İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu

benim tahminim proğram ile ilgili.

kontak anahtarını 1-2 yapıyordum uzun düt sesi geldi o arada ne yaptımsa oldu. bu dediğim arabayı yeni aldığım sıralarda oldu. ondan sonra defalarca proğramlama yaptım fakat o kpının içten kilitlemesi bir türlü olmadı :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
biraz aç kapa felan yaptım tınlamadı :D alttan soketi söktüm yine aynı. neyse allahtan kumanda hepsini kitliyor. bu arada arada araç kendi kendine kapıları kitliyordu yada açık olmasına rağmen kiliç açma sesi geliyordu acaba ondan sonra mı oldu. bi yerde bir şeyi bozuldu yada bozulacak

ön sağ kapıdaki kilit switchi arızalı anladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Musa Durmuş

iyi günler benim de bir sorum olacak 2000 model fous ambiant lerde sağ kapıda merkezi kilit yok mu acaba benim ki mi çalışmıyor yardım cı olursanız sevinirim saygılar

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bu da ilk mesajım olacak .2001model ford focus ghai araç aldım iyikide aldım diye düşünüyordum ama fordclub forum sayfalarında sorunlarla ilgili konuları okudukça açıkcsı korkmaya başladım :D

Benim 2,3 sorum olacak eğer kızmasanız şunuda yazmadan geçmeyceğim özellikle kilitle ilgili kısmın hepsini okudum

1) Arabamın uzaktan kumandası ile bağaj kapısını açmak mümkün olmuyor anca anahtarı takıp çerirince bağaj açılıyor sebebi ne olabilir ?swic konusu geçiyordau acab ondanmı diye düşünmeye başladım

2)Arabaya bindim kullanmaya bşladım kapı üzerindeki merkezi kapı kiltleme yerine basıp tüm kapıları kilitlersem kapıları birdaha içeriden açmak mümkün değil sadece arabayı stop ettirp kontak anahtarını söküp uzaktan kumanda kilt açma yerine basarsam o zaman kaılar kiltli pozizyondan kurtulyor bu olayı çözemedim hala

şimdiden teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bu da ilk mesajım olacak .2001model ford focus ghai araç aldım iyikide aldım diye düşünüyordum ama fordclub forum sayfalarında sorunlarla ilgili konuları okudukça açıkcsı korkmaya başladım :)

Benim 2,3 sorum olacak eğer kızmasanız şunuda yazmadan geçmeyceğim özellikle kilitle ilgili kısmın hepsini okudum

1) Arabamın uzaktan kumandası ile bağaj kapısını açmak mümkün olmuyor anca anahtarı takıp çerirince bağaj açılıyor sebebi ne olabilir ?swic konusu geçiyordau acab ondanmı diye düşünmeye başladım

2)Arabaya bindim kullanmaya bşladım kapı üzerindeki merkezi kapı kiltleme yerine basıp tüm kapıları kilitlersem kapıları birdaha içeriden açmak mümkün değil sadece arabayı stop ettirp kontak anahtarını söküp uzaktan kumanda kilt açma yerine basarsam o zaman kaılar kiltli pozizyondan kurtulyor bu olayı çözemedim hala

şimdiden teşekkür ediyorum

yanılmıyorsam bagaj kilidinin bi sigortası vardı onu kontrol edin faydalı olabilir,diger sorun içinde yolcu tarafındaki açma butonuna bastıgınız zaman açılıyormu mesela benim aracımda şöför tarafı kilitliyor ama açmıyor yolcu tarafından tüm kapıla açılabiliyor, sanırım swicle ilgili bi sorununuz var...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
yanılmıyorsam bagaj kilidinin bi sigortası vardı onu kontrol edin faydalı olabilir,diger sorun içinde yolcu tarafındaki açma butonuna bastıgınız zaman açılıyormu mesela benim aracımda şöför tarafı kilitliyor ama açmıyor yolcu tarafından tüm kapıla açılabiliyor, sanırım swicle ilgili bi sorununuz var...

:)

normalde tam tersi olur yolcu kısmı kitler ama açmaz sürücü hem kitler hem açar.

bu arada benim sorunum devam ediyor. ve tahmin ettiğim gibi araç arada kapı açma sesi yapıyor yada kitliyordu. geçen o sesi yapınca yakaldım ve denedim yolcu kısmı hepsini kitledi ama sonra bir daha araca bindiğimde yina arıza devam ediyordu. bir swicte sorun var saınırm bunu yenielmek nasıldır. şüpeli kapı ön yolcu kapısı yoksa merkezi kilit sisteminde mi bir sorun var

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
:)

normalde tam tersi olur yolcu kısmı kitler ama açmaz sürücü hem kitler hem açar.

bu arada benim sorunum devam ediyor. ve tahmin ettiğim gibi araç arada kapı açma sesi yapıyor yada kitliyordu. geçen o sesi yapınca yakaldım ve denedim yolcu kısmı hepsini kitledi ama sonra bir daha araca bindiğimde yina arıza devam ediyordu. bir swicte sorun var saınırm bunu yenielmek nasıldır. şüpeli kapı ön yolcu kapısı yoksa merkezi kilit sisteminde mi bir sorun var

hiç ugraşma bence çünkü kış geldi hepsi donacaktır, kronik kış modu daha hiç kış geçirmedimde focusumla.... :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yok kumanda hepsini kitliyor bi kış sürücü kısm geri atıyordu :) daha o kadar kış gelmedi :D

Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Şimdi fark ettim merkezi kilidi içeriden kilitlesemde arkadan içeriden birisi kapıyı açmak istediği zaman kapılar içerden rahattlıkla açılabiliyor normalde açılmaması lazım değilmi içeriden çocuk kilidini kilityeyince komple kilitlenip açılmaması lazım diye tahmin ediyordum

kilityen benim ama açabilen ben değilim arkadaki isterse rahatlıkla açabiliyor ama ben en kapıları açamıyorum sıkıcı bir durum

Yorum bağlantısı
Mustafa Öztemiz
Şimdi fark ettim merkezi kilidi içeriden kilitlesemde arkadan içeriden birisi kapıyı açmak istediği zaman kapılar içerden rahattlıkla açılabiliyor normalde açılmaması lazım değilmi içeriden çocuk kilidini kilityeyince komple kilitlenip açılmaması lazım diye tahmin ediyordum

kilityen benim ama açabilen ben değilim arkadaki isterse rahatlıkla açabiliyor ama ben en kapıları açamıyorum sıkıcı bir durum

İçeriden çocuk kilidi diye bahsettiğiniz arabanın arka kapılarının yan cephelerindeki anahtar ile yapılan çocuk kilidi ise ve onu kiltlediyseniz açılmaması gerekir. Ama sanırım bahsettiğiniz çocuk kilidi sürücü tarafı cam otomatiğinin altındaki camlarla ilgili olan çocuk kilidi ve siz sadece onu aktif ediyorsanız kapılar açılır ama camlar açılmaz.

Benimde birkaç gündür arabamın uzaktan kumandası ile başım dertte, önceden bir defa basınca açılıp, kapanan kilit şimdi defalarca basmama rağmen zar zor almaya başladı. Anahtarın pilini daha yeni değiştirdim ve uzaklık farketmiyor yani yakından da denesem yine aynısı oluyor. Bilgisi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

Uzaktan kumanda dügmesine 5 sn icinde iki kere hızlı basmanız gerekiyor

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
Uzaktan kumanda dügmesine 5 sn icinde iki kere hızlı basmanız gerekiyor

+1 :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Samsun

merhabalar foruma yeni katıldım benim focus 1 ghia 2001 aracımın sağ arka kapı kiliti bozuldu ama içeriden kilitleniyordu bi dönem bu şekilde idare ettim daha sonra sağ ön kapı kiliti çalışmamaya başladı 15-20 gün sonra akü değişimi yapıldı ve sağ ön kapı düzeldi fakat şu an sağ ön kapı tekrar çalışmamaya başladı ve aynı zamanda içeriden şoför tarafı kilitine bastığınızda tüm kapılar kilitlenirken bu sorun başlayınca şu an içeriden sağ ön kapı kilitine bastığımda tüm kapılar kiltleniyor (sağ arka kapı hariç) servis değişim önerdi fakat çok pahalı kilitler manuel olarak içeriden kilitlenebiliyor fakat anahtarla kilitlenmiyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada marmariste yaşadığım için büyükşehir imkanlarından uzağım.(Çıkma kilit vs.için)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Malesef sık yaşanan sorunlardan biri..

Genelde ilk önce sürücü kapısı bozulurdu... sizinki tersten başlamış... Belki de daha önce sürücü kapı kilidi değişmiştir..

Ford kilitleri bu mevsimde tüm sorunlarını ortaya döker, havaların ısınmaya başlamasıyla da düzelir..

Söküp temizleyip, takıp çalıştıran kilitçiler var.. İşe de yarıyor gibi.. Ama yine aynı hale geliyor sonuçta..

Çözüm değişim ama çok pahalı...

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz

En ufak bir müdahale ile çalıştırılabilir parçaların değiştirilmesini LÜTFEN önermeyin. Otomobil firmalarına para kazandırmak yerine ustalığınızı gösterin ve mecbur kalmadıkça, zorunlu olmadıkça parça değiştirmeyin. Müşteriye parça değişimi isterse o zaman parça değiştirin. Benim aracın motor suyu püskürtme motorunun hortum bağlantı yerinden su damlıyordu. Motor değişecek deyip işin içinden çıktılar.

Basınçlı bile olmayan bir su damlasını kesemeyecek kadar aciz bir usta mısınız?

Benim tamir ile ilgim olmamasına rağmen türlü yapıştırıcılar, balmumu vs ürünlerle bu damlama olayını kesebileceğimi düşünüyorum.

Fakat usta, motor değişecek deyip işin içinden çıkıyor. Gitsen fiyatını sorsan 150 TL isterler. Kardeşim tamirini yap, 50 TL yi sen al.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
merhabalar foruma yeni katıldım benim focus 1 ghia 2001 aracımın sağ arka kapı kiliti bozuldu ama içeriden kilitleniyordu bi dönem bu şekilde idare ettim daha sonra sağ ön kapı kiliti çalışmamaya başladı 15-20 gün sonra akü değişimi yapıldı ve sağ ön kapı düzeldi fakat şu an sağ ön kapı tekrar çalışmamaya başladı ve aynı zamanda içeriden şoför tarafı kilitine bastığınızda tüm kapılar kilitlenirken bu sorun başlayınca şu an içeriden sağ ön kapı kilitine bastığımda tüm kapılar kiltleniyor (sağ arka kapı hariç) servis değişim önerdi fakat çok pahalı kilitler manuel olarak içeriden kilitlenebiliyor fakat anahtarla kilitlenmiyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada marmariste yaşadığım için büyükşehir imkanlarından uzağım.(Çıkma kilit vs.için)

murat bey aynı sorun benim başıma 2 yıl önce geldi. Yağışlı bir gündü, kumandadan araçı kapatmak istedim kapanmadı, anahtarla kapatmayı denedim, şöför tarafı ve arka kapılar kapandı ön yolcu tarafı kapanmadı. Bende içerden manuel olarak kapattım. 1 hafta kadar öyle devam etti, sonra düzeldi, aynısı yine oldu servise gittim değişmesi gerekli dediler. Maliyet söyleyince arkama bakmadan çıktım servisten, dışardan bi kilitçi ustası na götürdüm, durumu anlattım, tamam dedi yaparım, ön iki kapı kilitlerini söktü, fabrika perçimleri vardı onları ispiralle kesti, içini bir güzel temizledi, tekrar taktı. 3 saat kadar sürdü, şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım, 50 tl vermiştim

Yorum bağlantısı
Murat Samsun

ilgiline çok teşekkür ederim sanırım bende bir kilitçiye gidip sorunu bu şekilde çözeceğim

Yorum bağlantısı
Aydın Cankılıç

merkezi kilitle otomobili açmaya çalıştığımda sadece şöför tarafı açılıyor tekrar açma düğmesine bastığımda diğer kapılarda açılıyor.aküden olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Öztemiz

Kumadadan açma ve kapatma düğmesine sinyaller yanıncaya kadar basılı tutun düzelir, aynı işlemi tekrar yaparsanız eski haline gelir. Akü ile alakası yok :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Açma ve kapatma düğmesine aynı anda basılı tutun 5 sn kadar falan düzelir.Daha doğrusu bu bir arıza değil seçenektir.İster öyle ister böyle kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Serdar Çalışkan

şöför tarafinda,icerden manuel olarak "lock" tusuna basip 4 kapiyi da kilitledigimizde arkadaki kapilarin icerden acilmamasi gerekmiyor mu?eger söför tarafindaki tusla kilitleyince arkadan aciliosa ne anlami kaldi kilitin bence???

Yorum bağlantısı
Serdar Çalışkan

darbe aninda dogru ama darbe disindasöförden izinsiz,özellikle giden aracta bir cocugun kapiyi acma ihtimali unutulmus olabilir mi?? ;)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
darbe aninda dogru ama darbe disindasöförden izinsiz,özellikle giden aracta bir cocugun kapiyi acma ihtimali unutulmus olabilir mi?? :)

Çocuk kilitleri bu iş için ideal :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bizim arka sol kapıda kendi kafasına göre takılıyor. şoför kitleyince sadece o açılabiliyor. kış iyice gelmiş bizim focus bunu hissettiriyor :good1:

çift kitleme düzgün çalışsında gerisine pek takılmıyorum artık :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...