İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Ahmet Karabatak

beim aracım 2010 glx arkadaslar 110 bg lik depoyu dün aksam doldurdum 183 tl lık yakıt aldı km sıfırladım bu ayın sonunda giresuna gidecegim

bu seyahatımde arabayı test edecegım bakalım nekadar yakacak.ben biraz sert arac kullanıyorum galıba oyuzden sehırıcınde kırmızı ısık yanıncaya kadar 500-520 km yol yapıyorum.kırmızı ısık yanıncada 60-70 km kaldı diye yazıyor.sanırım degerler normal bana göre

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
beim aracım 2010 glx arkadaslar 110 bg lik depoyu dün aksam doldurdum 183 tl lık yakıt aldı km sıfırladım bu ayın sonunda giresuna gidecegim

bu seyahatımde arabayı test edecegım bakalım nekadar yakacak.ben biraz sert arac kullanıyorum galıba oyuzden sehırıcınde kırmızı ısık yanıncaya kadar 500-520 km yol yapıyorum.kırmızı ısık yanıncada 60-70 km kaldı diye yazıyor.sanırım degerler normal bana göre

Ben aynı yolu 90 liralık lpg ile yapıyorum...

Ben olsam yumuşak kullanırdım.. Yazık paranıza..

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Güncel mazot fiyatlarıyla 150 TL'lik mazotla aynı kilometreyi yapıyorum.yani 150 liraya yaklaşık 600 km.

Tek farkımız aracım 90 bg.

Bende 3000 devirlerde kullanırım,sertlikten kastınız ne ?

Bu kadar fark olmamalı bence..

Yorum bağlantısı
Gökhan Şagar

Ben 110 connect didimden ankaraya gelirken 5,4-5,5\100km geldim arabanın maşallahı vardı hiç yormadı çok memnunum

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
(düzenlendi)

sert dedigimiz dip gaz veya uc bın devir ustu sehir içi 75 lik var bende 630 kilometre yi gordum

tarihinde U?ur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Karabatak
(düzenlendi)

kastım sehir içi yüksek hız.ben arabamı ordu ilinden almıştım ve ordudan istanbula 11 saatte geldim arabam 1,5 depo yakıt yaktı 215 tl civarı yaklasık 1000 km yapmıştım.yanılmıyorsam motorin 3,05 kurustu ve işe yetişmek için genel olarak 160-170 km hızla geldım.dediğim gibi 02.08.2011 tarihinde giresuna gidecegim bu defa 90-100 km sabit hızla gitmeye çelışaçagım bakalım ne kadar yakıcak bilgileri burada sizlerle paylaşacağım arkadaşlar

tarihinde Ahmet Karabatak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Kamil
kastım sehir içi yüksek hız.ben arabamı ordu ilinden almıştım ve ordudan istanbula 11 saatte geldim arabam 1,5 depo yakıt yaktı 215 tl civarı yaklasık 1000 km yapmıştım.yanılmıyorsam motorin 3,05 kurustu ve işe yetişmek için genel olarak 160-170 km hızla geldım.dediğim gibi 02.08.2011 tarihinde giresuna gidecegim bu defa 90-100 km sabit hızla gitmeye çelışaçagım bakalım ne kadar yakıcak bilgileri burada sizlerle paylaşacağım arkadaşlar

90-100 km arasında eğer aşırı rüzgar yoksa(ters yönde) 5-5,5 lt arasında yakması gerekiyor araç.

Rüzgar direncini azaltmak için sizinle aynı hızda giden araçların arkasından gidip rampa inişlerinde ayagınızı gazdan çekip rampa çıkışındada gaza fazla yüklenmezseniz(bırakın hızınız 5-10 km düşsün) 5 lt veya altını görebilirsiniz...

5. vites 1700-1800 devirde kullanarak düz yolda 4,3 ile 4,5 lt ilede gitmek mümkün :wub:

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
ben bu 90lık conneectlerde 4.3 yada 4.5 lt yakıt hıc duymadım.herker yakıttan sıkayetcı.abimde 2008 90lık connect var deluks sehır ıcı 7.5 veya 8 lt sehırler arası 6lt altına dustugunu gormedım dogrusu

75-90-110'luk hangisini istersen al gel test edelim, 1700-1800 devir arasında yolbilgisayarını sınıfra bak ekranda kaç yazıyor.

Buda Chip'li 110 ps connect'in sakin şehir içi kullanımdakı yakıt tüketimi(arkadaşın aracıdır)...

http://www.youtube.com/watch?v=POa9hTP5EmQ

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Terlemez

Buda benim araç Stock Chip mip yok.Düz yolda Oto yolların bize müsade ettiği hızlarda gidersek.Gayet iyi.

Haa 140 -170 ten aşağı düşmeden.630 km yolda 230 tl mazot harcadım.Orasıda ayrı bir sorun.Yani herzaman denilen gibi Herşey sağ ayakta bitiyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ümit Atmaca

Bence bu Connect'lerin ilk 10 bin km'ye kadar yakıtı biraz fazla ama 10 bin civarına geldikten sonra iyice toparlıyor. Bende de 110'luk var, ilk başlarda tüketim çok fazlaydı gerçekten ama şimdi ciddi anlamda düştü. Şöyle ki;

İzmit'te yola çıkmadan önce fulledim (fullemeden önce tam kırmızı çizgideydi) 50.4 lt x 3.67 = 185 TL tuttu. Koltuk sayısı kadar yetişkin, full bagaj, 1.seviyede klima kullanımıyla Bursa-İnegöl'e gittim (200 km civarıydı sanırım) ve 110-120 km'den aşağı düşmedim. Akşamında tekrardan fulledim 16.35 lt x 3.67 TL = 60 TL aldı. Gece yola çıktım Didim'e doğru ve aynı şartlarda yola çıktım ama + olarak gece geç saatlerde çıktığım için hızım 130 civarıydı hep. İnanır mısınız bilmiyorum ama bu şartlarda 520 km sonra Didim'e vardım ve tam tamına bir çeyrek depoda mazotum vardı gittiğimde. Hesaplama yöntemini unutmuşum, siz hesaplayın artık kaç para yaktığını. Ayrıca Didim'den İzmit'e (net 608 km) dönerken de depoyu fulledim ve yine aynı şartlarda geldim ve kapıya geldiğimde bir çeyreğim vardı. 608'i şehirdışı olmak kaydıyla toplam 750 km yol yaptım. Bana çok uygun gibi geldi. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İzmit-bursa arası 8,1lt/100km yakmış, pek az değil, ama yüke göre de normal. Didimden çıkışta fullerken kaç lt aldı?

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca
İzmit-bursa arası 8,1lt/100km yakmış, pek az değil, ama yüke göre de normal. Didimden çıkışta fullerken kaç lt aldı?

Çağlar Abi, Didim'den dönerken depoda hemen hemen çeyrek kadar mazot vardı, toplamında 34.77 lt mazot aldı. (34.77 lt x 3.71 TL = 129 TL.

6 Ağustos sabahı geldim İzmit'e bir çeyrek kadar da mazotum kalmıştı, 10 gün boyunca ufak tefek yerlere gittim, tam kırmızı çizgiye geldiğinde 750 km yi gösteriyordu yol bilgisayarı.

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

benim depom 55 lt. 110luk connect. 90000km de.

1 depoyla 600 civarı gidiyodu şükrediyodum

sora 550 ye şükreder oldum

şimdi dağ yolu inip çıkıyorum 500e şükrediyorum :)

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

bizde 90 lık 2006 52000 de konya uşak yaptık 100 km hızla klima açık ve 4 yetişkin ve biraz yüklü gidip geldik ve hesapladk 100 km de 6.1-6.4 arası mazot yakmışız hemn hemen de bir depo ile 800 900 km yol yapıyor uzun yolda yani bn milleti anlamıyorum çok yakıyor diyince???

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
bizde 90 lık 2006 52000 de konya uşak yaptık 100 km hızla klima açık ve 4 yetişkin ve biraz yüklü gidip geldik ve hesapladk 100 km de 6.1-6.4 arası mazot yakmışız hemn hemen de bir depo ile 800 900 km yol yapıyor uzun yolda yani bn milleti anlamıyorum çok yakıyor diyince???

keyfimizden çok yakmıyoruz heralde sadık bey!!! bizde istiyoruz az yaksın ama yakmıyo işte.

sizinkinin motoru farklı, kmsi farklı

bunların hepsi etkendir fazla veya az yakmasına...

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca
benim depom 55 lt. 110luk connect. 90000km de.

1 depoyla 600 civarı gidiyodu şükrediyodum

sora 550 ye şükreder oldum

şimdi dağ yolu inip çıkıyorum 500e şükrediyorum :flowers:

Peki bu verdiğiniz rakamlar yanlış anlamadıysam eğer şehiriçi değerler olmalı öyle değil mi Naci Bey? Eğer öyleyse biraz fazla yakıyor olabilir, net bir şekilde ölçüm yapın bence. Çünkü bende de 110'luk var ki klima, koltuk sayısı kadar yetişkin, full bagaj ve hız olarak ort. 120 km/s yaptığım halde net 750 km yaptım. Gerçi 608'i şehirdışı, geri kalanı şehiriçi. Yine de ben gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Peki bu verdiğiniz rakamlar yanlış anlamadıysam eğer şehiriçi değerler olmalı öyle değil mi Naci Bey? Eğer öyleyse biraz fazla yakıyor olabilir, net bir şekilde ölçüm yapın bence. Çünkü bende de 110'luk var ki klima, koltuk sayısı kadar yetişkin, full bagaj ve hız olarak ort. 120 km/s yaptığım halde net 750 km yaptım. Gerçi 608'i şehirdışı, geri kalanı şehiriçi. Yine de ben gayet memnunum.

