İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Muhammet Karakaya

shell de fuelsave istedim abi bu arabalara onlar olmaz v power verelim dediler. kamyon mu bu fuel save kullancaksın diye de ekledi pompacı çocuk :)

alakası yok pahalı olanı satmak maksadı artık motorinler eşit sadece içindeki katkı maddesi farklı istediğin motorini kullanabilirsin akaryakıt firmalarının sitelerini incele bizim araçlarda 2 motorin çeşidide kullanılanabiliniyor.

Yorum bağlantısı
Mert Keçeci

Arkadaşlar yarın son birkez Petrolofisinden yakıt alıcam ve son bir ölçüm yapıcam şirketimiz opet ile anlaştığından bundan sonra opet ile de yakıt tüketimimi paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

2008 Yılında aracımı sıfır aldım o günden beri Opet mazot kullanırım her seferinde ölçerim 7 LT kesinlikle değişmez :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Orkun Özbay

90lık van var şirkette.

petrol ofisi kullanıyoruz 7.5 - 7.8 arası değişiyor her depo

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

yakıyor abiler ne yapsak ne etsek çok yakıyor :) özellikle şehir içi adamı maf ediyor. ben 40 kuruştan aşağı görmedim daha. Belki benim ilk dizel aracım o yüzden sürüş karakterim uymamış olabilir biraz sert bir sürüş mizacım var. neyse güzeli seven dikenine katlanacak. arkadaşımda 1.5 clio var dizel. arabada devir göstergesi dahi yok ama kokluyo mübarek . Benim 4. arabam bu bundan öncekiler vw bora reno clio hb ve opel astraydı hepsinin ortak yanı benzinli/tüplü olmasıydı. bu segment araç ilk defa kullanıyorum ve anladığım şu güvenli sağlam geniş bir araba istiyorsan 25-30 krş yakmasını bekleyemezsin. burda nekadar konuşursak konuşalım bu araba 1.8 motora sahip ve yakacak illaki . eğer mazot 2 lira olsaydı hiçbirimiz bu sitede böyle konular açmazdık. ya binecez bu şekilde ya da bi teneke yığını alıp güvenliğimizi tehdit etcez. bizi bu duruma düşürenler utansın bence.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir çok çeşit connect ile yolculuklarım oldu...

Hepsinin de ortalama 7 litre civarında yaktığını gördüm... Daha azı zor, üstü sorundur... Ancak bu sorun belki sürücü belki de araç kusurudur...

Ayrıca, 50 liralık, 100 liralık yakıt alımları ile düzgün test olmaz...

Depo doldurun, gidin gezin dolaşın.. Aynı istasyondan aynı şekilde yine depo dolduğum yaptığınız kilometreye ve aldığınız yakıtın litresine bakın...

Işıkla kontrol olmaz..

Aynı araç ışık yanık iken 100 km gidebilir.. nasıl bileceksiniz..

Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez

geçen hafta depoyu fullemiştim opetten 49,5 lt mazot aldı araç.bu gün tekrar opetten fulledim 295 km yol yapmışım 21 lt mazot aldı. güncel yakıt fiyatı 4,09 krş 21x4.09=85,89 lira yapar 295km/85,89= 291 KRŞ bence bu araç için çok çok ideal.7 lt civarı bir tüketim var araç 110 luk plus paket.yoğun trafik sürekli olmasada ankara trafiği işte :)

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

100 lirayla ölçüm olmuyo gerçekten ya hesap yapmaktan muhasebeci oldugum halde işin içinden çıkamadım şurdan şuraya giderken 100 aldıydım yok ordan önce de bi çeyrek depo vardı onu da eklersek yok ışık şurda yandı ışıktan sonra şukadar daha giderdi. Para varsa ford ranger para yoksa game over :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Paramız yoksa nasıl fullices depoyu :)

Paran yoksa pek takılmayacaksın bu sorunlara.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)

Connect ile 7 lt veya 0,30 krş (güncel litre fiyatları ile) üstü yakıyorsanız ya aracınızda bir sorun var ya kullanım tarzınızda yada hesaplamanızda..

Tam 3 yıldır, günlük 100km.ye yakın İstanbul içi sabah akşam yoğun trafikte kullanan birinin yorumudur bu, yani benim :)

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kullandığınız güzergah, tahmini ortalama hızınız ve sürüş stiliniz önemli.Biraz bunlardan bahsederseniz tahmin etmek daha kolay olur.

Yorum bağlantısı
Uğur Günindi

Bende bilgilendiriyim şehir dışı 26 27 kuruş ve şehir içi olduğu zaman çok fazla trafik olmadığı zaman 30 kuruşu geçmiyor

Araç 12 bin km mazot ilk günden beri opetten alındı

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Bende bilgilendiriyim şehir dışı 26 27 kuruş ve şehir içi olduğu zaman çok fazla trafik olmadığı zaman 30 kuruşu geçmiyor

Araç 12 bin km mazot ilk günden beri opetten alındı

Bence yol yakın iken mazot aldığın firmayı değiştir derim.

Bende koç-opet muhabbeti yüzünden 70bin km kadar opet kullandım,egsoz kokusu ve rolantide hafif duman olarak geri dönüşü oldu.

İnce yapısı nedeniyle ustalar opetin mazotunu tavsiye etmez.Ben shell den alıyorum..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Böyle ölçüm olmaz Aykut Bey.. depo doldurmalı.. Uzun bir süre kullanmalı ve bitmeye yaklaşınca aynı yer ve hatta aynı pompadan tekrar doldurarak ölçüm yapmalısınız..

