Emin Tekeoğlu 20 Nisan 2011 Paylaş 20 Nisan 2011 bende 2010 110 HP kullanıyorum her gün şehir dışı ağırlıklı 75 km kullanıyorum ortalama 6.5 lt/100 km ortalama hız 65 km 43000 km araç kullandıkca yakıt tüketimi düşüyor Yorum bağlantısı
Faruk Dural 23 Nisan 2011 Paylaş 23 Nisan 2011 Bizim araçların depolarında yol bilgisayarın algılayamadığı körlük var, şöyleki: Kendi aracımın yol bilgisayarı 80km gösterirken mazot lambası yandı, bende denemek için mazot almadım ve kullanmaya devam ettim. Yol bilgisayarı 0 gösterdiğinde pompaya yanaştım depom tam 52lt mazot aldı. Depo 60 lt yani daha 8 lt daha mazot vardı depomda. 190Tl lik mazotla 750km yol yaptım (içinde 8lt daha mazot kaldı) bu yolun yaklaşık 150 km şehir dışı kalanı şehir içiydi. varın hesabı siz yapın saygılar.... Yorum bağlantısı
Ugur Karaman 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 (düzenlendi) Mrb arkadaslar. Bugünlerde Connect 75 lik aracımızı cok yakıyor diye satmış bulunmaktayız. Ara. 40.000 de idi. Şehir içinde çok az hor kullanaraktan 10 litreyi, evet tam tamına 10 litreyi görmüş bulunmaktayım. 75 ligi kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Demek ki bayagı bi hor kullansam ocagıma incir agacı dikecek bu araba. Her neyse ; yine Connect in 90 lık Silver ve 110 luk GLX modeli arasında kaldım. 90 lık Silver, 100 luk GLX ile özellik bakımından tamamen herşeyi aynı. Sadece motoru 90 lık. Yukarıda okuduguma göre herkes 110 lugu tercih etmeyi söylüyor. Ancak Ford un sitesinde 90 lıgın, 110 luktan daha fazla yaktıgını iddaa eden bi Teknik Özellik tablosu var. Benim bildigim ve deneyimlerine inandıgım ustalar ise tam tersini ; 90 lıgın 110 luktan daha az yakacagını söylüyorlar. Bende bu durumu size sormak istedim. Çok fazla uzun yolda kullanmayacagız. Senede bir defa memlekete ya gideriz ya gitmeyiz. Tamamen şehir içinde kullanıyoruz. Ve yazın 3 ay oturdugumuz yerden 40 km uzakta yayladan gidiş geliş yapıyorum. Geri kalan tüm zamanda aracı şehir içinde kullanıcam. Ben yakıta çok önem veriyorum. Sizce bana uyan 90 lık mı ? 110 luk mu ? 24 Mayıs 2011 tarihinde Ugur Karaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Benim gördüğüm... 75, 90 ve 110 lukların hepsi de ortalama 7 litre yakıyor... Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 ugur bende 75 lik kullanıyorum bende sizin gibi sıkayetciydim ama dikkatli kullanımda sehirici kullanımda 24 kurus yakıyor su an kilometrede Yorum bağlantısı
Ugur Karaman 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Yani gerçekten bu 75 lik araba çok abartıyordu. Çünkü 75 Hp kasayı hiç kaldırmıyor. Hele hele o gittigim yayla yollarında yokuşlarda 1. vitese kadar düstügümü hatırlıyorum. Neredeyse 10 yıldır araba kullanıyorum hayatımda hiç böyle bişey görmedim. Şehir içinde çok kullandıgımızdan birçok usta bize 90 lık önerdi. Ford un sitesindeyse tam aksini 110 lugun az yaktıgını söylüyor. Tam bir çıkmazda kaldım. Önümüzdeki 1 hafta icinde sıfır almayı düsünüyoruz. Ve hala 90 lık mı, 110 luk mu karar veremedik.. Yorum bağlantısı
Fatih Yahyaoğlu 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Uğur arkadaşım sen silver al çünkü 90 lık daha tasarruflu bi araç bak bize herşeye rağmen silver diyoruz Yorum bağlantısı
Ugur Karaman 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 Fatih arkadasım büyük ihtimalle öyle yapacagız. Yarın gidip görüsecez. Kısmetse cumaya kadar araba altımızda olacak inşallah Yorum bağlantısı
Mehmet Varankaya 26 Mayıs 2011 Paylaş 26 Mayıs 2011 90 lığın az yaktığını kim söylemiş yav.bizim araç 100 tl lik mazotla şehir içi tam tamına 350 km yapıyor Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 26 Mayıs 2011 Paylaş 26 Mayıs 2011 yanlısınız olmadı veya aracta problem olmalı 110 luk lara 30 35 kurus arası yakıyo diyolar kilometrede sizinki oyle yapyor bende 75 lik le sehir ici 600 kilomtreyi geciyorm bi depo mazotla Yorum bağlantısı
Ugur Karaman 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 90 lığın az yaktığını kim söylemiş yav.bizim araç 100 tl lik mazotla şehir içi tam tamına 350 km yapıyor Eger ki 90 lık aracınız dediginiz kadar yakıyorsa yanlıs anlamayın ama bunun sebebi ya şofördür yada aracta kesinlikle bi sorun vardır yada arabayı hor kullanıyorsunuz.. Ben bile 75 lik ile 100 liralık yakıtla 350 km yi rahat geciyordum ( ki 75 lik motor o kocaman kasayı hiç kaldırmıyor, araba cok zorlanıyorken ).. Benim tanıdıgım 90 lık kullananlar bir depo yakıtla 760-820 km yi rahat gördüklerini söylüyorlar ; ki buda 100 tl lik mazotla 400-450 km anlamına geliyor.. Yorum bağlantısı
İlhan Tascı 27 Mayıs 2011 Paylaş 27 Mayıs 2011 istanbuldan izmire körfezi dolaşarak tam 600 km 90-110 arası hızlarla 32 litre euro dizel yaktı litresi 3,48 tl x 32 = 18,5 krş araç boştu. 75 ps Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 Haziran 2011 Paylaş 1 Haziran 2011 Mesajlara kabaca bi göz attımda birçok kişi connect hakkında bilgi sahibi değil ve kulaktan dolma bilgilerle atıp tutuyor... 1. 75-90-110'luk arasında çok fazla büyütülecek bi yakıt farkı yok(kullanım şekline göre 0.5 lt fark çıkıyor ama bunu yine kullanım tarzıyla telefi etmek mümkün). 2. Kullanım tarzı yakıtı çok fazla etkiliyor(özellikle şehir içinde). 3. Şehir dışında 130 km geçmemek şartı ile yol durumuna göre kafanızda bi hız belirleyip onda sabit gitmek sık sık 80-140 arasında hız değiştirmeye göre ortalama 1 lt daha tasaruflu gitmenizi sağlıyor. 4. Şehir içinde ani hızlanma ve 2300 devir üstüne çıkmamakta yakıtı ciddi oranda artırıyor. 5. Rampa inişlerinde mümkün oldugunca gaza dokunmadan kendi devrinde inmek gerekiyor. 6. Rampa çıkışlarında aracı çok fazla zorlamamak gerekiyor illede hızlı çıksın diye, bırakın 5-10 km daha yavaş çıksın(fazla yaksın istemiyorsanız) Kısaca aracı tanıdıktan sonra ve performanslı kullanmadıgınızda uzun yolda 4,5 ile 5,5 - şehir içinde 6,5 ile 7,5 lt arasında dolaşmak mümkün. Şuanda benım araç kendi istedigini değil benım kullanım şeklime göre benım istedigim değerleri tüketiyor. Uzun yolda istedigimde 4.5 istedigimde 8 lt, şehir içindede(kısa mesafe kullanıyorum) 6,5 istedigimdede 10 lt tüketiyor. Yorum bağlantısı
Okan Sinan Ocan 5 Haziran 2011 Paylaş 5 Haziran 2011 Mesajlara kabaca bi göz attımda birçok kişi connect hakkında bilgi sahibi değil ve kulaktan dolma bilgilerle atıp tutuyor...1. 75-90-110'luk arasında çok fazla büyütülecek bi yakıt farkı yok(kullanım şekline göre 0.5 lt fark çıkıyor ama bunu yine kullanım tarzıyla telefi etmek mümkün). 2. Kullanım tarzı yakıtı çok fazla etkiliyor(özellikle şehir içinde). 3. Şehir dışında 130 km geçmemek şartı ile yol durumuna göre kafanızda bi hız belirleyip onda sabit gitmek sık sık 80-140 arasında hız değiştirmeye göre ortalama 1 lt daha tasaruflu gitmenizi sağlıyor. 