İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Bekir Yığrık
(düzenlendi)

Benim arabada da kilit sıkıntısı var.Arabada alarm takılı. Yazın sorun yoktu. Havalar soğuyunca yapmaya başladı.

Kilitleme tuşuna basıyorum, kilitleyecek gibi ses geliyor(Kapı içinden),4lüler yanıyor,alarm sesi (tek) geliyor ama kilitleme olmuyor.Sessiz kilitleme tuşuna basınca da kilitlemiyor.

Çare olarak da sessiz kilitleme tuşu'na bir kere bastıktan sonra, açma tuşuna hızlı hızlı 4-5 kere basınca kilitliyor.

Ayrıca arabayı ilk çalıştırdıktan 1 dk sonra kapı kilitlerinden tık diye ses geliyor(Bazen). Sanki kilitleyecekmiş gibi.Ama kilitleme olmuyor.

Bir de içeriden sürücü tarafındaki kapı kilit tuşuna basınca sadece kendisini kilitliyor.. Ön yolcu kapısındaki kilit tuşuna basınca Tüm kapılar kilitleniyor.

Sorun nereden kaynaklanıyor, çaresi var mıdır?

Kendim yapabilir miyim?Uğraşmayı severim.

Veya bu sorunları Konya, Afyon veya Kütahya'da yapabilen var mı? Yarı tatilde baktıracam inş.

tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kilitleri söküp temizlemek lazım... Soğuk ve nem + oksitlenme sonucu oluşan bir durum..

Yorum bağlantısı
Osman Özkan Köse

izmirde focus 1 kapı açma kapama anahtarı yapan varmı?bilgisi olan varmı

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

izmirde focus 1 kapı açma kapama anahtarı yapan varmı?bilgisi olan varmı

Tüm anahtarcılar

+1

İmmobiliserli anahtar yaptırmak istereniz 2.Sanayi Sitesi'nde Teknik Oto Kilit'i tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Kilitleri söküp temizlemek lazım... Soğuk ve nem + oksitlenme sonucu oluşan bir durum..

Abi kilitleri derken düğmelerden mi bahsediyorsun yoksa kilit+motor mekanizmasından mı? mekanizmaysa nasıl bir temizlik?

Yorum bağlantısı
Zühtü Kaya
selam çağlar bey....pil dahil..kumandada yapılması gereken herşeyi denemiştik..yani sonuç olarak anahtardaki kumandadan pek ümidim yok artık...mehmet dediği gibi,kronik bir hastalık sanırım,kışın soğuk havalarda hastalanıp,güzel havalarda düzelmesi normalmiş..:))) ben bir ara 100 ytl lik alarm bile taktırmayı düşündüm ama getirdiğim usta bana..eğer kiltlerde böyle sorun varsa alarm taktırmanın bi faydasının olamayacağını söylemişti...dolayısıyla şimdi aracı her kapatmamda..özellikle yağmurlu havalarda,aracın bütün kapılarını tek tek kontrol ediyorum..kapandımı kapanmadımı diye...ilginiz için tekrar teşekkürler..selamlar.. selamlar mehmet bey..umarım iyisiniz ve hayatta herşey yolundadır..dediğniz gibi kronik bir hastalık sanırım bu olay,onun için satana kadar bu şekilde idare edicem artık..bu arada artık kaset olayına katlanamıyorum..:)) cd changer hala duruyosa bana göndermenizi rica edicem mehmet bey..kendinize iyi bakın..selamlar.

ilkbahar ve yazın anahtardan dort kapı takır takır açılıp kapanırken hava soğudumu ölsen uzaktan kumanda iş yapmıyor sadece kontağı çevirmeye yarıyor tekrar buzlar çözülüp gerçek kaymakam köye gelmesine yakın bizim kumanda da tekrar iş yapmaya başlıyor.acaba kilitlerde sorun mu vardır.

Yorum bağlantısı
Ahmet Aydınlar

bende de tam tersi durum var havalar iyiyken ön sol ve sağ kapılar kitlemiyordu şimdi havalar soğudu sürücü tarafı canavar gibi çalışıyor yolcu tarafı çalışmasada olur:))

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Sağ arka kapı kilidi kendi kendine düzeldi :D oto elektrikçide test ettiğimizde motorun bozuk olduğu teyit edilmişti. yaklaşık 1 sene sonra çalışmaya başladı. Ne iştir anlamadım :)

Geçen hafta arabayı yıkatmam sonrasında aynı kapı yine açılmamaya başladı. Kablo bağlantısında sorun olduğunu düşünüyorum. yarın zamanım var sökmeyi düşünüyorum. komple kilitleme mekanizması ve motoru sökmem mi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi kilitleri derken düğmelerden mi bahsediyorsun yoksa kilit+motor mekanizmasından mı? mekanizmaysa nasıl bir temizlik?

Kilit kilit, düğme yada anahtar deliği değil.. Kapı yüzü açılacak, kilit sökülecek temizlenecek..

Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı

Vakit bulabilirsem bende arka sol kapı kilitini sökecem. Kış geldimi kitleniyor açılmıyor..

Yorum bağlantısı
Murat Basma

arac hareket edince otomatik kilitlemeyi iptal etme yolu var midir?

otomatik kilitlemeyi aktif etmek icin yaptigimin aynisi yapmama ragmen o kisa bip sesi duyulmuyor ve iptal olmuyor :(

baska bir cozum var midir acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

arac hareket edince otomatik kilitlemeyi iptal etme yolu var midir?

otomatik kilitlemeyi aktif etmek icin yaptigimin aynisi yapmama ragmen o kisa bip sesi duyulmuyor ve iptal olmuyor :(

baska bir cozum var midir acaba?

Serviste IDS ile iptal ettirmelisiniz..

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Aracımın ön kapı açma kolları hassasiyetini kaybetti. Baya esniyor. Halat esnemiştir falan dedi bir arkadaş. Bizim el atabileceğimiz birşeymi yoksa kaportacı mı görsün?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aracımın ön kapı açma kolları hassasiyetini kaybetti. Baya esniyor. Halat esnemiştir falan dedi bir arkadaş. Bizim el atabileceğimiz birşeymi yoksa kaportacı mı görsün?

Muhtemelen dış kapı kollarından bahsediyorsunuz.Oralarda halat yok yay var.Yay zamanla oksitleniyor ve görevini yapamaz hale geliyor güzelce temizler ve yağlarrsanız sorun orrtadan kalkar.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Dıştan açılırken bayağı bırakıyor kendini.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dıştan açılırken bayağı bırakıyor kendini.

Evet sorunu biliyorum.Dediğim gibi yay var o yay özelliğini kaybediyor.Yani görevini yarım yapıyor diyelim.Yay kapı kolunu geriye çekmesi gerekirken çekmiyor.Yani 4-5 cm bir yay olduğunu düşünün bunun bazı noktaları oksitlenme tarzı bir şeye maruz kaldığı için yeterli açılıp kapanmayı yapamıyor.Yağlanınca düzeliyor.Bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Evet sorunu biliyorum.Dediğim gibi yay var o yay özelliğini kaybediyor.Yani görevini yarım yapıyor diyelim.Yay kapı kolunu geriye çekmesi gerekirken çekmiyor.Yani 4-5 cm bir yay olduğunu düşünün bunun bazı noktaları oksitlenme tarzı bir şeye maruz kaldığı için yeterli açılıp kapanmayı yapamıyor.Yağlanınca düzeliyor.Bilginiz olsun.

Teşekkürler. Kol sökülmeden yapılabilirmi. Kolu çekip o kısmı yağladı sanayide bir usta bu gün. Çokta faydası olmadı.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Maalesef kol sökülmeden yapılamıyor.Yay öyle bir korunukalı bölgede kalıyorki ulaşılması güç.Kilit tam olarak sökülmese de olur ancak iç taraftan ve dışarıdan bazı şeyleri sökmek gerekiyor..WD40 gibi bir yağlayıcı ile az biraz söküp aradan sıkabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Gökhan Aksu

Anahtarı birkaç kez düşürünce uzaktan kumanda sorun çıkartmaya başladı.

Altta fotoğrafı olan ürünü satın alsam,araca tanıtmasını nasıl yapabiliriz?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kullanma klavzuzunda kumanda kodlamayayı gösteriyor. kısaca:

anahtar kontağa takılır

anahtar kontakta iken bip sesi gelene kadar kontakta 0-II konumlar arasında çevrilir. ( 4-5 çevirme)

bip sesi duyulunca anahtar kontaktan çıkarılır ve kumandanın bir tuşuna basılır. ( eğer birden fazla kumandalı anahat var ise. kumandalara aynı anda basılması gerekiyor)

tuşa basınca bir bip sesi daha gelirse kodlama tamam.

araç çalıştırılır stop edilir ( bu kitapçıkta yazmıyor ama böyle yapmayınca kumanda hemen devreye girmiyordru beni denemelerimde)

artık yeni kumandanız kodlamıştır.

bu arada kumandayı değinşirken eski immonuzu yeni kumandaya yerleştirin araç aksi durumda çalışmaz yada immonuz sıfır ise araca kodlamanız gerekiyor. immo kodlama işlemide kitapçıkta var.

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

kullanma klavzuzunda kumanda kodlamayayı gösteriyor. kısaca:

anahtar kontağa takılır

anahtar kontakta iken bip sesi gelene kadar kontakta 0-II konumlar arasında çevrilir. ( 4-5 çevirme)

bip sesi duyulunca anahtar kontaktan çıkarılır ve kumandanın bir tuşuna basılır. ( eğer birden fazla kumandalı anahat var ise. kumandalara aynı anda basılması gerekiyor)

tuşa basınca bir bip sesi daha gelirse kodlama tamam.

araç çalıştırılır stop edilir ( bu kitapçıkta yazmıyor ama böyle yapmayınca kumanda hemen devreye girmiyordru beni denemelerimde)

artık yeni kumandanız kodlamıştır.

bu arada kumandayı değinşirken eski immonuzu yeni kumandaya yerleştirin araç aksi durumda çalışmaz yada immonuz sıfır ise araca kodlamanız gerekiyor. immo kodlama işlemide kitapçıkta var.

Teşekkürler.Yarın sipariş edeyim o zaman.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...