İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Ersen Tapan

Kontak anahtarını arka kapıdaki kilit simgesi olan yere ( kapının içinde mekanizmanın orada )takıp çevireceksiniz.. İşlem tamam ;)

Yorum bağlantısı
Kadir Çetin

bukadarcıkmı? saolun ersen bey hızır gibi yetişiyorsunuz valla hemen deneyecegim cok saolun....

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

bukadarcıkmı? saolun ersen bey hızır gibi yetişiyorsunuz valla hemen deneyecegim cok saolun....

Yardımlaşmak için buradayız :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim sorunum şu aracımda sonradan takılan bir alarm sistemi var .alarm sistemi ile kitlenme ve açılmasında sorun yok şıkır şıkır çalışıyor .ama aracın anahtarı ile kapıları kilitlemeye kalktıgınızda sadece kitlediginiz kapı kitleniyor veya açılıyor mekrezi kilit çalışmıyor.Veya aracın içinden kitleme dügmesine bastıgım zaman gene aynı şekilde kitlenmiyor .yolcu tarafındaki taraftanda kitlenmiyor yani her iki tarafta hem yolcu hem sürücü tarafı olsun hem içerden hem dışardan kitlemiyor .ama alarm sisteminin kumandası ile hem normal kitleme yapılabiliyor hemde hemde aracın içinde iken kumandadan kitleme dügmesine bastıgımda kapılar klitleniyor .Bir kilitçiye gittim gösterdim her iki tarafında tamir edicegini 120-150 tl arası masrafı oldugunu bu araçlarda sorunun kronik oldugunu söyledi.Nasıl tamir edildigini bilsem kendim sökecem

Muhtemelen her iki kilidiniz de bozuk..

Gideceğiniz anahtarcı da, sökecek ve soketleri temizleyecek.. Bir müddet düzgün çalışacak...

Bu soruna cozum yokmu Hocam focus 2001 ghia aracımda tek kitleme

yaptığımda arka kapıyı kitlemi yor (içten açılıyor ,

dıştan açılmıyor) tek kitlemede şoför kapısının

açılması gerekmiyor mu. kapışarın kodlanması

gerekir mi. Akü 3 4 ay önce değişti

Arka kapıdaki sorun farklı.. kilidi bozuk.. açarken tek kapının yada dört kapının açılması programlanabilir..

Zannederim bu tür sorunlar arabaya alarm takılmasıyla alakalı bir durum. Babam 2000 model focus'a alarm taktırmıştı. Sonra burada ifade edilen problemler meydana geldi.

Alarmla pek alakası yok.. Tüm kilitlerin sorunları kronik ve her ford bunu yapıyor diyebilirim.. Yada zamanı gelince yapacak...

herkese merhaba

yeni bir ford sahibi olarak aranıza yeni katıldım ve bilmedigim bir cok sey var oncelıkle sunu sormak ıstıyorum aracım 1.6 otomatik ambiante 2001 model guvenlık paketlı arabayı calıstırıp p den d ye almak ıstedıgımde kapılar bazen otomatık kılıtlenıyor bazen kılıtlenmıyor konuyla ılgılı bılgısı olan bana lutfen yardımcı olabılırmı sorun nerededır acaba?

Vites ile alakası yoktur.. Bence sizin de kilitleriniz sökülüp oksitlenmiş yerleri temizlenmek istiyor..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Aktaş

mrb arkadaşalar benim problemim

1: ön kapılardaki içerden kilitleme kapıları kilitlemiyor. uzun yola giderken çocuklar arkadan açmasın diye kumandayla kilitliyorum oda riskli oluyor. kontağı çıkartıp açma düğmesine basmadan kapılar açılmıyor.

2: kapı açık uyarı lambası ve tavan lambası kapıları açınca yanmıyor (sadece arka sol kapı açılınca yanıyor)

ne yapmam lazım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

evet

orjinal alarm ile beraber ama tüm donanım ve yıllarda değil 2001 den sonra standart galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Kandemir

benim 2005 focus aracımda hem açılırken hem de kapanırken dörtlü ışıklar yaniyor...ayrıca benim klavuzda da böle yazıyor..

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

kapının kilidi gündüz sıcak saatlerde kilitleme yaparken sabahları yada geceleri kumandadan kilitleme yapmıyor.. hava belli bir sıcaklığa ulaştığında araç hareket halindeyken kilitlerden bir ses geliyor ve aracın kumandası o saatte sonra kilitleme yapıyor..bu saçma durum yüzünden bir çuval paraya kilit değiştirmişliğim var ama işe yaramadı..bu kronik sorunu çözen bir tamirci var mıdır ankarada?bu sorun yüzünden alarm falanda takamadım araca..en saçmasıysa bu devirde manuel anahtarla aracı kilitlemek hakikaten acıklı gözüküyor çevrede..

Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık

kapının kilidi gündüz sıcak saatlerde kilitleme yaparken sabahları yada geceleri kumandadan kilitleme yapmıyor.. hava belli bir sıcaklığa ulaştığında araç hareket halindeyken kilitlerden bir ses geliyor ve aracın kumandası o saatte sonra kilitleme yapıyor..bu saçma durum yüzünden bir çuval paraya kilit değiştirmişliğim var ama işe yaramadı..bu kronik sorunu çözen bir tamirci var mıdır ankarada?bu sorun yüzünden alarm falanda takamadım araca..en saçmasıysa bu devirde manuel anahtarla aracı kilitlemek hakikaten acıklı gözüküyor çevrede..

Bende de kilit sorunu var(dı). Kışın kumandaya tek basmayla asla kilitlenmezdi.

Havalar ısınınca düzeldi. Şimdilik sorun yok bakalım.

Temmuzda kapı kilitlerinin elektrik soketlerini falan söküp temizleyeceğim.

%90 oksitlenme gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı

oto far var Faruk usta.

Tavsiye ederim...

Ford ustasıdır kendisi...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Cetin

merhabalar.. :)

01 focus ghia sedan sahibiyim, uzun zamandır aracımın sağ arka kapısını el ile kilitliyordum fakat bi kaç gün önce yolda seyir halindeyken gösterge panelindeki açık kapı uyarı ışığının yandığını farkettim. durduğum zaman kapıları kontrol ettim açık olan yoktu ve asıl sorun sağ arka kapı kilitli kalmıştı ve hiçbir şekilde açılmıyordu. sanayiye uzak bi köydeyim. kapıyı nasıl açabilirim fikri olan varsa bilgilendirebilirse sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

aynı sorunlar hemen hemen bendede var elektirikçi ve kaportacı arasında mekik dokuyorum şu anda merkezi kilit açıyor fakat kitlenmiyor

Yorum bağlantısı
Sabahattin Görgülü

aynı sorunlar hemen hemen bendede var elektirikçi ve kaportacı arasında mekik dokuyorum şu anda merkezi kilit açıyor fakat kitlenmiyor

Babam arabasına alarm taktırdığı zaman sizin ifade ettiğiniz şeyler arabada meydana geldi. Yaklaşık 8 sene sonra araba bana geçtiği zaman servise gittim. Serviste epek baktılar. Meğerse alarmı ön kapıya bağlamışlar(dediklerine göre) bu da ön sol kapının kilidini bozmuş. Alarmla 4 kapı kitlenirken, elle yapılan müdahalede sadece hem içerden hem dışardan tek kapı kilitleniyordu. Serviste alarmın bağlantısını aldılar ve yeni kapıt klidi taktılar. Tabii epey masraf çıkardı. 520 TL

Hangi ustaya gittiysem ön sol kapı kilidinin değişmesinin gerektiğini söylemişlerdi.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Guest Onur Aksu

arkadaşlar kumandaya kitlemek için 1 kez basınca normal 2nci kez basınca Alarmlı kitliyor.

2nci kez uzun basarsanız tüm camlar iniyor.

Kilit problemi olanlar bunu 3 -4 kere yapsınlar kitleme sorunu düzeliyor.

Akü'yü çıkartıp takınca camlar otomatik kapanmıyor.Beyin algılamıyor.

Bunu deneyin sorun düzelcek ;)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enes Suzen

Bende 2002 focus ghia var kapılar içeriden kilitlenmiyor sadece kilitlediğin kapı ön sağ veya sol kapı işte. sonra içeride ki bagaj açma düğmesi genelde çalışmıyor kafasına göre bazen çalışıyor aynı şekilde kapıların içeriden kilitlenmeside bazen oluyor kumandadan hepsi çalışıyo kumandada bazen uzaktan almıyor vallahi anlamadım bişey bu sorunun çözümü yok sanırım

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

Bir sorunda benden;

Aracın kaputu (çoğu Ford araçlarda olduğu gibi) bildiğiniz üzere kontak anahtarı ile açılıyor.

Önce 1 yönüne daha sonra da 2 yönüne çevrildiğinde kaputu kaldırıp açabiliyoruz.

Şuna anahtarı içeri soktuğumda ne sağa nede sola çevrilmiyor. Çok da zorlamak istemiyorum anahtar elimde kalacak. Daha öncede sanayide benzer bir sorun yaşamıştım. (ne zaman tüpçüye gitsem böyle oluyor.)

Merak ettiğim konu, kaput başka bir yerden veya başka yöntemler deneyerek açılabilir mi ?

Kilidi komple değiştirmek durumunda kalır isek, bu bize yaklaşık kaça mal olur ?

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

%99 değişime gerek yok, siz farkında olarak / olmadan otoparkta öne tıklarlar, kilit yerinden oynar, güzel bir ayar gerekirse ufak bir tamirat ile sorun gider sanırım

Yorum bağlantısı
Hasan Şener

Selamlar mehmet bey..geçenlerde telefonda konuştuğumuz konuyla ilgili cevabınızı bekliyorum.bu arada aracın kronik merkezi kilit problemini halletmek için geçen c.tesi günü kocaeli esotoya gittim.anahtarımın sadece kumanda kısmını değiştirdiler,fakat sorun sol ön kapıda olan ve bütün kapıları yöneten kilitteymiş,onun günahı ne kadar olur dedim bana 620 ytl +kdv dediler...bunu değiştirmeyincede anahtarı değişmenin bir anlamı yok dediler...ama ben anahtarı değişin ben kapıyı hallederim dedim.. sonuç olarak 47 ytl anahtar değişimi için verdim..arızalı olan ve kesinlikle değişmesi gerek dedikleri sol ön kapı kilidin ise sanayii ye giderek 50 ytl ye hallettim.. ) sonuç olarak siz siz olun servislere dikkat edin arkadaşlar...herkese selamlar saygılar...

bende de aynı sıkıntı var sağ kapı kilidi mekanik olarak çalışıyor kumandadan yada diğer kapı kilidinden çalışmıyor izmitte usta adı yada adresi alabilirmiyim mümkünse zira yeni kilide 410 çıkmasına 150 tl istiyorlar kilidin motoru değişmiyormuş bu arada:( ne olacak bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

aracın anahtarla 4 kapı otomatiğini yani anahtarı çevirince 4 kapıyı kilitleme olayını devre dışı bıraktırın kilit otomatik olarak düzeliyor

Yorum bağlantısı
Hasan Şener

aracın anahtarla 4 kapı otomatiğini yani anahtarı çevirince 4 kapıyı kilitleme olayını devre dışı bıraktırın kilit otomatik olarak düzeliyor

bundan eminmisiniz çünkü zaten çalışmayan merkezi kilit motorunun kendisi mekanik olarak çalışıyor zorlanmadan dolayı çalışmam demiyorki zaten

söylediğiniz genel problem çözümümü yoksa mekanik sıkışmadan dolayı oluşan problem çözümleri mi?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emrah Koyun
(düzenlendi)

Aynen böyle düzeliyor kilit sorunları deilse otomatik kilidi soktuğunuzda 4 kapıyı açıyorsa sistemler birbirine giriyor tek kabloyu kesip iptal edince uzaktan kumandam ve kapı kilitlerim düzeldi.

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Müslüm Özkan

merhaba arkadaşlar. 2001 ghia var benim önceden şöför kapısından lock kilidi kilit lediğimde 4 kapı kilit leniyordu şimdi ise şöför kapısı kilit leniyor öbür 3 kapı kilit lenmiyor neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum teşekürler..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Saat

ön sağ kapı açma kapama yapmıyor.. motor sesi çok az geliyor kilit biraz oynayıp kalıyor.. kapı içlerine rezistans koysak ford'un kronik kış sorununa çözüm getirebilirmiyiz.. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...