ugur dogan 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Benim arka kapi kilidi kitlemiyordu kumanda dan elle kitliyorum gecen arkadasa gittim birseyler yaptirirken kapiyi soyledim buldugu cozumle merkezi kilit eskisi gibi calisiyor ..... Cozum ise dogan veya sahine takilan merkezi kilit pompasi ..bunu takarak kilidi calistirdi Konuyla alakasi belki yoktur ama paylasmak istedim Arkadaşlar merhaba; Aracımda son zamanlarda garip huylar çıkmaya başladı Mesela kapıları kilitliyorum. Bir zaman sonra gelip açıyorum kumandadan. Her kapının kilisi açılıyor ama sağ ön kapı açılmıyor. İçerden manuel açmaya çalışıyorum o da olmuyor. Ama bunu her zaman yapmıyor. Bu neden olabilir acaba? Bence soguk hava veya su girmesinden olur gibi geliyo yanlisim varsa duzeltin tahminim bu yonde Yorum bağlantısı
ugur dogan 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 EmrH kardesim nem yapiyor benimde oluyi bazen ondan soyleyim yada kapi kilidi karsiligi na bi baktir derim Yorum bağlantısı
Fatih Yahyaoğlu 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 Merhaba arkadaşlar benim aracımın problemi kumanda ile kapıları açtığımda sol ön kapı açılmıyor. Bu konuda ne yapabilirim. Yorum bağlantısı
ugur dogan 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 Merhaba arkadaşlar benim aracımın problemi kumanda ile kapıları açtığımda sol ön kapı açılmıyor. Bu konuda ne yapabilirim. kardesim buyuk olasilik merkezi kilidi bozulmuş olabilir.... Yorum bağlantısı
Halim Keskin 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Arkadaşlar küçük bi sorun var sürücü kapısı icerden hepsini kilitlemior açmıyorda bunun dışında herşey normal teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt 11 Aralık 2014 Paylaş 11 Aralık 2014 s.a sol ön kapı bendede ara ara takılı kalıyordu anahtardan acıp kapatıyordum sonra takılı kaldı canıma tak etdi ve o sinirle kilidi komple kapıdan sökdüm dışarı cıkardım tahmin etdiğimden daha zor oldu sökmek tam 4 ssat sürdü söküp takmak benim kilitde gözlemlediklerimi aynen sizede aktarmaya çalışıcam kilitde kronik hiçbir sıkıntı yok servislerde kapılara sıkdıkları yaglar tozla birlikde birikmiş içinde tezekgibi olmuş kilit simsiyah pislik içindeydi önce tortulaşmış yagları bıçakla kazıdım sonra mazotla bi fırca yardımıyla kilidi güzelce tamizledim son olarakda wd 40 sıkdım kilidi sökmeden sıkılan wd 40 kilidin içindeki hareketli mekanik parcalara ulaşmıyor zaten bunuda belirteyim sonuç kilit tıkr tıkır çalışıyor diyer kapılardan daha güzel sessiz çalışıyor ilk günki gibi yanlız kilidi sökmek çok meşaketli dışdaki kapı koluna kadar sökmek gerekiyor kronik focus sorunu falan degil kronik servis usta sorunu focus taş gibi araba ne yazıkki memleketde ustası yok napalım iş başa düşdü . 1 Yorum bağlantısı
Rifat Gelve 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 arkadaşlar 2008 makyajlı focusun ön kapı switchleri tam olarak nerede? zor bir yerde mi? temizlemek istiyorum.sabahları soğukta kapıyı açıp kapatınca yolcu kapısı açık uyarısı veriyor. öğleye doğru araba güneşte durunca ısınıyor ve düzeliyor ne yapmam lazım. kapıları kilitleyemiyorum o zaman. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Çapar 24 Ocak 2015 Paylaş 24 Ocak 2015 (düzenlendi) Merhabalar , merkeziden aracın kilidi açıyorum .bütün kapıların kilidi açılıyor .ama sol arka kapı kilitlymiş gibi açılmıyor kapı kolunu çektigimde kilitmymiş gibi oluyor .kapıyı içerden bir kere açtıktan sonra kapı düzeliyor açılıp kapanabiliyor .Sorunu nasıl çözebilirim ? Bagaj kilidim de içerdeki tuştan açılmıyor .Önceden açılıyordu şimdi açılmıyor .@Hami Erışık hocam nasıl yapıldıgını anlatırım demiş özel mesajda sagolsun . Birde burdan sormak istedim nasıl çözüldüğünü bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim . 24 Ocak 2015 tarihinde Süleyman Can ÇAPAR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Ocak 2015 Paylaş 24 Ocak 2015 arkadaşlar 2008 makyajlı focusun ön kapı switchleri tam olarak nerede? zor bir yerde mi? temizlemek istiyorum.sabahları soğukta kapıyı açıp kapatınca yolcu kapısı açık uyarısı veriyor. öğleye doğru araba güneşte durunca ısınıyor ve düzeliyor ne yapmam lazım. kapıları kilitleyemiyorum o zaman. Kilit mekanizması ile birleşik, sökülünce görülüyor.. Merhabalar , merkeziden aracın kilidi açıyorum .bütün kapıların kilidi açılıyor .ama sol arka kapı kilitlymiş gibi açılmıyor kapı kolunu çektigimde kilitmymiş gibi oluyor .kapıyı içerden bir kere açtıktan sonra kapı düzeliyor açılıp kapanabiliyor .Sorunu nasıl çözebilirim ? Bagaj kilidim de içerdeki tuştan açılmıyor .Önceden açılıyordu şimdi açılmıyor .@Hami Erışık hocam nasıl yapıldıgını anlatırım demiş özel mesajda sagolsun . Birde burdan sormak istedim nasıl çözüldüğünü bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim . Düğme sökülüp temizlenince çalışacaktır.. Diğer sorun için kapı içten sökülecek ve dış kol, iç kol ve kilit arasında telden bir mekanizma var.. Bir yerlerde ya yerinden çıktı ya da yay görevini tam yapmıyor.. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Çapar 25 Ocak 2015 Paylaş 25 Ocak 2015 Düğme sökülüp temizlenince çalışacaktır.. Diğer sorun için kapı içten sökülecek ve dış kol, iç kol ve kilit arasında telden bir mekanizma var.. Bir yerlerde ya yerinden çıktı ya da yay görevini tam yapmıyor.. Çok teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mücahit Eser 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 Arkadaşlar küçük bi sorun var sürücü kapısı icerden hepsini kilitlemior açmıyorda bunun dışında herşey normal teşekkür ederim. Bende de aynı sorun vardı. kilitciye götürdüm meğerse sol ön kapıya tofaş kiliti takmışlar. İkinci el çıkma bir kilit aldım (150 TL) onu takınca düzeldi. Yorum bağlantısı
Uğur Köker 17 Mart 2015 Paylaş 17 Mart 2015 arkadaşlar benim sağ ön kapı kilidi ara sıra kumandadan kitlenip açılmıyor,dolayısıyla arabayı kitlemek için içerden sağ ön kilidi elle kitleyip kapıları öyle kilitleyebiliyorum.kilit ustasına götürdüm çıkarıp tamir etti temizledi birkaç ay sorunsuzdu ama yine başladı.arada çalışıyor ama çoğunlukla çalışmıyor,benzer sorunu yaşayan arkadaşlar oldu mu? Yorum bağlantısı
Uğur Köker 20 Mart 2015 Paylaş 20 Mart 2015 arkadaşlar benim sağ ön kapı kilidi ara sıra kumandadan kitlenip açılmıyor,dolayısıyla arabayı kitlemek için içerden sağ ön kilidi elle kitleyip kapıları öyle kilitleyebiliyorum.kilit ustasına götürdüm çıkarıp tamir etti temizledi birkaç ay sorunsuzdu ama yine başladı.arada çalışıyor ama çoğunlukla çalışmıyor,benzer sorunu yaşayan arkadaşlar oldu mu? çok şükür sorun bugün haloldu,usta sağolsun baya emek harcayıp kapı kilidini söküp güzelce tamir etti,focus kilitlerinin genelde tamir edilmediğini servis ve çoğu usta tarafından hemen yenisiyle değişim yoluna gidildiğini çünkü uğraşmanın zahmetli olduğunu da ekledi..benzer sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem değişim öneren ustalara hemen kanmayın,tamir ettirmeye çalışın... Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 20 Mart 2015 Paylaş 20 Mart 2015 çok şükür sorun bugün haloldu,usta sağolsun baya emek harcayıp kapı kilidini söküp güzelce tamir etti,focus kilitlerinin genelde tamir edilmediğini servis ve çoğu usta tarafından hemen yenisiyle değişim yoluna gidildiğini çünkü uğraşmanın zahmetli olduğunu da ekledi..benzer sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem değişim öneren ustalara hemen kanmayın,tamir ettirmeye çalışın...Geçmiş olsun. Umarım tekrarlamaz. Benim eski Mondeo da da hep uğraşırdım ama 3 ay sonra aynısı tekrar ediyordu. Şimdikinde de sol arka kapı aynı ama artık ugrasmıyorum. Bu arada maaliyeti ne oldu Uğur Bey? Yorum bağlantısı
Uğur Köker 20 Mart 2015 Paylaş 20 Mart 2015 Geçmiş olsun. Umarım tekrarlamaz. Benim eski Mondeo da da hep uğraşırdım ama 3 ay sonra aynısı tekrar ediyordu. Şimdikinde de sol arka kapı aynı ama artık ugrasmıyorum. Bu arada maaliyeti ne oldu Uğur Bey? inşallah tekrarlamaz ,60 tl ücret ödedim,fakat şunu belirteyim ki ustanın güven vermesi çok önemli, 2014 model range rover kapı kilidi problemi nedeniyle servis tarafından yanımda ustaya teslim edildi(çok şaşırdım,meğer servisler içinden çıkamadıkları problemleri sanayide ki tecrübeli ustalara getirip çözüyorlarmış onuda öğrenmiş oldum ) 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 (düzenlendi) Merhabalar , araç hareket edince kapıları kitleme gibi bir özellik var, bu aktif etmek için gerekenleri yapıyorum ama bir türlü olmuyor . Acaba sürücü kısmının kapı kilidi kitleyince bütün kapıları kitleyen kısmı hep çalışmıyor araç ısınınca güneşin altında falan o zaman çalışıyor bununla bir alakası olur mu ? Bunu nasıl düzeltebilirim kim bakar buna ? Yoksa ben mi yanlış yapıyorum . Nette bulduğum bir yazı ; Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz! Kapı kilit düğmesinden üç defa üstüste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir) Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Burada kapı kilit düğmesi ve kilitten dediği sürücü kısmının kapısındaki kilitleme yeri mi ? Yoksa kapı kilit düğmesi derken anahtardaki kilitleme düğmesini mi kassediyor . Ben kapıyı kassettiğini düşünerek kapıdan yapıyorum . Bozuksa kim bakar buna yardımlarınızı bekliyorum . Bu arada aracım 2000 model 1.6 ghia bu araçta bu özellik olmayabilir mi ? 26 Mart 2015 tarihinde Ahmet Varol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kerem Gemeç 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Merhaba, 00 focus ghia hb araçta arka kapılarda çocuk kilidi var mı ? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Arka kilitin çevresinde kontak anahtarının girebileceği bir delik vardır, buradan aktif edebilirsiniz. Çocuk kilidi vardır. Yorum bağlantısı
Kerem Gemeç 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Teşekkür ederim. Yarın dediginiz yere bakacam. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Rica ederim, üzerinde sağa sola ok vardır. Merhabalar , araç hareket edince kapıları kitleme gibi bir özellik var, bu aktif etmek için gerekenleri yapıyorum ama bir türlü olmuyor . Acaba sürücü kısmının kapı kilidi kitleyince bütün kapıları kitleyen kısmı hep çalışmıyor araç ısınınca güneşin altında falan o zaman çalışıyor bununla bir alakası olur mu ? Bunu nasıl düzeltebilirim kim bakar buna ? Yoksa ben mi yanlış yapıyorum . Nette bulduğum bir yazı ; Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz! Kapı kilit düğmesinden üç defa üstüste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir) Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Burada kapı kilit düğmesi ve kilitten dediği sürücü kısmının kapısındaki kilitleme yeri mi ? Yoksa kapı kilit düğmesi derken anahtardaki kilitleme düğmesini mi kassediyor . Ben kapıyı kassettiğini düşünerek kapıdan yapıyorum . Bozuksa kim bakar buna yardımlarınızı bekliyorum . Bu arada aracım 2000 model 1.6 ghia bu araçta bu özellik olmayabilir mi ? Kapıdan yapacaksınız, bu işlemleri yaparken düdük seslerini duyuyor musunuz? Yorum bağlantısı
Yunus Tuna 10 Temmuz 2015 Paylaş 10 Temmuz 2015 arkadaşlar 2001 focusum var geçen gün arka kapı kilidi bozulmuş 150 tl ye tamir yaptılar fıyat normal midir? Yorum bağlantısı
Doğan Bayhan 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 Merhabalar 2002 focus ghia makyajlı kasa aracım var. Denemek amaçlı araç içindeyken çift kitleme yaptığımda şöför kapısı hariç bütün kapılar açılmıyor şöför kapısının kapı kolunu çektiğimde bütün kapılar açılıyor ve alarm çalıyor. Normalde çift kitlemede hiçbir kapının içeriden açılmaması gerekmiyormu. arkadaşlar araçlarınız da bir deneme yaparmısınız bir tuhaflık var sanki ? Yorum bağlantısı
Ali Uçarlı 11 Temmuz 2015 Paylaş 11 Temmuz 2015 arkadaşlar 2001 focusum var geçen gün arka kapı kilidi bozulmuş 150 tl ye tamir yaptılar fıyat normal midir? 2000 focus 4 aydır sol arka kapı kilidi çalışmıyordu Yunus bey usta açtı baktı tamirine 100 TL istedi dursun dedim kapattırdım, 1 hafta önce Aklıma geldi kendim açtım kablolarıyla oynadım çalışmaya başladı sonra tekrar gitti bende aradaki soketi iptal edil kabloları direk bağladım. Problem temazsızlık gibi durmuyor ama Şimdilik çalışıyor bi süre deneyeceğim bozulmamasına hiç garanti veremiyorum ama bu konularda da tanımadığım ustalara nedense bi güvensizlik besliyorum. Yorum bağlantısı
ugur dogan 13 Temmuz 2015 Paylaş 13 Temmuz 2015 Merhabalar 2002 focus ghia makyajlı kasa aracım var. Denemek amaçlı araç içindeyken çift kitleme yaptığımda şöför kapısı hariç bütün kapılar açılmıyor şöför kapısının kapı kolunu çektiğimde bütün kapılar açılıyor ve alarm çalıyor. Normalde çift kitlemede hiçbir kapının içeriden açılmaması gerekmiyormu. arkadaşlar araçlarınız da bir deneme yaparmısınız bir tuhaflık var sanki ? Ben 50 liraya yaptırdım hatta 30 liraya da olur universal kilitle yani dogan sahine takılan merkezi kilitle hallettirdim Yorum bağlantısı
Recommended Posts