İçeriğe Yönlendir

Connect - Yakıt Tüketimi

Ömer Yüce

Recommended Posts

Sadık Ceylan

evet mazot filtresine kadar hepsi değişti 12. ay sonu yaptırdım zaten bakımdan sonra oldu ne olduysa...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
12.3lt/100km çok fazla.

abi acaba filreyi tam takamadılarda kaçıyor mu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Ceylan

4 km sabah gidiş 4 km akşam dönüş genelde bu şekilde

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Trafik durumu nedir? Çoğunlukla kaçıncı vites? Dur kalk var mı?

Hava filtresinin değiştirildiğini bizzat gözünle gördün mü? Faturada yazar ama değişmemiş olabilir...

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

bu şekilde kullanarak yani sabah 2.5km akşam 2.5 km olacak şekilde ortalama hızım 10-11km 1.4 tdi ile ortalama tüketimim 13,5-14lt/100km

Sizin daha fazla olacaktır tahminimce, hem motor büyük hemde daha geç ısınıyor TDCI.

Yorum bağlantısı
Sadık Ceylan

valla genelde 1 ve 2. vites bazen 3. vites ama gidene kadar anca hararet 60 a falan geliyo yada gelmiyor... hava filtresini gözümle görmedim ama değiştirdik dediler bakmadım faturada da yazıyor.... ben bu aracı bir senedir kullanıyorum ve 2007 de de 90 lık dlx almıştım sıfır dı oda onuda 2 sene kullandım yani biliyorum kullanmayı genelde 2000 ile 2500 devir arası kullanıyorum....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mesafe de çok kısa ama, bakım öncesi de aynı güzergah kullanılması, sonrasında tüketimin artması da ilginç. Acaba serviste iken mazot biraz azaldı mı, kötü anlamada değil, mesela mazor filtr değişiminde sıkıntı çıkar vs.

Yorum bağlantısı
Sadık Ceylan

çağlar bey, servisle alakalı değil ben her hafta ya da 2 hafta da bir aynı yerden mazot alırım yani her hafta sonu depoyu fullerim öyle ölçüyorun....

Yorum bağlantısı
Sadık Ceylan

evet ayda bir depo yapıyo hemen hemen...

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
Kayınçoma sizin aracın aynısını aldık 6-7 ay oluyor sanırım.

Oda ilk aldığında 12lt den aşağı inmiyordu yol bilgisayarı.

Ancak aracı kullanmayı öğrendi iyice alıştı ve 8 lt ye kadar düştü.

Yakıt normal; Kış ayları, 1500 kg lık ve rüzgara karşı odun gibi duran köşeli bir araç için özellikle.

Odunluk meselesi doğru.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Çok anormal değil tüketiminiz..

Yorum bağlantısı
Bekir Albayrak
arkadaşlar 110 luk glx im var 16.000 km de 8. ayda 8 bin km deyken bakım yaptırmıştım 12. aydada tekrar bakım yaptırdım bu sefer mazot filtreside değişti. bakıma kadar hiç sorunum yoktu ş.içi 8-9 litre arası yakıyordu ama bakımdan sonra ne olduysa oldu en son ölçümüm 0,42 krş inanamadım 2 defa servise gittim hiçbirşey yok diyolar. araç ş.içi kısa mesafe kullanılıyor yani motor ısınmadan duruyor diyebiliriz genelde, ama daha öncede bu şekilde kullanıyordum geçen seneki kış daha soğuktu hem araba yeniydi ama bu kadar yaktığını hiç hatırlamıyorum...sizce sorun ne olabilir....

yeni aldığım hb benzinli 100 bg focusumda 0.43 tl yakıyor hemde daha 500 kmde araç...

BENDE DE GLX Stil Paket Kışın motoru çok geç ısınıyor dogal olarak ısınamadıgı içinde soguk motor yakıttı fazla yakıyor

Bu nedenle bende ford focusa dönecegim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sefa Bostan

yakıt ölçümünü nasıl yaptınız anlatırmısınz bana göre biraz yanlışlık var bu işte !

Yorum bağlantısı
Abdullah Kavaklı

Arkadaşlar, connecti çok yakıyor diyorlar ama, ben kendi sürüş tarzıma ve diğerleriyle konuştuğum kadar söylüyorum, şehir içi 7 litreye kadar inen de var 10 litre yakan da var... Ama 12.3 gerçekten çok, bir sorun olmalı... Benim arabayı ilk aldığımda benim de 11 litre yakıyordu ama 15000 bakımından sonra 9.6 ya kadar indi, şimdi 8.6 civarında seyrediyor şehiriçi, hepimiz biliyoruz ki bu arabada turbo var ve kırmızı ışıkta kalkarken o gaza basıp hızlanma hoşumuza gidiyor şöyle kafamızı geriye doğru itiyor çoğu connectçi bunun farkındadır basar, ama sakin bir kalkışla sürdüğünüz zaman inanın şehir içi 7.6ları bulmak zor değil... bu sizin sürüş tarzınızla alakalı, sehir dışına gelince, ben ortalama yakıtı açtım, kaçta en az yakıyor diye, 100 kmde samsundan ankaraya gidenler bilir yokuşu da inişi de çoktur, 5.9 litreye kadar indirdim samsuna geldiğimde... Ki benimki 90lık lx, glxlerin daha az yakması lazım... Bu arabayı iki yıldır kullanıyorum, az yakmasını istiyorsanız tek mesele turbodan fedakarlık yapmanız, mercedeslerle başabaş kalkmamaya çalışmanız. Bu araba ciddi manada doblodan caddyden daha iyi hızlanması, bu yüzden de çok yakıyor, caddynin son hızı daha yüksektir o ayrı bir şey tabi... Genel bir bilgi olsun diye yazdım...

Yorum bağlantısı
Sadık Ceylan

yakıtı her hafta yada 2 hafta da bir opet den aynı yerden ve pompadan fullerim ölçümde bir hata olduğunu sanmıyorum son ölçümümde 0.35 krş yaktı ama biraz otoban yol da var içinde... bence soğuk hava ve kısa mesafe kullanımdan oluyo uzun yolda 0.19 krş civarı yakıyor çünkü havalar ısındıkça daha da düşecektir inşallah...

heee bu arada focus da 0.42 krş yakıyo 900 km de 376 tl yaktı benzinli ve yeni bir motor için idaal bence...

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz

sabahları araca binipte düşük dış sıcaklık uyarısı almadığım gün olmuyor. Sabah 5km akşam üzeri 5te hava 8-15 derece arası tekrar bir 5 km yol yapıyorum. Yol bilgisayarı 7.5lt gösteriyor. Pompa ölçümümde bununla aynı. mazot fiyatı bulundugum yerde 3.61 ve tüketimim 0.27 kuruş :) bu 7.5lt içerisinde uzun yol hiç yok. Şehir içi genellikle 2. ve 3. vitesi kullanıyorum kısa bir süre 4. vitesi kullanıyorum. Aracınızı yük taşımakta kullanmıyorsanız ve tavsiye edilen devir aralığında kullanıyorsanız tüketiminiz biraz fazla gibi.

Yorum bağlantısı
Misafir
arkadaşlar 110 luk glx im var 16.000 km de 8. ayda 8 bin km deyken bakım yaptırmıştım 12. aydada tekrar bakım yaptırdım bu sefer mazot filtreside değişti. bakıma kadar hiç sorunum yoktu ş.içi 8-9 litre arası yakıyordu ama bakımdan sonra ne olduysa oldu en son ölçümüm 0,42 krş inanamadım 2 defa servise gittim hiçbirşey yok diyolar. araç ş.içi kısa mesafe kullanılıyor yani motor ısınmadan duruyor diyebiliriz genelde, ama daha öncede bu şekilde kullanıyordum geçen seneki kış daha soğuktu hem araba yeniydi ama bu kadar yaktığını hiç hatırlamıyorum...sizce sorun ne olabilir....

yeni aldığım hb benzinli 100 bg focusumda 0.43 tl yakıyor hemde daha 500 kmde araç...

Benimde sorunum aynı bende arabamı genelde sert abeyane tabirle agresif kullanıyorum... Ama bu durum arabamı sıfır aldığım ilk gün bile bayiden çıkarkende bu şekildeydi. Ancak normalde ortalama olarak ş.içinde maximum 7,5 litre /100 km yakar 75 lik connim yaz kış aynı arkadaşlar ben aracımı 1,5 yıldan uzun oldu kullanıyorum; neyse 45000 bakımına gitdim yakıt filtresini bi değiştirdiler aga ne olduysa ondan sora oldu; ş.içinde 660 km yol giden bir depo mazotum artık 580 km ya gidiyor ya gitmiyor. ben bu işi yakıt filtresine bağlıyorum. bi kez bu yüzden gittim servise usta kutupbaşlarını bi söktü yol bilgisayarı sıfırladı değerlerini haliyle sökülmeden önce kalan km 400 küsürken sökülüp takıldıktan sora 500 küsüre çıktı. ha bu arada bide bu 45000 bakımında aracıma yeni yazılım atıldı; fark yok diyorlar yazılımda ama ben sanki artık 140 çok daha rahat çıkıyorum gibi durum hakkında lütfen izlencek yol ile ilgili yardım arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Şenol Yılmaz

Bende de 110 luk GLX var 2008 model aldığım günden beri şehir içi 50 lt ile 500-550 km şehirler arası 750 km yol yapıyor şu an 23.000 deyim bu ne arttı ne azaldı. çok yakıyor hele şu son zamlardan sonra artık arabaya binemez oldum. Aldığıma çok pişmanım. Bu kadar özelliği olan araba sırf çok yaktığı için ikinci eli de düşük. eğer yakıtı iyi olsa idi bu özellikteki bir araba sıfırı 40.000 ikinci eli 30.000 bile ederdi. şimdi satmaya çalışıyom ama maalesef olmuyor. bakalım hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Misafir
Bende de 110 luk GLX var 2008 model aldığım günden beri şehir içi 50 lt ile 500-550 km şehirler arası 750 km yol yapıyor şu an 23.000 deyim bu ne arttı ne azaldı. çok yakıyor hele şu son zamlardan sonra artık arabaya binemez oldum. Aldığıma çok pişmanım. Bu kadar özelliği olan araba sırf çok yaktığı için ikinci eli de düşük. eğer yakıtı iyi olsa idi bu özellikteki bir araba sıfırı 40.000 ikinci eli 30.000 bile ederdi. şimdi satmaya çalışıyom ama maalesef olmuyor. bakalım hayırlısı.

sen o arabayı hiç uzun yol sıkıştırmayı dendinmi

bende araban sağır olabilir... hayvanabiraz yol ver terini atsın kış tüyünü döksün dökmeden olmaz aga.

Bu arada kaça veriyon ciddi ciddi ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim cengaverim şu an 10,3 litrelerde yakmaya başladı. Uzun bir süredir de altına inmedi. Bunun sebebide dur kalk trafik yüzünden.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...