İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

kilitlere su vs vurdurmayın genelde o zaman daha çok azıyor. Ben bir hafta yaşadım o sorunu kışın araç temizlerken kilide ve elektirk kablo dmetinin oraya su basmışlar sağ yolcu kilidi kapıları kitletmiyordu . havalar ısındıkçe o nem gitti bir daha sorun yapmadı ama arada sürüş esnasında tık tık ediyor kilit sanki kapalıymışta açmak istermiş gibi genelde araç esneyince switch tetikleniyor. kilidi açıp o switchi yenilemeleri gerekiyor. İzmit sanayide Selman usta var SEÇ oto, o birine tamir ettiriyoz switch değişiyor demişti 1-2 sene evvel ama ben elletmek istemedim zaten sorun çıkarmıyor o zamandan beri.

Yorum bağlantısı
Ahmet Aydınlar

arkadaşlar bugün farkettim önce hiçbir kapı kitlemiyordu sonradan baktım ön sol kapı kitlemiyor. içerden ön sağa basınca 4 ü birden kitleniyordu ama şimdi 3ü kitleniyor. acaba basit bir çözüm varmı yoksa tamirci yoluna düşeceğiz . açıksası bu 28 sayfayı okumak uzun srüecek sağolun

Yorum bağlantısı

içeriden kapıları kilitlediğimizde kapılar sadece dışarıdan açılmıyor.içeriden herhangi bir kapıyı açtığında açılıyor.bu ford a mahsuz bişeymi yoksa benim arabada mı bir anormallik var.oysaki önceki aracım olan hyundai de içeriden kilitlediğimde kilidi açmadığım sürece diğer kapılar açılmıyordu.zaten mantıklısıda bu değilmi

Yorum bağlantısı
2001 Ghia da otomatik kilitleme yok... Yapamazsınız bunu..

Kilitlerin kendi kendine çalışması da klasik bir ford sorunu.. Aynı kilit sistemini kullanan tüm fordlarda var..

Sağ yada sol ön kapı kilitlerinden birisi bozuk.. Açıp söküp temizlemek lazım...

Ben üşeniyorum :rolleyes:

İyiliği şu ki..

Kilitleyince açmaz.. Yani sabah gittiğimizde kapıyı açık bulmayız.. Ama seyir halinde iken çok ender olarak kilitler, genelde açar...

içeriden kapıları kilitlediğimizde kapılar sadece dışarıdan açılmıyor.içeriden herhangi bir kapıyı açtığında açılıyor.bu ford a mahsuz bişeymi yoksa benim arabada mı bir anormallik var.oysaki önceki aracım olan hyundai de içeriden kilitlediğimde kilidi açmadığım sürece diğer kapılar açılmıyordu.zaten mantıklısıda bu değilmi

mehmet abi senin bilgin vardır.umarım derdimi anlatabilmişimdir.zira servis deki arkadaşa söyledim pek anlamadı galiba.bana çocuk kilidini söyledi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mehmet abi senin bilgin vardır.umarım derdimi anlatabilmişimdir.zira servis deki arkadaşa söyledim pek anlamadı galiba.bana çocuk kilidini söyledi.

Anlattığınıza göre çalışması normal olması gerektiği gibi.. İçerden açılmasın istiyorsanız çocuk kilidini aktif etmelisiniz.. Ama bu sefer de içerden hiç açılmaz..

Yorum bağlantısı
Anlattığınıza göre çalışması normal olması gerektiği gibi.. İçerden açılmasın istiyorsanız çocuk kilidini aktif etmelisiniz.. Ama bu sefer de içerden hiç açılmaz..

aynen dediğin gibi mehmet abi bu sefer de içerden açılmıyor inip benim dışarıdan açmam gerekiyor.eğer gerçekten orjinal hali buysa çok garip mühendislik hatası :nazar: aynı şey benzin depo kapağı için de geçerli kapılar açıkken oda açık,halbuki bir çok marka araçta içeriden açma mandalı var.ön kaputu açmak da ayrı bir sorun,sanki şifreli çelik kasa açıyorsun :wub: kaputu açıp aracı çalıştırmak istesen ayrı bir dert :)

bende sürücü kitlerse diğerleri açılmıyor :p

demekki benim araçta yapmayı unuttular :p

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Harun Gümüş

öncelikle merhabalar değerli arkadaşlar,

benim de kilit ve cam otomatiği ile ilgili bir problemim var.

Sağ arka kapı kilidi ve cam otomatiği aynı anda işlevini yitirdi.

Ne kapı kilidi açılıyor ne de cam açılıyor.İçten elimle kilitlediğimde de kumandaya basıyorum ancak sadece sağ arka açılmıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kapının elektrik tesisatında bir sorun olabilir. sol ön yolcu kapısında mente hizasında altta 2 tane büyük fiş var çevirmeli olarak sökülür takılır. su vs gelmiş olabilir. yada birisi kucalamış olabilir. o değilse sol arka kapının menteşe hizasında da kablo soketi gibi bir şey vardı onda da bir sorun olabilir. cam ve kilit sistemi aynı anda gittiğine göre elektrik gelimiyor. akşamları park lambası yanarken cam açma tuşu aydınlatması çalışıyor mu dikkat ettiniz mi?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Özcan Polat
hakkı'bey öncelikle araçı tek kitleme yapyorsanız kitlerkende açarkende yanmaz açarken sadece iç tepe lambası yanar eğer çift kitliyorsanız kitlerken yanması gerekyor açarken söfor kapısı açılır ve tepe lambası yanar.alarmı çalışıp çalışmadığına şoyle bakın camlardan birini biraz açık bırakın araçı çift kitleyin net bilmiyorum 10 dakika kadar bekleyin çamdan içeri elinizi geçirin o zaman ötmesi gerekyor .
Tek-çift kilitleme farketmeksizin kilitlerken yanması gerekir...

Arkadaslar makyajsız ve makyajlı focusların 2002 ve 2003 modellerinde formu takip ettiğim kadarı ile araç kilitlendiğinde ve açıldığında ikaz sinyalleri yanmıyor sadece çift kilitlenirken yanıyor.... bende de aynı durum vardı ve aracın açılırken sinyallerinin yanmamasına uyuz oluyordum ve soluğu Oto-far Bayram Ustanın yanında aldım , dedim boyle boyle o da tamam hiç bi sıkıntı yok zaten acılırken ikaz yanmaz dedi.... Ya bizim arkadasın 2004 focus ghia sın var niye o acılırken yanıyor dedim.... o dedi o şekilde üretilmiş ve o şekilde programlanmış dedi.. Ama bunada kapılarını açarken ikaz lambalarını yaktırırım dedi.... Ve ön Direk eşiğindeki kablolar ve arka kapı direk eşiğindeki kablolarla 1 saate yakın uğraştı ve sonunda yaptı.. ne yaptığını sormuştum biraz anlattı ancak cok fazla bilgim olmadığı için unuttum...Şimdi aracım açılırken ikaz lambalarını yakıyor...

Yorum bağlantısı
Yunus Çözgen
Arkadaslar makyajsız ve makyajlı focusların 2002 ve 2003 modellerinde formu takip ettiğim kadarı ile araç kilitlendiğinde ve açıldığında ikaz sinyalleri yanmıyor sadece çift kilitlenirken yanıyor.... bende de aynı durum vardı ve aracın açılırken sinyallerinin yanmamasına uyuz oluyordum ve soluğu Oto-far Bayram Ustanın yanında aldım , dedim boyle boyle o da tamam hiç bi sıkıntı yok zaten acılırken ikaz yanmaz dedi.... Ya bizim arkadasın 2004 focus ghia sın var niye o acılırken yanıyor dedim.... o dedi o şekilde üretilmiş ve o şekilde programlanmış dedi.. Ama bunada kapılarını açarken ikaz lambalarını yaktırırım dedi.... Ve ön Direk eşiğindeki kablolar ve arka kapı direk eşiğindeki kablolarla 1 saate yakın uğraştı ve sonunda yaptı.. ne yaptığını sormuştum biraz anlattı ancak cok fazla bilgim olmadığı için unuttum...Şimdi aracım açılırken ikaz lambalarını yakıyor...

Hocam ücret olarak ne aldı.

Yorum bağlantısı
Hakan Sağıroğlu
Evet servise gittim. Bir ilgi bir alaka...... Gitmez olaydım. Ne ilgilenen var, ne de işten anlayan. Aracıma GEM modül güncellemesi yaptıracağımı söyledim. O da neymiş? dediler. Beyine bilgisayara bağlanarak program güncellemesi yaptırılıyormuş, onu yaptıracağım dedim. Yok öyle bişey nereden buluyosunuz böyle şeyleri dediler. Arkadaşımda aynı model, aynı makyajlı kasa, aynı renk focus comfort var onun ikaz ışıkları hem kitlemede hem açmada yanıyor, benimki neden yanmıyor dedim. Sadece kitlemede yakar açarken yanmaz, yanlış görmüşünüz dediler. Bir de yalancı konumuna düştüm. Servis mi? birdaha yakınından geçmem. OTOKOÇ KONYA arkadaşlar burası. Konyada sanayide iş tutturamayan adamları usta diye almışlar, benim izlenimim bu....

zaten bu servisler varya insanı canından bezdirir.Akıllı bi Adam yokki ben yaşadığım bir olayı paylaşayım sizlerle servise gittim her zamanki gibi ilgilenmediler bende kalem kamera aldım servise tekrar gittim olanı biteni kaydettim ve görüntülerle beraber ford a mail attım anında görüntü bir ilği bir alaka şimdi servise gittiğimde görmeniz lazımm

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Eray Özer

Arkadaşlar benim şoför kapısının anahtar deliğinin içine çoluk çocuk sanıyorum tahta parçası gibi birşeyler sokup kırdılar ve anahtar delikten içeri girmiyor. Bu işin bakımını kim yapar?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

81 vilayetten kilit tamircisi vermemek için yaşadığınız ili profil ayarlarınızdan seçmenizi rica ediyorum... :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Veli Coşkun Demir

Herkese merhaba öncelikle benim 2000 model ambiente F1de sonradan takılma bi alarm sistemi mevcut.onceleri sorun yoktu fakat bi zaman sonra kilit acma tuşu yavas yavas işlevini yitirdi kafasına gore calıstı simdi ise komple gitti.tusların hiçbiri banamısın demiyor. aracın onceki sahibinde kapıdn darbesi oldugu sölenmişti fakat bu sorun yeni olusmaya basladı ayrıca sürücü camı da yazın acılıyor kısın oralı olmuyor:) darbeden dolayı şöför kapısı sadece kendisini kitliyordu fakat simdi kilit dugmesi de kazık gibi oldu yerinden oynamıyor.bazen kapı dısardan bile kitlenmiyor o zamanlar wd 40 sorunu çözüyor fakat bir gun cok pis elimde patlıycak bu sizce bu ne kadarlık bi masraf cıkartır bana?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
sürücü camı da yazın acılıyor kısın oralı olmuyor:) darbeden dolayı şöför kapısı sadece kendisini kitliyordu fakat simdi kilit dugmesi de kazık gibi oldu yerinden oynamıyor.bazen kapı dısardan bile kitlenmiyor o zamanlar wd 40 sorunu çözüyor fakat bir gun cok pis elimde patlıycak bu sizce bu ne kadarlık bi masraf cıkartır bana?

Sürücü camının yazın açılıp kışın açılmamasınını sebebi, Zayıflayan motorun, katılaşan yağlarla baş edememesidir.. Temizlenirse çalışır kanatindeyim..

Kapı kilidi de aynı şekilde.. Darbe ile alakası yoktur..

Muhtemelen hasar aldığında cam açık ve ortam yağmur çamur gibi kirlerine maruz kaldığı için sorun çıkarmıştır.. Çıkarmaktadır.. Kilitlerde de temizlik işe yarayacaktır..

Wd40'ın geçici olarak işe yaramasının sebebi budur..

Bence sökülmeli ve temizlenmeli..

Yorum bağlantısı
Veli Coşkun Demir

teseskkur ederim mehmet abi en kısa zamanda bu temizligi yaptırcam artık farz oldu herşeyden önemli sıkışık günlerimde içimi rahatlattın:)

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

focusu aldığımda kafasına göre kilitliyordu uzaktan kumanda..soğuklardan olabilir dedi ustanın biri..olurmu öyle saçma şey diyip başka bir ustaya gittim..kilit bozuk dedi..eskişehirden 300 tl'ye kilit getirttim..50 tlde işçilik..sonuç:Soğuklarda yine kitlemiyor..kışları anahtarla kilitliyorum yazınsa sorun olmuyor zaten..çözümün ne olduğunu bilmiyorum ama çözüm kilidi değiştirmek değilmiş onu öğrenmiş oldum..

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Çözüm kilitlerin temizlenmesi. Belkide kilidinizi boşu boşuna değiştirmişsinizdir. Keşke önceden işin ehli birisine baktırsaydınız..

Yorum bağlantısı
Ramazan Duru
ayhan bey..bildiğiniz gibi aracın sol ön kapısındaki kilit mekanizması diğer tüm kapılaında kontrolünü sağlıyo,dolayısıyla benim aracın arızasıda o yöndeydi.eleman sol kapıdaki kilidi komple çıkardı ve sonrasında tabiri caizse kilidin ciğerlerini söktü ve içinde bir parmak ucu büyüklüğünde elektronik bir parça vardı,onuda elindeki çıkma parçalardan biriyle değiştirdi ve sonrasında kilidi topladı ve yerine taktı.şu anda tıkır tıkır çalışıyo..:nazar: saygılar...

benim aracımında söför kapısı kilidinde problem var usta bulamadım yapacak anahtarla manuel kilitledeğimde tüm kapılar kilitleniyor açılıyor ama kumanda ile açmaya çalıştığımda söför kapısı hariç digerleri açılıyor kapatmaya çalıştığımda söför kapısından dolayı hiçbiri kilitlenmiyor ne yapacağımı şaşırdım birkaç gündürde kumanda ile açmaya çalıştığımda ön sağ kapıda açılmıyor ama kapanıyor kafayı yedim valla bana yardım eoecek birini arıyorum lütfen bana yardım edin

Yorum bağlantısı
Ramazan Duru
Sürücü camının yazın açılıp kışın açılmamasınını sebebi, Zayıflayan motorun, katılaşan yağlarla baş edememesidir.. Temizlenirse çalışır kanatindeyim..

Kapı kilidi de aynı şekilde.. Darbe ile alakası yoktur..

Muhtemelen hasar aldığında cam açık ve ortam yağmur çamur gibi kirlerine maruz kaldığı için sorun çıkarmıştır.. Çıkarmaktadır.. Kilitlerde de temizlik işe yarayacaktır..

Wd40'ın geçici olarak işe yaramasının sebebi budur..

Bence sökülmeli ve temizlenmeli..

mehmet hocam merhaba siteden anladığım kadarıyla ford un doktoru sizsiniz benim banada yardımcı olursanız sevinirim 2001 focus aracım var aracımın söför kapası kilidi kumanda ile çalışmıyor kumanda ile açıp kapadığımda söför kapısı hariç diğerleri açılıp kapanıyor ama manuel olarak hepsi açılıp kapanıyor. bir kaç gündür kumanda ile ön sağ kapıda açılmamaya başladı. servise gösterdim sol kapı kilidi değişecek dedi oda 350 tl artı işçilik siteyi takip ediyorum servisede güvenemiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz Muş da memur olarak çalışıyorum aslen niğdeliyim kısmtse bu sene nevşehire tayin isteyecem nevşehirde bana bu konuda yardımcı olabilecek bir usta önerebilirmisiniz teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
mehmet hocam merhaba siteden anladığım kadarıyla ford un doktoru sizsiniz benim banada yardımcı olursanız sevinirim 2001 focus aracım var aracımın söför kapası kilidi kumanda ile çalışmıyor kumanda ile açıp kapadığımda söför kapısı hariç diğerleri açılıp kapanıyor ama manuel olarak hepsi açılıp kapanıyor. bir kaç gündür kumanda ile ön sağ kapıda açılmamaya başladı. servise gösterdim sol kapı kilidi değişecek dedi oda 350 tl artı işçilik siteyi takip ediyorum servisede güvenemiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz Muş da memur olarak çalışıyorum aslen niğdeliyim kısmtse bu sene nevşehire tayin isteyecem nevşehirde bana bu konuda yardımcı olabilecek bir usta önerebilirmisiniz teşekkür ediyorum

Merhaba Ramazan Bey..

Ben Çağlar'ın asistanıyım... :nazar:

Ali Bey ile tanıştınız mı ? Tanışın mutlaka.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Ali-Satlm-m22441.html

Fordların kilit problemlerinin en az % 50'si, temizlikle düzelir..

Eğer bir sebeple silinmedi ise, forumda nasıl yapılacağına dair resimler de vardı..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...