İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Fatih Öztürk

Herkese selamlar,

Konunun bir kısmını okudum ve focus I deki kilit sorunları genelde hava sorunlarıyla ilgili olduğunu gördüm. İstisinalar da var tabi. Benim 2001 Ghia'da bugünlerde başıma gelen ise biraz farklı. Kumandadan kilitleme komutu verdiğimde sağ ön kilit kilitlenmiyor. Dolayısıyla diğer kilitler de kapanıp tekrar açılıyor. Arabayı kilitlemenin tek yolu inmeden önce sağ kapıyı manuel kilitlemek; merkezi kilit yüzünden kapanan diğer kilitleri kumandayla açmak (sağ ön kilit açılmıyor) arabadan inip arabayı tekrar kumanda ile kilitlemek. Ben bir programlama hatası olduğunu düşünerek Konya'daki yetkili servislerden biri olan motorcu otomotive gittim. Durumu anlattım. Adam gibi bakmadan sğ ön kilidin değişmesi gerektiğini bildirdiler. İşçilikle beraber 500 TL !!

Bu durumda yaşadığım şeyin standart bir yetkili servis vakası olduğuna, arabamdaki sorunun basit bir switch ya da temassızlık sorunu olduğuna inanmak istiyorum :p

Siz ne dersiniz ağalar, 500 Tl mi sıkıştı acep bu kilide??

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yetkili servis tamir yapamz parça değiştirir. O yüzden normal. Sanayide bu işi yapanlar var diyorlar Konyada durum nedir bilmiyorum. Ama sorun kronik.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Anil Berke Kavraal

benimde İstanbul'da kilit problemime çözüm getirecek iyi bir yere ihtiyacım var artık ön kapılardan içten kilitlediğimde bile merkezi kilit çalışmaz oldu. Yer konusunda yardımcı olabilecek biri varmı acaba ? Son moda olarak arabam önce sürücüyü açıyor ardından sol arka sağ ön ardındada sağ arka açılıyor üç seferde topluyor kendini :rolleyes::) :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hakan Amasyalı
sorunu buldum arkadaşlar evet ufak bir elektrik arızası ve motor sorunuymuş.

içerdeki sigorta panelinin arka kısmında. paneli sökülüp ters çevirince gördüm sigortayı ön tarafa koymamış adi adamlar kök söktürdü bana :D neyse sigortayı degiştirdim bir iki aç kapa yaptıktan sonra tekrar attırdı. sonra hangi kapıdan yaptıgını bulmak için tek tek kapı aralarında baglantı söketini söküp denedim ön sag kapı sigortayı attırıyordu.kilitte sıkışma oludugu zaman kilit motoru kısa devreye giriyor ve sigoratyı attırıyor kaportacımla beraber kiliti söktük berbat urumda idi toz içinde hava tutup temizledikten sonra bütün hareketli parçaları yagladık takıloma sorunu ortadan kalktı bu aradada motora kontak speyyi sıktım şu elektronikçilerin kullandıgı. kiliti yerine monte ettik ve denedik sorun yok şıkır şıkır çalışıyor şimdi :D ama hangi akla hizmet o sigortayı oraya koymuş bu adamlar onu anlamış degilim.

Benim aracımda da bayram günü buna benzer bir sorun çıktı. Çift kilitleme yaptım aracı yaklaşık 1 saat sonra geldiğimde kumanda ile kapılar açılmıyordu. Sanki kapılar açılıyormuş gibi sinyaller yanıyor ama hiç bi kapının kilidi açılmıyor. Anahtarla mekanik olarak soför kapısı açılıyor ama diğer kapıları açmak mümkün değil(Çift Kilitleme). :D Anahtardan camları da kaldırıp indirebiliyorum. 63 numaralı, 20 amper, sarı renkli ve sigorta panelinin arka kısmında! olan sigortayı bulmam 1 saatimi aldı yaklaşık ama gece vakti sigorta kutusunu falan yerinden sökmekle uğraşmadım.

Dikkatimi çeken bir şey oldu bu sırada, aracın alarmı da çalmıyor. Alarm çalması gereken bir durumda çalıyormuş gibi sinyaller yanıyor sönüyor ama ses yok. Bu da aynı sigortadan olabilir mi. Kitapçığında Alarmla ilgili bi sigorta belirtilmemiş.

Herkesin Ramazan Bayramı mubarek olsun.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Soner Kayışlı
(düzenlendi)

merhabalar benim araba 2004 1.6 comfort kapıları ne kitledigimde nede açtığımda 4 lüler yanmıyor bir kaçgündürde sol arka kapı kumandayla kitleniyor ama açılmıyor bu arada kumanda sonrada çakılı yaptırılmış. camları kumandayla indirip açamıyorum.bu arada birde sağ arka cam düğmeye bastıgımda komple iniyor ama kalkmıyor..tavsiyeleriniz bekliyorum. bu işlemler için ankarada önereceginiz bir yer varsa sevinirim. iyi forumlar..

tarihinde Soner Kay??l? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kaput kilitinden olabilir dörtlülerin yanmaması...Camları programlamak işe yararmı bilmiyorum ama denemek lazım...Şaşmazda Otofar Faruk usta tavsiyemdir..Fordlar konusunda oldukça tecrübelidir..

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı
Kaput kilitinden olabilir dörtlülerin yanmaması...Camları programlamak işe yararmı bilmiyorum ama denemek lazım...Şaşmazda Otofar Faruk usta tavsiyemdir..Fordlar konusunda oldukça tecrübelidir..

teşekkürler abi tam adresi varsa verebilirmisin.. maaşı alınca yaptıram bari..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Soner Kayışlı

benim arka sağ kapı kilitinde problem yaşamaya başladım iki öncesine kadar hiç birşeyi yoktu kumandayla kapıyı kitleye biliyorum ama kumandayla açılmıyor. problem ne olabilir. daha başına gelimiş abilerimizden öneri bekliyorum.. ankarada yaptırabileceğimiz iyi bir usta varsa adresini verebilirmi..iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Zühtü Kaya

dostlar bugün arabaya binerken kumandadan kapıları açtım arka ve sağ ön kapıdan binildiği halde şöför tarafındaki kapı kolunu çekmeme rağmen açılmadı sanki kol açma teli kopmuşda boşa çekiyorum gibi içerden kapıyı açtılar ancak içerden açarken de zor açılıyordu sanki içerden tel gevşemiş yada koptu kopacakmış gibi içeriden de zor açıldı.buradan araştırdım ancak problem genelde otomatik kilitle alakalı benimkinin kilidinde problem yokda kapı dış tutacağı işlevini yitirmiş içerden de problem var gibi.bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı

döşemeyi söküp telin kopup kopmadığını kontrol edin..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
dostlar bugün arabaya binerken kumandadan kapıları açtım arka ve sağ ön kapıdan binildiği halde şöför tarafındaki kapı kolunu çekmeme rağmen açılmadı sanki kol açma teli kopmuşda boşa çekiyorum gibi içerden kapıyı açtılar ancak içerden açarken de zor açılıyordu sanki içerden tel gevşemiş yada koptu kopacakmış gibi içeriden de zor açıldı.buradan araştırdım ancak problem genelde otomatik kilitle alakalı benimkinin kilidinde problem yokda kapı dış tutacağı işlevini yitirmiş içerden de problem var gibi.bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

Buna benzer bir sorun başıma gelmişti.Kapı koluna bağlı(içeriden veya dışarıdan farketmez) bir yay var.Bu yay zamanla kireçlenip işlevini yitiriyor.Kolu çektiğinizde kapı açılsa bile yay kendini bırakmadığı için ya kapı zor kapanıyor yada kapı kolu boşta kalıyor.Bunun için kapı kolu dahil iç döşemeyi söküp demir telin yaya bağlı olduğu kısımı güzelce temizleyip,yağlamanız gerekiyor.Benim sorun yaşadığım kapı şuanda en rahat açılıp kapanan kapı durumunda.Kolay bir işlem olsa tüm kapılara aynı şeyi uygulamak isterdim :hahahoho:

Yorum bağlantısı
Levent Dinçer
(düzenlendi)

slm arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum. sebebi ise malum fort kapı kilidi sorununa çözüm arıyordum, baktım ki benim gibi çok dertli arkadaşlar var. benim arabam 2001 model fort focus comfort yaklaşık 2 ay önce kapı kilidi sorunu başladı sıcık havalarda çalışıyor soğuk havalarda çalışmıyordu. bir çok oto elektirikçisine ve fort sevrvisine gittim ama çare yok tek çare kapı kilidi değişecek dediler. ben elektirikten biraz anlarım dedimki şu kilidi söküp bakayım madem kilit bozuk niye sıcıkta çalışıyorda soğukta çalışmıyor diye. bana çok mantıksız geldi. ve kilidi söktüm. bu arada kilidi söküp takmasını kapıyı gösterdiğim tamircilerden görmüştüm ve işe koyuldum aldım ölçü aletini elime ölçtüm ve hiçbir devrede sorun olmadığını gördüm.daha sonra kilidin çalışmadığı bir zaman yani soğuklarda tekrar ölçtüm ve [u]sorunun kilit üzerinde bulunan sivicte olduğunu gördüm sivice yoğunlaştım ve aslında sivic de bozuk değil buraya dikkat arkadaşlar asıl sorun s i v i ç i n üzerinde kırmızı bir silikon kaplama var bu madde soğukta donuyor ve sivicin aşağıda basılı kalmasına neden oluyor onu falçatayla kestim çıkarıp attım ve sorun çözüldü [/u]boşu boşuna kilidi temizletmeye veya siviçi değiştirmeye nebileyim kapı kilidini değiştirmeye gerek yok. bu işlemi yapmak çok basit yardımcı ola bildiysem ne mutlu bana herkese kolay gelsin takıldığınız bir yor olursa yardımcı olurum.

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
B
Yorum bağlantısı
Levent Dinçer
(düzenlendi)

Selam arkadaşım senin sorunun basit sorun kapı telinde değil . dıştan açma kolu kapının içinde kilide bağlı bir tel var ve bu telde kapı açma koluna küçük beyaz bir plastikle tutturulmuştur bu plastik yerinden çıkmıştır onu yerine takarsan sorun çözülür

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kamil Can

2000 ghia aracımın sürücü kapısında bulunan arka camları kilitleme ve açma tuşu işlevini mi yitirdi kırmızı ışık yanıyorken yesile bastığımda geçmiyor ne yapmalıyım.birde arka bagaj kapagını kapatırken tam kapanmıyor bir iki kez kuvvetli bir sekilde kapatmam gerekiyor ne yapmalıyım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bagaj kapağına bir kaportacı baksın...

Cam düğmelerini başka bir focusunki ile değiştirerek deneyin..

Bence anahtar bozulmuştur...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Ahmet Arslan

Merhaba değerli focus kullanıcıları.

2004 Model Ford Focus GHIA aracımın, ara ara (bazen 10 günde bir bazen ayda bir) alarmı çalıp duruyordu . Çok sık olmasada komşular ve benim için can sıkıcı bir durumdu, gece yarısı her beş dakikada bir alarm çalması. Rize ford yetkili servisine ATILGAN'a gittim. Bir saat baktılar bulamadılar, en son bilgisayara takılı bir şekilde bir saat bekledik alarm çalınca bilgisayar ön kaput anahtarının açık-kapalı olduğunu gösterdi. Bu sefer usat ön kaput anahatrının bozuk olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi. Yenisi 220 TL imiş. kendilerinde kaput anahtarı tamiri yokmuş. Böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda? Bunun tek çaresi 220 TL ödeyip yenisini almak mı? Bunların muhtemelen alarm çiplerinde bir temassızlıkvardır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
Merhaba değerli focus kullanıcıları.

2004 Model Ford Focus GHIA aracımın, ara ara (bazen 10 günde bir bazen ayda bir) alarmı çalıp duruyordu . Çok sık olmasada komşular ve benim için can sıkıcı bir durumdu, gece yarısı her beş dakikada bir alarm çalması. Rize ford yetkili servisine ATILGAN'a gittim. Bir saat baktılar bulamadılar, en son bilgisayara takılı bir şekilde bir saat bekledik alarm çalınca bilgisayar ön kaput anahtarının açık-kapalı olduğunu gösterdi. Bu sefer usat ön kaput anahatrının bozuk olduğunu değişmesi gerektiğini söyledi. Yenisi 220 TL imiş. kendilerinde kaput anahtarı tamiri yokmuş. Böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda? Bunun tek çaresi 220 TL ödeyip yenisini almak mı? Bunların muhtemelen alarm çiplerinde bir temassızlıkvardır diye düşünüyorum.

Ahmet bey bir oto kilitçisine de gösterin derim.Sorunun nereden olduğu belli.Belki değişmesine gerek kalmaz.

Malum servis o tür parcaları tamir yapmıyor. Buna benzer bir çok parçaya da direk değişim gerekli deniyor.

Bir ara ben de kapı kilit sorunundan servise gittim.Yolcu kapısı kilidi arızalı dendi.Fiyatı duyunca şaşırdım tabi ki.

benim oto alarmcı bir arkadaşım vardı, ona durumu anlattım oda bir arkadaşına yönlendirdi. Cüzi bir el emeğine sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Zühtü Kaya
Buna benzer bir sorun başıma gelmişti.Kapı koluna bağlı(içeriden veya dışarıdan farketmez) bir yay var.Bu yay zamanla kireçlenip işlevini yitiriyor.Kolu çektiğinizde kapı açılsa bile yay kendini bırakmadığı için ya kapı zor kapanıyor yada kapı kolu boşta kalıyor.Bunun için kapı kolu dahil iç döşemeyi söküp demir telin yaya bağlı olduğu kısımı güzelce temizleyip,yağlamanız gerekiyor.Benim sorun yaşadığım kapı şuanda en rahat açılıp kapanan kapı durumunda.Kolay bir işlem olsa tüm kapılara aynı şeyi uygulamak isterdim :)

sorun kilidin yağsızlaşmasıymış.bir elektirikçiye gittim adam önce basınçlı suyla yıkayıp sonra yağladı.mesele çözüldü.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Aracın sağ ön yolcu kapısı kilidi kumandadan açma-kapama çalışmıyor,içerden elimle kapı mandalına basarak kilitleyip açabiliyorum.Kumandadan kilitlediğimde ön kapı kitlenmiyor.dışardan açabiliyorum,tabi alarm da ötmeye başlıyor.İçerden mandalını basıp kitliyorum,sonra kumandadan kitliyorum.

Kumandadan açma-kapama yapamıyorum(sadece sağ ön kapıyı) ne yapmam gerekir?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Aracın sağ ön yolcu kapısı kilidi kumandadan açma-kapama çalışmıyor,içerden elimle kapı mandalına basarak kilitleyip açabiliyorum.Kumandadan kilitlediğimde ön kapı kitlenmiyor.dışardan açabiliyorum,tabi alarm da ötmeye başlıyor.İçerden mandalını basıp kitliyorum,sonra kumandadan kitliyorum.

Kumandadan açma-kapama yapamıyorum(sadece sağ ön kapıyı) ne yapmam gerekir?

kilidi temizlemeyi deneyin olmazsa içerisindeki siviçi kontrol edin

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
kilidi temizlemeyi deneyin olmazsa içerisindeki siviçi kontrol edin

:unsure2: Kilidi nasıl temizliyoruz?kendim yapabilir miyim?Siviç kontrolü nasıl yapılacak?teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Sivitc kontrolünu işini iyi bilen bir oto anahtarcısına gösterebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Sivitc kontrolünu işini iyi bilen bir oto anahtarcısına gösterebilirsiniz..

En iyisi hiç kurcalamayayım,ustasına götüreyim,teşekkürler hocam :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...