İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
Bu arada 63 nolu sigorta Merkezi kilitleme diyor :nazar: (Merkezi sigorta kutusunda :)) 20 amperaj sarı renk.

Ben demişim ama :D 63 diye

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Dizel alabilecek istasyon bulmak bile zor :nazar: LPG yi hayal edemiyorum...

Mustafa 63 demekle bitmiyor. Arabada gizli sigortalar varmis baksana :good1: Nerde bu 63 yabanci forumlara takildim biraz sigorta kutsunu sokmesine ragmen 63 numarali sigortaya ulasamayanlar var. Ford yine yapti yapacagini :)

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

uzun zamandır sonradan taktırdığım uzaktan kumandanın kapıları kilitlememesi sorunu ile uğraşıyordum. beyinin arızalı olma ihtimaline karşı garanti kapsamında beyni değiştirdik ancak sorun düzelmedi. kablolama da sorun olabileceği düşüncesi ile aracı bu gün oto elektrikçiye götürdüm. yer yeri söktük dağıttık kabloları falan kontrol ederken ben şasiden çıkıp aracın sağ kapısan giren switch benzeri kablo gurubu (adı her neyse tam bilmiyorum kusura bakmayın) ile oynarken şak diye kapı kendiliğinden kilitlendi. biraz daha oynayınca tekrar açıldı. swici tam o noktada bırakarak uzaktan kumandayı denedim ve çalışmaya başladı. bende uzaktan kumandayı kullanmak için swici o pozisyonda bıraktım. fakat sağ kapı açılıp kapandıkça kapılar kafasına göre kilitlenip açılıyor. çalışırken anahtarın içinde kilitlenmesinden korkuyorum şimdi. benim yorumum kilitlemeyi sağlayan kablo bir şekilde bir yerden kısa devre yapıyor veya şasi alıyor. yarın kapı döşemesini açıp kabloları kontrol edeceğiz. bu konu ile ilgili forum müdavimlerinin öneri ve yorumlarını bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
uzun zamandır sonradan taktırdığım uzaktan kumandanın kapıları kilitlememesi sorunu ile uğraşıyordum. beyinin arızalı olma ihtimaline karşı garanti kapsamında beyni değiştirdik ancak sorun düzelmedi. kablolama da sorun olabileceği düşüncesi ile aracı bu gün oto elektrikçiye götürdüm. yer yeri söktük dağıttık kabloları falan kontrol ederken ben şasiden çıkıp aracın sağ kapısan giren switch benzeri kablo gurubu (adı her neyse tam bilmiyorum kusura bakmayın) ile oynarken şak diye kapı kendiliğinden kilitlendi. biraz daha oynayınca tekrar açıldı. swici tam o noktada bırakarak uzaktan kumandayı denedim ve çalışmaya başladı. bende uzaktan kumandayı kullanmak için swici o pozisyonda bıraktım. fakat sağ kapı açılıp kapandıkça kapılar kafasına göre kilitlenip açılıyor. çalışırken anahtarın içinde kilitlenmesinden korkuyorum şimdi. benim yorumum kilitlemeyi sağlayan kablo bir şekilde bir yerden kısa devre yapıyor veya şasi alıyor. yarın kapı döşemesini açıp kabloları kontrol edeceğiz. bu konu ile ilgili forum müdavimlerinin öneri ve yorumlarını bekliyorum...

Keşke 1-2 fotoğraf çekseydiniz :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Zeki

1)kumanda da çift kilitleme işareti var ama çift kilitleme var mı onu bilmiyorum?

2)sonra kapıları uzaktan kumanda ile açarken sadece iç lamba yanıyo ama dörtlüler yanmıyor. kitlerken ise sadece bir kez yanıyor. çift kilit olsun die tekrar kitliyorum bu sefer yine bir kez yanıyor. normal mi bunlar.

3)bir de kapılar açık kalınca kapılar bazen kitliyor kendini bazen kitlemiyor. anşamadım bunu da.

4)kapıların açarken korkunç bi ses gelio çok yüksek bütün f1 ler böyle midir?

tşk ler

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
1)kumanda da çift kilitleme işareti var ama çift kilitleme var mı onu bilmiyorum?

2)sonra kapıları uzaktan kumanda ile açarken sadece iç lamba yanıyo ama dörtlüler yanmıyor. kitlerken ise sadece bir kez yanıyor. çift kilit olsun die tekrar kitliyorum bu sefer yine bir kez yanıyor. normal mi bunlar.

3)bir de kapılar açık kalınca kapılar bazen kitliyor kendini bazen kitlemiyor. anşamadım bunu da.

4)kapıların açarken korkunç bi ses gelio çok yüksek bütün f1 ler böyle midir?

tşk ler

1.Çivi anahtarların hepsinde aynı işaret ver, çift kilitleme anlamı taşımıyor.

2. Çift kilitleme Ghia modellerinde var. Farkı kapıları kilitleyince içeriden de açamıyorsunuz. Işıkların çalışması normal bence.

3. Kapıları uzaktan kumanda ile açtınız kilitlerini sadece. Ancak arabanın yanına gidip kapılardan birini açmazsanız biri süre sonra araba kendi kendine kilitlenir. Ancak kapılardan birini açarsanız kilitlenmez. Yanlışlıkla açılmalara karşı yani.

4. Focus dünyasına hoşgeldiniz. Yaz mevsiminde düzelebilir. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Zeki
1.Çivi anahtarların hepsinde aynı işaret ver, çift kilitleme anlamı taşımıyor.

2. Çift kilitleme Ghia modellerinde var. Farkı kapıları kilitleyince içeriden de açamıyorsunuz. Işıkların çalışması normal bence.

3. Kapıları uzaktan kumanda ile açtınız kilitlerini sadece. Ancak arabanın yanına gidip kapılardan birini açmazsanız biri süre sonra araba kendi kendine kilitlenir. Ancak kapılardan birini açarsanız kilitlenmez. Yanlışlıkla açılmalara karşı yani.

4. Focus dünyasına hoşgeldiniz. Yaz mevsiminde düzelebilir. :)

tşk ederim saolun. ben de çift kilitleme yaptığım için içerdeki küçük kırmızı lambanın yanıp söndüğünü düşünüyordum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
tşk ederim saolun. ben de çift kilitleme yaptığım için içerdeki küçük kırmızı lambanın yanıp söndüğünü düşünüyordum.

İçerideki küçük kırmızı ışık immo ışığıdır.Kontağa takılan anahtar aracı çalıştıracak anahtarsa sabit yanar ve daha sonra söner..Kontak boşsa sürekli kısa kısa yanıp söner.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

bu gün servise gittim. Ustaya dedim bunun soketi arızalı galiba anlattım sorunu. Baktı sağa sola bunun merkezi kilit motoru arızalı, soketten oynayınca motor devre dışı kalıyor ve kilitlemeye başlıyor dedi. yahu dedim usta motor arızalı olsa anahtarla nasıl kilitler bu, devre dışı kalıyor diyorsun ama soketi oynayınca devre dışı kaldığını iddia ettiğin kilit de kilitleniyor dedim. Abi sürekli başımıza gelen bir olay bu motor değişecek 300 tl sıkışmış oraya dedi. Aman dedim baba ben elle kilitlerim zahmet etme sen, boynumu büktüm ve ayrıldım servisten. wd40 almak aklıma gelmemiş hiç, gerçi 300 lirayı duyunca akıl başımdan gitti zaten :p wd40 alıp birde onu deneyeceğim. Evet deneyimli arkadaşlar bu motor neden bozulur? bozulmadan kasıt kısa devre falan mıdır? zira kilitleme butonuna basınca herhangi bir sıkışma belirtisi ses falan yok. sadece cik edip alarmı kuruyor. Kapılarda tık yok. döşemeyi söküp motoru bi kurcalasam mı? becerebilir miyim ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Motor bozuk diyen yetkili servis mi? Servisse haklıdır. Servis tamir yapmaz değişim yapar. O motor üzrindeki swichleri sanayide tamir ediyor demişti burdaki usta.( Servisten ayrılma bir sanayi ustası)

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Sigortayi buldum, patlamisti ve degistim calisti fakat sigorta yine atti. :unknw: Biyerde kacak kisa devre biseler var. Ayikla pirincin tasini dort kapiyida sokecekmiyim simdi??

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin
2001 mofel focus 2,3 gündür uzaktan kumandadan kapıları açma yapıyor fakat kapama yapmıyor yada yapamıyor muhtemelen uzaktan kumandanın basma yerlerinden kaynaklanıyor çünkü açma düğmesi daha sert ve basınca daha iyi tepki veriyor ama kilitleme yerimdeki düğme daha zor basılıyor ve tepki vermiyor içini açtım biraz kurcaladım ama tümden bozacağım diye geri kapadım şimdi sormak istediğim ankarada uzaktan kumandaya baktırabileceğim anahtarcı yada kilitçiye nerden bulabilirim kumandayı değiştirme gibi bir seçeneğim varmı yada içindeki elektoronik devre değişirmi

saygılarımla

bu gün Ankara konya sokakta elektoronikçiler çarşısında toplam 7 TL sorun çözüldü 2 adet siviç 2 TL (muadili) 5TL de siviç montajı için Tv tamircisine verilen işçilik :good1: sonuç mükemmel 4/4 çalışan bir uzaktan kumanda :unsure::good1:

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
Motor bozuk diyen yetkili servis mi? Servisse haklıdır. Servis tamir yapmaz değişim yapar. O motor üzrindeki swichleri sanayide tamir ediyor demişti burdaki usta.( Servisten ayrılma bir sanayi ustası)

evet yetkili servis söyledi. 300 tl de yeni motora istediler utanmadan. nette 4,5 - 5 liraya satılan motorlardan alıp deneyeceğim, inşallah uyum sağlar....

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Sigorta kutusunu sokuyorsun kutunun yani panelin arka yuzeyinde bir suru kablo var onlarin altinda kucucuk bir sigorta. Havalar isinsada kapilari soksem :unsure:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Dizel alabilecek istasyon bulmak bile zor :p LPG yi hayal edemiyorum...

Mustafa 63 demekle bitmiyor. Arabada gizli sigortalar varmis baksana ;) Nerde bu 63 yabanci forumlara takildim biraz sigorta kutsunu sokmesine ragmen 63 numarali sigortaya ulasamayanlar var. Ford yine yapti yapacagini :)

Birara bende çok aramıştım 63 numaralı sigortayı..Geçmiş konularda vardı ama forumda..Neyse bulmuşsun neticede..

Sigortayi buldum, patlamisti ve degistim calisti fakat sigorta yine atti. :) Biyerde kacak kisa devre biseler var. Ayikla pirincin tasini dort kapiyida sokecekmiyim simdi??

Şimdi şöyle yapacaksın kapıları söküp soketlerini çıkartman lazım.Soketi taktığında hangi kapı sigortayı attırıyorsa sorun ordadır.Birde sana şunu söyleyim yardımcı olabilir ben o şekilde hemen arızalı kiliti tespit etmiştim..Şimdi kapılar açıkken içeriden kilitleme tuşları var ya onlara teker teker bak iyice incele.Herhangi birisi zor hareket ediyorsa o kilit sıkışmış demektir.O kapıda yoğunlaş öncelikle.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Sagol abi tam aradigim bilgiler. Yanliz benim arabada merkezi kilit farkli ayri dugmesi var kapilari iceriden kilitlemek icin. Bakalim bizim diyot ne alemde :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Sagol abi tam aradigim bilgiler. Yanliz benim arabada merkezi kilit farkli ayri dugmesi var kapilari iceriden kilitlemek icin. Bakalim bizim diyot ne alemde :p

İşte bilmiyorum artık bi bak ;)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Ayçiçek

Arkadaşlar benim araç bugün moralimi bozdu. benim sağ ön kapı diğer kapıları kontrol etmediğini dün öğrendim daha doğrusu bunun arıza olduğunu yeni öğrendim.

bende forumlarda kilid sorunu ile biraz bilgi edindikten sonra bugün kilidi bir kontrol edeyim dedim sağ ön kapı döşemesini söktünden sonra gördüklerim beni şok etti daha önce yapılmış bir şeydi bu.

Adam kilide takılan soketi sökmüş boşa çıkarmış ve kilidin biryerine 2 kablo lehimleyip merkezi kilit sistemi giden 2 tane sarı siyah kabloya baglamış. soket boşda duruyor. bende soketi tekrar yerine baglayıp denediğimde U.K ile kapıları kapattıgım zaman geri açılıyor. bende geri çıkarıp eski halinde bıraktım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Arkadaşlar benim araç bugün moralimi bozdu. benim sağ ön kapı diğer kapıları kontrol etmediğini dün öğrendim daha doğrusu bunun arıza olduğunu yeni öğrendim.

bende forumlarda kilid sorunu ile biraz bilgi edindikten sonra bugün kilidi bir kontrol edeyim dedim sağ ön kapı döşemesini söktünden sonra gördüklerim beni şok etti daha önce yapılmış bir şeydi bu.

Adam kilide takılan soketi sökmüş boşa çıkarmış ve kilidin biryerine 2 kablo lehimleyip merkezi kilit sistemi giden 2 tane sarı siyah kabloya baglamış. soket boşda duruyor. bende soketi tekrar yerine baglayıp denediğimde U.K ile kapıları kapattıgım zaman geri açılıyor. bende geri çıkarıp eski halinde bıraktım.

Demek daha önce kurcalanmış..Sağlık olsun.

bu gün Ankara konya sokakta elektoronikçiler çarşısında toplam 7 TL sorun çözüldü 2 adet siviç 2 TL (muadili) 5TL de siviç montajı için Tv tamircisine verilen işçilik :p sonuç mükemmel 4/4 çalışan bir uzaktan kumanda :vampir::p

Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek

evet Ayhan daha önce kurcalanmış. Zaten bu canımı sıkan nokta acaba tamiri mümkün olmadığı için bu yönteme başvurmuşlar yoksa ustanın işine geldiği içinmi böyle yapılmış. Anlamadım. Sağ ön kapı çift kilitlemede yapsam içeriden açılıyor. kapı kilit tamirinde forumda bir yerlerde resimli bir yer vardı bulamadım. birde kapı kilidene iç kapı açma kolundan gelen bir tel var onu nasıl söküyoruz.

Demek daha önce kurcalanmış..Sağlık olsun.

Geçmiş olsun..

Sağolun

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
evet Ayhan daha önce kurcalanmış. Zaten bu canımı sıkan nokta acaba tamiri mümkün olmadığı için bu yönteme başvurmuşlar yoksa ustanın işine geldiği içinmi böyle yapılmış. Anlamadım. Sağ ön kapı çift kilitlemede yapsam içeriden açılıyor. kapı kilit tamirinde forumda bir yerlerde resimli bir yer vardı bulamadım. birde kapı kilidene iç kapı açma kolundan gelen bir tel var onu nasıl söküyoruz.

Bence işine geldiği gibi bırakmış..İçeride ki teli sökmeden kilit çıkartılabiliyor.Ben öyle sökmüştüm.Ayrıca sökmediğim içinde kilitin çalışıp çalışmadığını dışarı da manuel olarak kontrol etmek daha kolay olmuştu.

Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek
(düzenlendi)

Ayhan kapı sacının iç tarafında Kilidi tutan yıldız başlı 2 tane vida görülüyor onlar sökülecek birda kapı kilidinin dış tarafında Ağız kısmında 3 tane Tork başlı vidalar var onlardamı sökülecek birde kontrolünü nasıl yaptın kilid sökülü iken

tarihinde Murat Ay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...