İçeriğe Yönlendir

1.4, 1.6, 1.8L Hacimli Araçların LPG Tüketimleri

Sami Aktaş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
araba 6 vites mi murat abi?? passat mı?? 4000 devirde 140 felan yapıyor 150 en fazla... en son 220 dedi araba... focus trend 2005 benzinli ama gaza bastıkça somuruyor benzini.. antep ten adana ya 230 km 80 milyon yaktı.. 160 200 arası gittim..

iyi de memet abi uzun yolda 3000 devirle gidilicek hal yok... normali 4000 zaten.. 3000 devirde gitmek için sabır taşı olmak lazım hele otobanda kamyonlar bile geçer senii kamyonlar bile 100 110 la gidiyor..:)

Bizim arabalar 3000 devirde 120, 4000 devirde 160 yapar... Gayet yeterli bir hız...

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Geçen ''ay çok yakıyor'' diye Yaldızlara gittim.Eleman pc ye bağladı.''Ayarı iyi'' dedi.Hatta ''süper'' dedi.Dedim ''sen yine de çek bir ayar şuna''... değerleri tek tek gösterdi.Olması gerekenler değerlerle karşılaştırdık falan.Herşey güzel...''İyi de adamlar 150 bin lira yakıyorum diyor'' dedim.''Yok'' dedi...''Atıyorlardır'' dedi... :)

''Benzinde sorun olsa bu değerler yine böyle düzgün olurmuydu'' dedim.''Olmazdı '' dedi...

Yorum yapmıyorum....

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
100 ü geçmemişsinsindir saırım birde motor en araba nee ?? ona göre yorum yapalım...

Ortalama 100 km/h ile gittim,

Motor, 1.6 ford zetec se 100hp.. Araba, 03 Focus HB tam yüklü... Lastik hava basınçları Önler: 32 psi, arkalar: 40 psi, hava filtresi ve bujiler sıfır..

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş
(düzenlendi)

Yazıda çok tırnak kullanmamak lazım demekki.... :) Hemen düzelteyim...Yoksa iş karışacak... :)

Aha düzelmiyor vallaaaa... :D

tarihinde Sami Akta? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Geçen ''ay çok yakıyor'' diye Yaldızlara gittim.Eleman pc ye bağladı.''Ayarı iyi'' dedi.Hatta ''süper'' dedi.Dedim ''sen yine de çek bir ayar şuna''...

Konuşma şöyle devam eder... :

-"Sen akşam bi uğra ben bi ayar çekeyim"... :bıyığınıburanadamsmileyi:

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

ben bugün konya-aksaray arası 200 km(30 km sehir içi) yol bilgisayarında 6lt/100 km ortalaması yakaladım bu degeri lpg ye cevirirsek yaklasık 7 lt yapıyor bu da 13.2 ykr/100 km yapar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bu düzenleme tuşu niye çalışmıyor kardeşim.... :D

Öyle yazıp yazıp silmek yok... Sana belli bir süre verdik.. O süre içinde düzeltmeliydin... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş
(düzenlendi)

İyi tamam sormadım... :rolleyes:

tarihinde Sami Akta? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan

genelde şehiriçi kullanımda- şehirlerarası yolda ortalama 120 km hız- klima hep açık : 9.4 lt/ 100km değeri...

Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)

Geçen hafta izinde izmirin aşağılarına indim. bodrum, marmaris, köyceğiz vs. arabada 6 kişiydik( nasıl diye sormayın :nazar: )

2si 15yaşında 4tanede yetişkin. (ben 95kiloyum) bagaj tıkabasa dolu klima devamlı açık. şehir içleri hariç genelde 100-110km/hz civarı,aydın-izmir otobanında ise 160km/hz altına inmedim bazen klimayı kapatıp 200le gittiğim bile oluyodu. herşeye rağmen ölçümlerimde 0,182ykr yakmışım (1litre gaz: 1,84)

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Karahan

500 Km lik yolun 150 km si şehir içi.

şehirler arası 90-100 km sabit hızla ( hız sabitleyici tüketimi bayağı düşürüyor)

40 Litre Lpg (lpg litresi 1,56)

Yorum bağlantısı
Sertan Semiz
(düzenlendi)

2006 Focus II aracım ile temmuz ayında ;

(Şehir dışı)

Katedilen mesafe : 4000km

Alınan yakıt(LPG):560 YTL

Alınan Benzin: 0 YTL :=]

Ortalama hız:100km/110km

Klima:Full açık

Araçtaki kişi sayısı: 4

Km'de yakılan :14 Ykuruş.

Tık demedi maşallah.

(Şehir içi)

Katedilen mesafe : 670km

Alınan yakıt(LPG):112 YTL

Alınan Benzin: 0 YTL :=]

Ortalama hız:60km/80km

Klima:Genellikle açık

Araçtaki kişi sayısı: 1-2

Km'de yakılan :17 Ykuruş.

LPG LPG LPG diyorum.

tarihinde Sertan Semiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hazım Tuzkan

selam arkadaşlar

2004 focus aracıma temmuz başı lpg taktırmıştım başlangıç yakıtta çok anarmol bir azalma olmaz diye düşündüm daha sonra depolar doldu boşaldı tekrar doldu baktım şehir içi 21 kuruştan aşağı inmiyor 3-4 kez ayara gittim sonuç yine aynı ankarada 2a mühendislik bayisi bir firmaya taktırdım son olarak bu giden cumartesi aradım direk firmanın sahibi aynı zamanda mühendisi onla görüştüm dedim bu aracın yakıtı çok fazla ne olucak dedim getir dedi yazılım atalım 20-30 dakikalık zaman zarfında sıfırdan bir yazılım atıldı depoyu yine fulledik bakalım ne olucak

sonucu merak ediyorum burda yazılılanları okudukça kafayı yiyiyorum 14-15 kuruşlardan bahsediliyor arabamın her türlü bakımını yaptırıyorum yakıta etken edecek bir şeyde söz konusu değil

şunuda belirtmeden geçemicem benim aracın manifold delinmedi pipo taktılar acaba diyorum gazı fazla yakma sebebi o olabilirmi benimkisi sadece tahmini umarım ondan değildir inşallah.

herkese hayırlı ramazanlar diliyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yazılım yüklenir yüklenmez, test olmaz bence..

En sağlıklı veri 2. depodan alınabilir...

Bir depo yakacaksınız onu saymayacaksınız.. 2. depo sonucunda tüketime bakacaksınız...

Yorum bağlantısı
Hazım Tuzkan
Yazılım yüklenir yüklenmez, test olmaz bence..

En sağlıklı veri 2. depodan alınabilir...

Bir depo yakacaksınız onu saymayacaksınız.. 2. depo sonucunda tüketime bakacaksınız...

inşallah sağlıklı bir verim alırız hocam

saygılar

Yorum bağlantısı
Hazım Tuzkan
Bayi adını verebilir misiniz?

Sayın Özbek; Bayii Mavidenizler

Saygılar

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
(düzenlendi)
sayın özbek bayii mavidenizler

saygılar

Mavidenizler'den bir sonuç alamazsanız yetkili bayi Yaldızlar'a gidin.Yazılım yükleme ve ayar yapma konusunda oldukça iyiler.

tarihinde Evren Bar?? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan

ortalama hızı biraz azaltınca değerlerim daha iyi oldu. uzun yolda klima genelde açık 8,37 lt/ 100 km

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Saygın Can Oğuz

Benim yol bilgisayarı benzinde (ş. içi - ş. dılı karışık) ortalama 7 lt gösteriyordu. ancak benzinde çoğunlukla 90 km/h ile ve klimayı minumum kullanarak seyahat ederdim. lpg sonrası tüketimim 9 lt civarında (ş. içi - ş. dışı karışık) oldu. çoğunlukla karayolunda 100 km'ye, otobanda 120 km'ye sabitleyerek gidiyorum. Şehir içinde de biraz daha devirli kullanıyorum. Hesaplarıma göre 9 lt/100 km civarında lpg tüketiyorum. Normalmidir acaba?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...