Yorum bağlantısı
Uğur Günindi

Bence yol yakın iken mazot aldığın firmayı değiştir derim.

Bende koç-opet muhabbeti yüzünden 70bin km kadar opet kullandım,egsoz kokusu ve rolantide hafif duman olarak geri dönüşü oldu.

İnce yapısı nedeniyle ustalar opetin mazotunu tavsiye etmez.Ben shell den alıyorum..

haklısınız ben bi kez shellden aldım ve direk fark etti gaza basmadan fırladı araç.

motor garantisi ford koç opet world puan derken ve en yakın opetken vaz geçmem sanırım zor

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

son yaptığım km yi paylaşayım sizler ile, opet mazotu çabuk bitiyor diyip petrol ofisinden aldım 190 tl lik mazot aldım 46 lt 390 km deyim depo son çeyrek de bu daha beter çıktı anlamadım gitti yani bukadar çabuk nası bitiyor bu mazot bir daha da o petrol ofisinden almam.Yani her 100 km de bir diş iniyor depo göstergesi :unsure2:

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Farklı bir konu açmak istemedim buradan paylaşayım.

Sinop'a gittim ve geldim verilerim şöyle:

Depoyu Opet'ten litre fiyatı 4.10' dan tamamen doldurdum. 340 km yol yaptıktan sonra tekrar Opet'ten yine 4.10' dan doldurdum ve 96 Tl'lik mazot aldı.

355 km daha yol yaptım ve yine Opet'ten litresi 4.10' dan doldurdum. Kısaca;

Litre Fiyatı : 4.10 Tl

Toplam Km : 695 Km

Toplam Yakıt : 96+96=192 TL

100 Km'de ya da km ne kadar harcamışım???

Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

Farklı bir konu açmak istemedim buradan paylaşayım.

Sinop'a gittim ve geldim verilerim şöyle:

Depoyu Opet'ten litre fiyatı 4.10' dan tamamen doldurdum. 340 km yol yaptıktan sonra tekrar Opet'ten yine 4.10' dan doldurdum ve 96 Tl'lik mazot aldı.

355 km daha yol yaptım ve yine Opet'ten litresi 4.10' dan doldurdum. Kısaca;

Litre Fiyatı : 4.10 Tl

Toplam Km : 695 Km

Toplam Yakıt : 96+96=192 TL

100 Km'de ya da km ne kadar harcamışım???

arkadaşların dediğine göre depoyu fulluyoruz yol gidip tekrar fulluyoruz. şimdi siz fulleyip 340 km yol yapmışsınız sonra tekrar fulleyince 96 liralık mazot almış 96 / 340 dediğimizde = 0,28 krş yapıyor. Resmen Bedava.... :)

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
(düzenlendi)

evet Caner Bey aynen dediğim gibi, ikinciye fulledikten sonra 355 km yol daha yaptım tekrar fulledim yine 96 Tl aldı. Bu süre zarfında 100Km/h hiç geçmedim (sollamalar hariç). hep 2000-2500 devir aralığında kullandım.

Not: yukarıdaki mesajımda belirtmeyi unutmuşum, her 2 dolduruşumda da 96 TL' lik mazot aldı.

tarihinde Aydın Sert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Böyle başlıklar görünce aklım hep Cem Yılmaz esprilerine gidiyor. Ne yakıyor sorusuna benzin demek geldi içimden :D. Cem Yılmaza'da soruyorlar ya hava alanı nerde diye, o da bilmem nerde diyor ya :p

tarihinde Necati Öner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Caner Açıksöz

bende ölçüm yapmak için depoyu fulledim yaklaşık 150 km gittim fakat araç arıza yaptı marş dinamosu değişti. Elektirksel arıza oldugu için akü sökülünce bnm sıfırladıgım km gitti. yaklaşık değer olarak bende sizin gibi bir ölçüm yaptım 370 km yol yaptım belki biraz daha fazla yada az olabilir. fakat tekrar fullemedim eve döndüğümde depo tam yarıdaydı. genelde depo 100 tl ile yarıya geliyor hadi bi 20 tl de içinde vardı desek 120. bende opetten alıyorum 4.08 den tabi bnm akü olayı araya girince çok sağlıklı bir ölçüm yapamadım ama aşağı yukarı değerler bunlar. ben şehir içine çok girdim yaklaşık 100 km şehir içi yaptım o halde aşağı yukarı yakıtı böyle şehir içi 32 kuruş +/- şehir dışı da sizin değerler gibi yaklaşık... bende aynı siz gibi kullandım 100 km yi hiç geçmedim zaten geçemiyoruz cezalar çok ağır. 2500 deviri de pek geçmedim sakin kullandım. Değerler fena değil gibi hiç olmazsa tüp gaz vs derdimiz yok kocaman güvenli bir araçla seyahat ediyoruz. geniş ferah görüş açısı gerek aile ile gerekse yük vs taşırken hiç üzmiyen bir araç kullanıyoruz. varsın biraz yaksın napalım ki bu değerler bir şahin in ve 1.6 tüplü bir aracın ortalama değerlerinden çok farklı değil :)

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Bence kapasitesine göre gayet iyi yakıyor, tabi gitmesini bilene. Herşey sağ ayakta bitiyor, sonuçta bu performans arabası değil ticari araç, hem hız felakettir. bir de her yıl muayene ve yüksek sigorta derdi olmasa :angry:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...