İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Sedat Can

Ön kapıların (sağ veya sol) döşemeden başlamak üzere kilitlerinin sökümünün resimli veya videolu anlatımı var mı? Benim kapılar da arada takılıyor, bir pazar günümü bu işe adayım, WD-40' la temizleyip, sonrada ince sıvı yağ ile yağlayayım diyorum :lol2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

wd-40 zaten yağlıyor. ayrıca yağlamak gereksiz.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Ön kapıların (sağ veya sol) döşemeden başlamak üzere kilitlerinin sökümünün resimli veya videolu anlatımı var mı? Benim kapılar da arada takılıyor, bir pazar günümü bu işe adayım, WD-40' la temizleyip, sonrada ince sıvı yağ ile yağlayayım diyorum :unsure2:

Anlaşılan kimsede fotoğraf veya video yok, yada paylaşan yok :blink:

Yorum bağlantısı
Ali Ümit

Arkadaşlar W-40 sorun çözülmüyorsa size bir usta önereyim gidin hemen çözüyor

Kilit ustası benim 1999 model focus switch değiştirerek çözdü.

Ali Ardal usta topkapı cevizlibağda hemen yeşil kundura sokağında

Türkmen İş Merkezi Cep Tel=0538-2958208

0212-4815869

Yorum bağlantısı
Mustafa Bulut
Arkadaşlar, Focus I de kumanda ile kapıları kilitleyince aracın dörtlü ikaz ışıkları yanıyor. Açma esnasında bu uyarı benim aracımda olmuyor. Bu bütün Focus I lerde olan bir şekil mi? Yoksa benim aracımda hatalı bir durum mu var. Diğer marka araçlarda bu ikaz hem kilitlemede hem açmada olurken bizim aracımızda olmaması garibime gitti. Aracı uzaktan açıp açmadığımı anlayamıyorum. Bu durumu düzeltebileceğim bir ayar varmı?

iyi günler ben de bununla ilgili bilgi almak istiyorum..

Focus 1 2003 1.4 comfort'de Kumanda ile merkezi kilitten kapıyı kitlersen dörtlüler 1 kez yanıyor. Kapılar açıldığında ise sadece tavan lambası yanıyor.

bu da özellikle gündüzleri geceleri de ışık altında arabanın merkezi kilitinin açılıp açılmadığı konusunda tereddüt yaşanmasına neden oluyor..

Beyinden ayar yapılabilir mi?

Kapının açılmasını dörtlülere bağlatan arkadaşım veya pratik bir yöntem bilen birisi var mı ?

Siz bir cözüm buldunuz mu?

Yorum bağlantısı
Sedat Can

Bugün benim sol ön sürücü kapısı da açılmadı, burada bir elektrikçiye gösterdim. Kapı kilidini söktü ve içerisinde bulunan teyp motoruna benzer motoru, oksitlenme olduğu için temizledi, şimdilik bir sorun yok. Diğer bir konu kontak anahtarının da kopyasını yaptırdım. Anahtar sadece kapıları açsın immobilizer yeri olmasın diyorsanız 10 Tl. yok eğer immobilizer çipi yeri olsun, çipi de transfer edeyim diyorsanız anahtar kopyası 20 Tl. :s

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Anahtar işini tam anlayamadım 10 TL-20 TL çok ucuz değil mi? Yani aracı çalıştıran anahtar ne kadar :s

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)
Anahtar işini tam anlayamadım 10 TL-20 TL çok ucuz değil mi? Yani aracı çalıştıran anahtar ne kadar :s

Ayhan bey iki çeşit anahtar var, birisi immobilizer çip yeri olmayan sadece kapı açıp kapamada kullanılan anahtar, diğeri çip yeri olan, yani eski anahtarın immosunu transfer edebileceğimiz yeri olan anahtar. İlki 10 Tl., ikincisi 20 Tl. Aracı çalıştıran sizin yine eski immobilizer çipi. Çip kopyalama veya aracı çalıştıran ikinci anahtar yaptırma olayını bilmiyorum.

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Bulut

Benim arabam da Focus I 2003 1.4i comfort.

Merkezi kiliti uzaktan kumanda ile kapattığımda dörtlüler 1 kez yanıp sönüyor.

Merkezi kiliti uzaktan kumanda ile açtığımda tavan lambası yanıyor ve gecikmeli olarak sönüyor.Dörtlüler ise yanmıyor.

Forumda da birçoğumuz dörtlülerin yanmadığından bahsetmiş.

Focusların beyninde veya devrelerinde birşeyler yapıp kapılar kumandadan açıldığında dörtlüleri yakacak bir ayar veya ne bileyim bir ilave yapılabilir mi.?

Özellikle Ankara-İstanbulda oturan arkadaşlardan bu konuda bilgi ve yardım bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bence bu bir sorun değil, sonuçta emin olamıyorsam arabadan uzaklaşırken kilitleme tuşuna bir kez daha basıyorum, açarken zaten sorun yok arabanın yanında oluyorum. Belki basit bir alarm devresi hem dörtlüleri yakar hem de camları kapatabilir...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hakkı Öz

Merhaba herkese. Benim arabam 2003 Focus1 ghia. arabamda uzaktan kumanda ile kilitlerken ve açarken dörtlüler hic bir şekilde yanmıyor. bu bir arızamıdır? İlave olarak aracımın alarm özelliiğinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim.yardımcı olursanıız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
Merhaba herkese. Benim arabam 2003 Focus1 ghia. arabamda uzaktan kumanda ile kilitlerken ve açarken dörtlüler hic bir şekilde yanmıyor. bu bir arızamıdır? İlave olarak aracımın alarm özelliiğinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim.yardımcı olursanıız sevinirim.

hakkı'bey öncelikle araçı tek kitleme yapyorsanız kitlerkende açarkende yanmaz açarken sadece iç tepe lambası yanar eğer çift kitliyorsanız kitlerken yanması gerekyor açarken söfor kapısı açılır ve tepe lambası yanar.alarmı çalışıp çalışmadığına şoyle bakın camlardan birini biraz açık bırakın araçı çift kitleyin net bilmiyorum 10 dakika kadar bekleyin çamdan içeri elinizi geçirin o zaman ötmesi gerekyor .

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

alram varsa kapıları kitleyip kaputu açın swichler sağlamsa ötmeye başlar

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
Tek-çift kilitleme farketmeksizin kilitlerken yanması gerekir...

emin olmak için şimdi yine denedim ilk kitlemede yanmıyor . çift kitlemede iki defa yanyor açılmada'da yanmıyor sadece tepe lambası yanyor . benim araç bu şekilde .açaba araçlar arasında bu tür bi farklılık olabilirmi .

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

makyajsızlarda değiniz gibi ama 2005 collection vardı bizde alarm yoktu çift kitleme de. bir kere basınca yanardı mesela

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Onur Solmaz
çift kilit ney ???

Focus I de kumandadan iki defa kilitleme düğmesine basarsanız dörtlüler yanar ve alarm devreye girer saygılar.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Haydar Bakırcı

arkadaslar gene belirteyim daha ilk kez focus binicisiyim benim focus uzaktan kumandali degil 2000 model soför tarafindan kilitledimde bütün kapilar kilitleniyor ama ön yolcu tarafindan kilitledimde veya actimda sadece o kapiyi aciyor veya kapiyor bu orjinalmi yoksa sorunmu var swish te???

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yolcu kapısında anahtar girişi olanlarda içten kitleniyor ama açılmıyor yani bizimkinde öyle. Makyajsızlarda dediğim gibi olma ihtimali yüksek :good1: Ama çoğu focusun swichlerinde mevsimlik arıza olabiliyor :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...