İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Serkan Toker

Olmadi malesef.

Açma ve kilitleme tuşlarına basılı tutun ta ki dörtlü flaşör ışıkları yanıncaya kadar, olmak zorunda.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Focus 99 ghia da var mi bu ozellik

Varmış demekki,olmazsa aktif hale getirilip öyle çalışmazdı...Normal merkezi kilit tek tuşla tüm kapıları açar...

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Peki usta nasi halletcez ya bu isi? Ben basinca alayi acilsin istiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Bektaş

kaportacıya götürün şöför tarafındaki kilidi söktürün ve kilidide açsı biraz zahmetli bi işkilidin içinde küçük klıps var klıpsın ucu aşınmıştır ufak bilastik kaynakla ucunu uzatıcak çünkü ona temas eden parçayla öpüşemiyor buda kapılarınızı kilitliyemiyor,ben kendi aracımı bu şekilde onardım.sorununuz bu

kaportacıya götürün şöför tarafındaki kilidi söktürün ve kilidide açsı biraz zahmetli bi işkilidin içinde küçük klıps var klıpsın ucu aşınmıştır ufak bilastik kaynakla ucunu uzatıcak çünkü ona temas eden parçayla öpüşemiyor buda kapılarınızı kilitliyemiyor,ben kendi aracımı bu şekilde onardım.sorununuz bu

Yorum bağlantısı
Güray Taşkan

Focus 2001 sport t. aracım var. kapı kitlerken 1 kez bastıgımda kapılar normal kıtlenıyor, 2.kez basarsam 2. kitleme oluyor ve sinyaller yanıyor. Açılırken de 1 kez bastığımda sürücü kapısı, 2.kez bastıgımda yolcu kapısı acılıyor. Ama bazen de 1 kez bastıgımda surucu kapısı acıldıktan 5 sn. sonra yolcu kapısıda acılıyor. Acılırken sinyallerde her hangı bir tepki yok. Bende bu şekilde.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Güray Taşkan

focus st 1 tek kapı aracım var. sağ kapı da zaman zaman dıştan açarken takılmalar oluyor. ilk de olmazsa ikinci de acılıyor. ama arac ıcınden kapı actıgımızda tık dıye anında acılıyor. kapı kolundan suphelenıyorum bılgısı olan var mı ? kapıları yağladım duzeldi gibi oldu ama dediğim gibi sağ kapı dıs koldan zaman zaman takılma yapıyor.

Yorum bağlantısı

focus st 1 tek kapı aracım var. sağ kapı da zaman zaman dıştan açarken takılmalar oluyor. ilk de olmazsa ikinci de acılıyor. ama arac ıcınden kapı actıgımızda tık dıye anında acılıyor. kapı kolundan suphelenıyorum bılgısı olan var mı ? kapıları yağladım duzeldi gibi oldu ama dediğim gibi sağ kapı dıs koldan zaman zaman takılma yapıyor.

Benimde aynı şekilde sadece sağ arka kapı yapıyordu. Ya ilk basışta açılmıyor yada kitlenmiyordu. Bol bol WD-40 sıktım mekanizmaya. Şimdilik kesti ama sorun özellikle soğuk havalarda. Bekliyorum bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Güray Taşkan

ya dediğim gibi. kapı 1 olmazsa 2. çektiğimde acılıyor. oyle acılmaz kıtlenmez durumu yok ama arac ıcınden tık dıye acılıyor.

Benimde aynı şekilde sadece sağ arka kapı yapıyordu. Ya ilk basışta açılmıyor yada kitlenmiyordu. Bol bol WD-40 sıktım mekanizmaya. Şimdilik kesti ama sorun özellikle soğuk havalarda. Bekliyorum bakalım ne olacak.

ya dediğim gibi. kapı 1 olmazsa 2. çektiğimde acılıyor. oyle acılmaz kıtlenmez durumu yok ama arac ıcınden tık dıye acılıyor.

Yorum bağlantısı
Adil Güngör

Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2001 focus ghia benim sorunum şu şekilde ;

1-) Arabaya sonradan alarm takılmış sonradan takılan alarm kumandasından bütün açma kapama bagaj açma olaylarını yapabiliyorum. Kendi orjinal anahtar kumandasının bagaj açma düğmesi işlemini görüyor fakat kapı açma-kapama düğmelerine bastığımda içerden röle sesi duyuyorum fakat açma kapama yapmıyor.

2-) Arabanın içindeyken kapı açma kolundan içeriden kilitleme yaptığımda sadece o kapı kilitleniyor onunla birlikte hepsini kilitleme yapmıyor.

3-)Arabamın şöför kapısını açtığımda araç tavan aydınlatmasını yakıyor kapattığımda kapanıyor fakat bunu diğer 3 kapıda yapmıyor. bi tane switch i söktüm ve switch e takılı iki kablolu soketi söktüm sorun switch mi diye kabloyu direk kısa devre yaptım eğer sorun switch deyse tavan lambasını yakması gerekiyordu bu şekilde onuda yapmadı.

4-) Bütün bunlarla beraber arabanın orjinal anahttar kumandası çalışmadığı için çift kilitleme ve uzun basmada tüm camları otomatik kapama vs. de yapmıyor.

NOT; Torpido gözünü açtım ve merkezi kilit devresine ulaştım iki adet soket den mavi olan çıkarılmış o şekilde bırakılmış vaziyette buldum soketi taktım denedim ve değişen bişey yoktu araçta...

benim anladığım benim sorunum basit bir wd40 işlemi ile çözülmeyecek...

Benim istediğim alarmı iptal edip arabanın orjinal anahtar ıyla bütün bunları yapabilmek.

Biraz karışık anlattım sanırım ama inşallah anlamışsınızdır.

Daha önce başına gelen abilerim kardeşlerimden yardım istiyorum lütfen yardımcı olursanız sevindirik olurum...

Sevgiler, Saygılar...  :)

Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN

Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2001 focus ghia benim sorunum şu şekilde ;

1-) Arabaya sonradan alarm takılmış sonradan takılan alarm kumandasından bütün açma kapama bagaj açma olaylarını yapabiliyorum. Kendi orjinal anahtar kumandasının bagaj açma düğmesi işlemini görüyor fakat kapı açma-kapama düğmelerine bastığımda içerden röle sesi duyuyorum fakat açma kapama yapmıyor.

2-) Arabanın içindeyken kapı açma kolundan içeriden kilitleme yaptığımda sadece o kapı kilitleniyor onunla birlikte hepsini kilitleme yapmıyor.

3-)Arabamın şöför kapısını açtığımda araç tavan aydınlatmasını yakıyor kapattığımda kapanıyor fakat bunu diğer 3 kapıda yapmıyor. bi tane switch i söktüm ve switch e takılı iki kablolu soketi söktüm sorun switch mi diye kabloyu direk kısa devre yaptım eğer sorun switch deyse tavan lambasını yakması gerekiyordu bu şekilde onuda yapmadı.

4-) Bütün bunlarla beraber arabanın orjinal anahttar kumandası çalışmadığı için çift kilitleme ve uzun basmada tüm camları otomatik kapama vs. de yapmıyor.

NOT; Torpido gözünü açtım ve merkezi kilit devresine ulaştım iki adet soket den mavi olan çıkarılmış o şekilde bırakılmış vaziyette buldum soketi taktım denedim ve değişen bişey yoktu araçta...

benim anladığım benim sorunum basit bir wd40 işlemi ile çözülmeyecek...

Benim istediğim alarmı iptal edip arabanın orjinal anahtar ıyla bütün bunları yapabilmek.

Biraz karışık anlattım sanırım ama inşallah anlamışsınızdır.

Daha önce başına gelen abilerim kardeşlerimden yardım istiyorum lütfen yardımcı olursanız sevindirik olurum...

Sevgiler, Saygılar... :)

sonradan merkezi kilidi takan usta orjinal merkezi kilide motor kablolarını kesmiştir ama tavsiyem ustaya gitmeden sigorta kapagını çıkart sigorta kapagının arka yüzünde sigorta şeması var oradan merkezi kilit sigortasının numarasını bul ve bak yerinde duruyormu sanırım en üste en soldaliydi 60 noluydu ama yinede şemaya bak emin ol bir sigorta tak dene derim.
Yorum bağlantısı
Adil Güngör

sonradan merkezi kilidi takan usta orjinal merkezi kilide motor kablolarını kesmiştir ama tavsiyem ustaya gitmeden sigorta kapagını çıkart sigorta kapagının arka yüzünde sigorta şeması var oradan merkezi kilit sigortasının numarasını bul ve bak yerinde duruyormu sanırım en üste en soldaliydi 60 noluydu ama yinede şemaya bak emin ol bir sigorta tak dene derim.

Sigorta panosunu çıkardım dediğiniz gibi arkasında adeta gizli sigorta gibi 63 numaralı sigorta ama baktım sağlam.

Sonradan alarmı takan usta torpidonun altındaki  merkezi kilit e giren kablolardan 4-5 tanesini iptal etmiş kesilmiş 2-3 tanesini yeni alarm modülüne çekmiş falan soketlerden biri çıkık vaziyette...

Durumum bu şekilde...

Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN

Sigorta panosunu çıkardım dediğiniz gibi arkasında adeta gizli sigorta gibi 63 numaralı sigorta ama baktım sağlam.

Sonradan alarmı takan usta torpidonun altındaki merkezi kilit e giren kablolardan 4-5 tanesini iptal etmiş kesilmiş 2-3 tanesini yeni alarm modülüne çekmiş falan soketlerden biri çıkık vaziyette...

Durumum bu şekilde...

bana sorarsanız ulaşma imkanı varsa aracın önceki sahibini arayın ve neden sonradan takma alarım taktırmış sadece sesi içinse kesilen kabloları yerine takarak sorununuz giderilecektir.
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Arkadaslar bugun sustali anahtarla acayim dedim arabayi. Normalde dugmeye basarim uzaktan kumandayla acarim. Fakat kaputu acan anahtar kapiyi acmadi. Ozel bir yontemi vs var mi kapilari acmak icin

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Anahtarımın sadece uzaktan kilitleme tuşu bozuk. Elle kapıdan kilitliyorum. Aşşağıdaki anahtarı alıp içindeki devre kartını mevcut anahtarımdakiyle değiştirsem çalışır mı? Kodlama vs. gerekir mi?

http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FIESTA-MONDEO-FOCUS-TRANSIT-CONNECT-3-BUTTON-REMOTE-KEY-FOB-BLANK-KEY-/291166116058?pt=UK_Car_Accessories_Safety_Security&hash=item43cada58da

Yorum bağlantısı

Anahtarımın sadece uzaktan kilitleme tuşu bozuk. Elle kapıdan kilitliyorum. Aşşağıdaki anahtarı alıp içindeki devre kartını mevcut anahtarımdakiyle değiştirsem çalışır mı? Kodlama vs. gerekir mi?

http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FIESTA-MONDEO-FOCUS-TRANSIT-CONNECT-3-BUTTON-REMOTE-KEY-FOB-BLANK-KEY-/291166116058?pt=UK_Car_Accessories_Safety_Security&hash=item43cada58da

Bozuk olan yer, eski anahtar kartı ise işe aramaz. Ama sadece üst yüzeyde deformasyon yada kartta oksitlenme vs varsa temizleyip değişim sonrası çalışır. Ama bence hiç uğraşmayın. İyi bir anahtarcıya gidin. Güzel bir sustalı anahtar kodlattırın. 30-50 lira arası maliyeti olacaktır. Mis gibi..

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Bozuk olan yer, eski anahtar kartı ise işe aramaz. Ama sadece üst yüzeyde deformasyon yada kartta oksitlenme vs varsa temizleyip değişim sonrası çalışır. Ama bence hiç uğraşmayın. İyi bir anahtarcıya gidin. Güzel bir sustalı anahtar kodlattırın. 30-50 lira arası maliyeti olacaktır. Mis gibi..

Teşekkürler. Ben en az 100 tl civarı olur sanıyordum. O zaman iyi bir anahtarcı bulalım.

Yorum bağlantısı

Teşekkürler. Ben en az 100 tl civarı olur sanıyordum. O zaman iyi bir anahtarcı bulalım.

Birkaç yere sorun. 50, maksimum 60 TL den fazla vermeyin. Birde güvenilir yerler olsun. Zira kodlama, kopyalama işi tehlikeli işler..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enver Çatak

Özellikle cam inmişken kapı kapatıldığında gelen camın çarpma sesi neden oluşur, nasıl giderilir bu ses?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İmmo çipi almayacağınız için ucuz olur..Komple yeni bir anahtar 100 lira civarına yapılıyor..

Özellikle cam inmişken kapı kapatıldığında gelen camın çarpma sesi neden oluşur, nasıl giderilir bu ses?

Kapı döşemesini sökmek lazım, yanlarda lastikler var çürümüştür..

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

İmmo çipi almayacağınız için ucuz olur..Komple yeni bir anahtar 100 lira civarına yapılıyor..

Kapı döşemesini sökmek lazım, yanlarda lastikler var çürümüştür..

Anahtarı kendim onardım. Tuşa basıldığında devreyle temas eden levha yokmuş. Birşeyler uydurdum.

Kapı için o lastikleri parçacıdan temin etmem mi gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Bulent Ozkan
(düzenlendi)

Aracımı 3 gün önce aldığımda 2 sorun vardı,

1. Sağ ön cam açma düğmesine basıncda açılıyor fakat kapatma düğmesine basıncada açılmaya devam ediyor kapatmıyordu,

Arıza tesbiti: Sağ ön cam düğmesini söktüm sağ arka kapının cam düğmesi ile denedim normal çalıştı, Sağ ön cam düğmesi arızalı çıktı.

2.Sol arka kapı anahtar ile veya kumanda ile açılıp kapanmıyor (kapıları kumandadan veya anahtarla kilitlerken kapıda hiç hareket veya ses olmuyor).

arızalı kapıyı sadece kendi iç mandalından manuel kilitleyip açıyorum.

Bu sorun hakkında bilgi sahibi olan arkadaşımız varmıdır?

Katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

tarihinde Bulent Ozkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bulent Ozkan

Değerli forum üyeleri,

Ankara'da aracımın sol arka kapısında sorunum vardı,

Dışkapı'da bir kilitciye gittim, sol arka kapı acılıp kapanmıyor dedim, Usta bana "yaparız bu kilitin yenisi 470,00 tl" dedi,

iyide bu kilitler tamir oluyormış dedim, "Tamam bende tamir ederim" dedi,

e kaça tamir edersiniz diye sordum, "150,00 TL'e yaparım" dedi,

formu daha önce okuduğum için bu işi 50,00 tl - 60,00 tl'e yaptırmış olan değerli forum üyeleri geldi aklıma :)

Aslında kışa girmeden kilitlerin bakımını yaptırayım diye düşünüyordum, usta bir kapı için 150,00 TL deyince baya külfetli geliyor,

Ankara'da bu işi (fiyattı abartmadan) yapan, tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı?

Şimdiden yardım ve katkılarınız için çok teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...