İçeriğe Yönlendir

Kapı Kilit Sorunları

Okyay Pay

Recommended Posts

Metin Mankal

merhabalar.benim sorunum çocuk kilidi ile ilgili.aracım 2003 focus comfort.küçük bir kızım var ve artık bebek koltuğunda pek oturtamıyoruz.bu nedenle çocuk kilidini kullanmak zorundayım.ancak çocuk kilidini aktif hale getirdiğim zaman kapılar kilitli olmasada arka kapılar içeriden açılmıyor.mutlaka dışardan açmak gerekiyor.acaba normalimi böle yoksa bir sorunmu var.teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Normal, çocuk kilidi çocuk kapıyı içeriden açıp düşmesin diye aktif ediliyor..Dışarıdan açılması da normal doğal olarak.. :lol2:

Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Normal, çocuk kilidi çocuk kapıyı içeriden açıp düşmesin diye aktif ediliyor..Dışarıdan açılması da normal doğal olarak.. ;)

önceki aracımda kilit açma düğmesi ile kapıları açtığımda arka kapılar içeriden açılabiliyordu.fordda öyle bir şey yok sanırım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sürücü kapı kolundan içeriden açabilirsiniz ancak Renolarda bulunan kapıları kilitleyip açan düğme yok Ford modellerinde..Eğer küçük çocuğun kapıları kontrolsüz bir şekilde açmasını istemiyorsanız çocuk kilitlerini iki taraf içinde aktif hale getirin..Bu durumda içeriden arka kapıların açma kolları iptal olacaktır...Merkezi kilit sadece dışarıdan açılmasını sağlar...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Unsal

Slm kapı kilit sorunu var yazın, çalışıyor hava 5 derecenin altına düşünce kildi açıyor ama kapatmıyor.

Forumda swich temizliği yağlama kontrolu ile geçeceği yazıyor: Ankara da bu işi ekonomik yapan bu işten anlayan bir yer lazım adres telefon ve fiyat bilgisi verebilecek olan varsa sevinirim. Forumda bir telefon var aradım kapı başı 90 lira dedi :) 20 tl ye halleden de var forumda...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

90 liraya çıkma kilit bulursun.. bence çok para, sök kendin yap..

Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal
(düzenlendi)
90 liraya çıkma kilit bulursun.. bence çok para, sök kendin yap..

Keşke yapabilsem mehmet abi ama o kadar maharetli dedğilim kilide ulaşmam 1 gün sürer... :) Bana açıp temizleyecek bi usta lazım dost işi...

Kapı başı 90 lira diyen numara hangi numara ?

27. sayfada... orda da 75 tl demiş ama bilmiyorum.. Neden sordunuz?

tarihinde Mustafa Unsal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kapı başı 90 liraya şaşırdım da ondan sordum, Oto Far Faruk ustaya sordunuz değil mi ? Forumdan bahsettiniz mi, sadece kışın çalışmadığını bakım yapılması gerektiğini söylediniz mi ? :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sökebilirsiniz bence çok zor değil..Ama havalar soğudu ya o bakımdan kötü.Sök tak biraz vakit alıyor...

Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal
Kapı başı 90 liraya şaşırdım da ondan sordum, Oto Far Faruk ustaya sordunuz değil mi ? Forumdan bahsettiniz mi, sadece kışın çalışmadığını bakım yapılması gerektiğini söylediniz mi ? :)

kışın çalışmadığını söledim, forumdan bahsetmedim, var mı forumdan haberi 90 lira çok geldi. kaç kapı bozuk ona bakacam falan dedi...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Burak Çaya

çift kitleme hakkında bilgi alabilir miyim

TEŞEKKÜRLER .:)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Erkek

Sevgili arkadaşlar, hepinize merhabalar. Bu günlerde başıma gelen bir hadise bu. Arabadan inip kapılarımı uzaktan kumanda ile kilitlediğimde kapı kilitleniyor. Anında tekrar açılıyor. Yani tık tık diye çift ses geliyor ve kapılar kilitlenmiyor. Manuel kilitlemeye çalıştığımda sadece kilitlediğim kapı kilitleniyor, diğerleri açık kalıyor ya da öylede kilitlenmiyor. Mesela bu gün sabah işyerime geldiğimide kapıları hiçbir şekilde kilitleyemedi. Ben de işyerimin otoparkı güvenlikli olduğu için öylece bıraktım. Öğleyin baktığımda kilitlenmeye başlamıştı. Hiç bayınıza böyle bir şey geldi mi? Yardım...

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Bendeki sorun daha da ilginç. Şöyle ki;

Sağ arka kapı kilit motoru bozuk. Dolayısıyla kapatırsanız kapalı, açık bırakırsanız açık kalıyor, yani merkezi kumandayla ilgisi yok. Diğer taraftan bildiğiniz gibi şoför tarafındaki kilide basınca tüm kapıları kilitlemesi gerekiyor. Fakat çoğu zaman kilitlemiyor. Yolcu tarafındaki kilide basınca çalışan diğer tüm kapıları kilitliyor. Ben içerideyken tekrar açmak istediğimde kilit düğmeleri taş gibi kesiliyor ve kesinlikle kapıları açmıyor. Arabanın anahtarını çıkartıp kumandadan açma tuşuna basmam gerekiyor. Yani anahtarın kumandası çalışmasa içeride kaldık :) böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Yorum bağlantısı
Osman Özkan Köse

merhabalar 2001 focusuma sadece arabanın kapılarını ve bagajını açıp kapama mekanizması yaptırmak istiyorum.ama ayrı bi kumanda değilde anahtarın üstüne olmasını istiyorum.kısacası bunun fiyatı hakkında bilgisi olan varmı saygılar

Yorum bağlantısı
Ahmet Aydınlar

arkadaşlar bagaj kapısı kumandayla açıldığında kapı biraz yukarımı kalkar yoksa elle mi kaldırırız

bu arada benimde sürücü tarafı hiç çalışmıyor yolcu tarafıda bi ara temizlettim yine çalışmıyor:))

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

arkadaşlar bagaj kapısı kumandayla açıldığında kapı biraz yukarımı kalkar yoksa elle mi kaldırırız

bu arada benimde sürücü tarafı hiç çalışmıyor yolcu tarafıda bi ara temizlettim yine çalışmıyor:))

Hafif şekilde yukarı kalkar.Arkadan bakınca bagajın açık olduğu anlaşılmaz ancak yandan bakınca açık olduğu fark edilecek şekilde yukarı kalkmış olur.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kamil Can

arkadaslar benim bugunlerde,hava soğuk iken kapıları açtığım zaman çıkardığı sesin aynısını arabaya bindikten sonra yine çıkarmaya baslıyor.kapıları heralde ben basmadan tekrar açıyor.bu neden oluyor?

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Bendeki sorun daha da ilginç. Şöyle ki;

Sağ arka kapı kilit motoru bozuk. Dolayısıyla kapatırsanız kapalı, açık bırakırsanız açık kalıyor, yani merkezi kumandayla ilgisi yok. Diğer taraftan bildiğiniz gibi şoför tarafındaki kilide basınca tüm kapıları kilitlemesi gerekiyor. Fakat çoğu zaman kilitlemiyor. Yolcu tarafındaki kilide basınca çalışan diğer tüm kapıları kilitliyor. Ben içerideyken tekrar açmak istediğimde kilit düğmeleri taş gibi kesiliyor ve kesinlikle kapıları açmıyor. Arabanın anahtarını çıkartıp kumandadan açma tuşuna basmam gerekiyor. Yani anahtarın kumandası çalışmasa içeride kaldık :) böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Sağ arka kapı kilidi kendi kendine düzeldi :D oto elektrikçide test ettiğimizde motorun bozuk olduğu teyit edilmişti. yaklaşık 1 sene sonra çalışmaya başladı. Ne iştir anlamadım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...