4. Şehir içinde ani hızlanma ve 2300 devir üstüne çıkmamakta yakıtı ciddi oranda artırıyor. 5. Rampa inişlerinde mümkün oldugunca gaza dokunmadan kendi devrinde inmek gerekiyor. 6. Rampa çıkışlarında aracı çok fazla zorlamamak gerekiyor illede hızlı çıksın diye, bırakın 5-10 km daha yavaş çıksın(fazla yaksın istemiyorsanız) Kısaca aracı tanıdıktan sonra ve performanslı kullanmadıgınızda uzun yolda 4,5 ile 5,5 - şehir içinde 6,5 ile 7,5 lt arasında dolaşmak mümkün. Şuanda benım araç kendi istedigini değil benım kullanım şeklime göre benım istedigim değerleri tüketiyor. Uzun yolda istedigimde 4.5 istedigimde 8 lt, şehir içindede(kısa mesafe kullanıyorum) 6,5 istedigimdede 10 lt tüketiyor. +100 Connect yakıt konusunda kesinlikle "binicisine göre kişneyen at" misali . Aracım 6 aylık oldu 22.000 km yol yaptım motor açıldıkça yakıtta ortalama 0,5 lt lik düşüş oldu. Genel olarak yakıt durumundan çok memnunum diğer markalar için verilen değerlere çok itibar etmeyiniz. İki araç peşpeşe gidip aynı koşullar altında ölçüm yaptığınızda arada fark olmadığını göreceksiniz. Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz 8 Haziran 2011 Paylaş 8 Haziran 2011 yanlısınız olmadı veya aracta problem olmalı 110 luk lara 30 35 kurus arası yakıyo diyolar kilometrede sizinki oyle yapyor bende 75 lik le sehir ici 600 kilomtreyi geciyorm bi depo mazotla Kimmiş o yahu. 30-35 kuruş yaktığını söyleyen ? Tanıdığınız birisi ise ve normal kullanımda bu değerleri görüyorsa söyleyin servise başvursun. 110hp aracımda şehir içi gördüğüm en yüksek değer 100km / 7.3lt en düşük gördüğüm değer ise 100km / 6.5litre kuruş olarak ifade etmek gerekirse 0.23 - 0.25 kuruş arası oynuyor. ( Litresi 3.6liradan hesapladım ki mazot daha ucuz. ) Şehirler arası 800km nerdeyse yarısında klima açıktı 5kişi ve bagajı yüklü araçla 100km / 5.2litre gördüm hız değerlerimde 90km civarıydı. Connect düzgün kullanımda çok yakan bir araç değil en azından 110hp olanı. boş ağırlık 1.6 ton iken ve kasası itibariyle çok rüzgar alan bir araç için çok iyi değerler bunlar. 90km hızla gitmeyi bilen herkes bu değerleri görür ki yasal hız sınırlarıda 93km hıza kadar izin veriyor Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 20 Haziran 2011 Paylaş 20 Haziran 2011 (düzenlendi) Şimdiye kadar yapılan yorumların neredeyse hepsini okudum ve şuan kafam inanılmaz derecede karıştı. Şimdi ben anlamıyorum; kimisi çok yaktığını söylemiş, kimisi de az yaktığını söylemiş. Görünen tablo ise şu; herkes kendine göre bir sürüş stili belirlemiş; örneğin kimi 2000 devir sabitleyip sürüyorum diyor, kimisi de 1800-1900 devirlerde sürüyorum ve yakıtından çok memnunum diyor. Ben şunu anladım; Connect'ler sınıfının neredeyse en ağır arabası ve bütün yorumlara bakılırsa 90'lık ve 75'likler tamamen vasat mühendislik örneği, o ağırlığa rağmen 75 ve 90'lık motor... Şimdi kabaca şunu öğrenmek istiyorum; benim araç 1.6 ton ağırlıkta (boş haliyle), 110 ps güce sahip. Aracımın şehiriçi tüketimi şuan 100 km'de ort. 6.9 lt ve bu rakam bazen 6.7'ye kadar da düşebiliyor (2500-3000 devir vites değişimi, sabit 2000 devirde sürüş), şehir dışında ise İzmit'ten İst.