Ayhan Onaran 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 Ayhan kapı sacının iç tarafında Kilidi tutan yıldız başlı 2 tane vida görülüyor onlar sökülecek birda kapı kilidinin dış tarafında Ağız kısmında 3 tane Tork başlı vidalar var onlardamı sökülecek birde kontrolünü nasıl yaptın kilid sökülü iken Evet o vidaların hepsi sökülüyor..Ayrıca dış kapı kolu da sökülmeli.Yani ne var ne yok söküyorsunuz Kilit dışarıdayken mekanizmanın işlerliği kontrol edilebiliyor.Benim kilitte sıkışma vardı.Söküp topladıktan sonra kontrol ettiğimde sıkışma ortadan kalkmıştı.Sonra taktığımda da saat gibi çalışmıştı Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 1 Mart 2010 Paylaş 1 Mart 2010 İyi akşamlar arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde (aşırı soğuklarda) arabanın alarmı sürekli kendi kendine çalmaya başladı.(2 gece de durmadan çalmıştı) Kilit söküldü,temizlendi,swic değişti yaklaşık 2 aydır bir problem yoktu ancak aynı problemi yine göstermeye başladı. Daha önceden dikkatimi çeken bir şey olarak araç hareket halinde iken kapı açık ikaz lambası zamanla yanıp sönüyordu, kanatimce alarmın ötmesini de ona bağlıyorum. Bu konuda çözüm önerileriniz nelerdir? Kapı açık ikazını neden verir?Arıza nasıl giderilir? Yorum bağlantısı
Guest Levent Akg 9 Mart 2010 Paylaş 9 Mart 2010 arklar focus 2001 ambiante merkezi kilit motoru ön sol yani şöför kapısı nerden bulabilirim??? orjinal ve çıkma fiyatlarını öğrenebilir myim? netten biraz araştırdım çoğunda yok olanda çok farklı fiyat söylüyo çıkmayada güvenemiyorum?? Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 1)Uzaktan kumanda ile kapıları açıyorum eğer hemen kapıları elle açmaz isem 20.30 saniye sonra kapılar merkezi kilt ile kendi kendine kilitleniyor 2)Uzaktan kumanda ile kapıları açtım arabanın kapısını elle açıp arabaya oturana kadar kapı merkezi kilitleri en az 1,2 kere kendi kendine kapıları kapamaya çalışıyor kapı açık olduğu için kilitliyor geri açmak zorunda kalıyor bu işlemi dediğim gibi en az 1,2 kere araç içerisine oturuna kadar yapıyor anahtarı kontağa takmaz isem kapıyı kapadığım zaman akabinde hemen araç içerisinde iekn merkezi kilitleri kilitlemiyi başarıyor . 3)Araba ile bir yere gittim kontağı üzerinden aldım arbadan inmeden bir nüddet araç içerisinde kalır isem yine tüm kapılar kilitleniyor içeriden açamak mümkün olmuyor anca kumandadan açma ile araç içerisnden çıkılabiliyor. 4)Arabadan indim anahtarı üzerime aldım araç önünde sağında solunda bekliyorum araç kendi kendiene merkezi kiltler devreye giriyor Arkadaşlar çok sevdiğim focus,um benle oyun oynamaya başladı yada sinirlerimi denemek istiyor her halde Nedir bu arabanın derdi acaba Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 1)Uzaktan kumanda ile kapıları açıyorum eğer hemen kapıları elle açmaz isem 20.30 saniye sonra kapılar merkezi kilt ile kendi kendine kilitleniyor2)Uzaktan kumanda ile kapıları açtım arabanın kapısını elle açıp arabaya oturana kadar kapı merkezi kilitleri en az 1,2 kere kendi kendine kapıları kapamaya çalışıyor kapı açık olduğu için kilitliyor geri açmak zorunda kalıyor bu işlemi dediğim gibi en az 1,2 kere araç içerisine oturuna kadar yapıyor anahtarı kontağa takmaz isem kapıyı kapadığım zaman akabinde hemen araç içerisinde iekn merkezi kilitleri kilitlemiyi başarıyor . 3)Araba ile bir yere gittim kontağı üzerinden aldım arbadan inmeden bir nüddet araç içerisinde kalır isem yine tüm kapılar kilitleniyor içeriden açamak mümkün olmuyor anca kumandadan açma ile araç içerisnden çıkılabiliyor. 4)Arabadan indim anahtarı üzerime aldım araç önünde sağında solunda bekliyorum araç kendi kendiene merkezi kiltler devreye giriyor Arkadaşlar çok sevdiğim focus,um benle oyun oynamaya başladı yada sinirlerimi denemek istiyor her halde Nedir bu arabanın derdi acaba arabandaki alarm sisteminden kaylaklanıyodur Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Alarm sistemi yoksa, ön sol veya sağ, kilitlerin birisi bozuktur... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Aşasğıdaki testi uygulayın, sıkıntılı kapıyı bulup oraya yoğunlaşın. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Kilit-ve-s...ue-t186297.html Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 15 Mart 2010 Paylaş 15 Mart 2010 Alarm sistemi yoksa, ön sol veya sağ, kilitlerin birisi bozuktur... Arabada fabrikasyon orjilan alarm var ama oda kafasına göre çalışıyor bi bakıyorsun devrede bir bakıyorsun alarm çalışmıyor Yorum bağlantısı
Özay Uçar 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 Arkadaşlar benim araç bugün moralimi bozdu. benim sağ ön kapı diğer kapıları kontrol etmediğini dün öğrendim daha doğrusu bunun arıza olduğunu yeni öğrendim. bende forumlarda kilid sorunu ile biraz bilgi edindikten sonra bugün kilidi bir kontrol edeyim dedim sağ ön kapı döşemesini söktünden sonra gördüklerim beni şok etti daha önce yapılmış bir şeydi bu. Adam kilide takılan soketi sökmüş boşa çıkarmış ve kilidin biryerine 2 kablo lehimleyip merkezi kilit sistemi giden 2 tane sarı siyah kabloya baglamış. soket boşda duruyor. bende soketi tekrar yerine baglayıp denediğimde U.K ile kapıları kapattıgım zaman geri açılıyor. bende geri çıkarıp eski halinde bıraktım. sağ kapınızın kilit swici daha önce arızalanmış, swicin çalışmasını engellemek için böyle bir işlem yapılmış. ben uzaktan kumandayı çalıştırabilmek için szin aracınıza yapılmış işlemin bir benzerini yaptım, swicin çalışmasını sağlayan siyah ve turuncu kabloları kestim. bence o kadar dert etmeyin,u.k. çalışıyorsa dokunmadan kullanmaya devam edin...... Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek 19 Mart 2010 Paylaş 19 Mart 2010 sağ kapınızın kilit swici daha önce arızalanmış, swicin çalışmasını engellemek için böyle bir işlem yapılmış. ben uzaktan kumandayı çalıştırabilmek için szin aracınıza yapılmış işlemin bir benzerini yaptım, swicin çalışmasını sağlayan siyah ve turuncu kabloları kestim. bence o kadar dert etmeyin,u.k. çalışıyorsa dokunmadan kullanmaya devam edin...... Özay kardeş dert etmiyorum ama şuan için çift kilitleme çalışıyor ama sag kapı içeriden açılıyor. ayrıca çift kilit yapınca sinyallerde yanmıyor. kendim söksem switchleri nerden bulucam şayet switch bozuk ise. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 20 Mart 2010 Paylaş 20 Mart 2010 arkadaşlar bi ara kilidi komple söküp temizliyecem ama havaların ısınmasını bekliyorum.benim ön iki kapıda sadece kendisini kilitliyor.şu an ki durumum 87 reno 12 kapısı gibi kullanıyorum.hangisinin arızalı olduğunu sizce tespit etmeme gerek varmı.durum gayet açık sanırım.öndeki iki kapıda sökülüp temizlenecek sanırım.. Yorum bağlantısı
Şükrü Yılmaz 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 slm arkadaşlar 2000 focus ghia' da da aynı sorun var hava soğukken otomatik kilit kitlemiyor. Kitleyip geri açıyor. Hava sıcakken yapmıyor acaba merkezi kilit sisteminde mi bi sorun var Yorum bağlantısı
Sedat Can 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Bende bugün aynı sorunla karşılaştım. Araçta sonradan takılan alarm var. Sürücü tarafındaki kapının kilidi (üzerinde "Lock" yazan kilit) ne kumandayla ne de diğer ön kapıyı kilitlediğimde kilitlenmiyor, kilitli ise açılmıyor. Diğer üç kapıda sorun yok. Anahtarla sürücü kapısını kilitleyip açtığımda hiçbir sorun olmadan 4 kapı kilitlenip açılıyor, kumanda ile kilitlediğimde üç kapının kilidi çalışmasına rağmen sürücü tarafındaki kilit çalışmadığından diğer kapıların kilitleride anında geri açılıyor, sorun nerede olabilir? Yorum bağlantısı
Serkan Yüksel 19 Nisan 2010 Paylaş 19 Nisan 2010 Benim araçta bi tuhaflık var ama nedendir çözemedim. Otomatik kapı kapanma olayını yaptım ama o düdük sesleri falan gelmedi zaten gelmezse olmayacaktır diye yazıyo... orası tamam fakat araçla yolda giderken hız farketmiyo bazen 100 le bazen 70 le giderken çat kapanıyo kapılar kendi kendine neden olabilir? Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Nisan 2010 Paylaş 19 Nisan 2010 Benim araçta bi tuhaflık var ama nedendir çözemedim. Otomatik kapı kapanma olayını yaptım ama o düdük sesleri falan gelmedi zaten gelmezse olmayacaktır diye yazıyo... orası tamam fakat araçla yolda giderken hız farketmiyo bazen 100 le bazen 70 le giderken çat kapanıyo kapılar kendi kendine neden olabilir? Şimdiden teşekkürler. Kilitlerinizden birinde sorun var..Muhtemelen ön kapı kilitlerinde. Yorum bağlantısı
