İçeriğe Yönlendir

Focus II 'ye Xenon, Mercekli far ve Angel eye

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Yiğit Yurttaşen
(düzenlendi)

Far birkaç defa ayarlandı ama sorun şu ki reflektör ışığı düzgün yansıtmıyor. En verim aldığım durumda karşıdan gelen arabaların çoğu rahatsız oluyordu ben de eski haline getirdim. Şu an elimde Cool Blue var ama takmayı düşünmüyorum. Nightbreaker'dan umutluyum taktırdıktan sonra birkaç foto eklerim.

tarihinde Yi?it Yurtta?en tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Utku Çay
(düzenlendi)

araca xenon kit uygulanıyor daha iyi aydınlatsın diye. (freeform reflektörlere) sonrada karşıdakini rahatsız etmesin diye ayarı düşürülüyor. peki böylelikle kısaların aydınlatma mesafesini kısaltılmış olunmuyor mu? daha kısa mesafeyi daha parlak aydınlatıyorsunuz. öyle oluncada bu işin farklı renkte ışık vermekten başka bi esprisi kalıyormu?

mercek ile xenon kullanmanın en büyük avantajı ise ışık dağılmadığı ve freeformdan çok daha iyi bir kesilmeyle gitmesinden dolayı biraz daha ileriyi aydınlatabiliyor. Yani farın ayarı normalden biraz daha yüksek ayarlanabiliyor.

sonuçta freeform farlara xenon takmak sadece görüntü gibi duruyor -_-

gerçi bu osram nightbreaker lar nasıldır bilmiyorum ama yağmurlu havalarda sorun olacakları kesin ki xenonlar bile yağmurlu ve koyu asfaltlarda sorun olabiliyor

tarihinde Utku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
(düzenlendi)
araca xenon kit uygulanıyor daha iyi aydınlatsın diye. (freeform reflektörlere) sonrada karşıdakini rahatsız etmesin diye ayarı düşürülüyor. peki böylelikle kısaların aydınlatma mesafesini kısaltılmış olunmuyor mu? daha kısa mesafeyi daha parlak aydınlatıyorsunuz. öyle oluncada bu işin farklı renkte ışık vermekten başka bi esprisi kalıyormu?

mercek ile xenon kullanmanın en büyük avantajı ise ışık dağılmadığı ve freeformdan çok daha iyi bir kesilmeyle gitmesinden dolayı biraz daha ileriyi aydınlatabiliyor. Yani farın ayarı normalden biraz daha yüksek ayarlanabiliyor.

sonuçta freeform farlara xenon takmak sadece görüntü gibi duruyor -_-

Güzel detay yakalamışsın. Free form reflektörlü ya da elipsoidal mercekli olsun farların yükseklik seviyesi hep aynıdır. Yani her ikisinin de kesilme çizgisi aynı yükseklikte bulunur.

Otomobil farları genellikle yerden 60 cm. civarı yükseklikte bulunur, farın üzerinde eğim oranı yazılıdır, %1.0 ya da %1.2 vb. farın yerden yüksekliğine göre değişir. Peki, bu neyi değiştirir? %1.0 eğimi olan bir farın kesilme çizgisi 10 metrede 10 cm aşağıya inmelidir demektir. Bu da ortalama olarak 60 metre ilerde farın ışığının bittiğini ve yerle kesiştiği anlamına gelir.

Burda bir detay daha var bu mesafe yolun sol tarafı için geçerli karşıdan gelenin gözünü kamaştırmasın diye aşağıda tutulmuş ama yolun sağ tarafında durum farklı, bizim farlarımız yolun sağ tarafında daha fazla mesafeyi aydınlatıyor. (asimetrik ışık deseni)

6-l.jpg

Herneyse sonuç olarak dediğin gibi yüksekliği aşağıya çekmen aydınlatma mesafeni düşürür, sürüş güvenliğini azaltır. Bu yöntem üzerinde fazla düşünülmemiş çakma bir çözümdür, yolda giderken otomobil her zaman dümdüz gitmiyor, çukur tümsek gibi yerlerden geçerken bazen gökyüzünü bile aydınlatıyor elbette ki karşıdan geleni yine rahatsız edecektir.

href-xpro.jpg

Başka bir konu daha var, yukarıdaki resimde yola verilen ışığın deseni var, ama bir far bir ışık kaynağıdır ve yolun dışında her tarafa bir ışık demeti gönderir. (ışık yoğunluğu)

Fara herhangi bir açıdan örneğin yukarıdan baktığınızı düşünün, kit takılan reflektörün her noktasında parıltı yapan ışık defalarca arttığı için oluşan parlaklık göz üzerinde halojenden daha fazla kamaşma meydana getirir ve göz o noktaya adapte olmaya çalışır.

gerçi bu osram nightbreaker lar nasıldır bilmiyorum ama yağmurlu havalarda sorun olacakları kesin ki xenonlar bile yağmurlu ve koyu asfaltlarda sorun olabiliyor

"Adverse weather" aydınlatması henüz tam olarak çözülmüş değil. Araştırmalar ıslak bir yolun ışığın yaklaşık %80'ini emdiğini ortaya koymuş. Doğayla mücadele gerçekten bazen çok zor yağmur damlaları ışık hüzmelerini kırarak tüm aydınlatmayı yok edebiliyor. Işık birden tayfa dönüşerek renk demeti haline geliyor ve bu noktada artık gözün renk hassasiyeti devreye giriyor. Bu anda da mavi kaplamalı ampullerin verdiği mavi katılmış ışığa (düşük dalgaboyu) karşı en az hassasiyete sahip olan gözlerimiz iyi görememeye başlıyor.

tarihinde Sel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Benim Araç tahminen H4 tipi ampül kullanıyor Tek lamba üzerindeuzun/kısa var Bunun xenon değişim masrafı ne olur ve sorunlu bir değişimmi olur bilgi verebilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Benim Araç tahminen H4 tipi ampül kullanıyor Tek lamba üzerindeuzun/kısa var Bunun xenon değişim masrafı ne olur ve sorunlu bir değişimmi olur bilgi verebilirmisiniz

Sorunlu olur.. xenon işine hiç girmeyin...

Kaliteli bir ampulle yola devam edin... Yada farı değiştirip, makyajlı focus farı takın... Ondan sonra xenon düşünün..

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Ortalama 170-180YTL den başlayan fiyatlar sözkonusu H4lerde. Montajı sıkıntılı değildir.H7 de neyse o yine. Ancak konu(lar)da bahsi geçen şapka,refektör,mercek vs gibi durumlardan dolayı aydınlatma kalitesi ile ilgili sıkıntılar mevcut.

Yorum bağlantısı
Okan Yeşim

selam beyaz ampüllerim vardı patladı zaten dandıktı simdi tekarardan almayı düşünüyorum xzenon alıcak durumum yok vala suan cünkü ödemeler fazla sarılarıda taktım öle geziyorum:) bunlardan hangisini önerirsniz

http://urun.gittigidiyor.com/MTEC-COSMOS-B...W0QQidZZ7114921

http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-Far-A...W0QQidZZ4453211

http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-Far-A...W0QQidZZ4453220

Yorum bağlantısı
Bayram Bekman

2 gun once benım dandık beyazlarda patladı..mtec aldım 50 ytl+beyaz parklar...

keske ımkan olsaydı da mtec xenon taksaydım 330 usd!!

Yorum bağlantısı
Okan Yeşim
2 gun once benım dandık beyazlarda patladı..mtec aldım 50 ytl+beyaz parklar...

keske ımkan olsaydı da mtec xenon taksaydım 330 usd!!

benimde yok su ara işlerde bozuk gitti gidiryorda dedi cocuk 162ytl veririm alamadım h7 markası hatırlamıyorum 6000k peki bu m tec nasıl linkteki seninkinden mi göstermesi falan?

Yorum bağlantısı
Bayram Bekman

benımkının kutusu bıraz daha farklı! önu sıyah renklı..ama oncekı dandıklerden daha beyaz degıl,sadece daha parlak ışıtıyo hepsı bu..

işin ozu takılası bısey degıl! mecburıyetten işte.. :)

Yorum bağlantısı
Okan Yeşim

dogru xenon alınca kadar bunlarla heves geciriyoruz

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

benim araçtada philips crystal vision 4300 k ampuller vardı, 90 ytl ye almıştım, bir yıl olmadan soldaki ampul patladı, tekrar evde duran motorcraft ampullere döndüm, sarı aydınlatmaya devam.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Narva öneririm hoş benmkiler H4 ama alttaki linke bakarsan rengini de görebilrsin. Bence beyaz ampullern içinde en iyi aydınlatanı...

en kısa zmnda xenon almayı düşünyorum beyaz ampullerle olcak iş değil çünkü :( Islak yollarda aydınlanma feci bir şekilde düşüyo sarıları aratıyo :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu sahte xenonmsu ampuller alınırmı arkadaşlar, yağmurda berbat hepside sizde biliyosunuz, tek çözüm ya gerçek xenon yada güzel aydınlatsın menzili uzun olsun yağmurda banamısın demesin derseniz Philips GT150 ampul alıp takmanız sonuç gayet güzel normal sarı ışık ampulu fakat performansı çok iyidir.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Ben aracımı gece kullanmıyorum çok fazla onun için çok sorun teşkil etmiyor ayrıca aracımda yedekte osramın %10 fazla aydınlatan ampülleri duruyo mecbur kalırsam onları takmayı düşünüyorum ama dediğim gibi gece yola çıkmıyorum genelde gündüz ve akşama doğru.

Ama sölediklerinize yüzde yüz katılıyorum onun için zaten en kısa zmnda xenon almayı düşünüyorum saten :)

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Ben xenonlardan önce osramın silverstar modelini kullanıyordum ve çok memnundum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Abi,

Doğru cevap şıkkını söyler misin?

Şıktan ziyade olayın özünde hata var... Ben beyaz ampule karşıyım... Tamam araba rengiyse beyaz vazgeçilmezdir.. Ama olay ışıksa beyaz ı-ıh.. olmaz...

Geriden çok güzen görünür ama arabanın içindeki bişey göremez... Toyota da bizzat test ettim...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yok renktede beyaz, değil denim mavisi esastır :) arabaya normal farla xenon takamayacığımıza göre, özelliklede eski kasa fiestada, bu durumda illa xenon olucaksa Fiesta için sonar marka angel far alınıp sonrada içindeki H1 ampuller xenonla değiştirilmelidirki farlar 420 ytl civarı xenon H1 6000k ampullerde 300 ytl civarıdırki baya tuzluya patlar ayrıca bu farlarda yükseklik ayarıda yoktur, bende yapıcaktım fakat maliyet fazla geldi vazgeçtim.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Nie şimdi ben xenon alsam takamasmıyıs ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Nie şimdi ben xenon alsam takamasmıyıs ?

Takarsın... da

da'sı var işte...

Yorum bağlantısı
Ali Öztürk
selam beyaz ampüllerim vardı patladı zaten dandıktı simdi tekarardan almayı düşünüyorum xzenon alıcak durumum yok vala suan cünkü ödemeler fazla sarılarıda taktım öle geziyorum:) bunlardan hangisini önerirsniz

okan bey osram night breaker... çifti 27 ytl. kullananlarda memnun. renk olarakta sarı ile beyaz arası.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ampul olarak H4 tipinde Philips GT150 yada daha güçlüsü çıkıcaktı ama bakamadım o tavsiye edilir. Yiğitcan bey sizin araba 2005 olduğuna göre eski fara sahip sanırım, bu far zaten aydınlatma sorunlu bir far buna direk xenon H4 takarsınız fakat çift kademe xenon 400-500 ytl arası olur ve iyide olmaz, bende düşünmüştüm yeni kasa Fiestam olmasına rağmen vazgeçtim, benim farlar sizinkine göre daha iyi dizayn edilmiş ve H4 xenonla güzel aydınlatma sağlıyor fakat aşırı ışık kırılmasından dolayı karşıdan geleni kör etme durumu var, bu yüzden vazgeçtim, sonar angel alıcaktım fakat fiyat malum hem pahalı hemde ben yük veya 4 kişi falan adığımda farlar yukarı kalkıyor yükseklik ayarı olmadığından sorun yaşıyacağım karşıdan gelenide düşünmek lazım habire uzun kısa yapıcam diye ampulleri mahvedicem ve yedeğide baya pahalı olduğundan yapmaktan vazgeçtim, yinede siz bilirsiniz sonar angellar çok hoş duruyor iyi aydınlatıyor şehir içi sık kullanıyorsanız pek bişey olmaz sanırım ben genelde uzun yol yaptığımdan beni rahatsız ediyor bu sebeble %50 fazla ışık veren normal H4 kullanıyorum, artık ilerde araba değişince xenon lusundan alırız inşallah...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...