İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Caner Açıksöz

evet onları düşündükçe ben de çıldırıyorum. 500 lira sigorta ödedim. muayene vs. .. :( geçen gün ilk arabamdan gördüm ilanlarda 1.6 opel astra 2001 model içim gitti aramamak için kendimi zor tuttum connect in ferahlığını gücünü sağlamlığını değişemedim ama masrafı biraz daha az olsa çok güzel olcak benim connect 2005 model olmasına rağmen 260 lira bandrolü bunlara bi düzenleme gelmesi lazım.

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez
  Aydın Sert yazdı:

Farklı bir konu açmak istemedim buradan paylaşayım.

Sinop'a gittim ve geldim verilerim şöyle:

Depoyu Opet'ten litre fiyatı 4.10' dan tamamen doldurdum. 340 km yol yaptıktan sonra tekrar Opet'ten yine 4.10' dan doldurdum ve 96 Tl'lik mazot aldı.

355 km daha yol yaptım ve yine Opet'ten litresi 4.10' dan doldurdum. Kısaca;

Litre Fiyatı : 4.10 Tl

Toplam Km : 695 Km

Toplam Yakıt : 96+96=192 TL

100 Km'de ya da km ne kadar harcamışım???

güzel değerler ama biraz daha az yakabilirdi diye düşünüyorum.çünkü sizin değerlerinize göre benim aracım şehir içinde aynı değerleri yakalıyor.fakat bende şehirler arası 250 krş altına hiç inemedim henüz

Yorum bağlantısı
İbrahim Can
  ihsan sabri dönmez yazdı:

güzel değerler ama biraz daha az yakabilirdi diye düşünüyorum.çünkü sizin değerlerinize göre benim aracım şehir içinde aynı değerleri yakalıyor.fakat bende şehirler arası 250 krş altına hiç inemedim henüz

hangi mazotu kullanıyorsunuz ve ortalama yakıt tüketimi kaç lt gösteriyor acaba

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez
  İbrahim Can yazdı:

hangi mazotu kullanıyorsunuz ve ortalama yakıt tüketimi kaç lt gösteriyor acaba

opetten euro dizel alıyorum göstergede 6.2 şu an ort tük.

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

aynen abiler bende shell kullanıyordum opet e geçtim arabanın çalışması bile değişti.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

opetten euro dizel alıyorum göstergede 6.2 şu an ort tük.

2 kere opettem fulledim ilkinde 520 de ikincisinde 540 km de ışık yandı.çabuk gidiyor dedik petrol ofisinden fulledim 46 lt mazot aldım 190 tl ye şu anda 390 km deyim ve mazot çubuğu son çeyrekte her çeyreğe 100 km düşüyor neredeyse yağmurdan kaçarken doluya tutulduk gibi bir şey oldu resmen. 7.7 ortalama yakıt gösteriyor son bir buçuk aydır. Çözemedim gitti o yüzden artık hesaplamayacağım km de sıfırlamıcam en iyi o heralde :)

Yorum bağlantısı
Reşat Aslan

evet katılıyorum varsın yaksın tank gibi araba kendimi güvende hissediyurum iki oda bir salon gibi ferah connet kullanalar otomobillerde sılklırlar :good1:

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez

evet arkadaşlar güncel yakıt değerlerim bu zamana kadar hep opetten alıyordum ancak bi değişiklik yapıp shell GTL dizel yakıtını tercih ettim.aracın alt devirlerdeki ivmelenmesi hissedilir derecede değişti.tercih etmemin sebebi de motordaki kurum oluşumu siyah duman ve performans gibi nedenler.şimdilik bunu deneyeceğim depo bittiğindeki değerleri yine sizlerle paylaşacağım.buyrun depo fullendikten sonraki durum

20130512204440.jpg

20130512204431.jpg

20130512204456.jpg

20130512204449.jpg

connect çok yakıyor içiyor mazot canavarı gibi tabirleri bu araçlar için kullananlar iyi incelesin.ankara için çok yoğun olmasada şehir trafiğinde sabah akşam kullanım sonrası oluşan değerler..

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

ben bu km de deponun ilk çeyreği bitiyor ya çok iyi değerler valla ben 7.0 lt i bile görmedim daha yakıt bu kadar fark ediyor mu gerçekten

ben depoyu fullediğim de bile 800 km gider göstermedi daha 600 güzukuyor.opetten alırkende mi böyle değerleri yapıyordun abi

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez
  İbrahim Can yazdı:

ben bu km de deponun ilk çeyreği bitiyor ya çok iyi değerler valla ben 7.0 lt i bile görmedim daha yakıt bu kadar fark ediyor mu gerçekten

ben depoyu fullediğim de bile 800 km gider göstermedi daha 600 güzukuyor.opetten alırkende mi böyle değerleri yapıyordun abi

en son opeti kullandım shell den fullediğim durumu :) herşey sağ ayakta bitiyor ışık var duracaksın zaten basmanın bir anlamı yok arkadaki sıkıştırıyo mu basma sen geçsin o hırs yapma sabırlı ol hepsi bu :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

en son opeti kullandım shell den fullediğim durumu :) herşey sağ ayakta bitiyor ışık var duracaksın zaten basmanın bir anlamı yok arkadaki sıkıştırıyo mu basma sen geçsin o hırs yapma sabırlı ol hepsi bu :)

peki opetten alırken de bu değerleri görüyormuydun :)

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez
  İbrahim Can yazdı:

peki opetten alırken de bu değerleri görüyormuydun :)

evet aynı yine değişiklik pek görmedim ama azıcık yada bana öyle geliyor biraz arttı gibi

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

evet aynı yine değişiklik pek görmedim ama azıcık yada bana öyle geliyor biraz arttı gibi

valla çok iyi değerler ben daha bu değerleri hiç yakalayamadım ama dedğiniz gibi kullanış şeklinde bitiyor herşey galiba biraz fazla bastırıyoruz gaza

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez
  İbrahim Can yazdı:

valla çok iyi değerler ben daha bu değerleri hiç yakalayamadım ama dedğiniz gibi kullanış şeklinde bitiyor herşey galiba biraz fazla bastırıyoruz gaza

bu gün tam 1 çeyrek bitti km 200 oldu bakalım bu gtl ile kaç km yapıcaz :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

bu gün tam 1 çeyrek bitti km 200 oldu bakalım bu gtl ile kaç km yapıcaz :)

ben bir çeyrekte 130-150 falan yapıyorum en fazla valla :)

Yorum bağlantısı
Emin Önal
  Emin Önal yazdı:

Bence yol yakın iken mazot aldığın firmayı değiştir derim.

Bende koç-opet muhabbeti yüzünden 70bin km kadar opet kullandım,egsoz kokusu ve rolantide hafif duman olarak geri dönüşü oldu.

İnce yapısı nedeniyle ustalar opetin mazotunu tavsiye etmez.Ben shell den alıyorum..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Uğur Kamil

Hıza göre gayet güzel bir değer. Arkadaşın 110 makyajlı kasa Connect'iyle deneme yapmıştık 90 km geçtikten sonra yavaş yavaş yakıt tüketimi artıyordu ama özellikle bu fark 110-120 km'den sonra baya artıyordu.

Ekenomik uzun yol yapmak istiyorsanız 120 km geçmemek gerekiyor geneldede 90-110 arası giderseniz 4.5 ile 5 lt arası bir tüketim değeri elde etmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Barış Gülboy

2007 90 ps

surekli opetten alıyorum onceden yaklasık 210 220 tl lik mazotla 480 km felen yapıyordu enjektörleri temizlettim aynı yakıtla 545 km yapıyor sureklı istanbul sehir içi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Necati Bozdağ

benim aracım depoyu opetten fulledim sehir içi dışı karışık gezdim 728 km lamba yandı bende şaşırdım

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez

11/08/2013 günü shell den depoyu fulledim GTL motorin ile 210tl yakıt aldı litre fiyatı 4,30 o günden bu güne kadar 420 km ankara trafiğinde dolaştı araç bu gün aynı benzinlikten depoyu tekrar fulledim 115 tl yani 26 litre yakıt aldı araç :) maşallah diyelim nazar değmesin :) GTL motorin konusuna gelince 4 depo bitti şu an 5. depoyu kullanıyorum çekişte az da olsa bir fark var özellikle alt devirlerde ve duman hiç yok gibi ve motor sessiz ve sarsıntısız çalışıyor. aracınıza değer veriyorsanız kesinlikle GTL öneririm ben çok memnun kaldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yüksel Bulut

Merhabalar Forumları Dolaştım Ama Bulamadım.Arakdaşlar Aracım Henüz 1,5 Aylık ve 1480 Km'de Aldığım Günden Bu Yana Yakıt Bana Kabus Oldu 240 Liralık Full Depo Mazotla 570 Km Gitti Tekrar Fulledim Bu Sefer 576 Km Gitti Baktım olacak Gibi değil 50 Liralık aldım 120 Km Gitti birdaha 50 tllik aldım yine aynısı ve şimdi yine aynısı değişen birşey yok yani aracım 40-45 Kuruş yakıyor servisi aradım aracınız yeni olduğu için biraz fazla yakar motorlar birbirlerini tanımlıyor.ilk bakımdan sonra yakıt düşecektir dendi.Gerçekten aracımı çok seviyorum ama mazot işin içine girince arabadan soğudum ve hayatımda aldığım bir maldan ilk defa pişmanlık duyuyorum Ford Connect benim için gerçekten bir hataydı şimdi sıfır aldığım aracı takas etmeyi düşünüyorum :( Siz değerli arkadaşlarıma danışmak istedim çaresiz kaldım bu yakıt beni mahvedecek ne yapmalıyım herhangi bir önerisi olan varmı dostlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba,

Yeni araçların tamamı çok yakar. 9LT ile başlayan araçlar 6LT'ye kadar düşebiliyor. Bir kaç depo sonra durum düzelecektir.

Yorum bağlantısı
Yüksel Bulut

Abi beklemekmi lazım bu normal bişeymi sizce esnaf adamız 10 krş 20 krş para kazanıyoruz kazandığımızın tümünü yakıta bağlıyoruz gerçekten pişmalık duydum :( takas etmekte işime gelmiyor çok zarar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...