İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Naci Özkan

her defasında aynı yerden dolduruyoruz! sarı ışık yandıktan sora dolduruyoruz... genelde 48-49litre alıyo depo 55litre zaten...

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
ama bizde 2007 1.3 75 dobloda var o bi depoyla 900civarı gidiyo :nazar: ama performansa gelince bence 0 yani...

aynen katılıyorum yakıt olarak çok iyi 1.3multijet.

performans tabiki 1.6 araba gibi değil ama çok da zayıf değil, yani sınıfına göre uygun.. sadece çok rüzgar yiyor oda bu sınıfta her araçta var..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.3 Doblo nun fiyatı ve donanımı nasıl, son kampanyalar ile? Mtv si farklı mı?

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
1.3 Doblo mu 90 lık Connect mi diye çok düşünüp gene Doblo da karar kıldım.

geçen sene şuan kullandığım dobloyu alırken bizde glx ile arasında kalmıştık ama tüketim, konfor, donanım ve maliyeti göz önüne alınca doblo'yu seçmiştik..

1.3 Doblo nun fiyatı ve donanımı nasıl, son kampanyalar ile? Mtv si farklı mı?

benim kullandığım premio modeli, abs 2 airbag yol bilgisayarı, klima, elektrikli ayna fln kısacası dolu bir araç, sanırım liste fiyatı 29bin ytl ama kesin rakam için bir bayiye telefon açıp fiyat almanızı öneririm..

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

0-1900 cc kadar vergi dilimi aynı.yani 1300 cc doblo 1800 cc connect vergisi aynı.ama doblo JTD ler 1903 cc vergi dilimi bir üst sınıfa giriyor.

varsın kornet ^_^ çok yaksın varsın sert bi araç olsun.10 tane dobloyu cebinden çıkarır :alkis: .güvenliği yol tutuşu sağlamlığı.ben kornet alacak olsam 75 delux alırdım.(şuan çıkmıyor) abartmaya gerek yok 75 ps insan kullanımlarında ;) gayet tatminkardır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naci Özkan

ben şuan ikisinide kullanıyorum...bendekide doblo premio dobloda rahat fakat yol tutuş sağlamlılık insana verdiği güven vs. bakımından connectle bir kıyaslayamam bile...! sadece benm içn yakıt önemli diyosanız doblo diğer hallerde connect derim... ;)

Yorum bağlantısı
Sefa Bostan

eger az yaksın diosanız doblo alın ama canınızı seviyosanız connect derim cünkü doblo kagıt gibi araba yol tutusu berbat bende 2008 90 lık delüx var normal yakıo ama içine bi bakın aracın tamponu bile demir gerisini siz düşünün sevgiler

Yorum bağlantısı
Ömer Açay

bir connect kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim.75 lik/90 lık veya 110 luk sakin kullanımla şehir dışı 5,9 ile 6,6 aralığında şehir içinde 8/9 litre aralığında yakar.buda doblo ile kıyaslanırsa 1 litre fazlalık demektir.yalnız şunu belirteyim connectti sert ve hızlı kullanırsanız verdiğim değerleri 1 litre daha eklemeniz gerekiyor.connecti sadece aile için kullanacaksanız 75 lik kesinlikle yeter.ama 110 luk stil paketli connect ise iç dizayn olarak çok ferah ve gösterişli.insanı kendine çekiyor.aralık kampanyasında 110 luk stil paketin fiyatı 29750 ye kadar düşmüştü.şimdi kaç lira bilmiyorum

not:bu arada fordu 2 .el araçlarını korumadığı için kınıyorum.çünkü ben geçen sene 90 lık delüxü 28500 e almıştım.bu sene aynı araba 28000 tl.evet kriz var ama mesela toyota ve ww bunu yapmıyor ve genel olarak arabalarının 2.elini koruyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Doblonun 300 kg civarı daha hafif olduğu düşünülürse, 1.3 motorunun çok da az yaktığı söylenemez tabii.

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

evet doblo ortalama 1200kg... connect ise 1.5 tondan fazla! doblonun connectten az yaktığı yadsınamaz bi gerçek ama yakıt dışında başkada bi artısını göremiyorum... :)

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
evet doblo ortalama 1200kg... connect ise 1.5 tondan fazla! doblonun connectten az yaktığı yadsınamaz bi gerçek ama yakıt dışında başkada bi artısını göremiyorum... :dance2:

donanım ve yumuşaklık...

doblo 1320kg..

doblo'nun tüketimi hakkında bilgi veriyim.. ful şehir içi dur kalk (köprü vs) yazın 6.2lt/100km eğer sıkıştırarak kullanırsanız 6.8lt/100km..

şehir dışında 5lt civarı.

okula gidip gelirken (istanbul-izmit otoban) 4.5lt yakıyorum..

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Naci Özkan

pardon evet 1320kg eski kasası 1200kg idi! yakıt konusunda haklısınız gerçekten az yakıyor ama diğer özellkileri için aynı şeyi söyleyemicem... beni yanlış anlamayın dobloyu kesinlikle kötülemiyorum fakat yakıt dışında connecte göre bi artısı olduğunu düşünmüyorum... dobloyu sürekli bende kullanıyorum esnek hoş araba fakat ondan inip connecte binince işte o zaman aradaki farkı anlıyorum...

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
pardon evet 1320kg eski kasası 1200kg idi! yakıt konusunda haklısınız gerçekten az yakıyor ama diğer özellkileri için aynı şeyi söyleyemicem... beni yanlış anlamayın dobloyu kesinlikle kötülemiyorum fakat yakıt dışında connecte göre bi artısı olduğunu düşünmüyorum... dobloyu sürekli bende kullanıyorum esnek hoş araba fakat ondan inip connecte binince işte o zaman aradaki farkı anlıyorum...

bende fiattan maaş almıyorum :bravo:

ikisinide kullanıyorum.. şöyle diyebilirim connect yüksek performans, yüksek yakıt, sert yürüyen tabiki bununla birlikte iyi yol tutuş..

doblo makul performans, düşük tüketim, connecte göre daha sessiz ve yumuşak, yol tutuş zayıf, donanım biraz daha yüksek..

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
bende fiattan maaş almıyorum :bravo:

ikisinide kullanıyorum.. şöyle diyebilirim connect yüksek performans, yüksek yakıt, sert yürüyen tabiki bununla birlikte iyi yol tutuş..

doblo makul performans, düşük tüketim, connecte göre daha sessiz ve yumuşak, yol tutuş zayıf, donanım biraz daha yüksek..

dediklerin doğru bizde doblonun eski kasasıda vardı fakat 200.000e gelmeden inanılmaz derecede yıprandı! kullandığımız süre içerisinde bize sürekli arıza çıkardı masraf çıkardı illallah ettik artık o yüzdende fiattan soğudum! ama yeni kasası eskiye göre biraz daha iyi gibi! sonuçta 31.000 lira verdik tabiki o kadarda boş kötü araba olduğu söylenemez... :D

Yorum bağlantısı
Murat İmeci

Arkadaşlar son şehir içi yakıt tüketimim şu şekilde : 50lt=672km 100km=7.4lt

arkadaşlar araçın intercoler bölümünde bir izolasiyon uygulaması yaptım ,cokta bir etkisi olmasa bile ,yakıtımı en azından 7.5lt üzerine cıkartmiyor

ilgili arkadaşlar varsa detaylı şekilde yazabilirim .Bu işlemi üç aydan beri uyguladım ve aynı sonucları aldım ,baha önce 8lt yaklaşiyodu ,sürekli uzun yol yapacaklar için baya bir faydası olacaktır :training1:

saygılar..

Yorum bağlantısı
Yusuf Turgut
(düzenlendi)

bizim 2008, 110 luk için 2008 yılı içinde, yani 2008-2009 arası süreçte: 16576 km yapmışız. bu km için ödediğimiz miktar 3795,17 lira. litre olarak da 1238,89 litre harcamışız. toplamda 7,47 lt/100 km değeri çıkıyor. bu 16576 km'nin yarıya yakını ş. dışı yol. 15000 de de bakım yapıldı. bakımdan sonra düşer diye beklerken (ankara soğuğunun mu etkisi bilemiyorum (sanki ş. içi tüketimde artış var..)