Serkan Yüksel 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 Kilitlerinizden birinde sorun var..Muhtemelen ön kapı kilitlerinde. Hafta sonu ilk işim azim otoda kapıkilitlerine baktırmak olsun ozaman. Yanıtınız için teşekkürler... Yorum bağlantısı
Hasan Samurkaş 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 arkadaşlar bugun kapıları kitlemek istedim ama sadece ön kapılar kitlendi arka kapılar açık kaldı böyle bir durum başına gelen var mı. birde arka sol kapının kilitini içerden kapatamadım. düğme basılmıyor çok sert Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Nisan 2010 Paylaş 21 Nisan 2010 Evet böyle bir durum başıma geldi.İçeriden kilit düğmesi sert olan kapının kilitini sökmeniz veya söktürmeniz gerekiyor.O kapının kilit soketini(cam düğmesi soketiyle karıştırmayın) sökerek deneme yapabilirsiniz.Eğer sorun çözülüyorsa kilit arızalı demek.Focuslar da çok sık karşılaşılan sorunlardan birisi..Aramıza hoşgeldiniz Yorum bağlantısı
Hasan Samurkaş 21 Nisan 2010 Paylaş 21 Nisan 2010 hoşbuldum abi. aslında soğuklarda bazen kitlenmiyordu bazen geç kitleniyordu ama hiç böle olmadı. yardımın için tşk ayhan abi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 21 Nisan 2010 Paylaş 21 Nisan 2010 Benimde başıma gelmişti 40tl soketi değiştirdiler çözüldü ama bazı yerler komple sistem değişcek falan diye 250 tl civarı fiyat çıkardılar iyice araştırmadan başka ustalara göstermeden hareket etmeyin. Benimde başıma gelmişti 40tl soketi değiştirdiler çözüldü ama bazı yerler komple sistem değişcek falan diye 250 tl civarı fiyat çıkardılar iyice araştırmadan başka ustalara göstermeden hareket etmeyin. Hasan bey hemşeriymişiz sanayide lapa oto elektirik 40 tl ye çözmüştü bi uğrayın isterseniz. daha detaylı bilgi için özel mesaj atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım Yorum bağlantısı
Hasan Samurkaş 22 Nisan 2010 Paylaş 22 Nisan 2010 Hasan bey hemşeriymişiz sanayide lapa oto elektirik 40 tl ye çözmüştü bi uğrayın isterseniz. daha detaylı bilgi için özel mesaj atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım yeri nerde bu lapa oto elektriğin ilginiz için teşekkürler Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Nisan 2010 Paylaş 22 Nisan 2010 yeri nerde bu lapa oto elektriğin ilginiz için teşekkürler Sanayi bp girişinden girin biraz ileride sol tarafta diğer dükkanlara göre biraz içeride kalıyor ben yaptıralı 2-3 sene civarı oldu ama fiyatın çokta oynadığını sanmıyorum hasan bey Yorum bağlantısı
Hasan Samurkaş 22 Nisan 2010 Paylaş 22 Nisan 2010 içindeki çarklar şıkışmış usta güzelce yerlerine taktı şimdi çalışıyor. ilginiz için tekrar teşekkürler Yorum bağlantısı
Mustafa Bulut 24 Nisan 2010 Paylaş 24 Nisan 2010 Ayhan Bey iyi günler ben de başka bir elektrikli işlemle ilgili bilgi almak istiyorum.. Focus 1 2003 1.4 comfort'de Kumanda ile merkezi kilitten kapıyı kitlersen dörtlüler 1 kez yanıyor. Kapılar açıldığında ise sadece tavan lambası yanıyor. bu da özellikle gündüzleri geceleri de ışık altında arabanın merkezi kilitinin açılıp açılmadığı konusunda tereddüt yaşanmasına neden oluyor.. Beyinden ayar yapılabilir mi? Kapının açılmasını dörtlülere bağlatan arkadaşım veya pratik bir yöntem bilen birisi var mı ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Nisan 2010 Paylaş 25 Nisan 2010 Sanırım bu konu daha önce de konuşulmuştu..Yanlış hatırlamıyorsam herkes bu şekilde kullanıyordu.Kapıları açtığımızda ve kitlediğimizde dörtlülerin yanmasından ziyade bence sesli ikaz olması daha iyi.Hatta bunu yapmak daha basit olsa gerek..Çünkü bazen güneşli havalarda dörtlüler bile gözükmeyebiliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts