Mehmet Ozyurek 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Özcan Bey, sabrınıza hayranım.. Hem kendi kendinize yazmış durmuşsunuz hem de sonuçta sorunu çözmüşsünüz.. Tebrikler... Led için elektrik kablolarını kapıya nasıl geçirdiniz.. ? Ayrıca kullandığınız led yanlış... Geniş açılı güçlü bir şey kullansanız daha güzel olurdu... Gerçi bundan sonrası kolay.. işiniz kapı yüzünde olacak... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 sabahın 4 ünde, tofaş ıma teyp takıyordum, cama cop tıklattılar ruhsatı gösterip , termostaki çaydan ikram edince yoğun kanka olduk mahalle karakolu ile. 2 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Özcan Bey, sabrınıza hayranım.. Hem kendi kendinize yazmış durmuşsunuz hem de sonuçta sorunu çözmüşsünüz.. Tebrikler... Led için elektrik kablolarını kapıya nasıl geçirdiniz.. ? Ayrıca kullandığınız led yanlış... Geniş açılı güçlü bir şey kullansanız daha güzel olurdu... Gerçi bundan sonrası kolay.. işiniz kapı yüzünde olacak... biraz öyle oldu Mehmet abi kapı kilit sorunları diye konu varken yeni bir konu açtım diye forumdakiler beni cezalandırdı sanırım ama kapı kilit sorunları konus o kadar şişmişki Levent Akgöz abi o kunu içinde çözümü var diye ö.m. atmış bana 35 sayfayı 2 sefer okumama rağmen bulamadım son anda konu içerisinde kbloları kesmek diye arayınca buldumç kabloları resimde işaretlediğim yerden geçirdim şasede tam kablo soketinin altında boş bir tıpa varmış ordan geçeirdim saat 3 e geliyordu oranın resimini çekmeyi unutmuşum. led e gelince son anda kapatırken karar verdim hazırlığım yoktu elimde olanı kullandım şimdilik yeterlı gibi sabahın 4 ünde, tofaş ıma teyp takıyordum, cama cop tıklattılar ruhsatı gösterip , termostaki çaydan ikram edince yoğun kanka olduk mahalle karakolu ile. hayır o değilde 3 gecedir saat 3 e 4 e kadar uğraşıyorum iş bir gören olmamıştı son gece saat 2 de geldiler önceki gecede yanlışlıkla ambulans gelmiş hemde yanlış gemiş bide yanlışlıkla sirene basmazmı aklım çıktı bastım fırçayı çocuk uyuyo diye 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 resim eklemeyi unutmuşum led için kabloları geçirdiğim yer Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Kablo o bölgede aşınabilir.. Çok iyi izole edin.. Bu konuyu diğer konu ile birleştirmeyelim... Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 kabloyu geçirecek başka biyer gelmedi aklıma konuda nasıl istersen öyle kalsın abi Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 (düzenlendi) arkadaşlar selam ben de de bagaj kapısı açılmıyor, bagj kapağını açmak için direksiyon yanındaki anahtara basıyorum ama açmıyor mecbur anahtarla açıyom... sorun ne olabilir ki? sizin motor ölmüş benimde öyle açılmıyor malesef. bugun sabah baktım hiç bir sıkıntı yok sanırım soğukta sapıtıyor bu arada 2tane çıkmacıyı aradım bi 70 tl dedi diğeri 150 tl dedi anlamadım gitti Benimkide yaz sıcağında güneşte bırakınca açınca bidaha soğumadan asla kilitlemiyor kapı ışığı açık uyarısı veriyor benimde sorun aynı sanırım. 13 Mart 2013 tarihinde Mustafa Volkan Koca tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 kapı açık uyarısını kilidin karşılıgı olan düğmeden yapıyor. Düğme dışındaki demir ile beraber satılıyor 80 tl bende çıkmacıcan 2 tane 40 tl ye aldım Yorum bağlantısı
Hasan Ayyıldız 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 Arkadaşlar benim de bir sorunum var.2005 CMAX arabamın sol arka kapısını çocuk kilidiyle birlikte kullanıyordum.Ancak kapı bir süre sonra dıştan da açılmamaya başladı.Kilit içeriden kapalı ve kasılı vaziyette kalmış.Kapı ne içten ne de dıştan açılmıyor artık.Kaportacılar açamadı.Daha doğrusu kapıya zarar veririrz uğraşırsak servise götürün dediler.Servise götürdüm bir cihazla açarız değişirse Motoru değiştiririz motor da 350 tl civarında dediler.Ne yapayım arkadaşlar bir fikri olan var mı? Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 arkadaşlar selamlar. 2001 focus ambiante var bende de. arkadaşın anlattığı gibi bende de sorun. ancak tam tersi. kiliti açıyorum hemen kendisini killitliyor. ancak bu soğuk havalarda yapıyor. havalar az bi sıcak olsun sorun olmuyor. üç dört ustaya gittim. sarı siyah kabloları kestik. bu sefer alarm var o ötüyor yolda giderken. kestiğimiz ön iki kapının kablolarını bu seferde lehimledik mecburen. en son sömestrde sol kapı kilidini sökelim dedi ustm. hiç el değmemiş kapı döşemesini sökerken içimde gitmedi değil hani. her neyse olsun da dedik. kilidi temizledi ustam. beş gün yedi gün hiçbir sorun olmadı heralde oldu dedik. sonra okullar açıldı. ilk gün daha sabah kapıyı açtım, tak kendini kilitledi. okula vardık üstüne bide kapıda kilitlememeye başladı. şu an havalar iyiyken bi sorun yok. ama az bi soğuk olsun, kapı açıyorum tak kendi kilitliyor. neyse kapımızı aniden açıp biniyoruz artık. indiğimde de kilitlemiyor. mecburen sağ kapıdan anahtarla kilitliyorum onuda. bizim arabada böle. ne önenirsiniz arkadaşlar. problemle epey uğraştık. seviyorum bu forumu ... Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 arkadaşlar bir cevp vermedi kimse. yardımlarınızı bekliyorum. parçamı değişmesi gerekli. nereden bulabilirim parçaları. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 arızanın hangi kapıda oldugunu buldunuz mu bulduysanız bir yerleri kırmadan çıkarın kapı merkezi kilit motorunu güzelce dişliler benzinle güzelce temizleyin kapı kilidinide sökün temizleyin sonra tekrar yağlayın yerine takın bir süre idare eder bu arada parçanın yenisi için araştırma yaparsınız öğle kapı siwiç kablolarını kesmeyle bu soruna çözüm bulamazsınız genelde bu tür arızalar motorlar ve kilitle yağlandığı için zamanla toz toplar ve rahat çalışamaz o yüzden de kilit açılırken veya kapanırken tam yerine gelmediği için kapı açık zannedip geri manevra yapar dediğim gibi temizliği ne kadar titiz yaparsanız o kadar iyi olur dıştan yağlamayla çözülmez. Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 dıştan temizlemedik zaten. komple söküldü. ilk mesajımda da yazmıştım. kapı kilidi dış tutma kısmıyla komple söküldü. 10 gün iyiydi. ama bu arada havada iyiydi. okulların açıldığı sabah yine aynen açıyorum kapanıyor, inerkende kapı kilitlemiyor. bu olay bugünde böleydi. ama öğleden sonra hava az bi ısınınca hiç bi sorun olmadı. Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 arkadaşlar selamlar. bir başka konu başlığındada aynı sorunumu yazdım. bi de buraya yazayım dedim. 2001 focus ambiante var bende de. arkadaşın anlattığı gibi bende de sorun. ancak tam tersi. kiliti açıyorum hemen kendisini killitliyor. ancak bu soğuk havalarda yapıyor. havalar az bi sıcak olsun sorun olmuyor. üç dört ustaya gittim. sarı siyah kabloları kestik. bu sefer alarm var o ötüyor yolda giderken. kestiğimiz ön iki kapının kablolarını bu seferde lehimledik mecburen. en son sömestrde sol kapı kilidini sökelim dedi ustm. hiç el değmemiş kapı döşemesini sökerken içimde gitmedi değil hani. her neyse olsun da dedik. kilidi temizledi ustam. beş gün yedi gün hiçbir sorun olmadı heralde oldu dedik. sonra okullar açıldı. ilk gün daha sabah kapıyı açtım, tak kendini kilitledi. okula vardık üstüne bide kapıda kilitlememeye başladı. şu an havalar iyiyken bi sorun yok. ama az bi soğuk olsun, kapı açıyorum tak kendi kilitliyor. neyse kapımızı aniden açıp biniyoruz artık. indiğimde de kilitlemiyor. mecburen sağ kapıdan anahtarla kilitliyorum onuda. bizim arabada böle. ne önenirsiniz arkadaşlar. problemle epey uğraştık. teşekkürler... Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) dıştan temizlemedik zaten. komple söküldü. ilk mesajımda da yazmıştım. kapı kilidi dış tutma kısmıyla komple söküldü. 10 gün iyiydi. ama bu arada havada iyiydi. okulların açıldığı sabah yine aynen açıyorum kapanıyor, inerkende kapı kilitlemiyor. bu olay bugünde böleydi. ama öğleden sonra hava az bi ısınınca hiç bi sorun olmadı. resimde işaretlediğim yerden soketleri sökerek tek tek her kapı için deneyin sorunun hangi kapıda olduğunu bulun sonra o kapıdaki motora giren soketteki turuncu siyah olan kabloyu kesin düzelmezse benim gibi çıkma motor bakın ben telefonla birkaç yeri aradım 70 tl diyene gittim sanki 70 dediğine pişman olmuş gibi idi. eski motoru ver dedi önce vermem dedim sonra kapı koluna karşılığı olan parçayı ayrı dedi bede sadece onu ver o zaman esas bana o lazım dedim bu sefer yine kıvırdı. neyse önce telefonla sorun öyle gidin. oraya gidip parça sorunca fiyat değişiyor bu arada yaşadığınız şehri yazmamışsınız 19 Mart 2013 tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 resimde işaretlediğim yerden soketleri sökerek tek tek her kapı için deneyin sorunun hangi kapıda olduğunu bulun sonra o kapıdaki motora giren soketteki turuncu siyah olan kabloyu kesin düzelmezse benim gibi çıkma motor bakın ben telefonla birkaç yeri aradım 70 tl diyene gittim sanki 70 dediğine pişman olmuş gibi idi. eski motoru ver dedi önce vermem dedim sonra kapı koluna karşılığı olan parçayı ayrı dedi bede sadece onu ver o zaman esas bana o lazım dedim bu sefer yine kıvırdı. neyse önce telefonla sorun öyle gidin. oraya gidip parça sorunca fiyat değişiyor bu arada yaşadığınız şehri yazmamışsınız karabük hocam memleket. soketleri çıkartark çok denedik. önce şoför kapısı, sonra sadace sağ ön kapı, sonra her ikisi aynı anda. hepsinde de sorun oluyor, yani devam ediyor. en sonund karar verdik, ön iki kapıda da sorun var. sadece şoför kapısı kilidini söktük. güzel temizledik. ama bu sıralar yine aynı. bu sefer de açılırken kilitleme yaptığı gibi bir süre binip gittikten sonrada indiğinde kapılar kilitlemiyor. artık bazen şoför kapısından elle kilitliyorum. bakıyorum yalnızca kendini kilitliyor. bazen hepsini kilitliyor. yalnız kendini kilitleyince sağ kapıya geçiyorum. elle kilitliyorum. oluyor. ama mesela sağ kapıda yalnızca kendini kilitledi. ikinci denemede ise hepsini kilitledi. bunların hepsi elle anahtardan kilitlemede. uzaktan kumanda da hiç kilitlemiyor. hava bugün iyi. şimdi baakıyorum hiç bi sorun yok. bu kapı yordu beni... (Arabada yşlandı. soğuk havalar yaramıyor ) 1 Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 temiz çıkma parça satan yerler biliyor musunuz arkadaşlar. adres telefon verebilecek olan varmı? teşekkürler. Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 temiz çıkma parça satan yerler biliyor musunuz arkadaşlar. adres telefon verebilecek olan varmı? teşekkürler. bildiğim kadarıyla çıkma parçarda temiz olmaz yani kapının önünde deneyip alacaksın be şahsen 300 vermektense 70 lirayı riske etmeyi tercih ettim aldığım motor bozuk çıksa yani 1-2 gün sonra bozulsa bile eski motor idare eder sadecek kırılan parçayı değiştirp kullanırım Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 arkadaşlar yardım edecek yokmu. konuyu epey hatmettik. yapabilecek herşeyi de denedim. Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 arkadaşlar yokmu bi tardım edecek. şu kapı olayını bi türlü çözemedik gitti. değişimse napmam gerekiyor. herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 26 Mart 2013 Paylaş 26 Mart 2013 Bu konuya bi göz atın isterseniz http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/241299-kapi-kilidi-arizasi/ Yorum bağlantısı
Mesut Çetinkaya 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 arkadaşlar yokmu bi yardım edecek... Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 enes bey aynı sorun bendede vardı.elektirikciler pek anlamıyolar gibi ama kaportacılar uğraşıyo.kilidi açıcaklar biraz zametli iş.benim ustam açtı içinde swiçe deyen parça aşınmış,küçük bi parçayla besledi ve sorun kalktı.maliyet 80 tl Yorum bağlantısı
Mustafa Sabanci 9 Nisan 2013 Paylaş 9 Nisan 2013 (düzenlendi) benim sorunum biraz basit galiba ön sağ kapım merkezi kilit ile açılmıyor ama manuel olarak açılıyor içeriden ve dışardaki (anahtar) yerinden ama kumanda ile açılmıyor diğerlerinden bağımsız olarak çalışıyor en basit bir şekilde nasıl tamir edebilirim yada direk kilitçiyemi gideyim? 9 Nisan 2013 tarihinde Mustafa Sabanci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 11 Nisan 2013 Paylaş 11 Nisan 2013 Kapıları açtıktan 5-10 saniye sonra sanki kumandadan tekrar kapı açma komutu vermişim gibi kapılardan ses geliyor. Sıkıntı nedir sizce? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/241299-kapi-kilidi-arizasi/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts