İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Onder Yildiz

arkadaslar merhaba ben aranıza yenı katıldım

sımdı 2012 90hp connect sılver daha 1,200 km de ama yakıt 8,6lt suan dıyorlarkı duser ben b u aracı bodrum da kullanıyorum genelde sehır ıcı

daha once fıat fıorıno kullnaıyordum onun da ortalama 6,4 lt gıbıydı ama bu connect verdıgı guvenı torku ve rahatlıgı asla veremıyordu ben sızlerden gercek degerde bu aracın fazla yada eksık gercekten ne yaktıgını ongernmek ıstıyorum bır baska hususda saglamlıgı konusu makınaya saglam dıyorlarf ama ust devırler olu alttada sadece tork ıle yuruyor evveeettt sımdı degerlı uye arkadaslarım sızlerden yorumlarınızı beklıyorum ayrıca burada olmaktan da mutluyum

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sercan Eskin

gerçekten gereğinden fazla yakıyormuş.. ben en hırçın kullanımda şehir içinde 10,5 ltre yaktım..

akrabanın düğünü vardı gelin almaya gittiğimiz için sürekli 1. 2. 3. viteste gittik her 5 km de bir yol kesmeden dolayı durup stop ettik..

normalde şehir içi 8,5 ltre civarı yakıyor.. uzun yolda çok hesaplı muğla - antalya arası 4,6 lt sabit 90-110 hızla..

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

depo tam dolu iken İstanbul'dan Sinop'a yola çıktım, Gerede'de depo yarımı gösteriyordu doldurdum 90 liralık aldı, Sinop'a geldiğimde tam 710 km yapmıştım ve depo göstergem yine yarımdaydı, yani 180 liralık yakıt ile 710 km yol yapmışım. hesaplamayı bilmedeğim için hesaplayamadım ama az yaktı gibime geldi. araçta 5 kişi ve yük vardı hızım 90-120 km/h arasındaydı.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Murat Sarıbaş

900 km şehir içi şehir dışı karışık 235 tl yaktı 110 luk 14000 kmde

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

900 km şehir içi şehir dışı karışık 235 tl yaktı 110 luk 14000 kmde

Çok değil, normal...

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

Çok değil, normal...

normal değil

süper...

ben 1 depoyla 600 km gidiyorum.ama sizin depo 5 lt daha büyük sanırım :unsure2:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Soğuk Havalarda kesinlikle 100km./1lt. fazla yakıyorum. Ama sizin verdiğin değerler anormal derecede fazla..

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca

Benim arabanın yol bilgisayarı şu soğuk günlerde 6.5 ortalama gösteriyor, tabi ki şehiriçi. Bence fena değil.

Yorum bağlantısı
Murat Sarıbaş

2,7 ne olcak ben 120 ile giderken sıfır yakıt yaktığını çekip göndereyim

allah aşkına fabrika ölçümlerinde bile 5 in altına inmeyen aracı nasıl 2.7 yaktırırsınız öyle bi araç varsa 10 tane alayım dursun evin önünde.

yokuş aşşağı 130-140 la inerken yol bilgisayarında sıfırlama yapıp gazdan ayağını çekince yokuş aşşağı isterse 20 km olsun 0 yakıt gösterir

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

abi acaba filreyi tam takamadılarda kaçıyor mu ?

Sühaya katılıyorum filtreden atıyor olabilir....

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ramazan Boran

arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım 2012 90 ps gornet silver aldımben de sıfır ögrenmek istedıgım yol bilgisarayını her mazot alımında sıfırlıcakmıyım sıfırlamadıgım vakıt eskı degerler sabıt duruyor pek degişmiyor bı deneyeyim dedim mazaot aldıgımda sıfırladım degerleri anlık gösterdi önce 9.0-8.5-8.0-7.6-7.0-6.6-bi on dakkada uzun yol yaptım 5.4 kadar gösterdi sonra şahır ici yaprım degerler 6.3-6.5 degerlerde oldu sanırım her mazot aldıgımda yol bılgısarayı sıfırlancak dogrumu bu arkadaşlar tesbıtım bu yönde sızler ne dersiniz şimdıden tşk ler...

Yorum bağlantısı
Emin Önal

arkadaslar merhaba ben aranıza yenı katıldım

sımdı 2012 90hp connect sılver daha 1,200 km de ama yakıt 8,6lt suan dıyorlarkı duser ben b u aracı bodrum da kullanıyorum genelde sehır ıcı

daha once fıat fıorıno kullnaıyordum onun da ortalama 6,4 lt gıbıydı ama bu connect verdıgı guvenı torku ve rahatlıgı asla veremıyordu ben sızlerden gercek degerde bu aracın fazla yada eksık gercekten ne yaktıgını ongernmek ıstıyorum bır baska hususda saglamlıgı konusu makınaya saglam dıyorlarf ama ust devırler olu alttada sadece tork ıle yuruyor evveeettt sımdı degerlı uye arkadaslarım sızlerden yorumlarınızı beklıyorum ayrıca burada olmaktan da mutluyum

Hoşgeldiniz, hayırlı olsun aracınız..

Rodaj süresindesiniz, fiorinodaki yakıt değerlerini bir müddet beklememek gerekli tabiki, sonrasında şehiriçi sakin kullanım ile ona yakın yakıt ortalaması ile seyredersiniz muhtemelen, ben İstanbul trafiğinde beceremesemde..Sağlamlık konusunda; benim gözümde hem güvenlik hemde fiyat/fayda olarak en sağlam ticari..

arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım 2012 90 ps gornet silver aldımben de sıfır ögrenmek istedıgım yol bilgisarayını her mazot alımında sıfırlıcakmıyım sıfırlamadıgım vakıt eskı degerler sabıt duruyor pek degişmiyor bı deneyeyim dedim mazaot aldıgımda sıfırladım degerleri anlık gösterdi önce 9.0-8.5-8.0-7.6-7.0-6.6-bi on dakkada uzun yol yaptım 5.4 kadar gösterdi sonra şahır ici yaprım degerler 6.3-6.5 degerlerde oldu sanırım her mazot aldıgımda yol bılgısarayı sıfırlancak dogrumu bu arkadaşlar tesbıtım bu yönde sızler ne dersiniz şimdıden tşk ler...

Sizde hoşgeldiniz, hayırlı olsun, ne güzel Connect sahipleri çoğalıyor..

Tespitiniz :yes::good1:

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

bizimkiside buaralar yakıt rekoru kırıyor :D :D :D son zamndan once ilk ölçüm sakın kullanıyoruz bu arada :D 35 kuruş ikinci ölçüm 27 kuruş yaktı :D

Yorum bağlantısı
Ramazan Boran

ben alırken dobloyada baktım uzun uzun ve fort gornete de baktım uzun uzun cok araştırdım gorneti alırken cok ta ince dokudum söglemler doblo az yakar saglam degil savurur gornet doblodan cok yakar ama sınıfının ww kediden sonra en iyisi dediler ben gormet alamdan evvel bende hyundai era ve son olarakda hyundai blue vardı 2011 onlarıda sıfır almıştım ve blue yi 7 ay kullandım ve gornetı aldım nedeni bi insan dede oldumu otomobil yetmiyor arkadaşlar o yüzden blue yi sattım daha yeni 7 aylıkken ve dobloyla gornet arasında kaldım ve gornette karar kızdım iyide gornet almışım gercekten aldıktan sonra bi arkadişimın doblosuna bındım tama oda güzel ama ban cok hafıf bi arac gıbı geldi arka frenleri dısk degil kampana bu teknolojıde bence fıat sınıfta kaldı bakmaya gıttıgımda satış müdürüne dedigimde bızmkıların hepsi kampana dedi şaşırdım doblodan vezgecmmemin nednlerden bırıde kampana olayı neyse fazla uzatmayayım konuyu gercekten aracım olarak söglemiyorum cok memnunum aractan alalı 1 ay oldu 700 kılometre yaptım 1 ay icın de cok rahat kullanışlı cekc güzel benim hyundai blue kadar var gercekten abrtmıyorum ben şimdıye kadarhep benzınli arac kullandım bu ilk dızelim nedeni ise dedıgım gıbi aile arabasına ihtıyac duydugum icın gornet aldım 2012 90 ps silver.doblo alsaydım gercekten cok üzülecekmışım 2 ay sonra bi istanbul konya seferi uzun yol yapacagım nasıp olursa bi uzun yol durumunu paylaşırım arkadaşlar.bıraz kafanızı agrıttım kusura bakmayın....<<<

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ferhat Çengeloğlu

bugün bp den 3,96 dan yakıt aldım. değerler:

12,88 lt X 3,96 =51 tl

gidilen yol =124 km ( Şehir içi)

100 km de 10,3...lt yaktı

karın yoğunluğu nedeni ile park halinde iken 5 günde bir yerinde 15-20 dakikadan 2 kez çalıştırdım.

Not: Mehmet Özyürek bey....: Nevşehir olarak gördüm. güvenilir yakıt istasyonu tavsiyesi varmı. (euro dizel) saygılar..

Yorum bağlantısı
Ramazan Boran

2012 gornet 90 ps sılver 700 kılometrede şehir ici kullanım abartmıyorum arkadaşlar daha aracım rodaj halında hele bide bu istanbul trafigi.6.5-7.5 arası bence cok iyi sızce nedeni silver farkı olabılırmi arkadaşlar.daha uzun yol yappamdın nasıpse bır ay sonra bi konya seferi yapacagım bıde uzun yolda ne yakacak şimdıden merak saldi.saygılar arkadaşlar..<<

bu arada unuttun arkadaşalr hep eurodizel alıyorum yakıt genelde shell den arasıra opetten.ama cogunlukla shell.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Sinan Kulaksız

Öncelikle iyi günler herkese. 9 bin km'de 2011 110'luk bir senelik connect'im var. Gecen günlerde yakıt aldığımda km'yi sıfırlamıştım ve bugun mazot ışıgı yanınca km'ye baktım 360 km yol gittiğimi gösterdi. Aracı hep şehir içi kullanıyoruz genelde günde 10 km yol yapiyoruz 5 sabah 5 aksam.Bugun mazot aldığımda ise 165 Tl 40 litre 4.05 shell'den aldım mazotu. Bunun bu kadar yakma sebebi ne olabilir sizce..

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Rodaj tamamlanmamış.Sürekli kısa mesafe katediliyor, daha motor ısınmadan gicedeğiniz yere varıyorsunuz muhtemelen..Bu şekilde bir kullanımla fazla yakması normal ancak kilometreyi sıfırladığınız zamanki mazor alışınızda, depoyu fullediniz mi ve kaç litre mazot aldı ?

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Bence yanlış değer bu ben aşırı performanslı kullanımda bile şehiriçi 650 km gidiyorum en az aracım 110ps 101.000 kmde..

Yorum bağlantısı
Sinan Kulaksız

Emin ünal; mazot ışıgı yandı demiştim ya sonra petrole gittim 40 litre mazot aldı.. Sercan kardeşim valla senin degerlere hic ulaşamadım ben. belki senin motor acıldıgı için o kadar km yapabiliyosundur bizdeki daha 9 binde..

Yorum bağlantısı
Muhammed Koyuncu

Normal şartlarda connect

aşırı yoğun trafikte 8 litre

normal trafikte 7 litre

Uzun yolda ise 5 litre civarlarında yakar

Yorum bağlantısı
Mehmet Varankaya

3 yıldır kullandığım connect le . devamlı gidip geldiğim gidiş geliş toplam 160 km lik yolda (şehir dışı), her zaman çeyrek depo yakardı.

en sonki yolculukta ise çeyreğin yarısını çok az geçti.hayret ettim nasıl olur diye. ama gidiş ve gelişde yüksek vites düşük devir olarak kullandım. aynı testi şehir içindede yaptım doğru sonuca ulaştım . bilginize

- ayrıca hava filtreside kirlendikçe yakıt tüketimi düşüyor isteyen deneyebilir .filtre değiştikten 4000 km sonra farkedersiniz.

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca

Bir depo ile 360 km ciddi anlamda çok az, Çağlar abiye katılıyorum; depo kaçırsa bile bu kadar olmamalı. Motor ısınsın yada ısınmasın gittiğiniz mesafe çok az, normalde bu şartlarda 1 depo mazot sizi hiç olmazsa 2-3 hafta idare ettirir. Benim arabam da 110'luk GLX modeli, 1 Nisan'da depoyu fulledim, tam 200 TL'lik, şuan yarım depoyu milim denecek kadar geçti ve yol bilgisayarı 417 km'yi gösteriyor, kalan mazotla da 300 km çok rahat giderim. En yakın servise gidin baktırın derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...