İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Abdurrahman Cam

Tabi.Adres olarak bilmiyorum özel metro hastanesi yakınında bir yer var.İsmini hatırlamıyorum.Adana ya geldiğinizde haberleşelim birlikte gideriz.Benim iki kapı swicimin değişimi 70 tl ye maal olmuştu

SEYHAN OTELİ ARKASINDA özcan oto elektrik var bu işleri gayet güzel ve insaflı fiyatlarla yapıyorlar. yapamayacağı bir iş olursa eski imam hatip lisesini geçerken bir kilitçi usta var oraya yolluyor. o adamda benzer bir arızamı 50tl yapacağını söyledi bende senin gibi yaptırmadım henüz ama bu işi bilen ustaya benziyor amcam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Adnan Bedestencioğlu

Özcan bey aynı arıza bendede var... yani kapı açık uyarı lambası hiç sönmüyor.. ve bütün kapılar kilitlenmiyor.... tabi bu arıza zaman zaman oluyor..(yazın hergün) size şunu soracağım ben herhangi bir kapının söketini söktüğümde kapılar yine kilitlenmiyor... yani arızalı kapıyı o şekil bulamıyorum... bide kapı swic iptalini anlatırsanız sevinirim... aracım 2007 connect... Kapı Kilit söketindeki kablolarımı kestiniz.....

bi de kapı motoru ile kilit farklı şeylermi..... anlayamadım.....

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin
(düzenlendi)

Özcan bey aynı arıza bendede var... yani kapı açık uyarı lambası hiç sönmüyor.. ve bütün kapılar kilitlenmiyor.... tabi bu arıza zaman zaman oluyor..(yazın hergün) size şunu soracağım ben herhangi bir kapının söketini söktüğümde kapılar yine kilitlenmiyor... yani arızalı kapıyı o şekil bulamıyorum... bide kapı swic iptalini anlatırsanız sevinirim... aracım 2007 connect... Kapı Kilit söketindeki kablolarımı kestiniz.....

bi de kapı motoru ile kilit farklı şeylermi..... anlayamadım.....

açık uyarı lambasının yanmasının sebebi linkini kapı kilit karşılığı idi ben parçacıda sordum tanesi 80 tl dedi bende çıkmacıdan çıkma aldım tanesini 20 tl ye

benim kapılar genelde soğukken sıkıntı veriyordu sizinki sıcakta sıkıntı veriyor sorun farklı olabilir

focus 1 de switch iptali kilit motoruna giren soketteki turuncu siyah kablo kesilerek yapılıyor. connect te nasıldır bilmiyorum

ve kapı motoru ile kilit aynı parça dır

umarım yardımcı olabilmişimdir

tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hüseyin Bıkmaz

Sorunumun buraya yazılmayacağını biliyorum ama konuya ilişkin sayfayı bulamadım.aracımın sol ön kapının iç açma kolunun etrafında ki plastik aksam gerekli bana.cam ototmatik düğmesinin bulunduğu plastik aksam bulabilmem için yardımcı olacağınız herhangi bir yer varmı.yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Adnan Bedestencioğlu

sağ kapı kilidini komple değiştim...4 gündür sorun yok....

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

arkadaşlar selam ben de de bagaj kapısı açılmıyor, bagj kapağını açmak için direksiyon yanındaki anahtara basıyorum ama açmıyor mecbur anahtarla açıyom... sorun ne olabilir ki?

benimde başıma geldi çözümü basit yarı yazarım saygılar

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

sizin motor ölmüş benimde öyle açılmıyor malesef.

Benimkide yaz sıcağında güneşte bırakınca açınca bidaha soğumadan asla kilitlemiyor kapı ışığı açık uyarısı veriyor :( benimde sorun aynı sanırım.

nereden analadın motorun öldügünü,bagaj açma butonunu söküp içindeki soketin kablolarını birbirine degdirip açılıp açılmadıgını kontrol ettinmi..benim ve bacanagın arabasının da açılmıyordu açtık soketti temizledik ikiside çalıştı...% 90 soket kirli diye açılmıyor haberiniz ola.daha sonra ayrıntılı çözümü anlatırım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

nereden analadın motorun öldügünü,bagaj açma butonunu söküp içindeki soketin kablolarını birbirine degdirip açılıp açılmadıgını kontrol ettinmi..benim ve bacanagın arabasının da açılmıyordu açtık soketti temizledik ikiside çalıştı...% 90 soket kirli diye açılmıyor haberiniz ola.daha sonra ayrıntılı çözümü anlatırım.

iki kere söktüm soketi wd-40 sıktım motorun içinede sıktım bir gün sonra açılmaya başladı bir hafta geçti motor vıct yapıyor ama güç yetersiz kalıyordu.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

arkadaşlar selam ben de de bagaj kapısı açılmıyor, bagj kapağını açmak için direksiyon yanındaki anahtara basıyorum ama açmıyor mecbur anahtarla açıyom... sorun ne olabilir ki?

kilide bi kaç yüzlük sıkışmış :) bendede aynı sorun vardı kilidin tamirine bakıldı yapılmıyor çıkmasını 150 tl ye getirtdim şuanda güzel çalışıyor . hem öndeki düğmeden hemde uzaktan kumandanın bagaj tuşundan açılıyor . iyi bi elektrikçi kilidin içindeki mekanik arızayı çözebilir

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Koray Akgün

benim ford focus 2001 1.6 ghia otomatik vites arabam var. ama kilitlerinde sıkıntı yaşıyrum. kumandanın açma butonuna bastığımda şöför kapısı açılmıyor ama diğer üç kapı açılıyor. onu da anahtarla açabiliyorum.kilitlerkende ön kapı kumandadan kapanmadığı için diğer kapılarda kapanmıyor. napabilirim ?

Yorum bağlantısı
Koray Akgün

benim ford focus 2001 1.6 ghia otomatik vites arabam var. ama kilitlerinde sıkıntı yaşıyrum. kumandanın açma butonuna bastığımda şöför kapısı açılmıyor ama diğer üç kapı açılıyor. onu da anahtarla açabiliyorum.kilitlerkende ön kapı kumandadan kapanmadığı için diğer kapılarda kapanmıyor. napabilirim ?yok bilen ya?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Levent Kip

2000 Model focusumu kumandadan kitleme tuşuna basınca  sağ taraf yolcu ön kapı kitlidi hareket etmiyor yani kitlemediği  için diğer kapılar kitleyip şak şak diye geri açılıyor.Yani kitlenmiyor.Mecburen  yolcu tarafından anahtarla kitliyorum 4 kapıda kitleniyor kumandayı kullanamıyorum.ACİL CEVAP  BEKLİYORUM..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Barış Çetin

merhaba

2003 Focus Ghia aracımın kumandasının pili zayıflamış herhalde değişim yaparken dikkat edilmesi gereken bir husus varmıdır ? yoksa yeni pil'i tak çalıştırmıdır :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bekir Yığrık

Ghia'da nasıldır bilmiyorum ama Ambiente'de kilitleme tuşuna basıyorum alarm sesi ötüyor,dörtlüler yanıyor fakat kapılar kilitlenmiyordu.

Forumda bahsedilen bir konu buldum.

Araba ile sağ kapı arasındaki soketin içinde turuncu-siyah ve yeşil-siyah iki kabloyu kestim.

Çok şükür kapılar kumandadan sorunsuz kilitleniyor ve açılıyor.

Sağ kapıdan anahtarla kilitleme çalışmıyor ama benim için önemli değil.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir

aracı aldığım günden itibaren ara sıra anahtarla kilitlediğim zaman sadece şöför kapısı kilitleniyordu merkezi sistem çalışmıyordu bir kaç kez aç kapa yapınca düzeliyordu, daha sonra araca uzaktan kumanda modülü taktırdım genelde akşamları hava soğuyunca kilitlemek istediğimde dörtlüler yanıyor fakat kilitleme yapmıyordu,içeri oturup kapıyı içerden kilitlediğimde mandaldan sadece şöför tarafı kilitleniyor sonra yolcu tarafından mandala bastığımda 4kapı kilitleniyor birkaçdefa aç kapa yapıyorum düzeliyor, geçen gün panzılotu söktüm kapı kilit fişini ve dışardan motoru wd40 ladım bir hafta sıkıntı olmadı bu sabah erken saatlerde açma tuşuna bastım açılıyor sonra tekrar kilitleniyordu, yada kilitlenip tekrar açılıyordu birkaç sefer sonra o düzeldi, merkezi sistem motorunda bir sıkıntı var , söksem yağlasam temizlesem düzelirmi, ve onu ben sökebilirmiyim nasıl sökerim bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim, saygılar...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Barış Çetin

merhabalar

2003 Focus'umda içeriden bagaj açma düğmesine bastığımda açılmıyor fakat kumanda dan açmak istediğimde açılıyor sorun ne olabilir ? Şimdiden çok teşekkür ederim .

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

merhabalar

2003 Focus'umda içeriden bagaj açma düğmesine bastığımda açılmıyor fakat kumanda dan açmak istediğimde açılıyor sorun ne olabilir ? Şimdiden çok teşekkür ederim .

Bagaj açma düğmesini kontrol ettirin. Sağlamsa iligili tesisata bakılmalı.

Yorum bağlantısı
Misafir

Selamlar, 

Aracın kapılarını tek kilitleme ile kumandadan kilitlediğimde, herzaman olmasa da sağ arka kapı bazen kilitlenmiyor. Ya tekrar açıp kilitlemem gerekiyor, yada çift kilitleme yapmam gerekiyor. Aynı olay açarkende oluyor. Sağ arka bazen açılmıyor. Çift açmam gerekiyor. Neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Misafir

aracı aldığım günden itibaren ara sıra anahtarla kilitlediğim zaman sadece şöför kapısı kilitleniyordu merkezi sistem çalışmıyordu bir kaç kez aç kapa yapınca düzeliyordu, daha sonra araca uzaktan kumanda modülü taktırdım genelde akşamları hava soğuyunca kilitlemek istediğimde dörtlüler yanıyor fakat kilitleme yapmıyordu,içeri oturup kapıyı içerden kilitlediğimde mandaldan sadece şöför tarafı kilitleniyor sonra yolcu tarafından mandala bastığımda 4kapı kilitleniyor birkaçdefa aç kapa yapıyorum düzeliyor, geçen gün panzılotu söktüm kapı kilit fişini ve dışardan motoru wd40 ladım bir hafta sıkıntı olmadı bu sabah erken saatlerde açma tuşuna bastım açılıyor sonra tekrar kilitleniyordu, yada kilitlenip tekrar açılıyordu birkaç sefer sonra o düzeldi, merkezi sistem motorunda bir sıkıntı var , söksem yağlasam temizlesem düzelirmi, ve onu ben sökebilirmiyim nasıl sökerim bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim, saygılar...

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu yazdigim sorunlardan dolayi bugün panzulotu söktüm,bayramda sinir edecekti beni çünkü izolasyonu kaldirdim haketten kilidin sökülüp sol kapi motorunun cikmasi bir sürüişti kilitteki 3 vidayi gevsettim ve motoru elimle az oynattim. Bi baktim mekanik kisim elimle aralayinca göründü ve ici yagpislik baglamisti.pas sökücüyle iyice temizledim ve üzerine wd 40 boca ettim.sonra topladim. Suan tikir tikir benim sorunum kesinlikle o mekanik kismin kir pas tutmasiydi diye düsünüyorum.bu surunlar icin hemen tamirci kilitciye gidilmemeli a bi emekle hallolacak bisey icin hemen parca degisimi diyorlar ... Yazik.

Yorum bağlantısı
Barış Çetin

Bagaj açma düğmesini kontrol ettirin. Sağlamsa iligili tesisata bakılmalı.

öneri için teşekkür ederim fırsat bulduğum ilk boşlukta kontrol edeceğim

Yorum bağlantısı
Barış Çetin
(düzenlendi)

2003 Focus'larda  yedek olarak verilen ( kumandasız olan ) kontak anahtarı üzerinde immobilizer varmı acaba ? bu anahtarın su ile teması sorun yaratırmı ? bu arada kontak anahtarı ile ilgili birşey göremediğimden buraya yazdım

tarihinde Barış Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...