İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Uğur Kamil
(düzenlendi)

söyledikleriniz konusunda haklısınız size katılıyorum ancak şöylede bir durum var emin olmamakla beraber bizim suan kullanmakta olduğumuz conenctler üretildiği yerde 135 ps olarak üretiliyor ancak türkiye ye gönderilirken kendi ülkemiz şartlarına uyarladıkları için aracın üstünde vaar olan gücü kısıtlayıp (75-90-110) ps şeklinde öyle gönderiliyo suda var tabiki bunların arasında konfigürasyon farklılıkları da mevcut örneğin 90 ps ile 110 ps olan connectlerin turbo beslemesi farklı 110 ps olan aracın turbosu biraz daha büyük gibi ama dediğim gibi araçlarımız yüksek güç destekli aslında yanlışım varsa affola ineternet ortamında yaptığım araştırmalar doğrultusunda bunları söyleyebiliyorum yanlış bildiğim illaki vardır

Connect Türkiyede üretiliyor yurt dışına gönderiliyor. Türkiyede 135 ps varda bizim mi haberimiz yok  :biggrin: 

Yurt dışındada aynı motor seçenekleri var + birde benzinli modeli var(güçü aklımda değil)

Türkiyedede yurt dışındada Connect'i yakından takip ediyorum. :good1: 

135 ps mi üretiliyor nasıl yani.

:i-ih:

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

İnternetin en yoğun olduğu dönemde yaşıyorsunuz havadan rakamlar ile hala yazışılıyor gerçekten üzüldüm. 135 hp hangi ülkede üretiliyor yaz gogıl amcaya ford...com diye bul bakalım varmı? yokmu burayada linkini koy herkes görsün.

Chip aracın yakıt tüketimini düşürmüyor ama yol bilgisayarı arttırılan enjektördeki yakıt basıncını algılayamıyor ve eskisinden az gösteriyor buda herkeste tasarruf yapıyormuş hissi uyandırıyor. Örneğin ben gaz pedalına 90 ile giderken 2,5 santim basarken chipten sonra 2 cm basmaya başlıyorum turbo basıncı ile tork ve güç artışını sağlayan motora fazla yakıt pompalamasından dolayı. Ama yazılım ile arttırılan yakıt basıncı nedeni ile 2 cm basmama rağmen enjektörlerden 2,5 cm basıyormuşum gibi yakıt geçiyor. Yol bilgisayarı 2 cm geçiyormuş gibi hesap yapıyor. Eğer denildiği gibi tasarruf olsaydı firmalar bunu sanayideki bu işi yapan insanlardan çok daha önce yaparlardı. neden yapmıyorlar ? çünkü Dünyanın bir çok yerinde araç alan insanların çoğu garantisi bittikten sonra doğru dürüst bakım bile yapmıyor 50-60,000 km yağ filtre değişmeden kullanabiliyorlar. Firmalarda bu duruma göre motorun en dayanıklı olduğu yerde limitlerini kısıtlıyorlar. Yazılım var olan kısıtlanmış gücün ortaya çıkmasıdır ama aracına adam gibi bakıp insan gibi sürenler için zevkli olabilirde hızlanması kadar durmasıda önemli neticede içinde bizler yada yakınlarımız oturuyor...Chipli araç eski halinde ne yakıyorsa aynısını yakar çok basit fizik kanunudur bu.Motor ürettiğ güç karşılığında gereken yakıta ihtiyaç duymaktadır. Çok güzel bir deyim vardır ne kadar ekmek o kadar köfte. Ama araç ivmelenmesi arttığı için ara gazlamalar ile çok oynanırsa eskisinden fazla yakıyor.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

İnternetin en yoğun olduğu dönemde yaşıyorsunuz havadan rakamlar ile hala yazışılıyor gerçekten üzüldüm. 135 hp hangi ülkede üretiliyor yaz gogıl amcaya ford...com diye bul bakalım varmı? yokmu burayada linkini koy herkes görsün.

Chip aracın yakıt tüketimini düşürmüyor ama yol bilgisayarı arttırılan enjektördeki yakıt basıncını algılayamıyor ve eskisinden az gösteriyor buda herkeste tasarruf yapıyormuş hissi uyandırıyor. Örneğin ben gaz pedalına 90 ile giderken 2,5 santim basarken chipten sonra 2 cm basmaya başlıyorum turbo basıncı ile tork ve güç artışını sağlayan motora fazla yakıt pompalamasından dolayı. Ama yazılım ile arttırılan yakıt basıncı nedeni ile 2 cm basmama rağmen enjektörlerden 2,5 cm basıyormuşum gibi yakıt geçiyor. Yol bilgisayarı 2 cm geçiyormuş gibi hesap yapıyor. Eğer denildiği gibi tasarruf olsaydı firmalar bunu sanayideki bu işi yapan insanlardan çok daha önce yaparlardı. neden yapmıyorlar ? çünkü Dünyanın bir çok yerinde araç alan insanların çoğu garantisi bittikten sonra doğru dürüst bakım bile yapmıyor 50-60,000 km yağ filtre değişmeden kullanabiliyorlar. Firmalarda bu duruma göre motorun en dayanıklı olduğu yerde limitlerini kısıtlıyorlar. Yazılım var olan kısıtlanmış gücün ortaya çıkmasıdır ama aracına adam gibi bakıp insan gibi sürenler için zevkli olabilirde hızlanması kadar durmasıda önemli neticede içinde bizler yada yakınlarımız oturuyor...Chipli araç eski halinde ne yakıyorsa aynısını yakar çok basit fizik kanunudur bu.Motor ürettiğ güç karşılığında gereken yakıta ihtiyaç duymaktadır. Çok güzel bir deyim vardır ne kadar ekmek o kadar köfte. Ama araç ivmelenmesi arttığı için ara gazlamalar ile çok oynanırsa eskisinden fazla yakıyor.

fatih abi saygılar ben yakıt konusunda kesin tasarruf var dememiştim zaten yanlış anlaşıldım sanırım 135 ps olayınıda ineternette gezinirken bir site de okumuştum suan adresi arıyorum bulursam atıcam ben zaten o konuyu yazarken de emin olarak kesin böledir diye yazmadım ineternet ortamında okuduklarımı yazdım yazım hatası varsa özürdilerim hepinizden 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Yok canım ne varki özür dileyecek :) sadece her duyduğunuza inanmayın biraz araştırın. Ağzı olan konuyor eli olan yazıyor...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kaya Yasak

Bir kaç gündür nete girmiyorum, o nedenle gec cevap verebildim, kusura bakmayın. M. Fatih Bey teşekkür ederim, size katılıyorum Ersin Ulupınar kardeşimin de anlayışı icin tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

12/12/2013 tarihinde 110'luk 2009 model connectimin deposunu fulledim ve yol bilgisayarı kalan yakıtla gidilebilecek miktarı 475 km. olarak gösterdi, 100 km. kullanıp tekrar doldurarak denemeyi düşünüyorum ancak yol bilgisayarı verileri ne kadar doğru olur. Aracı yeni aldım ve ilk kez deposunu fulledim. Aracın şu an şehir içi kullanım miktarı yol bilgisayarına göre 11-13 lt. arasında geziyor, vites değişimlerini de 2000-2500 devir arasında yapıyorum, yani fazla performanslı kullanmıyorum ama yakıt tüketimi fazla gibi geldi bana, düşürmek için tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Yakit tuketimi gercekten fazla benim 8.5 lt. oda en fazla ortalamam kis ayinda.

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

O tüketimi bulsam bayram ederim. Yanlış yaptığım nedir merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

O tüketimi bulsam bayram ederim. Yanlış yaptığım nedir merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

aracın bakaımları yapıldımı bende de 2013 110 luk var bende aynı şekilde 10-10,9 lt görüyodum 9000 km de hava filtresini değiştirdim suan 10500 km oldu  hava filtresini değiştirtdikten sonra  hava soğumadan önce 7,5-7,8 arasında oynuyordu şimdi kış ankara bu aralar -5   -10 arasında değişiyor şuan bu akşam baktım 8,3 gösteriyordu 

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Ozel servise götürdüm. Onlar da yol bilgisayarına bakma doğru göstermez, depoyu doldurup dene dediler. Herkes farklı farklı şey söylüyor. Ama bu işi çözmem lazım.

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Evet sıfırladım. Araç geçen gün Ankara'ya gitti ve şu an ortalama yakıt tüketimi 8.1 e sabitledi. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Sehir icinde gene artacaktir.Uzun yolda yada otobanda sifirlayip cok hafif gazla 90 -100 gibi hizlarla gittiginizde dha dusuk degerlere sabitler ve s.icinde yukselmesi daha gec oluyor.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Aracın yazılımının güncellenmesinin herhangi bir faydası oluyor mu?

bence en mantıklısı depoyu fulledikten sonra 100 km yapın ve aynı istasyon aynı pompadan tekrar fulleyin öyle hesaplayın derim çünkü yol bilgisayarı net sonuçlar vermiyor dün akşam yol bilgisayarını sıfırladım 15 litreden kapı açtı eve gelinceye kadar 10,1 litrede sabitledi tabi eve gelinceye kadar yoğun bir trafikten geçtim   güncelleme konusunuda isterseniz servise bir danışın onlar size daha net bilgi vereceklerdir

Yorum bağlantısı
Ferit Tanrıyar

Servis, aracın bakımları sırasında güncelleme yapıyoruz dedi. Yani bakım yapıp para alacak. Ben bakımları özel serviste yaptırıyorum o yüzden servise bakım ücreti ödemek istemiyorum. O yüzden sormuştum.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Servis, aracın bakımları sırasında güncelleme yapıyoruz dedi. Yani bakım yapıp para alacak. Ben bakımları özel serviste yaptırıyorum o yüzden servise bakım ücreti ödemek istemiyorum. O yüzden sormuştum.

size özel mesajdan  bir abimin numarasını vereyim isterseniz onunla bir konuşun

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Yardımcı olabilecek birisiyse tabiki de olur. Kendisi ne iş yapar?

özel mesaj göndermiştim size mesaj kutuuza bakarsanız  orda hepsini yazdım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...