- Avcılar'a (136 km) giderken bilgileri sıfırladım denedim ve vardığımda ekrandaki rakam 5.4 idi. Kabaca böyle. Şimdi bu verilere dayanarak sormak istiyorum bu işi bilen büyüklerime; bu rakamlar normal mi yoksa anormal mi? 20 Haziran 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Aracımın şehiriçi tüketimi şuan 100 km'de ort. 6.9 lt ve bu rakam bazen 6.7'ye kadar da düşebiliyor (2500-3000 devir vites değişimi, sabit 2000 devirde sürüş), şehir dışında ise İzmit'ten İst.- Avcılar'a (136 km) giderken bilgileri sıfırladım denedim ve vardığımda ekrandaki rakam 5.4 idi. Kabaca böyle.Şimdi bu verilere dayanarak sormak istiyorum bu işi bilen büyüklerime; bu rakamlar normal mi yoksa anormal mi? Benim değerlerimde sizinkilerle aynı sayılır Şehirler arasında en düşük 5.2litre gördüm ama genellikle 5.3lt-5.5lt arası oynuyor. Şehir içi ise kış aylarında ortalama 7.1 lt yaz aylarında 6.7-6.8litre görüyorum. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 22 Haziran 2011 Paylaş 22 Haziran 2011 (düzenlendi) Benim değerlerimde sizinkilerle aynı sayılır Şehirler arasında en düşük 5.2litre gördüm ama genellikle 5.3lt-5.5lt arası oynuyor. Şehir içi ise kış aylarında ortalama 7.1 lt yaz aylarında 6.7-6.8litre görüyorum. Yani o zaman bu değerler 110 ps Connect için normal öyle mi? Çünkü kafam çok karıştı, netlik kazandırmak lazım bu konuya. 22 Haziran 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emin Önal 22 Haziran 2011 Paylaş 22 Haziran 2011 Kısaca aracı tanıdıktan sonra ve performanslı kullanmadıgınızda uzun yolda 4,5 ile 5,5 - şehir içinde 6,5 ile 7,5 lt arasında dolaşmak mümkün. özeti budur.. Ben şunu anladım; Connect'ler sınıfının neredeyse en ağır arabası ve bütün yorumlara bakılırsa 90'lık ve 75'likler tamamen vasat mühendislik örneği, o ağırlığa rağmen 75 ve 90'lık motor...Şimdi kabaca şunu öğrenmek istiyorum; benim araç 1.6 ton ağırlıkta (boş haliyle), 110 ps güce sahip. Aracımın şehiriçi tüketimi şuan 100 km'de ort. 6.9 lt ve bu rakam bazen 6.7'ye kadar da düşebiliyor (2500-3000 devir vites değişimi, sabit 2000 devirde sürüş), şehir dışında ise İzmit'ten İst.- Avcılar'a (136 km) giderken bilgileri sıfırladım denedim ve vardığımda ekrandaki rakam 5.4 idi. Kabaca böyle. Şimdi bu verilere dayanarak sormak istiyorum bu işi bilen büyüklerime; bu rakamlar normal mi yoksa anormal mi? Gayet normal,anormal bir durum yok. yanlız 75'lik için haklı olabilirsiniz ama 90'lık için o ağırlığı kaldırmıyor denilemez. benim aracım 90'lık..110'lukta sürdüm..aynı rampayı siz hangi hız,hangi devir,hangi vitesle çıkarsanız bende yanınızda gelirim aynı yakıt tüketimi ile.. Yani o zaman bu değerler 110 ps Connect için normal öyle mi? Çünkü kafam çok karıştı, netlik kazandırmak lazım bu konuya. kullandığınız devirler için yakıt tüketimi değerleriniz normal.. hee düşemezmi düşer daha alt devirlerle sürerek..o da bana göre değil varsın 7 lt. yaksın ben 3000devire doğru vites yükselteyim Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 22 Haziran 2011 Paylaş 22 Haziran 2011 Gayet normal,anormal bir durum yok. yanlız 75'lik için haklı olabilirsiniz ama 90'lık için o ağırlığı kaldırmıyor denilemez. benim aracım 90'lık..110'lukta sürdüm..aynı rampayı siz hangi hız,hangi devir,hangi vitesle çıkarsanız bende yanınızda gelirim aynı yakıt tüketimi ile.. kullandığınız devirler için yakıt tüketimi değerleriniz normal.. hee düşemezmi düşer daha alt devirlerle sürerek..o da bana göre değil varsın 7 lt. yaksın ben 3000devire doğru vites yükselteyim Tamamdır Emin Bey, bilgiler için teşekkürler, kafamda netleşti epeyce. Ayrıca size katılıyorum; devirsiz kullanmak ve arabayı kurumdan boğmaktansa devirli kullanırım daha iyi, en azından ömrünü uzatırım. Ayrıca 90'lığı ve 75'liğini kendim sürmedim yalan olmasın, çekişi falan nasıldır yorum yapamam tabiki net olarak ama ben hem dışarıdan, hem de forumdan gördüğüm kadarıyla yetersiz olduğunu düşünüyorum. Üniversiteden bir arkadaşımda var şimdi 90'lık GLX olanından ve yakıtından çok şikayet ediyordu, çekişi iyi değil, isteklerimi karşılamıyor diyerekten şuan arabasını satıyor. İşte bu araba: 2011 model 90 Ps Tourneo Connect GLX Yorum bağlantısı
Emin Önal 23 Haziran 2011 Paylaş 23 Haziran 2011 Tamamdır Emin Bey, bilgiler için teşekkürler, kafamda netleşti epeyce. Ayrıca size katılıyorum; devirsiz kullanmak ve arabayı kurumdan boğmaktansa devirli kullanırım daha iyi, en azından ömrünü uzatırım. Ayrıca 90'lığı ve 75'liğini kendim sürmedim yalan olmasın, çekişi falan nasıldır yorum yapamam tabiki net olarak ama ben hem dışarıdan, hem de forumdan gördüğüm kadarıyla yetersiz olduğunu düşünüyorum. Üniversiteden bir arkadaşımda var şimdi 90'lık GLX olanından ve yakıtından çok şikayet ediyordu, çekişi iyi değil, isteklerimi karşılamıyor diyerekten şuan arabasını satıyor. İşte bu araba: 2011 model 90 Ps Tourneo Connect GLX Yok yok 90'lık yetiyor (bence) İsteklerin karşılanmaması biraz da beklentiye dayalı, yani göreceli.. ilanı gördüğüm iyi oldu.2010'da 90'lıklarda GLX yoktu sadece DELUXE vardı, 2011'de çıkmış galiba öğrenmiş olduk. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 23 Haziran 2011 Paylaş 23 Haziran 2011 Yok yok 90'lık yetiyor (bence) İsteklerin karşılanmaması biraz da beklentiye dayalı, yani göreceli.. ilanı gördüğüm iyi oldu.2010'da 90'lıklarda GLX yoktu sadece DELUXE vardı, 2011'de çıkmış galiba öğrenmiş olduk. Tabiki görecelidir ona sözüm yok zaten. Ama arkadaşım araştırarak almıştı, dediğiniz gibi sonradan memnun olmadı o başka mesele. Evet 2011'lerde GLX versiyonunda 90'lık motor var. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 11 Temmuz 2011 Paylaş 11 Temmuz 2011 Merhaba arkadaşlar. Son depo fulleme sonuçlarını paylaşmak istedim . Sonuç beni memnun etti, inşallah diğer arkadaşlarında böyledir. Öncelikle 09' 90Ps Connect - aracım 35600 Kmde şuan. En son depoyu fullediğimden buyana 853 Km yol almışım ve depo 190 Tl'lik mazot aldı. Hesaplamaya gelecek olursak; 190/3,54 = 53,67 lik bir tüketim olmuş. (53,67 / 853) * 100 = 6,29 lt/100 Km tüketim oldu. Kullanıma gelecek olursak, şu anda köyde yaşadığım için bu depoyla hiç uzun yola gitmedim. Gittiğim en uzun yolda 32 km'ydi diyebilirim. En çok 10 km uzaklığa sabah git, öğlen yada akşam gel şeklinde kullandım. Kullanım devirlerimde; normal seyirde 1500 - 2000 devir arasında, vites değişimlerinide 2500 devirde yaptım. Bu gittiğim 10 kmlik yolunda belki 2 kmsinde 5. vitesle gitmişimdir. Çoğunlukla 4 olmak üzere bazı yerlerinde de 3. vitesle yol aldım. 90Ps connect yetiyor diyen arkadaşlara da katılıyorum. Kullanıldığı işe göre gerçekten yeterli bence. Yorum bağlantısı
Muhammet Karakaya 12 Temmuz 2011 Paylaş 12 Temmuz 2011 Murat Gedik'e katılıyorum benimde 2009 90 ps yetiyor ve yakıt tüketimide aynı kmde 22kr yakıyor tamamıyla olay sağ ayakta bitiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts