İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Şenol Yılmaz
Emre bey ilk bakımdan sonra depoyu tam doldurup devirli bir şekilde kullanıp buraya yakıt tüketim değerlerinizi bir daha yazmak için bakarsanız ilk mesajınızın ne kadar korkunç olduğunu anlarsınız...

Öğrenciyim günde 180 km civarı bir yol yapıyorum okula gitmek için her hafta içi haftada 5 gün git-gel yapıyorum...Eğer sizin dediğiniz bir depo yakıt ile 650 km yol olsaydı ben okulu bırakırdım....

Bir depo yakıt bile diyemiyorum bile, 50 lt yakıt ile 950 km yol yapıyorum ve bu bir değil iki değil...Her hafta depoyu pompa atana kadar hatta attıktan sonra da dolduruyorum...Ve km ye bakıp hesaplıyorum....Ya sizin araç farklı yada benim araç....

Ha bu arada benim aracım connectlerin en fazla yakanı...Yani 90 ps...

Not : Aracı devirli kullanmaya çok çok dikkat ediyorum...Kolay kolay 100 km/h i geçmiyorum...Bu 950 km içinde kayda değer ş.içinde de yol yapıyorum...100 km de 5.3 lt benim hesabıma göre ve yanlışlık yok defalarca denedim...Ş.dışında 90-100 ile gidiyorum...Devir 2000 civarı yani...Fakat 110 km/h hızı geçerseniz yakıt tüketimi çok fazla olabiliyor bunu da denedim...Ne güvenli ne de ekonomik...Ayrıca Eurodiesel kullanıyorum...

Connecttin hangi modeli olursa olsun 50 lt ile 950 km gidemez. gider ama 400 km iterseniz gider. böyle birşey varsa gözümle görmeden inanmam. Ama gerçekten bunu başarabiliyorsan alnından öpmek lazım kardeş.

Yorum bağlantısı
Emin Önal

vallahi bende öperim ;)

2010 8000 km de 90 ps aracı nası denediysem deniyeyim ş.içi 650 km yol gidebiliyorum.

alındığında 9larda olan yol bilgisayarı 8,3lt/100km kadar düştü ama netice aynı belkide 650 km üstüne ilk bakımdan sonra (15binkm) çıkabilirim diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Emin Önal
eğer dediğiniz doğruysa benim arabayı öpüp başıma koymam lazım . aracı bazen memlekette babama koyar giderim oda söyler bir depoyla 1000 km yol yapıyor bu diye. kendiside kamyoncu . şehir içine bir şey söyleyemem çünkü gerçekten sağlam yakıyor ama sabırlı bir sürüşte uzun yolda bir depoyla 1000 km yi bulduruyoruz. şehir içini bilmem ama uzun yolda en az yakan araç 75 lik bence şu yazılan cevaplara binaen.

uzun yolu bilemem hiç tecrübe etme fırsatım olmadı araç yeni olduğu için.ama 15bin bakımdan sonra km başına harcanan lt. birimleri düşünce sabit hızda bende 900küsürlü km.leri göreceğimi az çok kestirebiliyorum.fakat Volkan Aydoğdu arkadaşımızın "Aracı devirli kullanmaya çok çok dikkat ediyorum...Kolay kolay 100 km/h i geçmiyorum...Bu 950 km içinde kayda değer ş.içinde de yol yapıyorum..." demesi kafamı karıştırıyor.aracının 2006 model olması bizim motorların henüz açılmaması gibi etkenler var tabiki..

Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas

Başından beri okudum topiği.Kafam hakikaten karıştı.2010 model 75 ps standart bir Connect aldım yaklaşık bir kaç ay önce.Babam kullansın diye.Bir durum oldu arabaları değiştik bir haftalığına.Connect babamdayken bana hep az yakıyor derdi.İnanırdım neticede diesel.Ancak bugünlerde bir tesadüf eseri yakıtını ölçmek durumuyla karşı karşıya kaldım.Hiç uzatmayacağım.Net 50.00 TL'lik mazotla ve güzel,rüzgarsız bir havada ve duble yolda sakin ve yormadan bir kullanımla connect 285 Km yol gitti..

Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas
(düzenlendi)
İyi yakmış; ama ölçüm yöntemi pek uygun değil.

İyi yakmış derken? Çok mu yakmış yani?

