Caner Kırmızı 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 sorunu buldum sayılır kitapçıkta 63 numaralı sigorta merkezi kilit yazıyor. fakat sigortalar 62 numaraya kadar.63. sigortanın yerin bulursam sorunu çözerim gibi. 63. sigorta varmı yada yerini bilen kimse varmı? Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 sorunu buldum arkadaşlar evet ufak bir elektrik arızası ve motor sorunuymuş.içerdeki sigorta panelinin arka kısmında. paneli sökülüp ters çevirince gördüm sigortayı ön tarafa koymamış adi adamlar kök söktürdü bana neyse sigortayı degiştirdim bir iki aç kapa yaptıktan sonra tekrar attırdı. sonra hangi kapıdan yaptıgını bulmak için tek tek kapı aralarında baglantı söketini söküp denedim ön sag kapı sigortayı attırıyordu.kilitte sıkışma oludugu zaman kilit motoru kısa devreye giriyor ve sigoratyı attırıyor kaportacımla beraber kiliti söktük berbat urumda idi toz içinde hava tutup temizledikten sonra bütün hareketli parçaları yagladık takıloma sorunu ortadan kalktı bu aradada motora kontak speyyi sıktım şu elektronikçilerin kullandıgı. kiliti yerine monte ettik ve denedik sorun yok şıkır şıkır çalışıyor şimdi ama hangi akla hizmet o sigortayı oraya koymuş bu adamlar onu anlamış degilim. abicigim ben 2 gundur o sıgortayı arıyorum.kılavuzda 63 yazıyor ama 63 yok sokmedıgım parca kalmadı.senı konuyu okuduktan sonra yerını buldum.sımdı hemen gıdıp o sıgortayı degıstırecem. Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 sorunu buldum arkadaşlar evet ufak bir elektrik arızası ve motor sorunuymuş.içerdeki sigorta panelinin arka kısmında. paneli sökülüp ters çevirince gördüm sigortayı ön tarafa koymamış adi adamlar kök söktürdü bana neyse sigortayı degiştirdim bir iki aç kapa yaptıktan sonra tekrar attırdı. sonra hangi kapıdan yaptıgını bulmak için tek tek kapı aralarında baglantı söketini söküp denedim ön sag kapı sigortayı attırıyordu.kilitte sıkışma oludugu zaman kilit motoru kısa devreye giriyor ve sigoratyı attırıyor kaportacımla beraber kiliti söktük berbat urumda idi toz içinde hava tutup temizledikten sonra bütün hareketli parçaları yagladık takıloma sorunu ortadan kalktı bu aradada motora kontak speyyi sıktım şu elektronikçilerin kullandıgı. kiliti yerine monte ettik ve denedik sorun yok şıkır şıkır çalışıyor şimdi ama hangi akla hizmet o sigortayı oraya koymuş bu adamlar onu anlamış degilim. sıgortanın yerıde bu yazıda saklıymıs. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Arkadaşlar bana merkezi klit sigortasının yeri lazım.Tam olarak nerde.Sigorta kutusunun arkasındamı yoksa başka bir yerde mi?Kestane kebap acele cevap.. :lol2: Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 merkezi kilit sigortası sigorta panelinin arkasında aynı sorun ben yaşamıştım arabayı yıkadım arkasın kapıları kitledim sonra açayım dedim açılmadı. sorun ön sag kapı kilidi içindeki swciht çıktı ve bunun içinde kilit tamamen söküldü sökülen kilitide msanın üstünde parçalara ayırıp her herini temizleyip ve swicht kontak spreyi ile temizlemek oldu. sorun ortadan kalktı tabi bu işlemi yapmanız için kaportacı bir tanıdıgınız ve baya bir el becerisi gerektiriyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Sigortayı buldum değiştirdim 1 defaya mahsus kumanda çalıştı ama tekrar sigorta attı.Sanırım kapıların birinde sorun var.Artık yarın birdaha bakıcam...Durduk yere iş çıktı.Arabayı falanda yıkamadım.Kitledim gittim 2-3 saat sonra geldim açılmıyor.Havalar ısındı kilit bozuldu anlamadım gitti Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Sigortayı buldum değiştirdim 1 defaya mahsus kumanda çalıştı ama tekrar sigorta attı.Sanırım kapıların birinde sorun var.Artık yarın birdaha bakıcam...Durduk yere iş çıktı.Arabayı falanda yıkamadım.Kitledim gittim 2-3 saat sonra geldim açılmıyor.Havalar ısındı kilit bozuldu anlamadım gitti ayhan bey inşallah yardımcı olabilmişimdir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 ayhan bey inşallah yardımcı olabilmişimdir. Olmaz olurmusunuz oldunuz tabii teşekkür ederim.Birde sanırım siz veya başkası kilitleri sökünce fotograflamış ve yaptıklarını anlatmıştı o konuyu bulursam tam olacak.Sorunum tıpatıp sizinkiyle aynı Bagaj açma kapama düğmeside çalışmıyor.İşte o yüzden kumanda piliyle hiç uğraşmadım.Demekki dedim sigorta attı.Şimdi hangi kapı sigortayı attırıyor yarın onu bulmam gerek.. Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Olmaz olurmusunuz oldunuz tabii teşekkür ederim.Birde sanırım siz veya başkası kilitleri sökünce fotograflamış ve yaptıklarını anlatmıştı o konuyu bulursam tam olacak.Sorunum tıpatıp sizinkiyle aynı Bagaj açma kapama düğmeside çalışmıyor.İşte o yüzden kumanda piliyle hiç uğraşmadım.Demekki dedim sigorta attı.Şimdi hangi kapı sigortayı attırıyor yarın onu bulmam gerek.. yok ben resimleyememiştim ayhan bey başka bir arkadaştı herhalde. malesef bagaj açma dügmeside aynı ünite besliyor. merkezi kilit kontrol panelinin yeride torpido arkasında aracın kendi ecu 'sunun altında ufak siyah kutu onun yerinide söyleyeyim. ve sadece merkezi kiliti kontrol etmiyor tavan lambalarını ve farlar açık unutulunca sesli uyarıyı bu kutu yaptırıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 Ayhan mesaj kutunu boşalt... Tamam abi sildim kızma Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 neresine sıkacam o wd40 ı veya bi switch nasıl bişeydir ona göre sökecem... bildiğim kadarıyla kapı kilidi epeyce pahalı ve kendim sökmedim ama duyduğum kadarıyla swicin olduğu yer vidalı değil perçinliymiş ama arkadaşımın aracında da aynı problem var ve özel bir servis 50 tl ye swici değiştirebileceğini söyledi bugün. Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 (düzenlendi) işte meşhur 63. sigorta.sıgorta panelinin arka kısmı http://img195.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0051c.jpg focus 1 kılıt sistemi. sol taraftaki parça elektronık sag taraftakıde mekanik bölüm http://img195.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0052.jpg sorun motora gıden elektrık baglantılarının arasındaki şu küçük parçadaymış.görevini yapmadığı gıbı ıletken görevi yaparak sisteme sahse yaptırıyormus.plastiğin iç kısmında bulunan bu parca plastık eritilerek çıkarıldı. http://img195.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0056.jpg parçanın aynısından aradık fakat bulamadık. en son bi elektrikçi gereksiz bi parça kullanmasanda olur dedi.bizde söyledigi gibi yaptık ve parcayı kullanmadık.şuan sorun yok hersey gayet guzel çalısıyor. 16 Mayıs 2009 tarihinde Caner K?rm?z? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 Arkadaşlar kapı kilitini söktüm dağıttım.Sorun motora giden kabloların yanında gömülü bir dürenç var ondaymış.Onu ısıtarak gömülü olduğu yerden çıkarttım attım Tekrar yağlayıp toparladım 4-5 saat sürdü ama hallettim şimdi saat gibi çalışıyor.. Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 (düzenlendi) bizimde o dıyot benzerı sey bozulmustu bende söküp attım.acaba bi zararı olurmu 17 Mayıs 2009 tarihinde Caner K?rm?z? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 (düzenlendi) dıyota benzıyor sadece görevini tam bilmiyorum. cok elektronik malzemesi satan yere gittim bulamadım.en sonunda bı oto elektrikçi sök at bişe olmaz dedi. bende cıkarıp attım. evet antep hediyesi garajı bı temızlemek gerekıyo 17 Mayıs 2009 tarihinde Caner K?rm?z? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 Diyot geri dönüşü engellemek içindir.. Koyulduysa illaki bir amacı vardır.. Bence takın tekrar. Aynısını bulamadıysanız, aynı işi yapan benzerleri vardır... Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 (düzenlendi) diyot olsaydı mutlaka bi sorun çıkardı.kac gundur açıp kapatıyoz sorun yok.dıyota benzıyor sadece goruntu olarak.mutlaka bi görevi vardır ama ne işe yaradıgını kimse çözemedi. parça bozuktu abi yerine takamıyoruz. aynısı veya benzerinide bulamayınca çıkardım sistemden 17 Mayıs 2009 tarihinde Caner K?rm?z? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 (düzenlendi) kısa devre benzeri bişeydi.kapılar kitlenirken iç lambalar falan kısılıyodu.belki motor bozuktur dedik ve motoru çıkarıp bi deneme yaptık yine kitlenmedi.ama o parcayı soktukten sonra hiç bişey kalmadı eskisi gibi açılıp kapanıyor o parça diyot degilse baska ne olabılır ki? tam motora gelen 2 kablonun arasında bulunuyor. sanki oyuncak arabaların motorlarına gelen kabloların arasındada buna benzer bi parca var 17 Mayıs 2009 tarihinde Caner K?rm?z? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 Kondansator'e benzemiyor, direnc hic degil. Tek giris cikisli entegre'de ben pek gormedim bu yasima kadar, yuksek ihtimal diyot. Ustundeki yaziyi google'da arastirdiniz mi?Bobin ile birlikte calisan devrelerde (elektrik motoru) akim kesilmesi ani ters akimlara ve voltajlara sebebiyet verebilir, bunlarin devreye geri donusunu engellemek icin bu tur onlemler alinir. parça plastik kısmın içinden ısıtılarak çıkarıldı. yazıların bırazı silinmiş.yoksa aklıma geldi aratmak Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 Resmen diyot bu parça, başka bişey olamaz.. Yorum bağlantısı
İsa Tuncer 6 Haziran 2009 Paylaş 6 Haziran 2009 Kilitlemeye bir kez basışta kapılar normal şekilde kilitleniyor.. İkinci bir kez daha bastığınızda sanki sürgülü kapının sürgüsünü iter gibi bir ses geliyor ve tekrar kilitleniyor kapı.. İkinci kilit kilitlendiğinde kapıyı hiç bir şekilde açmak mümkün olmuyor.. Bu hem anahtarla hem kumanda ile yapılabiliyor.. 2001 ve sonrası Ghialarda var, benimkinde yok mesela.. agbi benim 2000 ama bahsettiğin gibi 2. basışta kapıların hepsi kilileniyor ama uzun süre basışta araç elektirigi kesiyor (denedim )teyip ve iç lambalar çalışmadı ben aracın içinde bulunurken mesala ...... Yorum bağlantısı
Recommended Posts