Ayhan Onaran 12 Haziran 2009 Paylaş 12 Haziran 2009 Arkadaşlar şimdi bugün tekrar kilit sorunu başgösterdi.Yaklaşık 1 aydır sorun yoktu.Ben daha evvel kiliti söküp Caner arkadaşımız gibi içindeki direnç veya diyot herneyse onu söküp atmıştım.Durum düzelmişti.1 aydırda sorunsuz kullanıyordum.Fakat şimdi uzaktan kumanda çalışmıyor.Aynı zamanda içerdeki bagaj açma düğmeside çalışmıyor.Tam daha önce yaşanan durum gibi.Bu sefer yine sigorta atmıştır dedim.Baktım ama sigorta sağlam.. Acaba söküp attığımız bu diyota benzer parça 1 ay sonra zarar vermiş olabilirmi?Tüm sigortalar sağlam..Aklım durdu. Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 12 Haziran 2009 Paylaş 12 Haziran 2009 (düzenlendi) Arkadaşlar şimdi bugün tekrar kilit sorunu başgösterdi.Yaklaşık 1 aydır sorun yoktu.Ben daha evvel kiliti söküp Caner arkadaşımız gibi içindeki direnç veya diyot herneyse onu söküp atmıştım.Durum düzelmişti.1 aydırda sorunsuz kullanıyordum.Fakat şimdi uzaktan kumanda çalışmıyor.Aynı zamanda içerdeki bagaj açma düğmeside çalışmıyor.Tam daha önce yaşanan durum gibi.Bu sefer yine sigorta atmıştır dedim.Baktım ama sigorta sağlam.. Acaba söküp attığımız bu diyota benzer parça 1 ay sonra zarar vermiş olabilirmi?Tüm sigortalar sağlam..Aklım durdu. eger oyle bise varsa bizim merkezi kilitte gidici ama o parçadan olmaz gibi geliyor bana.o parça ciddi bi problem yaratsaydı mutlaka sigorta atardı. sigortaların tümünü kontrol edin. en basitinden kumandanın pili falan bitmiş yada kumandaya bişe olmus olabilir.eger kapılar kumandadan kilitli şekilde bırakılmışsa ve anahtarla açılmışsa bagaj açma çalışmaz. bunlarda olmazsa kapıların baglantılarını tek tek keserek bi deneyin isterseniz.sigorta sağlamsa kapılardan birinde baska bi sorun çıkmış olabilir. 12 Haziran 2009 tarihinde Caner K?rm?z? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Kumandanın pili sağlam..Banada o söktüğümüz parça bir zarar verseydi sigorta atardı gibime geliyor.Sigortaların hepsi sağlam.Tek tek baktım.Şimdi aynen dediğiniz gibi kumandadan son kez kitledim sonra açılmadı.Bende anahtarla şoför tarafından kapıyı açtım.Sonra bagaj açma düğmesine bastım onunda çalışmadığını gördüm.Eğer böyle bir durumda içerdeki bagaj açma düğmesi devredışı kalıyorsa düğme sağlam.Orayı kurcalamaya gerek yok Büyük ihtimalle kumandanın başına bi iş geldi.Mesela ben daha önce sorunlu kapıyı bulurken içerdeki kapı kilitleme açma düğmesine bakarak tespit etmiştim.Bir tanesi bastığımda zorlanıyordu.Normalde şak şak diye aç kapa sesi gelmiyordu.Yani içedeki motor sıkışmış kalmış gibiydi.Oranın soketini çekince herşey düzeliyordu.Şimdi kapılarda böyle bir durumda yok.Hepsi manuel elle çok güzel açılıp kapanıyor.Kumanda mefta oldu sanırım.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Arkadaşlar aklıma hep şu takılıyordu.Kumanda bozulmuşsa eğer neden içerdeki bagaj açma düğmesi çalışmıyor?İşte bu yüzden aklıma bişey yapmak gelmiyordu.Çünkü sigortalarda sağlamdı.Ancak Caner arkadaşımız bagaj düğmesinin devredışı kalmış olacağını anlatınca kumandaya yöneldim.Şimdi sabah sabah açtım içini dağıttım.Bi güzel inceledim.Ayakların birinin devreye iyice değmediğini anladım.Biraz oynayınca çalıştı.Şu anda herşey düzeldi.Başına böyle sorun gelenlere yaşadıklarım yol gösterir umarım.Ufak bir nokta benim kapıları sökmemin önüne geçti.Demekki daha önce diyot dediğimiz şeyi sökmemiz başka yerleri bozmamış.( Belkide henüz bozmadı) Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 sanırım o parçanın sökülmesinin zararı yok.eger olsaydı şimdiye kadar bi yerlerde terslik olurdu. ford fazladan agırlık olsun dıye eklemiş o parçayı Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Kumandadan tüm kapıları açamayınca, araba kilitli olduğu için bagaj açma butonu çalışmaz...Belki manuel açınca onu aktif eden sistem kapıların açıldığını algılayamamıştır.Temas etmeyen ayak kumandadaki bütün tuşlara gerilim götüren ayak olabilir, bu nedenle düğer tuşlarda çalışmamıştır belkide...Diyo bencede önemli, yerine uygun bir tane Muhlis hocanın verdiği değerlerde takıp deneyin...En pahalısı 50 kuruştur...Olmazsa atarsınız... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Serkan abi o diyotu oraya takması çok zor artık..En az 4-5 saatlik bir uğraş işter. Hem yerinide erittik falan acayip bir durum var yani.Plastik aksam içinde gömülü duruyor normalde.Ben ışığa tutarak yerini tespit ettim.Yoksa pat diye görüp orda diyot var demek mümkün değil.Böyle durcak artık yapacak bişey yok. Öteki kapılardaki diyolatlar belkide bu açığı kapatır :lol2: Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Yeri o kadar zor ise boşver unut gitsin... :lol2: Alman fazla koymuş parçayı dersin... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Bu arada... Benim 2000 focusta çift kilitleme yoktu... Ama 1999 mondeo da var... Yeri gelmişken hava atayım dedim.. Yorum bağlantısı
Levent Temel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 2 gündür ilginç bir durumla karşılaşıyorum.Aracımı anahtarla otomatik olarak kilitliyorum.Kilidin kapanma sesi geliyor ancak ardından hemen kendi kendine araç yeniden açılıyor.Bende anahtarla kapamayı deniyorum veya içerdeki kapı kilitlerinde bir takılma var mı diye kontrol ediyorum (ön kapıdan içerden kilidi açıp kapatıyorum) düzeliyor..Sebebi nedir pek anlayamadım. Bir de araç kitapçığıını okumama rağmen bulamadığım bir durumda şu:araçtan indiğimizde otamatik 45 sn içinde Kendini kilitleme sistemi nasıl devreye giriyor veya nasıl devreden çıkıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Kapların geri açılması bir uyarıdır, yani herhangi bir kilitte sorun var demektir. Sıra ile bir kapıyı manuel kitleyin ve deneyin, hangi kapı kitli iken geri açılmıyorsa, sorunu o kapıda arayın. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Kilitin birinde sorun var gibi gözüküyor.Şöyle bir kontrol yapabilirsiniz.Arka kapıları açın ve kapı üzerindeki butona basın.Aç kapayı düzgün şekilde yapabiliyormu?Kilitte bir takılma varsa veya motorda sıkışma bu buton rahat hareket etmez.Burdan yola çıkarak sıkıntılı kiliti tespit edebilirsiniz.Ön kapıları anahtar ile denersiniz zaten.Bagaj kilitinide unutmayın.Ordaki bir anormallikte sorun yaratır. Yorum bağlantısı
Levent Temel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Kapların geri açılması bir uyarıdır, yani herhangi bir kilitte sorun var demektir. Sıra ile bir kapıyı manuel kitleyin ve deneyin, hangi kapı kitli iken geri açılmıyorsa, sorunu o kapıda arayın. Aracı manuel kilitlemeyi çalıştım olmuyor,kilitlemiyor.Araç kumanda ile kilitleniyor ama anahtarla kilitlenmiyor.Yalnız anahtarla aracı açabiliyorum.Sadece manuel olarak kilitlenmede sorun var...Aracın kendiliğinden açılmasıda bu önkapıdaki sorundan olabilir mi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Kapılar açıkken manuel kitlenmez. Siz araç içinde oturup kapılar kapalı iken kitleyin. Tabii ön kapıyı kitleyince hepsi kitlenecek, ozaman diğerleri elle açıp sonra anahtarla kitleyeceksiniz. Yorum bağlantısı
Ahmet Göksel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 aynı şey benim başımada geldi arka kapı kilitlerinde tozdan dolayı takılma oluyordu sprey temizleyici ile temizlediler sorun çözüldü çok önemli bir sorun değil tamamen kirlenmeden dolayı oluşan bir sorun.... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 2 gündür ilginç bir durumla karşılaşıyorum.Aracımı anahtarla otomatik olarak kilitliyorum.Kilidin kapanma sesi geliyor ancak ardından hemen kendi kendine araç yeniden açılıyor.Bende anahtarla kapamayı deniyorum veya içerdeki kapı kilitlerinde bir takılma var mı diye kontrol ediyorum (ön kapıdan içerden kilidi açıp kapatıyorum) düzeliyor..Sebebi nedir pek anlayamadım.Bir de araç kitapçığıını okumama rağmen bulamadığım bir durumda şu:araçtan indiğimizde otamatik 45 sn içinde Kendini kilitleme sistemi nasıl devreye giriyor veya nasıl devreden çıkıyor böyle bir özellik yok. sadece kapılar kilitlenir. uzaktan kumanda ile açılır. kapılardan biri açılmazsa 45 saniye sonra kapılar kendisi kilitlenir. Yorum bağlantısı