evet şehiriçi rakamları ama dağ yoluna çıkıyoruz 3 aydır o etkiledi sanırsam

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan
keyfimizden çok yakmıyoruz heralde sadık bey!!! bizde istiyoruz az yaksın ama yakmıyo işte.

sizinkinin motoru farklı, kmsi farklı

bunların hepsi etkendir fazla veya az yakmasına...

Elbette haklısınız ford un buna çözüm bulması lazım madem güç artırıyorsun bu kadar fark olmamalı 90-110 luk arasında

Yorum bağlantısı
Ahmet Karabatak
(düzenlendi)
arkadaşlar 110 luk glx im var 16.000 km de 8. ayda 8 bin km deyken bakım yaptırmıştım 12. aydada tekrar bakım yaptırdım bu sefer mazot filtreside değişti. bakıma kadar hiç sorunum yoktu ş.içi 8-9 litre arası yakıyordu ama bakımdan sonra ne olduysa oldu en son ölçümüm 0,42 krş inanamadım 2 defa servise gittim hiçbirşey yok diyolar. araç ş.içi kısa mesafe kullanılıyor yani motor ısınmadan duruyor diyebiliriz genelde, ama daha öncede bu şekilde kullanıyordum geçen seneki kış daha soğuktu hem araba yeniydi ama bu kadar yaktığını hiç hatırlamıyorum...sizce sorun ne olabilir....

yeni aldığım hb benzinli 100 bg focusumda 0.43 tl yakıyor hemde daha 500 kmde araç...

selam kardeş iyi akşamlar aynı aractan bendede var ama okadar yakmıyor bı terslik var galiba.ben bu ayın 3 de gıresuna gittim tam 1000 km yol.1 depo ful ve 2.ci depodan çeyrek yaktı yanı 240tl civarı.arac bilgisayarındakı 100km yakıt tüketimi 2.7 lt kadar düştü.ben bile şaşırdım bu işe.birazdan resminide koyacagım.ancak bu araçlar şehiriçinde 330-340 kurus civarı yakıyor.bu arada aracta 4 yetişkin 2 cocuk ve birazda yük vardı

tarihinde Ahmet Karabatak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emin Önal

bir depo + Çeyrek depoya 1000 km ve ortalama 2.7 nasıl olmuş anlayamadım :)

son güncel fiyatlar ile bu hafta yine ölçüm yaptım..

3.72'den 100TL'lik mazota İstanbul (çoğunluk sabah-akşam dur kalk trafik) 350 km yol yaptım = 0,285 krş/km

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca
(düzenlendi)
bir depo + Çeyrek depoya 1000 km ve ortalama 2.7 nasıl olmuş anlayamadım :)

3.72'den 100TL'lik mazota İstanbul (çoğunluk sabah-akşam dur kalk trafik) 350 km yol yaptım = 0,285 krş/km

Verdiğiniz rakam biraz çok gibi geldi bana. Ben bu ayın 16'sında tam bitmek üzereyken 60 TL aldım, bununla şehir içi tam 100 km gittikten sonra bir de bu geçtiğimiz Salı günü üstüne 15 TL daha aldım (..ki ibre kıpırdamadı bile) onunla İstanbul-Esenyurt'a gittim ve ertesi günü de o mazotla döndüm (gidiş-dönüş 255 km), gerçi dönüşte de İzmit'te de bir kaç yere gittim, şimdi yol bilgisayarında 364 km yazıyor, üstelik gelirken malum köprü trafiği ve öncesinde Tekstilkent civarında da trafiğe takıldığım halde bu kadar yol yapabildim. Hız olarak ise 100'ü pek geçmedim. Sanırım bu iş tamamen kullanıma bağlı olarak değişiyor ve çevremde gördüğüm kadarıyla da 75 ve 90'lıklar çok yakıyor.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Karabatak
bir depo + Çeyrek depoya 1000 km ve ortalama 2.7 nasıl olmuş anlayamadım :(

selam kardes

ben aracımı denemek için belli bir süre sabit hızda kullandım.yol 1000km olunca pek sabit hızda gidilmiyor tabi :rofl:

Yorum bağlantısı
Hasan Semerci

şehir içi sakin kullanımda aracım 7,2 litre yaktı. eurodizel litre fiyatı 3,83

Yorum bağlantısı
Aykut Akduman

Bendede 2010 model 110 ps connect var şehir içi 7.1,şehirdışı 5.5 yakıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...