Tahir İlter 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 kapı kilit motorunu nasıl sökebilirim ? detaylı bilgi veren olabilirse sevinirim.. Sürücü kapısından sökülecek eliniz yatkın değil ise kırılmaya müsait bir çok parça var. -Önce yan aynanın kapı içinde olan plastik kısmı çıkarılacak. -İç kapı kolu üzeirnde bulunan plastik kısım çıkarılacak altında 1 veya 2 tane vida var. -Sonra iç kapı açma kısmının bulunduğu kısım(kilidi açan kolun içinde vidası vardır) o sökülecek -Daha sonra iç plastik aksamın etrafında tahmini 6 adet vida var bunlar söküldükten sonra iç plastik aksam çıkıyor zaten. -Eğer kapıda daha önce oynama yoksa naylon bir branda gibi bir şey çıkıyor karşınıza o sökülecek kilidin bağlantı kısımları karşınıza çıkıyor. motorda o kısımda olması lazım. Yine bilen biri teyid etsin benim hatırladım kadarı ile böyle idi. Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 tahir bey; motor sadece sürücü kapısında mı var... benim yolcu tarafında ki kapıda sorun var.. ben binerken güzel ama başkası binerken anahtarla kapıyı açmam ve sonradan kilitlemem gerekiyor.. kendimi özel şöför gibi hissediyorum artık Yorum bağlantısı
Mehmet Saat 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 sorduğum soruyu unutursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Tarık Koca 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 benim arabada aracı kumanda ile kitlerken dört kapıyı kilitliyor fakat açarken şöför kapısı açılmıyor neden acaba??? Yorum bağlantısı
Musa Davazlı 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 slm arkadaşlar 2000 1.6 Ambiente var. Aracı kitlyorum 4 kapı da kitleniyo tekrar açılıyo bu sıkıntıyı bi türlü çözemedik ne yapmam gerekir bana yardımcı olurmusunuz Yorum bağlantısı
Muhsin Küçüktuna 20 Ocak 2013 Paylaş 20 Ocak 2013 (düzenlendi) slm arkadaşlar 2000 1.6 Ambiente var. Aracı kitlyorum 4 kapı da kitleniyo tekrar açılıyo bu sıkıntıyı bi türlü çözemedik ne yapmam gerekir bana yardımcı olurmusunuz Galiba 2000 model Focus otolarda bu sorun oldukça yoğun. aynı sorun benim otoda da var. Forumda bazı arkadaşlar tarafından bu sorunun soğuktan olduğu havaların ısınması ile düzeleceği yazıldı. ancak nedeni ve çözümü hakkında bilgim yok. bekliyorum. 20 Ocak 2013 tarihinde Muhsin Küçüktuna tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ismail Küçük 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 merhaba arkadaşlar 2000 model focus ghia'm çift kilitleme yaptığım zaman aracın içinden hala kapıyı açabiliyorum sanırım çift kilitleme bozuk yada ben yapamıyorum sorun ne olabilir sizce? Bir de aracım kumandada kapatma tuşuna 4 sn bastığımda tüm camları kapatıyo ama açma tuşuna uzun bastığımda tüm camları açmıyo bunun da nedeni ne olabilir sizce? Yorum bağlantısı
Naci Coşkun 10 Şubat 2013 Paylaş 10 Şubat 2013 Merhabalar, Kullanmakta olduğum 2002 model ford focus ghia otomatik aracımın uzaktan kumandası bozuldu. Forumda yazılanlardan anladığım ve burada gösterdiğim tamircilere göre kumandanın içindeki elektronik kısmı değişecek. Maliyeti 150tl, serviste ise 500 küsür tl!! Kumada arızalı olduğundan kapıları anahtar yardımıyla açıp kapatıyorum. Sorunum şu; anahtar tüm kapıları kitliyor, alarmı da devreye sokuyor fakat açmaya gelince tek kapıyı açıyor diğerlerini içeriden tek tek açmak gerekiyor. Ayrıca içeriden elle kilitlediğim de de tek kapıyı kilitliyor diğerlerini ne kilitliyor ne de açıyor. Bu konuda bilgisi olan ve yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Enes Suzen 18 Şubat 2013 Paylaş 18 Şubat 2013 naci abi sol ön kapıda merkezi kilit beyni mi ne varmış o değişmesi lazım benim arabada anahtarlar açarsam tek kapıyı açıyor usta öle dedi ben yaptırmadım kumandadan açıp katıyorum Yorum bağlantısı
Naci Coşkun 20 Şubat 2013 Paylaş 20 Şubat 2013 naci abi sol ön kapıda merkezi kilit beyni mi ne varmış o değişmesi lazım benim arabada anahtarlar açarsam tek kapıyı açıyor usta öle dedi ben yaptırmadım kumandadan açıp katıyorum Enes Bey, Merkezi kilit beyni tek kapıda mı varmış? Fiyat söyledin mi? Kumanda arızalanınca arabayı götürdüğüm özel bir servisten elektrikçiye götürdüler. Kumada içindeki elektronik kısım değiştiğinde tüm kapılar açılıp kapanıyormuş. Sizin ki de kumandadan açıp kapatmasına rağmen anahtarla hepsini açıp kapatmıyormuş. Merkezi kilit beyni arızalı olsa kumandadan da açıp kapatmaması gerekirdi diye düşünüyorum?? Yorum bağlantısı
Enes Suzen 20 Şubat 2013 Paylaş 20 Şubat 2013 Enes Bey, Merkezi kilit beyni tek kapıda mı varmış? Fiyat söyledin mi? Kumanda arızalanınca arabayı götürdüğüm özel bir servisten elektrikçiye götürdüler. Kumada içindeki elektronik kısım değiştiğinde tüm kapılar açılıp kapanıyormuş. Sizin ki de kumandadan açıp kapatmasına rağmen anahtarla hepsini açıp kapatmıyormuş. Merkezi kilit beyni arızalı olsa kumandadan da açıp kapatmaması gerekirdi diye düşünüyorum?? naci abi ön iki kapıda da var dedi usta ama iki kapıdan da kilitlediğim zaman sadece kilitlediğim kapı oluyor kumanda ile kilitlediğim zaman hepsi kilitleniyor bende anlamıyorum usta dedi genelde şoför kasından kilitleme yapacağın için o kapıda ki merkezi kilit sistemini değiştiririz düzelir dedi çok işi vardı başka zaman yapalım dedi bende daha gitmedim fiyat da almadım abi benimde aklımda ki soru işareti o kumandadan kilitleniyor hepsi anahtardan niye olmuyor anlamıyorum Yorum bağlantısı
Enes Suzen 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Enes bey aracınızı iyi bir oto kilitçiye götürün.Sizin sıkıntınız zamanla işlevini yitiren siviç arızası.İşini bilen iyi bir usta yarım saatte 30-40 tl ye halledecektir. yasin abi götürürüm tabi ki acelem yok diye sallıyorum sadece abi yaptıracam sağol bilgi için abi Yorum bağlantısı
Enes Suzen 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Kilidi komple değiştirmek isteyen ustadan uzak durun .Tamir gerektiren bir arızanız var .Gerçi hertaraf değiştir ustası olmuş iken tamir ustası bulmada şimdiden Allah yardımcınız olsun. inşallah abi burdakiler baktı olmuyo değişcek Yorum bağlantısı
Naci Coşkun 21 Şubat 2013 Paylaş 21 Şubat 2013 Enes bey aracınızı iyi bir oto kilitçiye götürün.Sizin sıkıntınız zamanla işlevini yitiren siviç arızası.İşini bilen iyi bir usta yarım saatte 30-40 tl ye halledecektir. Yasin Bey, Adana da bildiğiniz bir usta varsa adres telefon rica ediyorum. Adana ya arada yolum düşüyor. Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 (düzenlendi) arkadaşlar yepyeni bir arıza ile karşınızdayım benzer konular var ama sorularıma tam bi cevap bulamadım ve affınıza sığınarak yeni bir konu açıyorum. soruna gelince birkaç gündür tekrarlayan bir problem dün son aşamasına geldi kapıları kumanda ile kilitliyorum anında geri açılıyor. anahtarla kilitliyorum durum yine aynı dün elektirikçime gittim motorlardan biri arızalı kilitçinin bakması lazım dedi. sabah iş yerimin yanında bi oto elektrikçisi var daha öncedende bir kaç kez gitmişliğim var. oda aynı şeyı soyledi resimde işaretlediğim yerleri her kapınınkini tek tek sökerek kilitlemeyi denedi ve sorunun sağ ön kapıda olduğunu tespit etti büyük ihtimal motor bozuk dedi bende uğraz biraz dedim işe gittim ancak 3 saat kadar sonra geri gidebildim gitiiğimde kapı döşemesini takıyordu anca bitti dedi. düzeldi gibi ama tekrarlayabilir dedi 5-10 kez denedim sıkıntı yoktu akşam saat 10 gibi eve geldim kilitledim durum yine aynı drek geri açılıyor bende resimde işaretlediğim yerden soketi çıkardım o kapıyı içerden kapattım parça çok pahalı bi parça çıkmasını bulsak kimbilir kaç para ve ne kadar güzenli olacak. canım çok sıkkın bi el atalım şu işe bu arada parça fiyatı için link https://www.fordbura...=9&urun=36042#. 6 Mart 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 en ucuz bunu buldum http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-focus-kapi-kilidi-sag-99-2003-arasi-ambiante-112609643/detay Yorum bağlantısı
Serkan AKÇIN 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 Geçen gün aynı sorun benimde başıma geldi. Sol ön kapı sorunluymuş. Kapıyı anahtarla kilitleyince kapanır gibi yapıp kapanmıyor, geri açılıyor. Ama anahtarla manuel yapınca kilitlenebiliyor. Sıfırına 550 lira civarı para istediler. Çıkmasını almam gerekti. 150 TL'ye 1 yıl garantili Almayadan getirilen çıkma ürün ile değiştirildi. Şu an problemim yok. Eğer fiyat ile ilgilenirseniz ÖM'den firmanın adını ya da nasıl firmaya ulaşacağınızı size iletebilirim. (Forumu henüz yeni tanımaya başladım, belki ilan özelliği taşır diyerek buraya yazmayı istemedim.) Bu arada benim 2001 Focus için kilit 8 uçlu sokettenmiş. Çıkma ararken bu bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Soket uymazsa boşa almayın. 1 Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 benim KA nında kapıları kilitlenmiyordu sol kapı tesisatından çık tesisat yenilenip işaretlediğiniz yerdeki sokette temizlendi şuan sorunyok Yorum bağlantısı
Mahir Mustafa Taflan 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 arkadaşlar selam ben de de bagaj kapısı açılmıyor, bagj kapağını açmak için direksiyon yanındaki anahtara basıyorum ama açmıyor mecbur anahtarla açıyom... sorun ne olabilir ki? Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 kapı arasındaki soketi sökünce kilitleme düzgün çalışıyorsa sorun o kapıdadır..aynı şey başıma gelmişti..forumda da bahsedildiği gb kapı swicini iptal ederek çözüm bulabilirsiniz... 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 bugun sabah baktım hiç bir sıkıntı yok sanırım soğukta sapıtıyor bu arada 2tane çıkmacıyı aradım bi 70 tl dedi diğeri 150 tl dedi anlamadım gitti Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 bu gece kilidi komple söktüm neredeyse kilit elimde kalacaktı balata spreyi ile temizledim wd-40 ile yağladım sonuç aynı kapı arasındaki soketi sökünce kilitleme düzgün çalışıyorsa sorun o kapıdadır..aynı şey başıma gelmişti..forumda da bahsedildiği gb kapı swicini iptal ederek çözüm bulabilirsiniz... ne demek istediğini tam anlamadım kardeş kusura bakma Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 (düzenlendi) motoru söktüm güzelce temizledim fayda etmedi soğolsun Levent Açıkgöz abimin sayesine switch iptalini öğrendim motora giren soketteki siyah ve turuncu siyah kabloyu kestim şimdi kapılar sorunsuz kilitleniyor fakat araç sürekli kapı açık uyarısı veriyor. birde doğal olarak tavan lambası sönmüyor. motoru takarken dişardan kapının açılmasını sağlayan mekanızmada bir parça kurdım tesimde işaretlediğim parça şimdi kapı dışardan açılmıyor kırılan parça dökme demir gibi ikili papştırıcılarla felan denedim yapıştıramadım uğraştıkça beter oluyor. salı günü kilitiye gidecem artık 9 Mart 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 biraz kendi kendime konuşuyorum gibi hisstettim ama yazmaya devam edecem çünkü aynı sorunu yaşayan arkadaşlara belki bi yardımım olabilir 2 gün önce Levent açıkgöz abimin sayesinde siyah ve turuncu siyah kabloyu kesmiştim tesadüf olacak ki aynı gün araba sürekli kapı açık ikazı vermeye başlamıştı yine Levent açıkgöz abimin sayesinde bu sorunun kestiğim kablelarla alakası olmadığını öğrendim bende tek tek kapı düğmelerini söktüm ve sorunun sağ arka kapı düğmesinde olduğunu tesbit ettim şuan kapı açık ikazı vermiyor. tek sorunum kaldı oda kırdığım parça yüzünden şağ ön kapı dışardan açılamıyor . demiri demire yapıştıran çok güçlü bişey lazım ama ne ? Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 evet yoğun çabalarım sonucu telef ettiğim kilit motorunun 2004 model perte çıkmış bir focus tan çıkmasını aldım işim biraz acele olduğu için çıkmacıda beraber söktük çok şükür şuan hiçbir sorun kalmadı yalnız şöför kapısının içinde ızalasyon malzemesi sökülmüş bunu en ucuz yoldan halletmem lazım. hazır kapı sökülmüşken bide kapılara ışık koyum dedim daha önce parklar için aldığım mavi 4 ledli lambaları kullandım hoş oldu sanırım geçe 2 de polis geldi arabayı çalıyom sanmış bende he dedim önce tamir edecem sonra çalacam dedim baya bi güldüler işte resimler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts