Ayhan Onaran 25 Haziran 2009 Paylaş 25 Haziran 2009 Tamir olur.Hatta sökebilirseniz dağıtın tekrar toplayın %90 düzelir.Focus kilitleri gerçekten çok sağlam.Böyle arıza yaptıklarına bakmayın.(yani en azından 2000 model aracımdaki kilit kalitesi beni şaşırttı.Sonradan kalite bozulduysa bilmiyorum) Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 ya arkadaşlar bu kilit sorunu benim çok canıımı sıkmaya başladı.henüz kilitli kalmadı araba ama sürekli tedirgin ediyo.arabamda alarm yok.manuel açıp kapatıyorum.ön yolcu tarafı yalnızca kendini likitleyip açıyo.çok nadiren tüm kapıları da kilitlediği oluyo.şoför tarafı genelde her kapıyı kilitleyip açıyo ancak;seyir halindeyken kilitlerden tık tık dile ses geliyo.sanki kapı kendini kiltlemek istiyomuş ama yapamıyomuş gibi.tamirciye gittim (servis değil) , anlattım durumu kilidin değişmesi lazım dedi.ben de dedim ki servisler de değişmesi gereektiğini söylüyo ama switch leri değiştirince düzeliyomuş kilidi değiştirmeye gerek yokmuş diyorum, switch'i nerden bulacaksın diyo.çıkma taksan garantisi yok oda bozuk çıkarsa diyerekten bulaşmak istemedi açıkcası.sprey sıktı yağladı ve en çok canımı sıkanı da bir kere düzgün çalışırken gördüğüm onun dışında hiçbir zaman diğer kapıları kilitlemeyen ön yolcu kilidi tamirci de tıkır tıkır çalıştı.usta yağladı kapıları gönderdi beni.eve geldim yine aynı.bunu halledecek bu problemi çözmeme yardım edecek birileri varmı. geçen gün araba çalışırken arabadan inecektim kapıyı kapatmaya korktum.kilitli kalırsa diye.forumdan bazı arkadaşlar nasıl çözdüklerini anlatmışlar ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum.bana yol gösteren olursa çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 sadece switchi değiştirecek bir usta bulman lazım. İstanbul'daki arkadaşlar tavsiyede bulunacaktır. Yorum bağlantısı
İlker Anıl 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 arkadaşlar merhaba uzun çabalar sonucu foruma kaydolabildim..bende aranıza katıldım ve hız kaybetmeden sorularımı yazayım dedim. arkadaşlar benbim bu kapıları kilitleyince içeriden açılıyor. eski kasa comfort 2005 arabam. başka bi forumda sordum normal dediler ama rahat etmedi içim bide buraya açayım dedim. zira burada daha çok üye var.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 arkadaşlar merhaba uzun çabalar sonucu foruma kaydolabildim..bende aranıza katıldım ve hız kaybetmeden sorularımı yazayım dedim. arkadaşlar benbim bu kapıları kilitleyince içeriden açılıyor. eski kasa comfort 2005 arabam. başka bi forumda sordum normal dediler ama rahat etmedi içim bide buraya açayım dedim. zira burada daha çok üye var.. 1. Foruma kaydolamayış sürecinizde, elimden geleni yaptığıma emin olabilirsiniz.. 2. Kilitlerin içerden açılması normal.. Açılmaması için çift kilitleme yapmak gerekir.. O da comfortlarda yok... Yorum bağlantısı
İlker Anıl 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 1. Foruma kaydolamayış sürecinizde, elimden geleni yaptığıma emin olabilirsiniz.. 2. Kilitlerin içerden açılması normal.. Açılmaması için çift kilitleme yapmak gerekir.. O da comfortlarda yok... evet ya çok teşekkürler sorun benim browser danmış.. iptal edilmeden profilden değiştirdim.. öte yandan çift kilitleme dediğiniz tek basınca şoför kapısı ikincide yoldu kapıları açılıyor. değilmi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 öte yandan çift kilitleme dediğiniz tek basınca şoför kapısı ikincide yoldu kapıları açılıyor. değilmi ? Değil... Kiltlerken, bir kez kilitlemeye basarsınız, normal olarak kilitler... Hemen arkasından tekrar kilitlemeye basarsınız, kapılar bir kez daha kilitlenir, bu ikinci kilitlemede, kapılar içerden ve dışardan açılmaz hale gelir, alarm kurulur... Ama dediğim gibi comfortta yoktur... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 Hayır o dediğiniz çift kiltileme değil..O kapıların açılma şekli ayrı bir programlama ile yapılıyor.Çift kilitleme başka. Yorum bağlantısı
İlker Anıl 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 hmm anladım.. takılma gibi bir olasılıkta yok zannedersem.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 İstedikten sonra takılır illa da... Neler değişir ne kadar olur sorularına girmek gerekir.. Fikrim ise kesinlikle uğraşmaya değmeyeceği... Yada bütçesinin çok yüksek olacağı.. Yorum bağlantısı
