Serdar Akgül 6 Kasım 2010 Paylaş 6 Kasım 2010 Benim klit birkaç defa tamir gördü. Kilit dağıldıktan sonra toplaması zor gibi o yüzden ben birkaç defa olayı görmeme rağmen kendim açmaya cesaret edemedim. Temizleme işi için WD-40 diye bir sprey uygulandığını arkadaşlar yazmıştı, ama döşemeyi açmadan nasıl uygulanır bilemiyorum.. Yorum bağlantısı
Atilla Uğurel 19 Kasım 2010 Paylaş 19 Kasım 2010 Benim klit birkaç defa tamir gördü. Kilit dağıldıktan sonra toplaması zor gibi o yüzden ben birkaç defa olayı görmeme rağmen kendim açmaya cesaret edemedim. Temizleme işi için WD-40 diye bir sprey uygulandığını arkadaşlar yazmıştı, ama döşemeyi açmadan nasıl uygulanır bilemiyorum.. arladaşlar benim focus da kumandadan kitlerken sorun yok. yalnız kumandayla kapıları açarken bazen şoför kapısı hariç bütün kapılar açılıyor yalnız şoför kapısı açılmıyor. açma düğmesine 5 -6 kez bastığımda şoför kapısıda açılıyor. bu neden kaynaklanıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz 27 Aralık 2010 Paylaş 27 Aralık 2010 Benim sol kapı kilidim de sorunluydu. Önceki ford yetkili servisi şimdi özel servisi olan yere götürdüm. Kilit tamir edildi diye benden 80 TL aldılar. Kapı kolu takılı kalıyordu. Kapıyı açmak için kolu çektiğimde kolu elimde eski yerine getiriyordum. Kilit düzelsin de kapı kolu o kadar önemli değil dedim. Şu anda kilit de eskisi gibi sorunlu. Kapı kolu da kendini toplamıyor. Herhalde içeriden teline gergi yaptılar. Elimle kapı kolunu düzeltiyorum. Cam açma düğmesi sorunu, kilit sorunu, uzaktan kumandalı anahtar sorunu var. Ha bir de kriko sorunu eklendi. Neresine elleseniz elinizde kalıyor yani. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 bugun çağlar abi nin tükkana gittik kapı kilidim tamamen çalışmayı bırakınca ... yenisini takıyım kurtılıyım dedim ne kadar pahalı olabilir ki diyerek... 478 lira liste fiyatı size 400 lira olur dediler sıfırına parçacıdan sonra bir çıkmacıdan ghia da değil ambiante kilidini ( tek kilit olan fişinde 5 bağlantı noktası olan ) 150 liraya taktırdım şimdilik sorun yok gibi ... ama ileride ne olur bilemem ... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 Son nefesini verdiğinden emin olsaydın keşke. Bir ara bizimde sorun çıkarmıştı. kendinden düzeldi. bu kış daha tık demedi. artık foruma da yazmaya korkuyorum sorunsuz olunca sanki ben sorunsuz diyince sorun çıkaracak gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Aytaç Emre 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 WD 40 konusunda şöyle bir olay yaşadım; Kapının kilit yerleri daha sessiz kapansın diye elimdede fazlaca bulunan WD 40'ı kapıdaki ve arabadaki kilit yerlerine bolca sıktım.yalnız arabayı park edip kapıları anahtardan kitlediğimde kapı kendiliğinden tekrar açılıyordu.kitlenipte açmaya çalıştığımdaysa tek kapı açılıyordu vs vs..çok uğraştırdı beni Yani merkezi kilit sistemime geçiçi bi süre felç indirdi WD 40.. Belki ben yanlış kullandım ama wd 40 ın yağlama özelliğide olduğu için zarar verebiliyor kimi zaman. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 8 Ocak 2011 Paylaş 8 Ocak 2011 Son nefesini verdiğinden emin olsaydın keşke. Bir ara bizimde sorun çıkarmıştı. kendinden düzeldi. bu kış daha tık demedi. artık foruma da yazmaya korkuyorum sorunsuz olunca sanki ben sorunsuz diyince sorun çıkaracak gibi geliyor. kumandadan basınca kapıyı kilitlemeyi bırak motor zorlanma sesi bile yoktu ... ve durumu bugun sanayide farkettim belkide bir iki haftadır kapı açık kalıyordu bilmiyorum... Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 Merhabalar şu ana kadar okumuş olduğum kilit sorunlarını bende yaşadım. Araba muayneye gırmeden önce babam kilitleri yaptırmıstı gayet güzel çalışıyordu fakat son zamanlarda ( bu arada anahtarla acıyordum kapıları ) kapıyı acınca tek şöför kapısı acılıyor diğer kapılar bir süre sonra acılıyordu. eğer gideceğim yere varana kadar kapılar acılmadıysa arabayı stop ederken kilitleri acıyordu. Kİlitlerken herhangi bir sorun yoktu gayet güzel kilitleniyordu. Fakat yağan şiddetli yağış sonrası açmada zaten sıkıntı vardı artık kilitleme olayıda gitti elle teker teker kapıları kilitliyordum şimdide sol arka kapı tamamen gitti ve ellede kilitleyemiyorum kilit düğmesine basılmıyor. Sol arka kapı tamamen acık vaziyette bütün kiltlerin motor ve mekanik aksamlarinin değişmesi lazim bence hem yenilenmiş olur hemde uzun süre kafanızı ağrıtmaz.. ankarada 75 tl motoru ve mekanik aksamlari yenilenmiş olarak değiştiriyorlar.. tabi edirnede bunu yapan bir yarmı bilemem. çıkma senin için iyi bir çözüm olabilir.. birde onun sağlam olup olmadığı olayı var.. neyse sizlere iyi forumlar. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 bütün kiltlerin motor ve mekanik aksamlarinin değişmesi lazim bence hem yenilenmiş olur hemde uzun süre kafanızı ağrıtmaz.. ankarada 75 tl motoru ve mekanik aksamlari yenilenmiş olarak değiştiriyorlar.. tabi edirnede bunu yapan bir yarmı bilemem. çıkma senin için iyi bir çözüm olabilir.. birde onun sağlam olup olmadığı olayı var.. neyse sizlere iyi forumlar. bozuk kilidi alıp tamir mi ediyorlar ? eğer o şekildeyse bende bozuk bir kilit var hemde ghia kilidi bir konuşayım onlarla varmı sizde telefon numaraları? Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 bozuk kilidi alıp tamir mi ediyorlar ? eğer o şekildeyse bende bozuk bir kilit var hemde ghia kilidi bir konuşayım onlarla varmı sizde telefon numaraları? 0 312 278 72 25 oto-far ankara/şaşmazda yetkili faruk saraç bana 2 hafta önce 75 tl ye yaparız demişler.. farklı fiyat verirlermi bilemem :lol2: aslinda mevcut arızalı kiliti söküp mekanik parçaları yenilenmiş çıkma kilit takıyorlar.. Ha senin kiliti yapmışlar. Ha başka araçtan çıkan tamir edilmiş kilidi takmişlar bence aynı şey. Tabi senin düşüncen farkli olabilir.. iyi forumlar.. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 0 312 278 72 25 oto-far ankara/şaşmazda yetkili faruk saraç bana 2 hafta önce 75 tl ye yaparız demişler.. farklı fiyat verirlermi bilemem aslinda mevcut arızalı kiliti söküp mekanik parçaları yenilenmiş çıkma kilit takıyorlar.. Ha senin kiliti yapmışlar. Ha başka araçtan çıkan tamir edilmiş kilidi takmişlar bence aynı şey. Tabi senin düşüncen farkli olabilir.. iyi forumlar.. teşekkür ederim bnm çok işime yarayacak bir bilgi oldu ... geçtiğimiz haftasonu 150 lira çıkmasını aldım hemde ambiante kilidiydi ghia bulamadım ... Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 2 Mart 2011 Paylaş 2 Mart 2011 İyi akşamlar arkadaşlar. Elinde 2000 focusa olacak komple merkezi çıkma kilit arıyorum.Bir ara bir üyemiz satıyordu galiba.. Veya elinde olan varsa görüşebilirim.. Yorum bağlantısı
Ersin Karaca 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Dün gece bizim focus'da hepten sapıttı bu kilit mevzusunda. Alarm komşunun söylediğine göre durduk yere çalmaya başlamış hemen aşağı indim susturdum. Kapıları açtım kapattım tekrar kilitledim filan. I ıh olmadı. sonra binip motoru çalıştırırken kapının kapalı olduğu halde panelde kapı açık uyarısının yandığını farkettim. Geç saat nedeniyle uğraşmak yerine kutup başlarını söküp eve çıktım. Bugün ise durum dahada ilginçleşti. Motoru çalıştırdığımda, kapı ve farlar kapalı olduğu halde ikaz sesi verdi.(dın dın dın tipinde olan ) kapıları anahtarla kilitleyip indiğim ve alarm sistemi kapalı olduğu halde ikaz halen çalıyordu. Sorun kapı switchinde midir? Yardımlarınız için teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Ersin Karaca 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Aynen öyleymiş abi. Bugün çözdüm sorun kapı direğindeki switch'de fakat onu sökemedim. Sanayi yolu göründü maliyeti hakkında fikri olan? Yorum bağlantısı
Berkay Öz 19 Mart 2011 Paylaş 19 Mart 2011 s.a benım focusu kitlerken sadee sağ kapılar kitleniyor + bagaj açarkende sol kapılar açılmıyoror sağ kapılar açılıyorneden 2001 50"000 de ghia focus Yorum bağlantısı
Coşkun Aksoy 2 Nisan 2011 Paylaş 2 Nisan 2011 Merhabalar, bende 2008 benzinli Ford Fiesta var. Kumandadan veya anahtar ile kapıları kitlemeye çalıştığımda kapılar tetiklemeden geri atıyor ve kilitlenmiyordu. Sonradan sorunun sol ön kapıda olduğunu fark ettim. Servise götürdüm kilit değişecek dediler ve 450 TL fiyat verdiler çıkması bile 150TL idi. Bende sanayide tavsiye edilen genç bir ustaya götürdüm ve çocuk bir kaç dakika içinde kilidin arızasının ne olduğunu çözdü. Arkadaşlar Ford araçlarda sıkça yaşanan bu sorunun kaynağı kilidin içinde bulunan belkide 1-2 liralık ufacık bir switch. Switch değiştirmeniz nerdeyse imkansız ama pas sökücü veya balata spreyi ile temizlenip switch'in ağzındaki kırmızı plastiği de söküp(geri takmayın gereksiz) ve birazda hava sıktıktan sonra 20TL' ye işiniz tamam. Yani yol + parça + işçilik + yeme-içme masrafı toplam 500TL'yi bulabilecek tamiri 480TL karla hallettik. Tamiri yapan yer Muğla-Ortaca sanayi sitesi Safkar oto servisi. İletişim bilgilerini almaya unutmuşum temin ettiğimde tekrar yazıcam. Tavsiyemdir araştırmadan servise para bayılmayın. Yorum bağlantısı
Celal Düzen 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 Merhabalar, bende 2008 benzinli Ford Fiesta var. Kumandadan veya anahtar ile kapıları kitlemeye çalıştığımda kapılar tetiklemeden geri atıyor ve kilitlenmiyordu. Sonradan sorunun sol ön kapıda olduğunu fark ettim. Servise götürdüm kilit değişecek dediler ve 450 TL fiyat verdiler çıkması bile 150TL idi. Bende sanayide tavsiye edilen genç bir ustaya götürdüm ve çocuk bir kaç dakika içinde kilidin arızasının ne olduğunu çözdü. Arkadaşlar Ford araçlarda sıkça yaşanan bu sorunun kaynağı kilidin içinde bulunan belkide 1-2 liralık ufacık bir switch. Switch değiştirmeniz nerdeyse imkansız ama pas sökücü veya balata spreyi ile temizlenip switch'in ağzındaki kırmızı plastiği de söküp(geri takmayın gereksiz) ve birazda hava sıktıktan sonra 20TL' ye işiniz tamam. Yani yol + parça + işçilik + yeme-içme masrafı toplam 500TL'yi bulabilecek tamiri 480TL karla hallettik. Tamiri yapan yer Muğla-Ortaca sanayi sitesi Safkar oto servisi. İletişim bilgilerini almaya unutmuşum temin ettiğimde tekrar yazıcam. Tavsiyemdir araştırmadan servise para bayılmayın. coşkun bey paylaşım süper bende muğla dalamandayım. aracım 2001 focus hb sağ arka kapı kilit sorunum var en kısa zamanda belirttiğiniz yere uğrayacağım teşekkürler... Yorum bağlantısı
Coşkun Aksoy 5 Nisan 2011 Paylaş 5 Nisan 2011 coşkun bey paylaşım süper bende muğla dalamandayım. aracım 2001 focus hb sağ arka kapı kilit sorunum var en kısa zamanda belirttiğiniz yere uğrayacağım teşekkürler... Celal Bey sorununuzu Mehmet ustanın bir şekilde çözeceğine eminim. Arkadaşlar ön sol kapı kilidimi tamir ettirdikten sonra şans buya bagaj kilit açma motorum arıza yaptı.(orjinal parça fiyatı 190TL). Hemen tereddütsüz Mehmet ustaya götürdüm. Kilit motorunun içinde oyuncak araba motorlarının 12V olan tipinden var ve arızalanmış. Ustam önce başka bir motor uydurmaya çalıştı ve uyduramayınca orjinal arızalı motoru açıp lehim birşeyler yaptı sarmalını düzeltti hiç üşenmeden ve işlem sorunsuz. Şuan kilit eskisinden iyi. az biraz açma-kapama da motor ses yapıyor ama rahatsız edici değil. Kısa bir açıklama Ford'un 190TL istediği parça bir adet 12V motor 5-10TL, bir adet yay 5TL ve plastik. Yani bu kadar pahalı olmasını gerektirecek ne bir teknoloji nede malzeme. Yine söylüyorum araştırmadan göstermeden servise yüksek meblağda parça parası vermeyin. Zaten serviste çalışan arkadaş bu işi sanayide öğrenipte oraya giriyor. Özlem Oto Elektrik - Klima Tel:0252 282 22 02 - 30 91 Cep: 0532 266 77 19 Yorum bağlantısı
Celal Düzen 6 Nisan 2011 Paylaş 6 Nisan 2011 Celal Bey sorununuzu Mehmet ustanın bir şekilde çözeceğine eminim. Arkadaşlar ön sol kapı kilidimi tamir ettirdikten sonra şans buya bagaj kilit açma motorum arıza yaptı.(orjinal parça fiyatı 190TL). Hemen tereddütsüz Mehmet ustaya götürdüm. Kilit motorunun içinde oyuncak araba motorlarının 12V olan tipinden var ve arızalanmış. Ustam önce başka bir motor uydurmaya çalıştı ve uyduramayınca orjinal arızalı motoru açıp lehim birşeyler yaptı sarmalını düzeltti hiç üşenmeden ve işlem sorunsuz. Şuan kilit eskisinden iyi. az biraz açma-kapama da motor ses yapıyor ama rahatsız edici değil. Kısa bir açıklama Ford'un 190TL istediği parça bir adet 12V motor 5-10TL, bir adet yay 5TL ve plastik. Yani bu kadar pahalı olmasını gerektirecek ne bir teknoloji nede malzeme. Yine söylüyorum araştırmadan göstermeden servise yüksek meblağda parça parası vermeyin. Zaten serviste çalışan arkadaş bu işi sanayide öğrenipte oraya giriyor. Özlem Oto Elektrik - Klima Tel:0252 282 22 02 - 30 91 Cep: 0532 266 77 19 çok teşekkür ederim coşkun bey. birde triger değiştirme zamanım geldi acaba önerebileceğiniz iyi bir usta var mıdır ortacada. fethiye fetar ford servisini aradım 300tl dedi triger seti ve işçilik, muğla merkez bosch servisi 220 tl dedi. bende parçayı orjinal kendim alayım iyi bir ustaya değiştitdireyim diyorum. birde önceki triger değişiminde devir daim değiştimi bilmiyorum ama hararet göstergem orta noktadan hiç sapmadı. motor suyumda hala ilk günkü gibi temiz, sökülünce anlaşılır mı acaba devir daimin değişmesi gerektiği şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Celal Düzen 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 çok teşekkür ederim coşkun bey. birde triger değiştirme zamanım geldi acaba önerebileceğiniz iyi bir usta var mıdır ortacada. fethiye fetar ford servisini aradım 300tl dedi triger seti ve işçilik, muğla merkez bosch servisi 220 tl dedi. bende parçayı orjinal kendim alayım iyi bir ustaya değiştitdireyim diyorum. birde önceki triger değişiminde devir daim değiştimi bilmiyorum ama hararet göstergem orta noktadan hiç sapmadı. motor suyumda hala ilk günkü gibi temiz, sökülünce anlaşılır mı acaba devir daimin değişmesi gerektiği şimdiden teşekkürler. herkese merhabalar sonunda bugun gittim coşkun beyin tavsiye ettiği mehmet ustaya. ellerine sağlık kilit sorunumu yaptı. işçiliği gerçekten çok temiz ve çok güzel. 30 tl ye kurtardık arızayı Yorum bağlantısı
Cengiz Çoban 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 arkadaşlar 2001 ghia focus umun yolculuga çıktıktan sonra merkezi kilit kendiliğinden bazen kilitliyor bazen böyle bir işlemi hiç yapmıyor. bu neden olabilir ?neresi bozuk ? arızayı nasıl gideririz? ayrıca kapılar kapalı fakat kumanda ile hiç bir işlem yapılmadığında belli bir süre sonra kapıları kendiliğinden kilitlem özelliği arkadaşımın 2003 focusunda var bende yok bu programla mı alakalı benim 2001 de nasıl bu özelliğ ekleyebiliriz. bilgisi olan varsa sevinirim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 2001 Ghia da otomatik kilitleme yok... Yapamazsınız bunu.. Kilitlerin kendi kendine çalışması da klasik bir ford sorunu.. Aynı kilit sistemini kullanan tüm fordlarda var.. Sağ yada sol ön kapı kilitlerinden birisi bozuk.. Açıp söküp temizlemek lazım... Ben üşeniyorum İyiliği şu ki.. Kilitleyince açmaz.. Yani sabah gittiğimizde kapıyı açık bulmayız.. Ama seyir halinde iken çok ender olarak kilitler, genelde açar... Yorum bağlantısı
Cengiz Çoban 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 2001 Ghia da otomatik kilitleme yok... Yapamazsınız bunu.. Kilitlerin kendi kendine çalışması da klasik bir ford sorunu.. Aynı kilit sistemini kullanan tüm fordlarda var.. Sağ yada sol ön kapı kilitlerinden birisi bozuk.. Açıp söküp temizlemek lazım... Ben üşeniyorum İyiliği şu ki.. Kilitleyince açmaz.. Yani sabah gittiğimizde kapıyı açık bulmayız.. Ama seyir halinde iken çok ender olarak kilitler, genelde açar... cevabınız için teekkürler.. böyle kullanın fazla karıştırmayın.. şeklinde mesajınızı aldım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2011 Paylaş 17 Mayıs 2011 cevabınız için teekkürler.. böyle kullanın fazla karıştırmayın..şeklinde mesajınızı aldım Açmaz yada kilitlemez olana kadar devam Yorum bağlantısı
Recommended Posts