İçeriğe Yönlendir

Focus II 'ye Xenon, Mercekli far ve Angel eye

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Sercan Erdoğan

Arkadaşlar tekrardan merhaba...

En sonunda xenon far kiti almaya karar verdim, ancak aklıma taklıan bir sürü sorun var, bunlardan ilki ford servislerinde takılan markasına güvenemediğim xenonları taktırmak istemiyorum , dışardan alındığında da servis takmam diyor...

diğer bir problem benim kısalar mercekli ve sürüşe duyarlı farlar, xenon takmam ile her hangi bir problem yaşarmıyım bir bilgisi olan varmı bu konuda, beni bilgilendirirseniz sevinirim...

üçüncüsüde galiba focuslar için 4200 k takılıyor servislerde, bense 6000k almak istiyorum mavi ışıktan ötürü, kimisi farketmez olur diyor kimisi farkeder diyor??

birde almayı düşündüğüm xenon kiti philips marka, başka marka tavsiyesi olan varmıdır?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Philips uygundur,

4300K tavsiyedir.

O fara xenon şarttır..

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
Philips uygundur,

4300K tavsiyedir.

O fara xenon şarttır..

+1000 gayet güzel olur :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

far tipi nedir h7 mi birde orjinal xenonları olanlar vardı galiba far sizinkiyle aynı mı oluyo

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ampül tipiniz H7 mi yoksa D1S mi?

bende onu merak ettim mercekliler için orjinal xenon vardı servis acaba onu mu takıyo diye

Yorum bağlantısı
Sercan Erdoğan

kisalar h7, uzunlar h1. kisalar mercekli halojen suruse duyarli farlar. Benim tercihim 6000 K , verdigi isik maviye yakin ancak merak ettigim 4200 yerine 6000 takmamda bir problem olurmu? serviste takilanlar orjinal olarak takili gelenlerden degilmis onu ogrendim yetkiliden...

Yorum bağlantısı
Levent Eksen
(düzenlendi)

Bende bir ara farlarıma xenon düşündüm ama, sürüşe duyarlı oldukları için tereddüt ettim.. Kafama takılanlar kısaca;

1- Servis garanti dışına çıkarırda, AFL motorlarından biri arıza yapıp far dönmezse nolacak..(Kendim almak zorunda kalacağım tabi:))

2- Sefa H7'de 6000'den aşağı yok demiş, ben 4300 istiyorum, olmazsa kalsın zaten..

3- Montajdan sonra göstergede sürekli 'Motor Arızası' vs. mesajları almak istemiyorum..

4- Tesisatım uygun değilse(-ki değildir) çalışmayacaklar, kırk takla atmak zorunda kalıcaz..

DiamondVision takacağım bu gidişle, en azından görüntüsü xenona yakın, mercekli ve dönen far olduğundan xenon gibi durur belki yandığında.. :rofl: Titanium X paket diye sattıkları arabaya xenon koymayan utansın.. :D

kisalar h7, uzunlar h1. kisalar mercekli halojen suruse duyarli farlar. Benim tercihim 6000 K , verdigi isik maviye yakin ancak merak ettigim 4200 yerine 6000 takmamda bir problem olurmu? serviste takilanlar orjinal olarak takili gelenlerden degilmis onu ogrendim yetkiliden...

Sercan aslında 4300k düşünsen daha iyi olur, en orijinal görüntü 4300k'de çünkü.. Benim önceki aracım Mondeo Ghia'da standart 4300k vardı mesela, hem görüntüsü hemde rengi çok güzeldi, zaten bütün üreticilerin standart araçlarında kullandıkları rakam 4300k..

Ha birde şöyle birşey var, H7 4300k xenon yokmuş.. :good1:

tarihinde Levent Eksen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Piyasada D1S olarak sadece 4300k ampüller bulunmakta. Takacağımdan değil ama merakımdan araştırdım, orjinal xenonlarım için piyasada 6000k D1S ampül bulamadım.

Osram'ın 5500K olarak D1S ve D2S ampulleri var piyasada. Bir de 5000K yeni çıktı yurtdışında, ama ithal edilmeyecekmiş dendi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceksizse direk çakmadır da diyebilirsin :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Metehan Şahin

Hafta içi bir yurt dışı seyehatim oldu ve philips xendrive xld 288 diye bir model xenon kiti buldum fakat aradaki dil farkı nedeniyle ve satıcının dünyadan bi haber olması nedeniyle anlayamadığım şeyler var. Elinde kitin H4 ve H7 6000k vardı. Focus II aracıma hangisini almam gerekiyor. Bide bu sadece kısalar için mi? yoksa hem kısa hem uzun için mi? Tabi mercek olayına da girecem ama bunun maliyeti ne olur hiç bilmiyorum. Bulduğum ürün şundan http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAP...0&viewitem= yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Merceksiz ve orjnal olan birsürü xenon var...Nissan primera, reno laguna, honda civic vs...

Civic orjinal değil. Diğerleri de eski.

Yorum bağlantısı
Enis Sever

2009 aracımda mercekli far var ve xenonlarım movintronic 6000 k performans müthiş şiddetle tavsiye edilir.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Cihanım son seri civiclerin farları orjinal merceksiz xenon. :D

Bi açıp bakın o makyajlı kasa merceksiz xenona, sonra konuşalım.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
(düzenlendi)
Makyajlı kasanın elegance modelince orjinall :s

Merceksiz orjinal xenonlu araçların far reflektörleri xenon'a uygun olarak üretiliyor. Halojen reflektörlerden tamamen farklı. Her ne kadar çakma gibi görünse de orjinal xenon onlar. Laguna II, Toyota Corolla, Volvo, makyajlı kasar Honda Civic vs...

tarihinde Mert Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Fatih Ada
(düzenlendi)

üstadlara bir soru:

adaptif far özelliği bozulmadan farlar bi-xenon a çevrilebirmi?

maliyeti ne kadar olur?

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Zor bir soru olmuş , adaptif farların mercekleri ile bi-xenon lu farların mercekleri çok farklı . Adaptif farın tek merceği neredeyse iki katı daha büyük.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Adaptif bi-xenon mercek bulunup senin aracındaki mercek servo motorları aktarılırsa olabilir .Ama ciddi uğraşı=maliyet

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Adaptif bi-xenon mercek bulunup senin aracındaki mercek servo motorları aktarılırsa olabilir .Ama ciddi uğraşı=maliyet

Servet abi o zaman ben muayeneden sonra uzunlara h1 sanirim takicam xenonlari.. Halojenlerden daha iyi olur sanirim..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...