Uygun değil?

tarihinde Dimitri Hristofyas tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas

Tesadüf eseri dememden kastımda buydu:depoyu fulledim ve vardığım yerdeki benzinliğe girdiğimde tesadüf eseri tam 50 tl'lik mazot aldı depo.Km'yi nasıl ölçtün derseniz,dönüşte bu olayı netleştirmek için km sayacını sıfırlayıp baktım.Çok fazla yanıltmaz sanırım bu tarz bir ölçüm.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Başından beri okudum topiği.Kafam hakikaten karıştı.2010 model 75 ps standart bir Connect aldım yaklaşık bir kaç ay önce.Babam kullansın diye.Bir durum oldu arabaları değiştik bir haftalığına.Connect babamdayken bana hep az yakıyor derdi.İnanırdım neticede diesel.Ancak bugünlerde bir tesadüf eseri yakıtını ölçmek durumuyla karşı karşıya kaldım.Hiç uzatmayacağım.Net 50.00 TL'lik mazotla ve güzel,rüzgarsız bir havada ve duble yolda sakin ve yormadan bir kullanımla connect 285 Km yol gitti..

kat ettiğiniz yol anladığım kadarıyla "ş.dışı" diye tabir ettiğimiz,"sakin ve yormadan bir kullanım"dan kastınız da düşük veya sabit hız..daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi bnm aracımda 2010 ama 90 ps.ve hiç uzun yol tecrübe edemedim henüz araçla.bnm 50 TL'ye (en son 3,08TL'den aldım) "ist. ş.içi" yapabildiğim km 200 civarı (altına düşmez,belki biraz çıkar) olduğuna göre sizin 285 km yapmanız şuan için normal olarak nitelendirilebilir..

Yorum bağlantısı
Şenol Yılmaz
kat ettiğiniz yol anladığım kadarıyla "ş.dışı" diye tabir ettiğimiz,"sakin ve yormadan bir kullanım"dan kastınız da düşük veya sabit hız..daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi bnm aracımda 2010 ama 90 ps.ve hiç uzun yol tecrübe edemedim henüz araçla.bnm 50 TL'ye (en son 3,08TL'den aldım) "ist. ş.içi" yapabildiğim km 200 civarı (altına düşmez,belki biraz çıkar) olduğuna göre sizin 285 km yapmanız şuan için normal olarak nitelendirilebilir..

kardeş senin yaktığın değer gayet normal. Aslında şu kadar TL ile şu kadar yok gittim olayı doğru ölçüm vermez. Benim aracım 2008 110 PS Full paket. aldığımdan beri yakıt konusunda düşüş bekliyorum ama düşmiyor. şu an 17.500 km deyim şehir içi normal trafikte 50 Lt ile 550 km gidiyor. artık bundan sonra da düşeceğini sanmıyorum. Ben aracı alırken de yakıt konusunda yanıltıldım. bana söylenen 1 depo ile 750 km gidiyor denildi üsütüne çıkamışda altına düşmezmiş. tam tersi yoğun trafikte uzun süre kalırsanız 550 km nin altına bile düşüyor. Hatta Bayrampaşa KELEŞLER FORD bu aracı yakıt testi yaptı. Depoyu 1. kademede Opetten fullediler. 90 Km sabir hızla edirne yoluna doğru gittik gidiş dönüş 100-110 km yol yaptık. Aynı istasyondan aynı pompadan yine 1.kademede depo geri fullendi. ve hesap yapıldı. ŞEHİR DIŞI 100 Kmde 6,5 LT YAKTI. servis bu değerin normal olduğunu söyledi. Yani Sonuç şu Connect Şehir Dışı 90 Km sabit Hızla 50 Lt ile 770 Km gider. Zaten Bende memelekete giderken bunu kaç kere denedim sonuç aynı 750 ile 770 arasında gidiyor.

Neyse Sözü uzattım biraz Aracımız her yönüyle güzel ama biraz fazla yakıyor. arrtık ona da katlanıcaz yapacak bişey yok.

Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas

Tabirler doğru.Aynen bunları kastetmiştim.

