İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

İbrahim Can

Benim araçta yol bilgisayarı yok kayseriye gittim mazot ışığını yaktım 60 tl mazot aldım shellden ışık yanmaya az birşey kaldı 170-180 km yol gittim. Yalnız şunu ekleyim kalkışlarda 2500 deviri geçmeyin agresif kullanmayın birde deviri 2400-1800 arasında kullanmaya dikkat edin bu şekilde kullanıyorum. Güzel yolda bende biraz ayar veriyorum o ayrı :)))

Uzun yolda dediğin gibi yapar şimdi ben 3 günde bir biryere gidiersem gidiyorum araç yatıyor bide simdi havalar soğuk ısınmadan gidceğim yere gidiyorum bunundamı etkisi var bilmiyorum ama az bence yaahadı depo tamamen bitene kadar kullanım de en babası 600 yazın bıraz daha fazla gidiyo yakıt düsüyor diyolar :nea:

Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer

Uzun yol doğru ama normal bir yol degil ara ara yol yok toprak yol sonra çukurlar v.s yani normal bi uzun yol olsa haklısınız derim. Şehir içinde yakar bu kesin.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Uzun yol doğru ama normal bir yol degil ara ara yol yok toprak yol sonra çukurlar v.s yani normal bi uzun yol olsa haklısınız derim. Şehir içinde yakar bu kesin.

aynen ş.içi çok farkediyo gerçi bu aracıda gidip az yakan dacıa ie kıyaslamak çok abes geliyo gücü sağlamlığı dikenli oluyo biraz :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer

Arkadaşların arabalarını bazen kullanma şansım oldu buna benzer türlerin yolda bayılma yığılma yüklü şekilde sıkıntılar oluyor kemikli bir araç ağırda yakması normaldir belki az daha düşme şansı olsa iyi olur :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Arkadaşların arabalarını bazen kullanma şansım oldu buna benzer türlerin yolda bayılma yığılma yüklü şekilde sıkıntılar oluyor kemikli bir araç ağırda yakması normaldir belki az daha düşme şansı olsa iyi olur :)

,

aynen öyle :)

Yorum bağlantısı
Huseyin Arslancık

110 Ps lerin yakıt tüketimlerini ben de merak etmekteyim? Performansının yeterince yeterli olduğunu sanırım.

100 km geçince tüm araçlar yakmaya başlıyor turbo seri olarak haliyledevreye tam olarak geçtiği için sarfiyat fazla olur ama 100 ün altında az yakar

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Terlemez

2011 glx aracım var. şuan 36000 km de sayılır. Daha yeni az yaktırmayı başardım.Öncelikle tek sorun sağ ayaktaymış onu anladım. Artık ışıklarda sağda kamyon olmadığı sürece sağa yanaşıyorum. Ve kalkışlarım çok sakin bir şekilde oluyor.Arkadaki araç sıkıştırıyor mu sıkıştırmıyor mu umrumda bile olmuyor. Connectin asıl yakma zamanı kalkışlarmış. Önceden aşırı derecede motor freni kullanırdım. Şimdi kullanmıyorum. vitesi boşa atıyorum ışıklara geldiğimde. sadece frenle duruyorum.Birde ışık sarı yanmadan aracı vitese takmıyorum. tek çizgi ile 200 km yol gidiyorum. Şiçi Ş dışı karışık. 100-100 yani

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

2011 glx aracım var. şuan 36000 km de sayılır. Daha yeni az yaktırmayı başardım.Öncelikle tek sorun sağ ayaktaymış onu anladım. Artık ışıklarda sağda kamyon olmadığı sürece sağa yanaşıyorum. Ve kalkışlarım çok sakin bir şekilde oluyor.Arkadaki araç sıkıştırıyor mu sıkıştırmıyor mu umrumda bile olmuyor. Connectin asıl yakma zamanı kalkışlarmış. Önceden aşırı derecede motor freni kullanırdım. Şimdi kullanmıyorum. vitesi boşa atıyorum ışıklara geldiğimde. sadece frenle duruyorum.Birde ışık sarı yanmadan aracı vitese takmıyorum. tek çizgi ile 200 km yol gidiyorum. Şiçi Ş dışı karışık. 100-100 yani

valla cumartesi günü depoyu fulledim biten depo ile 215 tl lik mazot almıştım 520 km de ışık yandı dibine kadar kullandım deneme amaçlı 560 km yol yaptı toplam bir depo ile ve 10 km götürür yazıyodu o haddeye kadar kullandım 215 tl:50 lt mazot =520 km de uyarı ışığı, 560 km depo bitti buyrun yorumu sizler yapın araç 110 luk glx.yol bilgisayarı 7.5 lt/100km yazıyor 90 km hızla sabit anadolu yakasına geçtim 7.4 e bile inmedi çözemiyorum. aracı dayım dan aldım 7.2- 7.1 yakıyorum dıoydu 590- 600 km de mazot ışıgı yanıyor dıyordu.bende aldığımda yarım depo ile aldım ondan o petrol ofisi kullanıyordu ben iki seferdir opetten alıyorum onun mazotunu kullanırken bende iken de 7.2-7.3 gösteriyodu şimdi 7.5 den aşağıya düşmüyor mazot farkedermi bukadar? aldığım istasyonda sahte mazot satılcak biyer değil ancak mazot markası bukadar farkeder mi? sizlerin yorumlarını bekliyorum :nea:

Yorum bağlantısı
İbrahim Can
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2012 kasım ayında 2009 model 22.000km de 110luk glx connet aldım fakat sürekli kontrol ediyorum yakıt tüketim 9.1 altına pek düşmüyor normalmidir bu izmir soğuklarında fakat işyerimle evimin arası 8km dir. şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim.

Ben 7.5 de kullanıyorum son iki aydır buna çok diyorum sizin değerler benimkinin yanında daha fazlaymış :unsure2:

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Terlemez

valla cumartesi günü depoyu fulledim biten depo ile 215 tl lik mazot almıştım 520 km de ışık yandı dibine kadar kullandım deneme amaçlı 560 km yol yaptı toplam bir depo ile ve 10 km götürür yazıyodu o haddeye kadar kullandım 215 tl:50 lt mazot =520 km de uyarı ışığı, 560 km depo bitti buyrun yorumu sizler yapın araç 110 luk glx.yol bilgisayarı 7.5 lt/100km yazıyor 90 km hızla sabit anadolu yakasına geçtim 7.4 e bile inmedi çözemiyorum. aracı dayım dan aldım 7.2- 7.1 yakıyorum dıoydu 590- 600 km de mazot ışıgı yanıyor dıyordu.bende aldığımda yarım depo ile aldım ondan o petrol ofisi kullanıyordu ben iki seferdir opetten alıyorum onun mazotunu kullanırken bende iken de 7.2-7.3 gösteriyodu şimdi 7.5 den aşağıya düşmüyor mazot farkedermi bukadar? aldığım istasyonda sahte mazot satılcak biyer değil ancak mazot markası bukadar farkeder mi? sizlerin yorumlarını bekliyorum :nea:

Yazdığımda da belirttim. Kalkışlar gerçekten çok önemli.Bu haftasonu İskenderun dan antep e gideceğim. iki gün kalıp geleceğim. Mazotu fullediğimde ki km ile geri geldiğimdeki km yi çekeceğim. Bakalım fark ne çıkacak. Biz gös teması hesap yapıyoruz. Yolun 200 ü otoyol gidiş 200 ü otoyol geliş. Gerisi şehir içi olacak. Tamamen sakin bir kullanım sözkonusu olacak. km 110u geçmeyecek. sonuçları buraya pazar gecesi yazacağım.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Terlemez

İakenderun-Gaziantep arası yolculuğum bitti arkadaşlar.

200+200 antep iskenderun iskenderun antep arası sabit sürüş 90-100 arası.

150 km antep şehir içi. Şu kadar söyleyim hiç durmadan 2 km sürmedim. Çünkü heryer trafik ışığı ve ışıkların çoğu yeşilde 5 sn kırmızıda 60 sn

Toplam 550 km yol yaptım. Aldığım yakıt 140 tl. 33 litre.

Kaba hesaplarsak bizim connectler şiçi böyle yollarda 35 kuruş altında yakmıyor.

150x0,35= 52,5 tl şehir içi yakmıştır en az.

Kaldı 87,5 tl

87,5 / 400 =22 krş ş dışı.

Litre bazında

Şiçi : 8,2 l

Ş dışı : 5 l

Yol bilgisayarım 5.5 i gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can
İakenderun-Gaziantep arası yolculuğum bitti arkadaşlar. 200+200 antep iskenderun iskenderun antep arası sabit sürüş 90-100 arası. 150 km antep şehir içi. Şu kadar söyleyim hiç durmadan 2 km sürmedim. Çünkü heryer trafik ışığı ve ışıkların çoğu yeşilde 5 sn kırmızıda 60 sn Toplam 550 km yol yaptım. Aldığım yakıt 140 tl. 33 litre. Kaba hesaplarsak bizim connectler şiçi böyle yollarda 35 kuruş altında yakmıyor. 150x0,35= 52,5 tl şehir içi yakmıştır en az. Kaldı 87,5 tl 87,5 / 400 =22 krş ş dışı. Litre bazında Şiçi : 8,2 l Ş dışı : 5 l Yol bilgisayarım 5.5 i gösteriyordu.

33lt yakıtla mı 550 km yol yaptın?

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim ilk defa ford marka bir araç kullanıyorum. ve ilk dizel aracım . 90lık 2005 model 146 bin kmde bi connect sahibi oldum. aldığımda depo boş sayılırdı. 100 tl shell euro diesel yakıt aldım şehir içi kullanımda dün itibariyle 150 km de ışık yandı. bu normal bişey mi . hadi ilk defa dizel kullanıyorum alışamadım diyelim fakat çok fazla bir miktar bu böyle olacağını hiç düşünmemiştim. sormak istediğim bu connect ler hep böyle mi yakıyor ? yoksa bnm aracımda bir sorun mu var ?

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

hadi 50 km daha gitti diyelim. 200 km yaptık diye hesaplarsak 50 kuruş yapıyo km'de neresine baktırmam lazım bunun ?

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

hadi 50 km daha gitti diyelim. 200 km yaptık diye hesaplarsak 50 kuruş yapıyo km'de neresine baktırmam lazım bunun ?

75 bg olsa belki dicem ama 500 yakcağını tahmin etmiyorum ama fazla yakıyor o kesin benim aracım 350-400 kuruş arası yakıyor ş.içi

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Evet

aynı araçtan bende var bi depo ile 560 km yol yaptım 50 lt mazotla yani hepsi şehir içi kullanım

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

işte problem var kesin ben de sizler gibi düşündüm herhangi bir yük yok genelde 3 veya 4 kişi bindik araca. hadi öyle bagajı doldursak gene diyeceğim ki yük vardı o yüzden öyle yaktı ama anormal yani 100 liraya 200 km mi gidilir canım :(

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Terlemez

aynı araçtan bende var bi depo ile 560 km yol yaptım 50 lt mazotla yani hepsi şehir içi kullanım

normali de o zaten ş içi fazla yakıyor. 38 krş yakmış.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Hocam ışık nezaman yanacağı belli olmaz ışık yanınca benim 6 litre kalıyor benim araç o litreyle litreyle daha 100+ km daha gidiyor hesaplamanız yanlış fulleyin 100km gidip bidaha fulleyin

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

ozaman boşuna masrafa gerek yok önce bi fulleyip deneyelim :) kaç litre alıyor ki bizim araçların deposu ?

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

45 litre en doğrusu dolu depodan dolu depoya yapılan hesaptır ortalama yakıt ı 30 35 kuruş arası yakar connectler

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

55lt ama tabi siz fullerken 45 litre alır oda içinde daha 10 litre olduğunu gösterir

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

İşyerinde var, sıfır geldi 90 lık connect şoförler yakıtından şikayetçi, babam kullanıyor 90'lık yakıtından şikayetçi, eniştemde vardı 90'lık çok yakıyor diye sattı, çok yakıp çok kaçıyor sanırım connectler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...