabuk alıyor bu da ister istemez  az da olsa cebinize yansıyor tabi benim demek istediğim konu buydu konuyu yanlış ifade ettiysem özürledilerim arkadaşlar

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

yanlış anlaşılmak istemem yakıt konusunda yazılım düşürüyor diye iddaa edemem etmiyorumda çünkü bu kişiye bağlı olan bir şey yazılım sayesinde gaza fazla yüklenmiyorsunuz araç devrini daha çabuk alıyor bu da ister istemez  az da olsa cebinize yansıyor tabi benim demek istediğim konu buydu konuyu yanlış ifade ettiysem özürledilerim arkadaşlar

Aynen öyle abi seri kullanımda stok halde bile zaten bizim araçlar çok yakıyor.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Aynen öyle abi seri kullanımda stok halde bile zaten bizim araçlar çok yakıyor.

seri kullanımda konusunda sana katılyorum yani ona yazılımında yapabileceği bir şey yok ama zevkli oluyo diğer 110 luklar peşinden gelemiyor sonra hırs yapıyolar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

buradaki amaçta zaten aracın alt devr torklarını iyileştirip gaza fazla basma hissinden kurtulmak depoyu doldurdum 170 lira aldı ş.içi 100 km yaptım tekrar doldurdum aynı istasyon ve aynı pompa yaptığım hesaplamalar doğrultusunda 0,28 krş yaktı

Önceki mesajına bakılırsa Chip 3 lt yakıt tasarufu yapmış gibi söylüyorsunuz ama  :unsure2: Onun en büyük nedeni aracınız yeniydi km yükseldikçe aracın yakıtının normale inmesi, araca alışmanız ve kullanım tarzınız. Yakıtın düşmesine Chip'in katkısı yok denecek kadar azdır.

şuda var tabi eğer aracı performansa geçirirseniz yazılım olmasada yakar olsada yakar zaten

Performanlı kullanımda Chip'li Connect Chip'size göre ortalama 1 lt fazla yakıyor ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Önceki mesajına bakılırsa Chip 3 lt yakıt tasarufu yapmış gibi söylüyorsunuz ama  :unsure2: Onun en büyük nedeni aracınız yeniydi km yükseldikçe aracın yakıtının normale inmesi, araca alışmanız ve kullanım tarzınız. Yakıtın düşmesine Chip'in katkısı yok denecek kadar azdır.

+1 :)

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Performanlı kullanımda Chip'li Connect Chip'size göre ortalama 1 lt fazla yakıyor ;)

ben yakıt konusunda yazılım yakıtta %100 tasarruf sağlıyor demiyorum zaten azda olsa etkisi var dedim uğur kardeşim kendimi yanlış ifade ettim sanırım kusurabakmayın hakkınızı helal edin yanlış yönlendirmeye çalışmıyorum sizi, ben sadece araçda gözlemdiklerimi paylaşmak istedim seninde dediğin gibi araç yeni, 10,000 km yi daha yeni geçti motor artık yavaş yavaş rayına oturmaya başladı bununla birlikte araç kullanma tarzım da değişti tabi aracı daha iyi tanıyorum önceye göre bunların hepsi bir etken tabiki ben anlatmak istediğim konu şuydu hani yazılım yaparak alt devir torklarının daha iyi seviyeye gelmesinden dolayı örnek her vites değiştirken devir saati 2000-2200 devir cevirmiyosunda 1,5-1,7 devir çeviriyosun araç kendini  düşük devirlerde daha çabuk toparlıyor ve böylelikle gaza fazla basmıyorsunuz anlamında söylemek istemiştim :)

Yorum bağlantısı
Kaya Yasak

Valla arkadaşlar, ben bu yazılım olayına pek sıcak bakmıyorum. Düşünsenize, bu motor üreticisi firmalar, kaç milyon Euro yatırımlar yapıyor, ne mühendisler çalıştırıyor ve sonunda bir motor üretiyor ama bu ürettiği motora uygun olmayan veya zayıf çalıştıran ve çok yaktıran bir yazılım ile piyasaya salıyorlar. Sonra piyasadaki bizim cevher ustalar bunu keşfedip motorun hem performansını arttırıyor hem de az yaktırıyor. ben pek inanamıyorum buna.  

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Valla arkadaşlar, ben bu yazılım olayına pek sıcak bakmıyorum. Düşünsenize, bu motor üreticisi firmalar, kaç milyon Euro yatırımlar yapıyor, ne mühendisler çalıştırıyor ve sonunda bir motor üretiyor ama bu ürettiği motora uygun olmayan veya zayıf çalıştıran ve çok yaktıran bir yazılım ile piyasaya salıyorlar. Sonra piyasadaki bizim cevher ustalar bunu keşfedip motorun hem performansını arttırıyor hem de az yaktırıyor. ben pek inanamıyorum buna.  

yakıt konusunda evet pek fazla değişiklik olmuyor ancak performans açısından hissedilir değişiklikler oluyor aracın ivmelenmesi daha iyi bir hale geliyor

Yorum bağlantısı
Kaya Yasak

muhakkak bir fark vardır. Yoksa insanlar neden para verip te bu işe girişsin. ama bu işlemin harcadığın paradan başka bedeli de vardır. Çünkü otomotiv sektöründe bir parçanın ( küçük bir parçadan bahsediyorum, motor gibi kompleks bir yapıyı siz düşünün ) seri üretime girebilmesi için çeşitli testlerden ve ölçümlerden geçmiş olması gerekir. Eğer testlerde bir problem veya şüphe var ise imalat süreçleri tasarımdan tutunda hammaddesine kadar incelenir eğer ve değişmesi gereken süreçler değiştirilir. o nedenle motorlarda üreticinin tanıtmış olduğu yazılım bence en uygun yazılımdır.  

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

muhakkak bir fark vardır. Yoksa insanlar neden para verip te bu işe girişsin. ama bu işlemin harcadığın paradan başka bedeli de vardır. Çünkü otomotiv sektöründe bir parçanın ( küçük bir parçadan bahsediyorum, motor gibi kompleks bir yapıyı siz düşünün ) seri üretime girebilmesi için çeşitli testlerden ve ölçümlerden geçmiş olması gerekir. Eğer testlerde bir problem veya şüphe var ise imalat süreçleri tasarımdan tutunda hammaddesine kadar incelenir eğer ve değişmesi gereken süreçler değiştirilir. o nedenle motorlarda üreticinin tanıtmış olduğu yazılım bence en uygun yazılımdır.  

söyledikleriniz konusunda haklısınız size katılıyorum ancak şöylede bir durum var emin olmamakla beraber bizim suan kullanmakta olduğumuz conenctler üretildiği yerde 135 ps olarak üretiliyor ancak türkiye ye gönderilirken kendi ülkemiz şartlarına uyarladıkları için aracın üstünde vaar olan gücü kısıtlayıp (75-90-110) ps şeklinde öyle gönderiliyo suda var tabiki bunların arasında konfigürasyon farklılıkları da mevcut örneğin 90 ps ile 110 ps olan connectlerin turbo beslemesi farklı 110 ps olan aracın turbosu biraz daha büyük gibi ama dediğim gibi araçlarımız yüksek güç destekli aslında yanlışım varsa affola ineternet ortamında yaptığım araştırmalar doğrultusunda bunları söyleyebiliyorum yanlış bildiğim illaki vardır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...