Yorum bağlantısı
Barıs Akıncı
kardeş senin yaktığın değer gayet normal. Aslında şu kadar TL ile şu kadar yok gittim olayı doğru ölçüm vermez. Benim aracım 2008 110 PS Full paket. aldığımdan beri yakıt konusunda düşüş bekliyorum ama düşmiyor. şu an 17.500 km deyim şehir içi normal trafikte 50 Lt ile 550 km gidiyor. artık bundan sonra da düşeceğini sanmıyorum. Ben aracı alırken de yakıt konusunda yanıltıldım. bana söylenen 1 depo ile 750 km gidiyor denildi üsütüne çıkamışda altına düşmezmiş. tam tersi yoğun trafikte uzun süre kalırsanız 550 km nin altına bile düşüyor. Hatta Bayrampaşa KELEŞLER FORD bu aracı yakıt testi yaptı. Depoyu 1. kademede Opetten fullediler. 90 Km sabir hızla edirne yoluna doğru gittik gidiş dönüş 100-110 km yol yaptık. Aynı istasyondan aynı pompadan yine 1.kademede depo geri fullendi. ve hesap yapıldı. ŞEHİR DIŞI 100 Kmde 6,5 LT YAKTI. servis bu değerin normal olduğunu söyledi. Yani Sonuç şu Connect Şehir Dışı 90 Km sabit Hızla 50 Lt ile 770 Km gider. Zaten Bende memelekete giderken bunu kaç kere denedim sonuç aynı 750 ile 770 arasında gidiyor.

Neyse Sözü uzattım biraz Aracımız her yönüyle güzel ama biraz fazla yakıyor. arrtık ona da katlanıcaz yapacak bişey yok.

Bu forumda 1 depo ile 1000km yapan arkadaşlar var.Ben aracımla 800km yi gördüm.Bu yakıt farklılığı nedir böyle anlamadım gitti.

Yorum bağlantısı
Murat Arslan

Ben Erzincan Alanya arasını 1070 km yolu 63 litre mazotla gittim 2009 GLX arabada 5 kişi idik ve bagaj arka camı göstermeyecek kadar doluydu ama 90 ı çok nadir geçtim

Hep depoyu fuller tabanca attıktan sonra bırakırım dün hesapladım şehir içi 70 tl ile 300 km gittim yaklaşı 100/7,8 yakmış ama bu depoda açıkcası biraz sakin kullandım kırmızı ışığada fazla denk gelmedim aksi halde 100/8,5 yakıyor şehir dışı 5 lt bulabileceğini düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Aracı az kullandığımızdan artık tüketim düşürme peşinde değiliz. Fakat computer bize 7,6 lt veriyor. Ortalama hızımız 35 km olduğunu düşünürsek , dur kalk yapmamıza rağmen , hiç ekenomik sürücem diye kasmamammıza rağmen bana az yakıyor gibi geldi.

Yorum bağlantısı
arkadaşlar yukarıda arkadaşın belirttiği gibi 15.3 kuruş 12.5 kuruş km başına yakıyor . ok nasıl anlaşılmadı anlamadım.?

Burdaki 125= 0,125 krş, 153= 0,153 kuruştur. litre hgesabı ise şöyle olur

0,125*100=12,5 tl/mazot litre fiyatı3,00 tl=4,22 L/100 Km olur arkadaşlar 0,153 kuruşuda siz hesaplayın arkadaşımın demek istediği bana göre bu bende bu değerleri çok nadire elde ediyorum 0,153 kuruş olanını ama :) 0,125 kuruş hayal gibi :)

Yorum bağlantısı

ben bu ay Amasya Gümüşhacıköy-Karabük Yenice ilçesi arasında 360 km lik mesafede gece yağmıurlu yeryer; mazot litre 3,11 tl den opet eurodizel almak koşuluyla 360 kmde 55 lira yaktım. yol inişli çıkışlı yeryer düz, yeryer virajlı, uzun inişler yok uzun çıkışlarda yok, normal denebilcek yol... gecede gündüzde 90-110 km arası hızlarda sabit seyirde bu değerleri aldım. bu şekilde 1 haftada iki kez aynı yolu gidip geldim. değerler conniye göre sanırım normal... yol bilgisayarı hep 5,7-5,9-6,0 LT/100 KM değerlerindeydi ne düşünüyorsunuz arkadaşlar bu değerler hakkında...

saygılar.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu yakıt muhabbeti bana havacılıkta ki fmc sistemini hatırlattı. Jet uçakları için her tonu oldukca değerli olan yakıtın hesaplanması ve tüketimi , Tayyarenin performansını sağlayan flight managamet computer denen bir işletim sistemi vardır.

Aynısını bizim arabalara uyarlasak (tabi otomatik vites şart) Aractaki yolcu yük durumu, uygun vites, yokuş iniş çıkış, depo yakıtı,

doneleri kendi içinde hesaplıyıp aracı uygun hız ve yakıt tüketimi ile sizi en düşük yakıt tüketimine indirecektir.

Mesela araç boş iken vitesleri 1500 devirde bir değiştirecek , yokuş inerken gaz kısıcak, Motor devrini kilitleyecek, hatta istediğiniz değeri girip (100 kmde 5 litre) aracı odeğerede yakacak kadar tutumlu sürmenize imkan vericek bir teknoloji.

Direksiyona konulacak bir kırmızı buton ile aracı tam güç kullanmaya imkan sağlıyacak, böylece sollamalar ve dik yokuşlar dert olmayacak.

Sadece arac performansını değil yol ve güzergah navigasyonu sağlayacak yolu gitmedenbize yakılacak minimum yakıtı en iyi hızı en ideal yolu çıkartacak.

Şimdilik buna en yakın sistemi fiat araclarada TomTom kit bulunduran yeni doblo ve puntolarda var. Yeni puntolarda bu anlattığım olaya (dualogic olanlarda) sahipler.

Fordda görmek dileğiyle.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ali Turhan Baş

Bugün 120km yolda kendimi mümkün olduğunca sakin tutarak deneme yaptım. Tam sağlıklı bir ölçüm olmadı ama yakın bir sonuç çıktığını düşünüyorum. Arada ufak gazlamalar oldu. Tabii araç Ford Connect 75hp olunca buna ne kadar gazlamak denirse artık. Yolun bir 10-15 km'si dağ yolu idi. Önce çıktık sonra indik. Şehir dışı ölçümü oldu tabii. Araçda 3 kişi vardı. Ama bizim aile biraz cüsseli olduğundan standart insan kilosuyla 4 kiş var diyebiliriz. Ayrıca giderken ara ara klima da kullandık. Dönüşte hiç açmadık klimayı. Mümkün olduğunca 90km sabit hız yaptım.

Işık yanarken motorin alındı. Yine ışık yanınca kilometreye bakıldı. Buna göre hesap yaptığımda 5.8lt/100km oranını yakaladım. Fabrika verisi 5.5lt/100km şehirdışı veriliyor. Oldıkça yaklaşmışım.

Depo kitapçıkta 55 litre yazıyor. Buna ışık yanmaya başladığındaki hacim dahil mi değil mi bilmiyorum. Buna göre hesapladığımızda 950 km şehir dışı menzili olduğunu hesapladım. Tabii bu yaklaşık bir hesap. Depoyu doldurup denersek farklı ve daha güvenilir sonuçlar çıkabilir.

Araç 37200km'de. 2006 model. Her sene düzenli olarak periyodik bakımı, en az ayda bir kere lastik basınçları kontrol edilir. Ailemiz bu aracı büyük hacimli bir otomobil niyetine kullandığından zorlanmamış bir araçtır. Bu değeri yakalamamın sebeplerinden birisi de bu diye düşünüyorum.

Denildiği gibi Connect'in çok yakmadığını hala iddia ediyorum. Bence insanlarımızın büyük bir bölümü turbonun devreye girmesiyle hissedilen torkun müptelası olmuş durumda. Bu hissi yaşamak için gaza basınca fazla yakıyor tabii ki araç. En bariz gördüğüm hatalardan bazıları şöyle: Trafik ışıklarına yaklaşırken uzakta kırmızı yandığını göre göre gaza hala basmak, hatta ivmelendirmek. Diğeri ise yokuş aşağı giderken veya hızlanında boşa atmak. Viteste gaza basmadan yokuşu inmek boşa atmaktan daha fazla tasarruf yaptırır. Aracı kullanırken dikkat edersek büyük tasarruf yaptırırız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Connectin en çok yakanı 75 likleri..

Yakaladığınız değer doğruysa eğer, iyi bir değer...

Sağlıklı ölçüm için depo doldurmalısınız.. Işık yanında deponuz en fazla 47-48 litre alır.. Full depo 55 litredir...

Ben genelde 75'lik connecte 7 litre yaktırırdım...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2006 / 37.000km :) GAz pedalına bilinçli basılırsa, Connect az yakar diyenlerdenim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Denildiği gibi Connect'in çok yakmadığını hala iddia ediyorum. Bence insanlarımızın büyük bir bölümü turbonun devreye girmesiyle hissedilen torkun müptelası olmuş durumda. Bu hissi yaşamak için gaza basınca fazla yakıyor tabii ki araç. En bariz gördüğüm hatalardan bazıları şöyle: Trafik ışıklarına yaklaşırken uzakta kırmızı yandığını göre göre gaza hala basmak, hatta ivmelendirmek. Diğeri ise yokuş aşağı giderken veya hızlanında boşa atmak. Viteste gaza basmadan yokuşu inmek boşa atmaktan daha fazla tasarruf yaptırır. Aracı kullanırken dikkat edersek büyük tasarruf yaptırırız.

:rofl:

Yeşil dalga sistemi var kaç yıldır , öğrenemedik daha, tam gaz kalkıp diğer ışıkta bekliyorlar. :D

Yorum bağlantısı
Ali Turhan Baş

Sağlıklı ölçüm için depo doldurmalısınız.. Işık yanında deponuz en fazla 47-48 litre alır.. Full depo 55 litredir...

Şehir dışı fabrika verisi en düşük olanı TDdi yani 75hp olanları. En çok yakanı diyemeyiz. Ben çok ölçtüm ama depoyu doldurmadan. Bu değere yakın değerleri hep elde ettim. Depoyu doldurmak en garanti değeri verecektir ama daha nasip olmadı.

Yorum bağlantısı
Ali Turhan Baş
2006 / 37.000km :rolleyes: GAz pedalına bilinçli basılırsa, Connect az yakar diyenlerdenim.

Km daha da düşük olurdu normalde. Son yıllardaki akraba vefatlarının çokluğu, benim büyümem ( :D ), babamın zeytin bahçesi yaptırması gibi faktörlerden dolayı km aslında çok bile bizim aile için.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

bu sizin dizel kullanmayı iyi bilmediğinizi gösterir.(bana göre forumdaki bi çok kişininde dada alışması lazım) ben hala 30.000 km ye gelen 2009 75 lik connimle 4,9 litre 5,4 litre gibi rakamlar tutturuyorum. uzun yolda (Karabük-Ankara otoban) 0,165 kuruşu klima 1 seviye açık şekilde çok kez kat ettim. conni nin sınırı 88 dir ordan sora çok yakar. aracı 2000 devirin üstüne çıkardığınız andan sora araç aasla 0,20 kuruşun altına düşmez yakıt olarak... buda bi ek bilgi olsun.

:p

Yeşil dalga sistemi var kaç yıldır , öğrenemedik daha, tam gaz kalkıp diğer ışıkta bekliyorlar. :flowers:

ışıklarda kırmızıda durduysanız o ş.içindeki hız limitine uyarak ilerleyin yani ışıkların yanında 50 diye bi tabela varsa 3, vites 50 km/h hızla ilerleyin bakın yeşilde geçiyo olucaksınız. (veya o ısıktan kalktıktan sora 100 e kısa sürede çıkmalısınız. radara girme korkunuz yoksa sorun yok)

Yorum bağlantısı
Erdal Akpınar

110 ps şehiriçi kullanımımda yolbilgisayarının ekranında 6.8 gösteriyor. araç 4300 km de bu yakıt durumu sizce nasıl daha önce hiç bu tip araç kullanmadığım için çok mu, az mı yakıyorum bilemiyorum. :)

Yorum bağlantısı
110 ps şehiriçi kullanımımda yolbilgisayarının ekranında 6.8 gösteriyor. araç 4300 km de bu yakıt durumu sizce nasıl daha önce hiç bu tip araç kullanmadığım için çok mu, az mı yakıyorum bilemiyorum. :f1:

rakam gayet makul çoğu binek dizelden iyi bi rakam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu sizin dizel kullanmayı iyi bilmediğinizi gösterir.(bana göre forumdaki bi çok kişininde dada alışması lazım) ben hala 30.000 km ye gelen 2009 75 lik connimle 4,9 litre 5,4 litre gibi rakamlar tutturuyorum. uzun yolda (Karabük-Ankara otoban) 0,165 kuruşu klima 1 seviye açık şekilde çok kez kat ettim. conni nin sınırı 88 dir ordan sora çok yakar. aracı 2000 devirin üstüne çıkardığınız andan sora araç aasla 0,20 kuruşun altına düşmez yakıt olarak... buda bi ek bilgi olsun.

Dizel kullanmaktan kastınız, düz yolda 88 km hızla gitmekse, rampaları 40-50 ile çıkmaksa evet bilmiyorum...

75'lik connect 2000 devrin altında çekmez ki... Siz eğer hep 2000 devir altında sürüp ekonomi yapıyorsanız, o arabanın her yerini kurum bağlamıştır...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...