İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Misafir

Allah nasip ederse bu hafta sonu cuma gece den itibaren tekirdağ çerkezköye kadar gidicem karabükten. bu arada connimin 47000 km de kış sonu ilk uzun yol izlenimlerini de yazıcam yakıt ölçümlerini ve mesafe bilgilerini de eklicem bakalım ne kadar ekonomik olabileceğiz. mazot olmuş nerdeyse 4 lira hayırlısı artık şimdiden yola çıkan herkese hayırlı yolculuklar.

Yorum bağlantısı
Murat Sarıbaş
(düzenlendi)

daha 800 km 110 luk var bendede ama hiç 9,5 litrenin üzerine çıkmadı hani 9,5 da çok ama mesafe kısa uzun yol yapmadım hiç daha 1 ay oldu evden işe işden eve 2 - 2,5 km motor ısınamıyor ki zaten.

bence aracımın yakıtı normal 110 ps ve şehir içi kısa mesafe 8,5-9,5 arası çok normal

Tek sorunum ford satış politikasını anlayamadım aracı aldım ve 10 gün sonra 800 tl geri çektiler fiyatları böyle bişey olamaz ve olmazda hani demir fiyatları düşse dolar düşseydi tamam derdim ama daha bu hafta dolar düştü 16 martta en yüksek seviyede idi

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hafif ticaride şehir içi 8-10 litre nasıl normal olur anlamadım ? Şehir içi 6 litreyi geçen araç ticarilikten çıkmıştır.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

İlginç bir noktayı yakalamışsın. :lol2:

Ticari diye üretilen bir araç, sabah akşam işe gidip gelirken kullanılıyor...

Günlük kullanılan mesafe dikkate alındığında aslında 10lt çok sayılmaz. Ben focusla şu anda 9 lt yakıyorum. Günlük kullanılan km den dolayı...

Araçta problem falan yok. Uzun yolda biraz dikkatli kullanımla 4.4 lt tüketimim var...

Hafif ticaride şehir içi 8-10 litre nasıl normal olur anlamadım ? Şehir içi 6 litreyi geçen araç ticarilikten çıkmıştır.
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
4 km sabah gidiş 4 km akşam dönüş genelde bu şekilde

Normal. zaten 50 kuruş bile yaksa 4 lira yapar dolmuş parası....

Yorum bağlantısı
Semih Candan
arkadaşlar 110 luk glx im var 16.000 km de 8. ayda 8 bin km deyken bakım yaptırmıştım 12. aydada tekrar bakım yaptırdım bu sefer mazot filtreside değişti. bakıma kadar hiç sorunum yoktu ş.içi 8-9 litre arası yakıyordu ama bakımdan sonra ne olduysa oldu en son ölçümüm 0,42 krş inanamadım 2 defa servise gittim hiçbirşey yok diyolar. araç ş.içi kısa mesafe kullanılıyor yani motor ısınmadan duruyor diyebiliriz genelde, ama daha öncede bu şekilde kullanıyordum geçen seneki kış daha soğuktu hem araba yeniydi ama bu kadar yaktığını hiç hatırlamıyorum...sizce sorun ne olabilir....

yeni aldığım hb benzinli 100 bg focusumda 0.43 tl yakıyor hemde daha 500 kmde araç...

01.04.2011 itibariyle opetten alıym sürekli 2010 model sıfır aldım

50 tl ile 170 km gidiyor

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
İlginç bir noktayı yakalamışsın. :baby:

Ticari diye üretilen bir araç, sabah akşam işe gidip gelirken kullanılıyor...

Günlük kullanılan mesafe dikkate alındığında aslında 10lt çok sayılmaz. Ben focusla şu anda 9 lt yakıyorum. Günlük kullanılan km den dolayı...

Araçta problem falan yok. Uzun yolda biraz dikkatli kullanımla 4.4 lt tüketimim var...

Sabah 5km akşam 5km kullanılan bir Doblo'muz var, ortalama tüketimi 7lt..

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

karabük yeniceden yola çıktım devrek-yeniçağa üzerinden otobana çıktım. Tekirdağ saray ilçesi ve saray arasında 3 gün şehir

içi gezdim 100 km civarı. Depoyu yeniçağa' ya girmeden opette fulledim. saray ilçesinde 515 km de 118 tl aldım. geri dönüşte aynı opette tekrar fulledim 1030 kmde idim 119 tl aldı. toplam ölçüm yaptığım yol 1038 km toplam aldığım yakıt 237 tl km başına yakıt sarfiyatı 0,230 krş. tekabil ediyor. giderkende gelirkende 110 120 arası otobanda seyrettim. 90 la falan bi süre gittim aşşağı yukarı 300 km kadar ama yok yani yol bitmiyor. o yüzden basıldı mecburen. geri gelirken sürekli yağmurda geldim. araç giderkende gelirkende yüklü idi. toplma 4 kişi birde kızım 2,5 yaşında.

yol bu yakıt bu arkadaşlar yorumlar size kalmış.

saygılarımla...

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

6,4 / 100 km gibi görünüyor... (Opetten alındığı için 3,56 lt fiyatı olarak alırsak)

Bence gayet güzel bir değer...

lt/100km ?
Yorum bağlantısı
Misafir
lt/100km ?

237/1038=0,2283 km başına yakıt tüketimi TL cinsinden

0,2283/3,56=0,0641 km başına yakıt tüketimi LT cinsinden

0,0641*100=6,4 LT/100 km 100 kmdeki yakıt tüketimi LT cinsinden

Yorum bağlantısı
Misafir
yeniçağa - mengen arası ve mengen devrek arası yol çalışması hala devam ediyormu? bende onu merak ettim :flowers:

devam ediyor ara ara yol kontrollü olarak veriliyor. ama genellikle sakin bir yol. ama hiç durup oyalanmadım. yol hızınızı kesmiyor.

giderken adapazarının çıkışına kadar radar yemedim otobanada girmedim. ama körfezin oralarda tatlı bi virajda 109 la öpüldüm. 140 lüra kaydırdılar. ondan sora istanbula 100 km ye yakın kala otobana girdim allah ne verdise bastım. bida töbeler olsun gündüz yola gidersem anladınız onu...

:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Misafir

Bende geçen hafta Uşak a gidip geldim.

210 tl lik LPG ile 1150 km yol yaptım 400 km si Ankara ve Uşak şehiriçinde

Toplamda 99lt gaz aldım. 1150/11.5=8.6lt/100 km yaktı.Yalnız Uşak ta Lpg çok pahalıydı.Ankara da 2.03 ten almıştım Uşak ta 2.30.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bende geçen hafta Uşak a gidip geldim.

210 tl lik LPG ile 1150 km yol yaptım 400 km si Ankara ve Uşak şehiriçinde

Toplamda 99lt gaz aldım. 1150/11.5=8.6lt/100 km yaktı.Yalnız Uşak ta Lpg çok pahalıydı.Ankara da 2.03 ten almıştım Uşak ta 2.30.

valla benim için hayal denecek bi yakıt değeri conni okadar aşşağılara hayatta çekmez yakıtı :D:D güzel değerler ama bende birde radar belası çıktı...

uzun yolda şüpelendiğiniz yerlerde aux kullanmayın sevgili arkadaşlar cd çalar kullanın. cd den radyoya geçerse ayağınızı frene atın :fiuw: demedi demeyin ekip otosunu göreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Misafir

Siz litre olarak daha az yakmışsınız ama işte litre fiyatları arasındaki fark çok olunca LPG daha ucuza geliyor.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Radar radyoyumu etkiliyor?

valla çok kuvvetliyse teybin polis telsizi bile karışıyor diyorlar... sonuçta radarın mantığı nedirki kısa dalga frekansla sinyaller gönderip 1. ile ikinci arasındaki süreyi hesaplar, farklı olabilir biraz belki ama teybiniz kısa dalga yayınları otomatik yakalamaya ayarlı ise mesela tünellerde de aynısı olur af modu açıksa tünellerde direk kısa dalga yayın yapan tünel radyosuna bağlanırsınız :p yanlış bilmiyorsam bu böyledir. varsa da yanlış bilen arkadaşlar düzeltebilir çekincek bişeyyok suç olacağını sanmıyorum; millet keşfedeli yıllar olmuş :p bide radar bulucum var die kafa buluyorlar hahaahhahaha :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

2006 model ford connect 75 ps im var bildiğiniz gibi bu araçların pompa rodajı var sıfır aldıgınızda ikinci bakımda acılıyor yani 20.000 km de araç 20 bin e gelmeden garantisi bittiği için yetkili servise götürmedik kendim mekanık teknısyen oldugum için tum bakımlarını kendim yaptım pompayıda kendim açtım ama araç pompayı açında deli gibi yakmaya başladı şehir içi 8,6lt / 100km pompayı tekrar kapadım araç suanda 66000 km de litre fiyatı 3,69 dan 70 tl lik mazot aldım geçen ve istanbul kartaldan adapazarı akyazı ilçesine gittim tabi şehir içide kullandım orda çok fakat 70 tl lik mazotla (18 litre) 450 km yol yaptım pompa kapalı şekilde ama pompayıda kapatınca cok bayılma oluyor :D bu arada yakıtı herzman shell den we power dizel alırım. yani 121 kuruş felan yakıyorum ortalama hızım 90-95

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Gerekmedik
Yorum bağlantısı
Caner Şahin

2 ay sonra memleketime gideyim(Not: öğrenciyim :) ), alayım aracımı deposunuda full'leyeyim mazot bitene kadar nereye götürürse, araç değil mübarek strese bire bir (trafiğin az olduğu yerde :crazy: ), yazın 1000,1300 km lik bişeyler planlıyorum kısmet olursa bende anlatırım maceramı.. :p

saygılar.

Yorum bağlantısı
Misafir
2006 model ford connect 75 ps im var bildiğiniz gibi bu araçların pompa rodajı var sıfır aldıgınızda ikinci bakımda acılıyor yani 20.000 km de araç 20 bin e gelmeden garantisi bittiği için yetkili servise götürmedik kendim mekanık teknısyen oldugum için tum bakımlarını kendim yaptım pompayıda kendim açtım ama araç pompayı açında deli gibi yakmaya başladı şehir içi 8,6lt / 100km pompayı tekrar kapadım araç suanda 66000 km de litre fiyatı 3,69 dan 70 tl lik mazot aldım geçen ve istanbul kartaldan adapazarı akyazı ilçesine gittim tabi şehir içide kullandım orda çok fakat 70 tl lik mazotla (18 litre) 450 km yol yaptım pompa kapalı şekilde ama pompayıda kapatınca cok bayılma oluyor :D bu arada yakıtı herzman shell den we power dizel alırım. yani 121 kuruş felan yakıyorum ortalama hızım 90-95

ben dediğiniz o rakamı rüyamda bile görsem 5 vakit namaz kılarım; ne demek pompa açık pompa kapalı anlamadım bi türlü benim araba 3. bakımına girdi çıktı 3. bakımdan sora çok yakmaya başladı sizin sölediğiniz gibi; bir türlüde çözüm bulamadık. mazot pompasından mı bahsediyorsunuz? bunun bi yerinde bi kısma düğmesi bişeyimi var vasta kör tıpa tıkayalım gerekirse yakmıyorki içiyor:) hatta içemediğini de döküyor :) ben şehir içinde bizim ambulansla nerdeyse aynı yakcam hesap et işte konuyu açarsak hocam çünkü ben uzun yolda olsa sizden tam %100 fazla yakıyorum. 55 litreyle ben 750 km yi zor görüyorum bilgi verirseniz müteşekkir olucam.

Yorum bağlantısı
Murat Sarıbaş

2000 km olan connect 110 luk bu gün itibari ile şehir içi 8 litreye düştü kullanımımı biraz yumuşattım yakıt düştü

Yorum bağlantısı
2000 km olan connect 110 luk bu gün itibari ile şehir içi 8 litreye düştü kullanımımı biraz yumuşattım yakıt düştü

5000 kmye geldiğinizde bi yağını değiştirtin

ondan sora araba toparlar hocam.

Yorum bağlantısı
Mehmet Varankaya
5000 kmye geldiğinizde bi yağını değiştirtin

ondan sora araba toparlar hocam.

kim ne derse desin connect ler çok yakıyor arkadaş. hele bide basarsan sorma gitsin .

Yorum bağlantısı
İnan Erbil Sefer

bende 2006 90bg lık var aöf sınavları zamanında hesapladım sınavlara gıt gel fulledım 102 km yaptım bıdaha fulledım 24 tl ödedim bence sehır ıcınde cok ıyı

Yorum bağlantısı
Hasan Semerci

bende istanbula gittim. aracım 6,7 litre yaktı. eurodizel litre fiyatı 3620 . km de 244 kuruş yakmış. ama şehir içi berbat. 300 kuruşu görüyor.şehiriçi kısa mesafe sayılır 4 km. evle iş arası.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...