YunusEmre Gargacı 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 214 liraya depoyu fulledim toplam 540km yol yaptım istanbul trafiği agresif kullanmalar 150 170 arası gittim 1km 38krş filan hesapladım ekranda dikkatimi çeken şey yakıt tüketimi 8.6 aşa hiç düşmedi bu neden kaynaklanıyor olabilir yada normalmidir.? 2011 model 86binde 110glx modelidir. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 23 Ocak 2014 Paylaş 23 Ocak 2014 Kisin sehir ici o civarda ortalama sert kullanim da tabi.otobanda oryalama yakit tuketimini sifirlayin daha az gaz tepkisiyle sabit hizlarda gittiginizde ortalama dusecektir.anlik tuketim olmamasi ve ortalama yakitin ozellikle s.icinde hic dusmemesi can sikar. Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Arkadaşlar bilginiz olsun diye söylüyorum.geçen araç yolda stop etti.. Korktum triger koptu diye ama çok şükür mazot filtresi yan sanayi olduğu için çalışmamış. Ustalar daha önce hiç karşılaşmadık diyor.Araca mazot filtresini gittim servisden orjinal olanını aldım araç çalıştı.O sırada trigeride değiştirtdim. Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Yol bilgisayarına göre 11,5-12,5 lt. arasında gezen yakıt tüketimim vardı, baskı balata kaçırdığı için değiştirdim ve sonrasında yol bilgisayarına göre tüketim ortalama 10,5 lt. civarlarına düştü, tabi bu şehir içinde. Depoda mazot azaldı uyarısı veren yol bilgisayarı kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi 80 km. olarak gösterdi, yaklaşık 40-50 km. daha kullandım ve sonrasında benzinlikte depoyu doldurdum, tam 45 lt. mazot aldı, yani depoda daha 15 lt. mazot varmış, bu nedenle yol bilgisayarına güvenmemek gerektiğini test etmiş oldum. Daha sonra şehir içinde, normal kullanımla 106 km. yol yaptım, araç az yaksın diye uğraşmadım yani, sonra aynı benzinliğin aynı pompasına yanaştım ve depoyu tekrar doldurdum ve tam 50 TL'lik mazot aldı, 50/106=470 krş civarı bir tüketimim olmuş, sizce bu normal midir, yoksa aracın baskı balataya alışma süreci vardır da onu mu beklemem lazım? Ayrıca bugün hava filtresini de değiştirdim. Kullanımın dışında tüketimi arttıran başka nedenler var mıdır? Abi ne kadara değişti baskı balata benim aracın debriyaj biraz yukarıda kavramaya başladı..Şüpheledim baskı öldü diye.. Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Abi ne kadara değişti baskı balata benim aracın debriyaj biraz yukarıda kavramaya başladı..Şüpheledim baskı öldü diye.. Debriyaj bilyası, baskı, balata ve işçilik dahil olmak üzere toplam 450 TL'ye mâloldu, markası da Luk, orijinal Ford olanı ile arasında yaklaşık 50 TL fark var. Duyduğum kadarı ile Ford'un orijinal parçasını da Luk üretiyormuş ve Ford ibareli kutuya koydukları için aradaki 50 TL'lik fark da oradan kaynaklanıyormuş. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Yeni connect imle ilk defa uzun yol yaptım. Araç 7000km de 2013 110 glx. 100 110 km/ hız ile 470 km yaptım. Tekrar fulledim. 29 litre aldı. Bu değer dahada düşermi? Yoksa normal değerlermi dir? Yorum bağlantısı
Emin Önal 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Yeni connect imle ilk defa uzun yol yaptım. Araç 7000km de 2013 110 glx. 100 110 km/ hız ile 470 km yaptım. Tekrar fulledim. 29 litre aldı. Bu değer dahada düşermi? Yoksa normal değerlermi dir? Normal değerler,daha düşeceğini sanmam.Yakıtin düşmesi için belirttiğiniz hizlarinda düşmesi lazım sabitte.. Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Bir sorum daha var. Araç zaten 2000 devir civarı bu hızı yapıyor. 5. Viteste. O zaman 1900 devirde falan mı kullanmalı aracı.Yani araç daha az devirlerdede ilerliyor beşinci viteste ama zararı olur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Bir sorum daha var. Araç zaten 2000 devir civarı bu hızı yapıyor. 5. Viteste. O zaman 1900 devirde falan mı kullanmalı aracı.Yani araç daha az devirlerdede ilerliyor beşinci viteste ama zararı olur diye düşünüyorum. Aracın hava filtresini değiştitmediyseniz eğer değiştirin 2000 devir bence ideal daha aşağısına düşerseniz turboya zarar verir diye düşünüyorum bende de 2013 110 glx var uzun yolda 4.2-.4.5 litre arasında oynuyor hava filtreside yakıtı etkiliyor 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Bir sorum daha var. Araç zaten 2000 devir civarı bu hızı yapıyor. 5. Viteste. O zaman 1900 devirde falan mı kullanmalı aracı.Yani araç daha az devirlerdede ilerliyor beşinci viteste ama zararı olur diye düşünüyorum. düz yolda bir şey olmaz, hızlanırken vites düşürün fakat. Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Koyun 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Selamunaleykum ; Opel vectra aracımı satıp connect almaya karar verdim aile genişledi bagaj yetmiyor . 2 araç üstünde duruyorum ikiside temiz kazasız belasız. 1.2007 model 75ps = 79.000 de DELUX MODELİ OLUP ABS+KLİMA +ÇİFT HAVA YASTIĞI+SİFT SÜRGÜ+CD ÇALAR+SİS FARI+ ÇELİK JANT'I BULUNAN BİR ARAÇ 2.2005 model 90 ps = 70.000 de tek airbag çift sürgü (abs vardır herhalde) çelik jant yok cd çalar yok sis farı yok... Bu iki araçtan hangisini alayım,yakıtı olsun sonra satarken olsun hangisi avantaj olur. Not: Öyle hızda gözüm yok 100den yukarı geçmem yüküm olmayacak ve yılda 6-7 bin km anca yaparım Yorum bağlantısı
Mustafa Avcı 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Dostum 4.2 , 4,5 çok iddalı rakamlar. Sadece hava filtresiyle o rakamları yakalayabileceğimi sanmıyorum. Kaldiki araç 7000 de hava filtresi pırıl pırıl. 5. Ayda 1 yılı doluyor o zaman yetkili serviste bir durum değerlendirmesi yaparız artık. Saygılar. Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Dostum 4.2 , 4,5 çok iddalı rakamlar. Sadece hava filtresiyle o rakamları yakalayabileceğimi sanmıyorum. Kaldiki araç 7000 de hava filtresi pırıl pırıl. 5. Ayda 1 yılı doluyor o zaman yetkili serviste bir durum değerlendirmesi yaparız artık. Saygılar. Ama bu uzun yol değerleri ş.içi ile karıştırmayalım ş.içi tüketimim şuan da 7.5 litre, filtreye gelince benimde temiz gibi görünüyordu ama ben yinede 9000 km de değiştridim 15000 de tekrar değiştirecek şuda var baskı balatam da sorunlu kaçırıyor onunda biraz etkisi var yakıtıma Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Selamunaleykum ; Opel vectra aracımı satıp connect almaya karar verdim aile genişledi bagaj yetmiyor . 2 araç üstünde duruyorum ikiside temiz kazasız belasız. 1.2007 model 75ps = 79.000 de DELUX MODELİ OLUP ABS+KLİMA +ÇİFT HAVA YASTIĞI+SİFT SÜRGÜ+CD ÇALAR+SİS FARI+ ÇELİK JANT'I BULUNAN BİR ARAÇ 2.2005 model 90 ps = 70.000 de tek airbag çift sürgü (abs vardır herhalde) çelik jant yok cd çalar yok sis farı yok... Bu iki araçtan hangisini alayım,yakıtı olsun sonra satarken olsun hangisi avantaj olur. Not: Öyle hızda gözüm yok 100den yukarı geçmem yüküm olmayacak ve yılda 6-7 bin km anca yaparım İdeal olanı 90 ps olanı alıcaksanız 90 ps alın benim şahsi düşüncem performans olarak da iyidir ben kendim kullandım memnundum Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Aracın mazot lambası yandıktan sonra kalan yakıtla gidilebilir yakıt mesafesi 80 km gösteriyor, bunun da yaklaşık 40 km'sini daha kullanıyorum ve mazot almaya gidiyorum ancak depoyu fullediğimde 45 lt mazot alıyor, sizce şamandrada mı bir şey var yoksa depoda hava falan mı var? Depoda hava var derseniz bu nasıl oluşuyor veya havayı almak için bir şey mi yapmak gerekiyor? Yorum bağlantısı
Emin Önal 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Bir sorum daha var. Araç zaten 2000 devir civarı bu hızı yapıyor. 5. Viteste. O zaman 1900 devirde falan mı kullanmalı aracı.Yani araç daha az devirlerdede ilerliyor beşinci viteste ama zararı olur diye düşünüyorum. Yoo 2000devirde 100/110 ile bunu yakmissiniz 5.vites 2000devir 90km hızı kastetmistim 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Aracın mazot lambası yandıktan sonra kalan yakıtla gidilebilir yakıt mesafesi 80 km gösteriyor, bunun da yaklaşık 40 km'sini daha kullanıyorum ve mazot almaya gidiyorum ancak depoyu fullediğimde 45 lt mazot alıyor, sizce şamandrada mı bir şey var yoksa depoda hava falan mı var? Depoda hava var derseniz bu nasıl oluşuyor veya havayı almak için bir şey mi yapmak gerekiyor? Yol bilgisayarı koruma amaçlı öyle diyor 0 yazdıktan sonra 50km civarı gittim.(onermem faydalı değil mecburiyetten) Artık ibrenin dayamacak yeri kalmadı nerdeyse 49,73 lt mazot aldı. 1 Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Selamunaleykum ; Opel vectra aracımı satıp connect almaya karar verdim aile genişledi bagaj yetmiyor . 2 araç üstünde duruyorum ikiside temiz kazasız belasız. 1.2007 model 75ps = 79.000 de DELUX MODELİ OLUP ABS+KLİMA +ÇİFT HAVA YASTIĞI+SİFT SÜRGÜ+CD ÇALAR+SİS FARI+ ÇELİK JANT'I BULUNAN BİR ARAÇ 2.2005 model 90 ps = 70.000 de tek airbag çift sürgü (abs vardır herhalde) çelik jant yok cd çalar yok sis farı yok... Bu iki araçtan hangisini alayım,yakıtı olsun sonra satarken olsun hangisi avantaj olur. Not: Öyle hızda gözüm yok 100den yukarı geçmem yüküm olmayacak ve yılda 6-7 bin km anca yaparım Abi alacaksan ben 2006 dan beri connect kullanıcısıyım 90 ps.aracımdan kat kat memnunum işim gereği araçtan günde en az 20 km yol yaparım.Daha aracım şuan 204600 kmde daha aracımda öyle bir büyük sıkıntı gelmedi.Rutin bakımlarını yaptırırım.Bana kalırsa 90 ps ideal yol tutuşuna diyecek yok.Kangoo ve doblo tipi araçlara benzemez.Bana göre onlar teneke.. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Selamunaleykum ; Opel vectra aracımı satıp connect almaya karar verdim aile genişledi bagaj yetmiyor . 2 araç üstünde duruyorum ikiside temiz kazasız belasız. 1.2007 model 75ps = 79.000 de DELUX MODELİ OLUP ABS+KLİMA +ÇİFT HAVA YASTIĞI+SİFT SÜRGÜ+CD ÇALAR+SİS FARI+ ÇELİK JANT'I BULUNAN BİR ARAÇ 2.2005 model 90 ps = 70.000 de tek airbag çift sürgü (abs vardır herhalde) çelik jant yok cd çalar yok sis farı yok... Bu iki araçtan hangisini alayım,yakıtı olsun sonra satarken olsun hangisi avantaj olur. Not: Öyle hızda gözüm yok 100den yukarı geçmem yüküm olmayacak ve yılda 6-7 bin km anca yaparım 75 lik hantal kalir 90'lik idael bu seceneklerde bence. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 13 Şubat 2014 Paylaş 13 Şubat 2014 Öncelikle herkese selamlar, forumu birkaç aydır takip ediyorum gerçekten başarılı bir forum herkesin emeğine sağlık. Kasım 2013 de 2007 model 110 ps glx connect aldım ve aldığımdan beri takip ediyorum yaptığım 3650 km de şehir içi şehir dışı fark etmeksizin araba 8,34 litrenin altına inmiyor ortalama tüketim olarak. Araç 52000 de bana geldi, tamamen bakımları tam, kullanımdan kaynaklı bir sıkıntı yok tüm yakıt tasarrufu metodlarını uyguluyorum ancak pek bir yakıt tasarrufu yapamadım. Aracın egr si iptal değil, enjektörlerde bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum ki vuruntuydu teklemeydi herhangi bir sorunu yok. Anlattıklarımdan yola çıkarak kontrol etmemi istediğiniz noktalar nelerdir merak ediyorum.. Mesela aracı 1700-2700 gibi bir devirde kullanıyorum sürekli ancak aracı ne kasıyorum ne bağırtıyorum ne zorluyorum yol neyi istiyorsa ona göre gazı veriyorum.. Bilemedim yakıt tüketimini arttıran başka bir problem mi var acaba diye.. Yorum bağlantısı
Uğur Günindi 20 Şubat 2014 Paylaş 20 Şubat 2014 merhaba şu an 34.000 de araç eskiden opet kullanırdım son 3, 4 bin km boyunca sürekli shellden almaya başladım. şehir içi dışı karışık 27-28 kuruş yakmaya başladı. yol bilgisayarına pek bakmıyorum fakat orda bile 7.4 den 6.4 seviyesine düştü gerçekten shell yakıtı fark ettiriyo. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Bende opet ve total kullanıyorum çoğunlukla ancak bir fark yok bu aralar aytemiz denemeye başladım. Hep eurodiesel alıyorum, hep takip ediyorum 0,36 kuruştan aşağı inemedim ben.. Bir de Shell deneyelim bakalım. Bu arada senin araba 90 lık mı oluyor Uğur? merhaba şu an 34.000 de araç eskiden opet kullanırdım son 3, 4 bin km boyunca sürekli shellden almaya başladım. şehir içi dışı karışık 27-28 kuruş yakmaya başladı. yol bilgisayarına pek bakmıyorum fakat orda bile 7.4 den 6.4 seviyesine düştü gerçekten shell yakıtı fark ettiriyo. 2007 ile 2012 model arasında motor değişikliği veya mekanik aksam değişikliği var mı Connect lerde? Yorum bağlantısı
İbrahim Can 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 (düzenlendi) Bu aylarda 7.5 lt civarı yakıyordum. 24 Şubat 2014 tarihinde İbrahim Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Günindi 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Bende opet ve total kullanıyorum çoğunlukla ancak bir fark yok bu aralar aytemiz denemeye başladım. Hep eurodiesel alıyorum, hep takip ediyorum 0,36 kuruştan aşağı inemedim ben.. Bir de Shell deneyelim bakalım. Bu arada senin araba 90 lık mı oluyor Uğur? 2007 ile 2012 model arasında motor değişikliği veya mekanik aksam değişikliği var mı Connect lerde? Kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Silver serisi 90'lık connect. hatta resimlerle son aldığım yakıta göre bi hesaplama yapabilirsiniz. litre fiyatı:4,55 alınan litre:53 fişten aldığım bilgilere göre yazıyorum.Yol bilgisayarında sıfıra düştüğü zaman 30 km kesin gidiyorum ondan fazlasını denemedim hiç. Yakıtı shell v_power nitro alıyorum normal litre fiyatı 4.75 indirimli alıyorum yaklaşık 20 kuruş. yaklaşık yarım saat önce çektiğim resimler aşağıda Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 Hmm demek ki 90 lık ile 110 luk arasında tüketimde 2 litre fark var ya da benim bilmediğim başka bir şeyler var. Öyle hart hurt araba süren birisi de değilim ama niye 8,3 litrenin altına inemedim bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts