İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Mustafa Yıldız-2

izmirde focus 1 kapı açma kapama anahtarı yapan varmı?bilgisi olan varmı

Osman bey, İzmir'de 2. sanayide stadyum metro durağının karşısında bir shell petrol var. o petrolün arkasında kime sorsanız söylerler. Orda bu kilit işini bilen birisi var. Ama isim olarak bilmiyorum. Aslında benimde gitmem lazım çünki 99 model focus kumandaya basıp kilitlediğimde bazen kilitliyor bazen kilitlemiyor. Bir yıldır bu sıkıntı böyle.. Sanırım burasıydı. >>>==>> http://maps.google.com/maps?q=izmir+2.+sanayi&hl=tr&ie=UTF8&ll=38.445079,27.181935&spn=0.001147,0.002642&sll=37.0625,-95.677068&sspn=37.956457,86.572266&hq=2.+sanayi&hnear=Izmir,+T%C3%BCrkiye&t=h&fll=38.444976,27.18193&fspn=0.001147,0.002642&z=19

Yorum bağlantısı
Aytaç Emre

Hocam focus 2001 ghia aracımda tek kitleme yaptığımda arka kapıyı kitlemi yor (içten açılıyor , dıştan açılmıyor) tek kitlemede şoför kapısının açılması gerekmiyor mu. kapışarın kodlanması gerekir mi. Akü 3 4 ay önce değişti.

Aynı sorun benim aracın arka sol kapıda var,kronik hastalık focuslarda,çözümü varsa çok makbule geçer

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enez Güner

merhabalar 2000 mdl hb comfort modeli araçımda orjinal uzuktan kumanda yoktu sonra merkezi kilit bağlattım ama uzaktan kumandayla bazen kitlemio bazende açmıyor, ancak 4 lüler yanıyor. sonra normal kilitten anahtarla açyorum...

Aynı zamanda bazen yokda giderken kapılar kendiliğinden tık tık diye merkezi kilit sesi gelio ama kitlemio çok nadiren kendiliğinden kilitlio normal yolda giderken oluo kalkış anında falan degil.

Son olarakta araç içinde otururken söför kapısından 1 defa elle kitleyince kitlio sonra açmak isteyince açıo ama bir daha şöför kapısından kitlemio içerideki kilit çok sertleşip ondan sonra sağ ön kapıdann 1-2 defa yine bütün kapıları kitleyip açıyor ancak sonra sağ ön kapı sadece kendisini kitlio yada açıyor ..

arıza nerde nereye bakmam lazım elimden bu tür işler gelir :):)

Yorum bağlantısı
Erşan Acun

Anahtarı birkaç kez düşürünce uzaktan kumanda sorun çıkartmaya başladı.

Altta fotoğrafı olan ürünü satın alsam,araca tanıtmasını nasıl yapabiliriz?

Teşekkürler.

Gökhan Bey merhaba, bahsettiğiniz ürünü aldınız mı? kodlamayı yapıp çalıştırdınız mı acaba? benim kumanda da uzaktan hiç açıp kapatmıyor, aldığınız ürün hakkında bilgi verir miziniz. menzili falan konusunda, bi de nerden aldınız fiyatı nedir? bilgi verirseniz memnun olurum. teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ertan Kurnaz

arkadaşlar hepinize selamlar aracım 2004 hb ghia diğer konu başlıklarında yazışmalarımız oldu ama benim sorunumu paylaşan konu başlığı bulamadığım için buraya yazıyorum forum editörü kusura bakmasın.benim sorunum ön şoför koltuğu kapı üslerinden kasislerden geçerken tık tık sesler geliyordu ve beni çok rahatsız ediyordu.bugün bu sorunun tavan el tutamağının sol bağlantı kısmını kontrol ettim ve tavan döşemesiyle arasının diğerlerine oranla az boşluk olduğunu farkettim ve ileri geri çektiğimde o duyduğum sesi duydum tık tık ediyordu sökmeye çalıştım ama içindeki vida başı farklı olduğu için beceremedim.bazen bu ses sanki kapı üslerinde gezer gibi oluyordu az arkada birazdaha cama yakın yerde gibi acaba el tutamağındaki bu boşluk sesi dağıtırmı buraya nasıl bir çözüm yapabilirim yoksa tavan döşemesini komple sökülmesimi gerekiyor.lütfen yardım sırf bu yüzden aracımdan soğuyorum.saygı ve selamlarımla

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bekir Yığrık

Anahtarı birkaç kez düşürünce uzaktan kumanda sorun çıkartmaya başladı.

Altta fotoğrafı olan ürünü satın alsam,araca tanıtmasını nasıl yapabiliriz?

Teşekkürler.

Benim araçta alarm sistemi takılı.Sonradan takılmış galiba.

2000 model ambiente. Bu anahtarı alsam olurmu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arkadaşlar konu açayım diyordum ama burdan sorayım dedim arabayıçalıştırıyoruz malum hava soğuk araçtan inip kapıları kilitleyemiyoruz bunun ilmini bilen var mı acaba .

motor çalışırken, anahtar da üstünde ise, pek terk edilmez. Anahtarsız çalıştırmada bu olay mümkün tabii ama çok riskli bir durum

Yorum bağlantısı
Aydın Kutulaman

bende 2001 makyajsız focus var ve kapıları kilitleme düğmesi basınca kilitleme sesi geliyor ama ışıklarda tık yok sonra bir daha basarsam kilitlemeye dörtlüler yanıyor 2sefer bu normal mi???

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

Merhabalar bende aranıza yeni katıldım ve ilk yorumlarınızı bekliyorum benim aracımda ön kapu kapalı olmasına rağmen yol bilgisayarı ön kaput açık uyarısı veriyor ve alarm sürekli kendi kendine çalıyor bunun sebebi ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. anahtarsız çalıştırmayı hiç araba çalışırken kitleme şeklinde denemedim, deneyip yazarım

2. Ghia da ilk basmada normal kitler, ikinci basmada çift kilit yapar, yani içerden elle bile kapı açılmaz ve iç sensörler de devreye girer

3. Ön kaput kilidindeki switch te arıza vardır

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

teşekkürler, bu swıtchin arızalı olması alarmı tetiklermi peki alarmın ötmesinin sebebi bumudur?

Yorum bağlantısı
Enez Güner

teşekkürler, bu swıtchin arızalı olması alarmı tetiklermi peki alarmın ötmesinin sebebi bumudur?

bence switche giren fişi çıkartıp bi kablo yardımızyla düz bağlayıp deneyin

Yorum bağlantısı
Cumhur Şengezer

evet aynen dediğin gibi yaptı elektrikçi ve sorun çözüldü :)

teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Enez Güner

Zaten focuslarda şöle bi durumda var açık kapı uyarısını sürekli verdiğinde belli bi süre sonra kapı açık uyarı lambasını yakmıyor benim ön kapıların ikisininde switcheri arızalı kilitten ayırıp direklerin içine saldım sadece aküyü çıkarıp takınca biraz yanıyor sonra yine kendiliğinden yanmaz oluyor önleri devre dışı bırakıo arkalar görevini yapıo.

Yorum bağlantısı
Burak Bozkurtt

arkadşlar benim arabadada 2001 ghia içerden kilitlemeyi şöför kapısından yapıyodu normalde kendiliğinden sağ yolcu kapısına geçmiş nasıl bişey anlamdım bilginiz varmı acaba

Yorum bağlantısı
Ertan Kurnaz

Arkadaşlar benim sorunuma cevap verebilen bir arkadaş yokmu yukardada yazdığım gibi araç kasislerden geçerken ön şöför kapısının üstlerinden gelen tıkırtılar benim canımı çok sıkıyo.fitillerde sorun yok bu tıkırtı sol üst boyunca geziyo .servise sordum tavan döşemesini söküp tavan puntalarına tek tek bakacaz dedi ve maliyetli olur dedi.sizin tavsiyeniz veya bu sorunla karşılaşan varmı teşekkürler.SELAMLARIMLA

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Arkadaşlar benim sorunuma cevap verebilen bir arkadaş yokmu yukardada yazdığım gibi araç kasislerden geçerken ön şöför kapısının üstlerinden gelen tıkırtılar benim canımı çok sıkıyo.fitillerde sorun yok bu tıkırtı sol üst boyunca geziyo .servise sordum tavan döşemesini söküp tavan puntalarına tek tek bakacaz dedi ve maliyetli olur dedi.sizin tavsiyeniz veya bu sorunla karşılaşan varmı teşekkürler.SELAMLARIMLA

Emniyet kemeri yükseklik ayarını falan kontrol ettinizmi ? belki oradan geliyordur ses..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kapı kilit sorunu ile bu sorunun ne alakası var ki.. ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

arka sol kapım kitli kaldı.. tüm kapılar açılıyor sol arka hiçbir işlem yapmıyordu.... sadece içerden el ile aç kapa yapabiliyordum... 20 gün o şekilde idare ettim... ve bu gün ansızın kendine geldi ve çalışmaya başladı... :) focus kilit sorununu umursamamak gerekiyor sanki... umarım tekrar yapmaz...

Yorum bağlantısı
Enez Güner

arka sol kapım kitli kaldı.. tüm kapılar açılıyor sol arka hiçbir işlem yapmıyordu.... sadece içerden el ile aç kapa yapabiliyordum... 20 gün o şekilde idare ettim... ve bu gün ansızın kendine geldi ve çalışmaya başladı... :) focus kilit sorununu umursamamak gerekiyor sanki... umarım tekrar yapmaz...

havalar ısındı düzelir artık ford bu :):)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yücel Aydoğan

Bu kapı klit sorunu kronik bu arbaalarda bende yeni focus sahibi oldum önceleri başka araçlar kullandım fakat bu sorunla hiç karşılaşmadım.Benim aracım 2001 ambiante güvenlik paket.Dün yarım gün tatildi bize malum 1 mayıs.Ögleden sonra sürekli aklımda olan kapı kilitlerini temizlemeye karar verdim görseniz resmen artık yagmur çamur katranlaşmış bir tabaka oluşturmuştu arabaya neyse ilk önce tornavida ile kalın tabakaları kazıdım daha sonra bezle sildim daha sonra alkol yardımıyla yag kalıntılarını elimden geldigi kadar temizledim genel olarak tertemiz oldu .Son bir umutla aracın içine bindim içten kitleme dügmesine bastım tık yok sadece kitlediginiz taraf kitleniyor.

Benim sorunum şu aracımda sonradan takılan bir alarm sistemi var .alarm sistemi ile kitlenme ve açılmasında sorun yok şıkır şıkır çalışıyor .ama aracın anahtarı ile kapıları kilitlemeye kalktıgınızda sadece kitlediginiz kapı kitleniyor veya açılıyor mekrezi kilit çalışmıyor.Veya aracın içinden kitleme dügmesine bastıgım zaman gene aynı şekilde kitlenmiyor .yolcu tarafındaki taraftanda kitlenmiyor yani her iki tarafta hem yolcu hem sürücü tarafı olsun hem içerden hem dışardan kitlemiyor .ama alarm sisteminin kumandası ile hem normal kitleme yapılabiliyor hemde hemde aracın içinde iken kumandadan kitleme dügmesine bastıgımda kapılar klitleniyor .Bir kilitçiye gittim gösterdim her iki tarafında tamir edicegini 120-150 tl arası masrafı oldugunu bu araçlarda sorunun kronik oldugunu söyledi.Nasıl tamir edildigini bilsem kendim sökecem

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Guest Mesut Köse

selamlar ben 2000 model focus ambiante kullanıcısıyım (15 ay) aldığımdan beri sol ön kapı merkezi kilit arızalıydı sağ ön kapı bütün kiltleri açıp kapıyordu.sol ön kapı sadece kendi kiltini açıyordu 2 saat önce söktüm tinerle iyi bir temizledim takarken biraz zorlandım fakat şu an süper forumda söküp temizlemenin sorunu çözeceğini yazan arkadaşlardan cesaret alarak söktüm herkese teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü

Zannederim bu tür sorunlar arabaya alarm takılmasıyla alakalı bir durum. Babam 2000 model focus'a alarm taktırmıştı. Sonra burada ifade edilen problemler meydana geldi.

Yorum bağlantısı
Burak Erdoğdu

herkese merhaba

yeni bir ford sahibi olarak aranıza yeni katıldım ve bilmedigim bir cok sey var oncelıkle sunu sormak ıstıyorum aracım 1.6 otomatik ambiante 2001 model guvenlık paketlı arabayı calıstırıp p den d ye almak ıstedıgımde kapılar bazen otomatık kılıtlenıyor bazen kılıtlenmıyor konuyla ılgılı bılgısı olan bana lutfen yardımcı olabılırmı sorun nerededır acaba?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kadir Çetin

mrb arkadaslar bende ford ailesine 2 gün önce katıldım.2004 comfort gp aracım.buarada ilk aracım benim.bazı sorularım olcak arkadaslar.arka kapılar içeriden acılmıyo dışardan acma gerekıyo,sanırım çocuk kilidi mevcut suan da çocugumda olmadıgı için bu özelligi istemıyorum aslında bunu nasıl iptal edebılırım.

ikinci sorunumda sag ayna ayarını içten ayarlayamıyorum,sol taraf çalısıyor ama sag taraf çalışmıyor.sıkıntı neyden kaynaklanıyor acaba saygılar.....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...