İlker Anıl 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 İstedikten sonra takılır illa da... Neler değişir ne kadar olur sorularına girmek gerekir.. Fikrim ise kesinlikle uğraşmaya değmeyeceği... Yada bütçesinin çok yüksek olacağı.. aynen öyle.. ama şunu anladımki focus aldığın zaman ghia alacaksın.. yoksa arbaanı ghiaya çevirmek aradaki farkın en az 5 katı oluyor.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Haziran 2009 Paylaş 29 Haziran 2009 aynen öyle.. ama şunu anladımki focus aldığın zaman ghia alacaksın.. yoksa arbaanı ghiaya çevirmek aradaki farkın en az 5 katı oluyor.. +1 Yada eksikleri önemsemeyeceksin... Yorum bağlantısı
Eyüp Gökcen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 2002 model conforttada kilitlerken yanıyor.açılırken yanmıyor. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 (düzenlendi) benim focusta ta aynı sorun var. yani sol on kapının ic kilidine bastigimda diger kapıları kitlemiyor, sag on kapıdan basınca kitleniyor. kumandadan cift kilitleme yapıtıgımda sol on kapıyı da icerden de kitliyor. yani anladıgım kadarı ile kilit saglam ancak switch de sıkıntı var. sadece switch degistiren arkadasların sorunu tamamen halloldu mu acaba? ona gore ben de degistirmeyi dusunuyorum... Ankara icin bildiginiz, tavsiye edebileceginiz bir yer varsa da memnun olurum. Ayrıca, konu ile alakalı bir baska sorum ise; yanılmıyorsam aracımda hareket ettikten sonra kapıları otomatik kitleme özelliği mevcut... ancak bazen kilitliyor bazen kitlemiyor. aynı sekilde sol on kapının da ic kilidi bazen calısıyor, bazen calısmıyor. bu iki sorun bir biri ile alakalı olabilir gibi geliyor bana. var mıdır acaba bilgisi ya da tecrubesi olan bu konuda da ? 10 Temmuz 2009 tarihinde Aziz T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 yok mudur acaba bir bilgi verebilecek, ozellikle de araca binip harekete baslayınca kapıları kitlemesi konusunda ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 Bak bu kronik işte.. Temizlik ile büyük oranda düzelir... Kapıların otomatik kilitlenmesi sizin aracınızda yok... Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 hadi ya o zaman arada sırada kitlemesi baska bir arıza göstergesi degil mi? benim aracım orjinal sunrooflu modellerden hani belki onun yanında onu da koymuşlardır diye düşünmüştüm ama Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 hadi ya o zaman arada sırada kitlemesi baska bir arıza göstergesi degil mi?benim aracım orjinal sunrooflu modellerden hani belki onun yanında onu da koymuşlardır diye düşünmüştüm ama Focusların hepsinin de kapı kilitleri bozuk.. Bunu gördüğümüz için de yenisini alıp takmıyoruz, bu sorunla yaşamayı kabullenmiş durumdayız :lol2: Sökersin temizlersin bir müddet sağlıklı çalışır.. Yaz günlerinde pek sorun çıkarmaz.. kış geldimi başlar yine.. Diğer konu; Makyajlı kasalarda var.. Makyaj öncesinde yok... Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 söküp temizlemek için kapının iç döşemesini sökmek gerekiyor değil mi ? eğer öyle ise geçici bir çözüm için değmez gibime geliyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 Evet.. Bence de değmez.. Sende alış bizim gibi.. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 Alıştım bile... kronik sorunu cok diye Astra Classic den vazgeçip Focus almıstım ama onun da kronik sorunu buymuş demek ki... 97 corsa B de yoktu böyle şeyler ya, ne varsa eskilerde var Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 Sen forumda bi gezin hele.. Bir kaç kroniği daha var... Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 evet bugun basladım gezinmeye ve son gunlerde beni arabadan sogutan sorunların hepsinin oldugunu gordum burada ve sonra da uye oldum ben focusu alalı 2 ay kadar oluyor ki yeni farkına varıyorum bazı sıkıntılarının... kapı kiliti ve rolantiyi yazdım zaten, bu sabah da işe giderken km/h göstergesi çat diye 0 a düştü ve km sayacı da sabit kaldı, diğer göstergelerin hepsi düzgündü, frene basınca düzeldi sonra da yapmadı.. onu ararken denk geldim buraya da zaten, anlaşılan bir de km müşürü değiştirmem ya da baktırmam gerekecek Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 Vss yani hız sensörü... 90 lira civarında... Her şeye rağmen keyifli arabadır.. Güle güle kullan... Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 10 Temmuz 2009 Paylaş 10 Temmuz 2009 teşekkurler, evet keyfine diyecek yok ama işte şu sıkıntıları da giderip rahatlarsam tam süper olacak peki sensör arızası ise kendiliğinden düzelmesi normal mi ? hani bana sanki temassızlık tarzı birşeymiş gibi geldi ama bilemiyorum tabi sensörün son demleri de olabilir ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts