İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Fazlı Özdemir
(düzenlendi)

2003 Focus'larda  yedek olarak verilen ( kumandasız olan ) kontak anahtarı üzerinde immobilizer varmı acaba ? bu anahtarın su ile teması sorun yaratırmı ? bu arada kontak anahtarı ile ilgili birşey göremediğimden buraya yazdım

Elbette immo var. Olmasa aracı çalıştıramazdık. Su ile temasının ise sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.

tarihinde Fazlı Özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

merhaba

2003 Focus Ghia aracımın kumandasının pili zayıflamış herhalde değişim yaparken dikkat edilmesi gereken bir husus varmıdır ? yoksa yeni pil'i tak çalıştırmıdır :)

Sorun olmaz, kendiniz değiştirebilirsiniz...

Benim başıma da bugün ilginç bi durum geldi. Sabah aracımla işyerime geldim kapıları kilitledim bir sorun yoktu. Daha sonra tekrardan kısa süreli bir  yere gidip geldiğimde aracın kumandadan kapıları kilitlemediğini fark ettim. Açma ve bagaj açma tuşu çalışıyor fakat kilitleme hiç tepki vermiyor basınca. Bunun sebebi ne olabilir sizce ? Bu arada aracımın garantisinin bitimine 2 gün kaldı servislik bir durum varsa ilgilenirler heralde ?

Kumandanın yeniden kodlanması gerekiyor..Servise gitmeden kendiniz de halledebilirsiniz...

2003 Focus'larda  yedek olarak verilen ( kumandasız olan ) kontak anahtarı üzerinde immobilizer varmı acaba ? bu anahtarın su ile teması sorun yaratırmı ? bu arada kontak anahtarı ile ilgili birşey göremediğimden buraya yazdım

İmmosuz anahtar olmaz, immonun çalışması için üzerinde pile ihtiyaç yoktur...Kontaktan gelen manyetik enerji ile üzerinde yazılı kodu söyler araba çalışır, su teması etki etmez..Presli anahtarın içinde olduğundan immo çipine su ulaşamaz..

Yorum bağlantısı
Barış Çetin

Sorun olmaz, kendiniz değiştirebilirsiniz...

Kumandanın yeniden kodlanması gerekiyor..Servise gitmeden kendiniz de halledebilirsiniz...

İmmosuz anahtar olmaz, immonun çalışması için üzerinde pile ihtiyaç yoktur...Kontaktan gelen manyetik enerji ile üzerinde yazılı kodu söyler araba çalışır, su teması etki etmez..Presli anahtarın içinde olduğundan immo çipine su ulaşamaz..

bu iyi haber :) zıpkın ile dalış yapıyorum fırsat buldukça gittiğim yerlerde anahtarı biryere bırakma şansım olmuyor dolayısı ile kumandasız anahtarı yanıma almam gerekiyor 3 gün önce ilk defa su ile temas oldu anahtarda aklıma takılmıştı birşey olmuşmudur diye şimdi kafam rahat ;)

bu iyi haber :) zıpkın ile dalış yapıyorum fırsat buldukça gittiğim yerlerde anahtarı biryere bırakma şansım olmuyor dolayısı ile kumandasız anahtarı yanıma almam gerekiyor 3 gün önce ilk defa su ile temas oldu anahtarda aklıma takılmıştı birşey olmuşmudur diye şimdi kafam rahat ;)

bu arada cevap için çok teşekkür ederim .

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fatih Oturak

slm herkese

benim 2001 focus amb.kapılarla başım belada desem yalan olmaz.kısaca belirteyim.....

merkezi kilit:   güneşli sıcak havalarda çalışıyor.ancak arabayı yıkadığm ve soğuk havalarda çalışşmıyor.yağmurlu havaları saymıyorum bile .ayrıca şöfor kapısından 4 kapıyı kitleyemiyorum.her kapıyı manuel kilitlemeden bıktım artık.sanayiye götürüpde hertarafını söktürmek istemiyorum.ayrıca masrafıda cabası...yard.olurmusunuz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

kaportacıya götürün şöför tarafındaki kilidi söktürün ve kilidide açsı biraz zahmetli bi işkilidin içinde küçük klıps var klıpsın ucu aşınmıştır ufak bilastik kaynakla ucunu uzatıcak çünkü ona temas eden parçayla öpüşemiyor buda kapılarınızı kilitliyemiyor,ben kendi aracımı bu şekilde onardım.sorununuz bu

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

bu sorun bendede var.sonradan merkezi kilit taktırdım oda yanı bende kapıdan kilitliyorum çözümü yok diye biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa?

.

merkezi kilit:   güneşli sıcak havalarda çalışıyor.ancak arabayı yıkadığm ve soğuk havalarda çalışşmıyor.yağmurlu havaları saymıyorum bile

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Selamlar kumandadan aracı kilitledigimde araç kilitleniyor ancak dörtlü ışık yanmiyor açtığımda ise kapılar açılıyor ve dörtlü yanıyor sebep ne olabilir

Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı

Bende de dörtlüler tam ters çalışıyor. Dörtlüler kilitlenince yanıyor. Açınca yanmıyor ;)

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

Selamlar kumandadan aracı kilitledigimde araç kilitleniyor ancak dörtlü ışık yanmiyor açtığımda ise kapılar açılıyor ve dörtlü yanıyor sebep ne olabilir

çift kilitlemeyi deneyin bazı modeller öift kilitlemeli oldugundan çift kiltlendiğinde yanar

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Sağ kapının oradaki iki kabloyu(yeşil ile turuncuydu galiba) kesin  sorununuz %100 hallolur.

Forumda gerekli bilgiler mevcut.

Çok şükür kabloları kestikten sonra kilitler tıkır tıkır çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sağ kapının oradaki iki kabloyu(yeşil ile turuncuydu galiba) kesin  sorununuz %100 hallolur.

Forumda gerekli bilgiler mevcut.

Çok şükür kabloları kestikten sonra kilitler tıkır tıkır çalışıyor.

Ya patlarsa :D  :crazy:

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaan Demirci

Merhabalar arkadaşlar benim aracımda bagaj kapısı kumandadan ve açma tusu ıle acılmıyor sadece anahrat ıle acabılıyorum kumanda dıger kapıları acma kapama ısını gayet guzel yapıyor.Yardımcı olurmusunuz

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

Ya patlarsa :D  :crazy:

Saniyelerin geri sayımı durdu. :)

İleride geri sayıma tekrar başlarsa bilemem :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Merhabalar arkadaşlar benim aracımda bagaj kapısı kumandadan ve açma tusu ıle acılmıyor sadece anahrat ıle acabılıyorum kumanda dıger kapıları acma kapama ısını gayet guzel yapıyor.Yardımcı olurmusunuz

Kablo kopmuştur, anahtar ile mekanik açtığınız için açılır..Bagaj kapağının menteşesi civarında kopuk olabilir..

Yorum bağlantısı
Fatih Oturak

ayhan bey..bildiğiniz gibi aracın sol ön kapısındaki kilit mekanizması diğer tüm kapılaında kontrolünü sağlıyo,dolayısıyla benim aracın arızasıda o yöndeydi.eleman sol kapıdaki kilidi komple çıkardı ve sonrasında tabiri caizse kilidin ciğerlerini söktü ve içinde bir parmak ucu büyüklüğünde elektronik bir parça vardı,onuda elindeki çıkma parçalardan biriyle değiştirdi ve sonrasında kilidi topladı ve yerine taktı.şu anda tıkır tıkır çalışıyo.. :) saygılar...

cengiz bey kocaelide hangi ustaya gittiniz yardımcı olurmusunuz saygılar

Yorum bağlantısı
Fatih Oturak

arkadaşım benim aracım focus amb 2001 .kapı kilitlerim merk.kilit çalışmıyordu.ustanın birisine gittim kapıları merkezi kiliti yaptı.ama bagaj kapısı içeriden açılmamaya başladı.şunu kontrol ettir.merkezi kilit beyninden kapı sigortalarına iki kablo çekmişlerdir.bu kablolar merk sistemi manuel çalıştırmışlardır.bagaj devre dışı kaldı sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ercan Meriç

bende 2004 ford comfort hb araba var bagaj kapısı içten düğmeyle yada anahtarla açılıyor bazen içerdeki düğmesini uzun basmama rağmen bagajı açmada sıkıntı yaşıyorum mesela araba çalışırken düğmeyle açamadığımda arabayı durdurup kontakla açmak zorunda kalıyorum bu konuda ne yapabilirim yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekürler

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Benzer sıkıntı bazenleri bende de oluyor. Artik oyle kabullendim,inip anahtarla açıyorum :angry:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Çiçek

Benzer sıkıntı bazenleri bende de oluyor. Artik oyle kabullendim,inip anahtarla açıyorum :angry:

Kapıların otomatik kilitlenmesinden kaynaklanıyor. Kumandadan açınca düğmeden açılabiliyor.  ;)

Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt

herkese merhaba kapı kılit sorunu bendede nüksetdi sonunda kumandadan kilitledigimde sadece sürücü kapısı kilitlemiyor ve kapılar tekrar acılıyor içerden manüel kilitleyip acıyor anahtarlada acıp kapıyor sadece kumandayla kilitlemiyor sorun tam olarak nerden kaynaklanıyor acaba söküp takma işleri elimden geliyor nereye müdahale etmem gerekdigini bilen arkadaşlarlar yardımcı olursa sevinirim saygılar ..

Yorum bağlantısı
Tufan Bozkurt

Çİft kilit yapınca sürücü kapısı kilitli kalıyordu kilitlere wd40 kıkdım iyi geldi birkaç kez ac kapa yapdıkdan sonra düzeldi inşallah tekrarlamaz .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...