Levent Temel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 (düzenlendi) aynı şey benim başımada geldi arka kapı kilitlerinde tozdan dolayı takılma oluyordu sprey temizleyici ile temizlediler sorun çözüldü çok önemli bir sorun değil tamamen kirlenmeden dolayı oluşan bir sorun.... Bu işlemi kendimiz yapabilirmiyiz.Nasıl bir sprey..Kilitlere baktım bende üstleri baya tozlanmış.. focuslarda neden anahtarla manuel kilitlenmiyor?Hadi pil bitti veya kumanda bozuldu o zaman nolacak? 19 Haziran 2009 tarihinde Levent Temel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Temel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 böyle bir özellik yok. sadece kapılar kilitlenir. uzaktan kumanda ile açılır. kapılardan biri açılmazsa 45 saniye sonra kapılar kendisi kilitlenir. yaşar usta şu tatil gelsin allahtan bir engel çıkmazsa ağustosda yanındayım.Aracın yine bir bakıma ihtiyacı var.. Bu 45 sn lik kilitle ilgili durumu anlamadım pek ..Aracı kitlemeden bazen iniyorum.aracın yanında beklerken araç kendini bir zaman sonra otamatik olarak kitliyor.Böyle özellik var sanırım.Peki böyle bir özellik varsa bunu iptal etme veya aktif etme gibi bir durum var mı Yorum bağlantısı
Levent Temel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Evet Yaşar ustama katılıyorum.Focuslarda manuel kilitleme vardır. Ama şoför kapısı açıkken kilitlenmez. Şoför kapısı kapalıyken olur. hakan bey anahtarımla(manuel olarak)aracımı kumandasız dışarıdan kilitleyemiyorum mu yani? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Bu 45 sn lik kilitle ilgili durumu anlamadım pek ..Aracı kitlemeden bazen iniyorum.aracın yanında beklerken araç kendini bir zaman sonra otamatik olarak kitliyor.Böyle özellik var sanırım.Peki böyle bir özellik varsa bunu iptal etme veya aktif etme gibi bir durum var mı Uzaktan kumanda ile kilidi aç.. ama kapıları açma, arabaya binme... 45 saniye sonra bunun binmeye niyeti yok deyip kapıları kilitler... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 yaşar usta şu tatil gelsin allahtan bir engel çıkmazsa ağustosda yanındayım.Aracın yine bir bakıma ihtiyacı var..Bu 45 sn lik kilitle ilgili durumu anlamadım pek ..Aracı kitlemeden bazen iniyorum.aracın yanında beklerken araç kendini bir zaman sonra otamatik olarak kitliyor.Böyle özellik var sanırım.Peki böyle bir özellik varsa bunu iptal etme veya aktif etme gibi bir durum var mı bir sene oldumu. Yorum bağlantısı
Levent Temel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Şöyle: Kilitleri kumanda ile açtınız. Ama kapıyı açmadınız. Bir süre sonra kilitler. Ama kapıyı açtıktan sonra kilitleme yoktur. Tekrar bakın. Şöyle anlatayım:Aracı park ettim ve araçtan indim..herhangi bir kilitleme işlemi yapmadım .Bu durumda araç sizin dedğinize göre kendini otamatik kitlemiyor.Ancak araçtan indim aracı kitledim ve ardından yeniden açtım.Herangi bir şeklilde kapı açılmadığından dolayı araç kendini kitliyor öyle mi? Yorum bağlantısı
Levent Temel 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 bir sene oldumu. Olmadı. En son şubatta gelmiştim. Çok şükür aracımı senden başka usta görmüyor. Eksiğine gediğine gelince bakarız. Buralarda kurcalatmak istemiyorum Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Haziran 2009 Paylaş 20 Haziran 2009 Benim araçta kendini kitlemiyor..Kumandadan açtım bekledim dörtlüler yanmadı..Acaba kendi otomatik 45 sn de kitlerken dörtlüleri yakmadan mı kitliyor ? Yorum bağlantısı
Levent Temel 20 Haziran 2009 Paylaş 20 Haziran 2009 Benim araçta kendini kitlemiyor..Kumandadan açtım bekledim dörtlüler yanmadı..Acaba kendi otomatik 45 sn de kitlerken dörtlüleri yakmadan mı kitliyor ? evet dörtlüleri yakmadan kitliyor bugün bende baktım.Benim sorunu da buldum.Ön şöför kapısındaki kilitte.Kitlenmiyor sıkışıyor,bundan dolayıda kendiliğinden geri açılıyor.Sanki bir yere takılıyormuş gibi.Elimle biraz zorladım düzeldi ancak ara ara yine takılıyor.tamir olur mu ki değişecek mi acaba Yorum bağlantısı
Recommended Posts