İbrahim Can 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 ben 2 gün önce 110luk glx plus paket aldım aracım 70000 km civarında depoyu fulledim yol bilgisayarını sıfırladım şu an ortalama tüketimim 6.3 civarı bir rakam gösteriyor yaklaşık olarak 200 km civarı bir yol yaptım bu arada ankara trafiğinde. bundan önce de megan2 dizel vardı oda 5.9 un altına hiç inmezdi connecte çok yakıyor diyenler nasıl çok yakıyo diyorlar veya nasıl çok yaktırıyorlar.megan 1200 kg olmasına rağmen onu yakıyorsa connectin bu değerlerde olması gayet normal bence ben de alalı 2 hafta oluyo hafta içi kullanmıyorum hafta sonları kulanıyorum ancak kullandığım süre içerisinde dedğiniz değerleri hiç görmedim 59000 de aracım 7.2 nin altında hiç görmedim tabi bu şehiriçi ve yukarıda yazdığım koşullar altında bildiğim kadarıyla bu araçların arka aks mesafesi ön aks mesafesinden 14 mm daha uzun onun için aracın yol tutuşu virajlarda savrulma ve denge konusunda baya bi iyi tabi tek sorun yakıt.... yol tutuşu yönünden kullanış yönünden çok rahat tabiki performansda çok iyi gerçekten Yorum bağlantısı
İbrahim Can 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 herkese merhaba. Aracımı yeni aldım aldığım zaman yarım depo mazot vardı onu kullandım ve yakıt degerleri 7.2 şehir içi.hafta sonları kullanıyorum suanda ve kısa mesafelerde kullanıyrum.Depoyu geçen hafta ışık yandığında 50 km kalan gösteriyordu fulledim 4.30 dan 50 lt mazot aldı 215 tl tuttu.şuanda 370 km civarındayım yarım deponun altında gösterge geçen hafta kullandığımda 7.4- 7.6 ı gördüm anca bu araç ısınmadanki haliydi.Depo bittiğinde tekrar sizinle nekadar km yaptığımı paylaşacağım.Tahminen ışık yanana kadar 600 km yapacağını düşünüyorum kış şartlarında.215 tl ye 600 km hesaplanınca 360 kuruş gibi bir rakam çıkıyor km de.bu değerler normal midir acaba? Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 evet 2010 glx 110 bg 110 bg.ler 75 ve 90'lara göre daha fazla yakar. Mesela, bu soğuklarda 90 ps'lik motora sahip bir connct, yaklaşık 30-35 kuruş tüketmektedir. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 110 bg.ler 75 ve 90'lara göre daha fazla yakar. Mesela, bu soğuklarda 90 ps'lik motora sahip bir connct, yaklaşık 30-35 kuruş tüketmektedir. normalde 110 bg in daha az yakması gerekmiyomu motoru yormadığı için ben heryerde böle gördüm ve duydum soğuk havadaki durumu bilmem ama genelde bu böyledir benim bildiğim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 normalde 110 bg in daha az yakması gerekmiyomu motoru yormadığı için ben heryerde böle gördüm ve duydum soğuk havadaki durumu bilmem ama genelde bu böyledir benim bildiğim. Dilerseniz servise bu konuyu danışın, 110 ps'ler tdci motorlar için söylüyorum, connect'in en çok yakan motorudur. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 Dilerseniz servise bu konuyu danışın, 110 ps'ler tdci motorlar için söylüyorum, connect'in en çok yakan motorudur. bilmişlik olarak alglamayın sakın ancak 110 tdci serinin en az yakan aracıdır.aracı dayımdan aldım kendisi oto tamircisi motor ustası bı depo ile 600 km şehir içi ypıyo diyodu.bakımları vs. diğer dayım tarafından yapıldı oda ford yetkili servisde çalıyordu kendi dükyanını açtı. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 bilmişlik olarak alglamayın sakın ancak 110 tdci serinin en az yakan aracıdır.aracı dayımdan aldım kendisi oto tamircisi motor ustası bı depo ile 600 km şehir içi ypıyo diyodu.bakımları vs. diğer dayım tarafından yapıldı oda ford yetkili servisde çalıyordu kendi dükyanını açtı. Yok estağfirullah niçin bilmişlik olarak algılayayım. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 Yok estağfirullah niçin bilmişlik olarak algılayayım. sagol ama öledir yani formda da böle okudum ben.aracı aldım ancak daha bir depo bile yol yapmadım sık kullanmıyorum ancak haftasonları fırsat oluyor Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 75lik kullanıyordum zorlanıyor 110luk iyi sıkıntı etmiyor yüklenmeyin az yakar Yorum bağlantısı
İbrahim Can 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 75lik kullanıyordum zorlanıyor 110luk iyi sıkıntı etmiyor yüklenmeyin az yakar Aynen ole ztn yuklnmye ihtyac olmuyo gazin dibine bile gtmyo ayagim .d Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 ben de alalı 2 hafta oluyo hafta içi kullanmıyorum hafta sonları kulanıyorum ancak kullandığım süre içerisinde dedğiniz değerleri hiç görmedim 59000 de aracım 7.2 nin altında hiç görmedim tabi bu şehiriçi ve yukarıda yazdığım koşullar altında yol tutuşu yönünden kullanış yönünden çok rahat tabiki performansda çok iyi gerçekten bu gün itibariyle yaklaşık olarak 550 km yaptım bir depo ile gidilecek yol bölümünde 204 m yazıyor ve ortalama tük. hiç 6,6 yı geçmedi Yorum bağlantısı
İbrahim Can 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 bu gün itibariyle yaklaşık olarak 550 km yaptım bir depo ile gidilecek yol bölümünde 204 m yazıyor ve ortalama tük. hiç 6,6 yı geçmedi söylediğiniz değerler bence şehir içi için çok iyi değerler Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 söylediğiniz değerler bence şehir içi için çok iyi değerler tamamen kullanıcı ile alakalı bir durum bu bilinçli kullanırsanız çok ta fazla yakan araçlar değiller.öneğin yokuş yukarı dip gaz yapıp aracıın fırlamasını sağlarsanız illaki yakıyor veya gereksiz yere ani kalkışlar ve gereksiz süratlenmeler yaparsanız bu değerleri elbetteki yakalamak çok zor Yorum bağlantısı
İbrahim Can 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 tamamen kullanıcı ile alakalı bir durum bu bilinçli kullanırsanız çok ta fazla yakan araçlar değiller.öneğin yokuş yukarı dip gaz yapıp aracıın fırlamasını sağlarsanız illaki yakıyor veya gereksiz yere ani kalkışlar ve gereksiz süratlenmeler yaparsanız bu değerleri elbetteki yakalamak çok zor Aslında sert kullanmam arabayı daha dip gaz hiç yapmadım alalı birde o soğuklarda 5-10 km lik yollarda sürdüm kısa kısa arac ısınmadığı içinde olabilir die düşünüyorum bende bakalım daha bir depo bitirmedim nekadar yol yapacağız. Aslında sert kullanmam arabayı daha dip gaz hiç yapmadım alalı birde o soğuklarda 5-10 km lik yollarda sürdüm kısa kısa arac ısınmadığı içinde olabilir die düşünüyorum bende bakalım daha bir depo bitirmedim nekadar yol yapacağız. Ancak sizin değerleriniz gerçekten iyi uzun yolda yapacağı değerleri siz şehiriçinde yapıyorsunuz :) 1 Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 Aslında sert kullanmam arabayı daha dip gaz hiç yapmadım alalı birde o soğuklarda 5-10 km lik yollarda sürdüm kısa kısa arac ısınmadığı içinde olabilir die düşünüyorum bende bakalım daha bir depo bitirmedim nekadar yol yapacağız. Ancak sizin değerleriniz gerçekten iyi uzun yolda yapacağı değerleri siz şehiriçinde yapıyorsunuz :) şu an ankaradan istanbula gelmiş bulunuyorum araçta toplam 5 kişiydik hepside yetişkin min ağırlıkları 90 kilo max 120 kilo hepside çift porsiyon ve full bagaj 4,8 ortalama ile istanbula geldim 90 100 km sabit hızla geldim seviyorum bu connecti yav Yorum bağlantısı
ihsan sabri dönmez 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 şu an geri döndüm ankaradayım 5.1 ortalama ile geldim toplam yapılan yol 945 km içindeki mazotla 35 km gidebileceğimi söylüyor aracım sakin bir kullanım kısmen yağmurlu ancak genelde kuru bir zeminde ortalama hava sıcaklığı -3 ile + 10 derece arasında seyrediyordu. 5 kişi tamamı yetişkin.önceki mesajımdada dediğim gibi fulll bagaj dönüşte daha da çoğaldı bagajımız demek oluyorki kangoo gibi 60 lt mazot alabilseydim bende uzun yolda 1100 km yolu rahat yapabilirdim arkadaşlar olay kullanımla alakalı tatamen.sağ ayağa hakim olabilirseniz sıkıntı yok... connect çok yakmıyor mecbur bırakılıyor 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 (düzenlendi) Bizim 90 lık connectlerden kralı yok 45 litre 350 km de bitiyor..... :police: 12 Mart 2013 tarihinde Şahin Topaloğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Can 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 sonunda depo bitti bugün mazot ışığı yandı fulledim 215 TL ye toplam 525 km yol yapmışım 70 km daha gider die gösteriyor yol bigisayarı yorumlarınız nelerdir Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Benim araçta yol bilgisayarı yok kayseriye gittim mazot ışığını yaktım 60 tl mazot aldım shellden ışık yanmaya az birşey kaldı 170-180 km yol gittim. Yalnız şunu ekleyim kalkışlarda 2500 deviri geçmeyin agresif kullanmayın birde deviri 2400-1800 arasında kullanmaya dikkat edin bu şekilde kullanıyorum. Güzel yolda bende biraz ayar veriyorum o ayrı )) Yorum bağlantısı
Recommended Posts