ş.içi tüketime gelince son yaptığım ölçümü vereyim.. 669,6 km de 54,94 lt yakıt harcamışız. bu da 100 km de 8,2 lt ye denk geliyor. daha soğuk-karlı havalarda 7,97 ve 8 lt değerlerini görmüşken 8,2 lt şaşırttı beni. ankaradaki son kar yağışı döneminde de 8,47 ölçmüştüm. şu an 2,44 lük e.dizel den 200 kuruşluk tüketimimiz ortaya çıkıyor yani. ancak dediğim gibi önemli olan lt değeridir..o da maalesef 8,2...

bu hesapla, tek depoyla şehir içinde 720 km'lik bir menzilden bahsedebiliyoruz. ş. dışında henüz bakım sonrası ölçüm yapamadım ama,bakım öncesi 600 ş.içi 800 ş. dışı gibi bir oran vardı. 880-900 km lik bir ş. dışı menziline ulaşmış olabiliriz diye düşünüyorum.

tarihinde Yusuf Turgut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
K. Kubilay Önder
(düzenlendi)

ben yarım depo ile bakırköy eyüp arası 2 hafta rahat gidiyorum

aracım 75 ps

depoyu full yapıp denemem lazm genel yaptıgını

tarihinde K. Kubilay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Turgut
(düzenlendi)
Depo 60lt...

Sevgiler

60,41 lt yakıt aldım bir keresinde.. ya kazık yedik, ya da bilemiyorum. fişi hala duruyor, resim koyabilirim istiyorsanız. 60,410 lt.

bu arada 10 lt yakıyor demişsiniz.. 4000 devirde vites değiştirip, gaza sürekli sonuna kadar basılırsa 1500 kiloluk araba 10 da yakar 15 de.. en çok 8,47 ölçtüm ben bugüne kadar. şu da var; 10 lt yakıyor olsa yakıt alırken sıfırladığımız km sayacında 600 den fazla değerler göremeyiz.. en son 660 da aldığımda 55 lt yakıt aldım ben..

tarihinde Yusuf Turgut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Turgut
o zaman iyi hava basmışlar :)

çok uzun süre ışık yanarken gitmiştik, yakıt bitti bittecek diye de bekliyordum hani.. ama aslında işin utasına sormak lazım, yedek depo falan 60,41 litre yakıt almak mümkün mü diye.. dava konusu bile olabilir bu..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Borular vs. hesaba katılınca, kullanma kılavuzundan fazla miktarda yakıt konabiliyor.

Yorum bağlantısı
Birol Yılmaz-2
Borular vs. hesaba katılınca, kullanma kılavuzundan fazla miktarda yakıt konabiliyor.

bir yerde okumuştum boş depo ilk dolumda toplam 61.5 lt alıyormuş ;)

Yorum bağlantısı
Barıs Akıncı

Farklı başlıklar altında da bilgi vermiştim...Ben bir depoyla 800 km gördüm.Aracım 110ps glx.Bu değer şehirdışı için geçerli tabi.Artık 100kmde kaç litreye denk geliyo hesaplayabilirsiniz. :D Connect 100 km de 6lt yi görebilecek bir araç.Sert kullanıma kesinlikle gelmiyo, ani kalkışlar, yüksek devirlerde vites değişimleri falan, o zaman görürsünüz işte 10 litreyi... :D Şehir içinde de 7-7.5 lt yakıyor.Sarı ışık yandıktan sonra 150 km kadar yol yapabiliyor.

Ben connect i kullanmadan aldım.Yani almadan önce hiç test etmedim.Doblo sürmüştüm.Kısa bir süre.Kullanımı bence keyifli bir araç, iç mekan daha ferah, önde oturanın ayakları torpidoya çarpmıyo connectteki gibi... Daha sonra connect aldık.Bana doblodan sonra mercedes gibi geldi.O ağırlığı, yol tutuşu, fırlaması,(110 ps için geçerli, diğer seriler bana yeterli gelmedi.) yol seyri, insana ayrı bir güven veriyor.Ayrıca almadan önce transporter isteyen biri olarak, kullanıcılarla her konuştuğumda connect aldığıma bir kez daha seviniyorum.Parça fiyatları da çok uygun.Volkswagenden sonra baya komik gelmişti rakamlar. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...