İçeriğe Yönlendir

1.4, 1.6, 1.8L Hacimli Araçların LPG Tüketimleri

Sami Aktaş

Recommended Posts

Fahrettin Karakoç
6,4 litre lpg.... :D

Ben bile göremedim bu değeri...

Detay alalım.. Nasıl başardınız... ?

Mehmet Bey Yol bilgisayarı lpg de doğru verileri veriyormu?

Ben Temmuz ayı içinde Sivas'a gittim. Üç kişi, bagaj dolu, klima açık.

Gazı tamamen bitirdim, benzinde 15 km kadar gittim ve ostimden lpg yi fulledim. Tam 35 lt gaz aldı. Litre fiyatı 1.66 ytl milangaz

58.500 ytl. Yol bilgisayarının ortalamasını, günlük km yi sıfırladım.

Yolun hemen hemen tamamını 90 ile 100 km arasında gittim.

Sivasa geldiğimde Yol bilgisayarı ortalaması 6.00 lt yi gösteriyordu. 455km yol yaptım. Ama araçta hala gaz vardı. Bence 15-20 km daha giderdim diye düşünüyorum.

Dönüşte 4 büyük 1 küçük kişi idik Bagajın almadığını yanımıza aldık. ankaraya geldiğimizde ortalama 6.4 lt gösteriyordu.

buna göre 6.00+1.2=7.2 lpg ölçümüm böyle. Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Bey Yol bilgisayarı lpg de doğru verileri veriyormu?

Ben Temmuz ayı içinde Sivas'a gittim. Üç kişi, bagaj dolu, klima açık.

Gazı tamamen bitirdim, benzinde 15 km kadar gittim ve ostimden lpg yi fulledim. Tam 35 lt gaz aldı. Litre fiyatı 1.66 ytl milangaz

58.500 ytl. Yol bilgisayarının ortalamasını, günlük km yi sıfırladım.

Yolun hemen hemen tamamını 90 ile 100 km arasında gittim.

Sivasa geldiğimde Yol bilgisayarı ortalaması 6.00 lt yi gösteriyordu. 455km yol yaptım. Ama araçta hala gaz vardı. Bence 15-20 km daha giderdim diye düşünüyorum.

Dönüşte 4 büyük 1 küçük kişi idik Bagajın almadığını yanımıza aldık. ankaraya geldiğimizde ortalama 6.4 lt gösteriyordu.

buna göre 6.00+1.2=7.2 lpg ölçümüm böyle. Ne dersiniz?

Vermiyor abi...

Yol bilgisayarı lpg kalibrasyonu % 100 doğru ise benzine göre hesap yapıyor... Yani.. Siz 6 görüyorsanız bu lpg olarak 7 litredir..

Anladığım kadarıyla kalibrasyonunuz iyi.. Yakıt tüketiminiz normal ve mantıklı..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1,8 motoru tanımıyoruz ki.. bişey diyemem...

Ama senin yol bilgisayarın doğru çalışıyordur...

Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç
Vermiyor abi...

Yol bilgisayarı lpg kalibrasyonu % 100 doğru ise benzine göre hesap yapıyor... Yani.. Siz 6 görüyorsanız bu lpg olarak 7 litredir..

Anladığım kadarıyla kalibrasyonunuz iyi.. Yakıt tüketiminiz normal ve mantıklı..

Teşekkür ederim Evet bende 7.2 lpg demiştim. Bu uzun yolda . Şehir içinde ara ara yaptığımdada ortalama gösterge 9-10 lt göstermekte.

Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç
Adıyamandan Sofyaya yaklaşık 1800 km yol yaptık araba full doluydu ortalama 8.5 lt civarında şehiriçi de 9 dan aşağı inmiyor peki bu tüketim normal mi yoksa bizim de yol bilgisayarında mı bir problem var acaba.

Az tüketim yapmanın yolları

http://www.sasmazotosanayisitesi.com/prati...akitcokyol.html

Ben mümkün olduğunca uymaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hepside mantıklı şeyler...

1- Aşırı hız yapmayın, yüksek devirlerde otomobil kullanmayın.

2- Ani kalkıştan ve frenden kaçının.

3- Yokuş aşağı inerken gazdan ayağınız çekin; vitesi boş atmayın, kontağı kapatmayın

4- Fazla ağırlıklardan kurtulun.

5- Aerodinamik yapıyı bozan eklentileri sökün.

6- Hava filtresini sık sık değiştirin.

7- Lastiklerinizi sık sık kontrol edin, hava basınçlarını fabrika verilerinde tutun.

8- Hız sabitleme sistemini sadece düz yollarda kullanın.

9- Uzun süre hareketsiz duracaksanız motoru kapatın, rölantide çalıştırmayın

10- Yaz aylarında klimayı ihtiyaç duydukça kullanın. Yolculuk boyunca sürekli açık tutmayın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Fazla ağırlıklardan kurtulun derken tam kasıt nedir, anlayamadım? :D

Ya Galip... Kilo verin diyor... Ne var bunu anlamayacak...

Geçen kış bir araba gördüm.. Arabanın bagajında mangal malzemeleri, hamak, av malzemeleri, takım çantası, bir tamam temizlik ve bakım ürünleri, battaniye gibi bir sürü şey vardı arabada...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
km ye 0.121 kuruş yakmış imkasızın da ötesi bişey... en iyi en iyi 90 la gitsen bütün yolu 0.15 kuruş yakar dünyanın en iyi lpg kiti bile olsa..

Km'de 0,121 yani 6,4 litre biraz düşük ama..

Ben 7 litreyi bir kaç kez gördüm... (Lpg fiyatı 1,86 iken) Bu da 0,13 yapar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim arabam bu şartlarda uzun yolda 160 falan yakmaz...

En son gaz aldığımda 45 litre ile en az yarısı şehir içi olmak üzere 515 km yol yapmışım... Bu 8,7 litre ve 0,16 YTL yapar...

80-100 km'si şehir içi geri kalanı ortalam 90 km civarında seyretmek şartıyla uzun yola gittiğimde 46 litre gaz ile 645 km yol yapmıştım...

Olay şudur...

Benzini litre olarak ne kadar yakıyorsan lpg'yi % 15-20 fazlası olarak hesapla...

Aracın benzinle uzun yolda 6 litre yakıyorsa bu lpg'de en fazla 7,2 litre olmalıdır...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
mühendis diyor dünyanın en iyi lpg kiti yüzde 40 ı geçmez diyor...

Mühendisin oran vermesi çok yanlış... Bunun oranı olmaz... Akşam gelecek herhangi bir zam anında bozar bu oranı...

O mühendis, biri gelip te benim arabam niye çok yakıyor gibisinden ekşimesinler diye geçiştiriyor...

Şu an için tasarruf oranı kısaca şu şekilde..

6 litre benzin 19,56 YTL.

Bunun muadili 7,2 litre lpg 13,39 YTL

Fark: 6,17 YTL.

Oran : 31,54

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu
km ye 0.121 kuruş yakmış imkasızın da ötesi bişey... en iyi en iyi 90 la gitsen bütün yolu 0.15 kuruş yakar dünyanın en iyi lpg kiti bile olsa.. yani senin demen le bir litre gazla 16 km gitmişsin.. boşa alsan bütün yolu bu kadar az yakması mümkün değil:)) ya yanlış ölçmüşsündür yada 191 den sonra tekrar depoyu fullemişsindir onuda yakmıştır onu kyomayı unutmuşsundur.. üzerine bir 60 ytl daha almışsımdır:)) benzinle 16 km gitmiyor lpg ile imkansız..... geçen biri yazmış km de 0.75 kuruş yakmış diye:)) nerdeyse hiç yakmıcak araba gittikçe içine lpg dolacak:)) biraz normal dğerlerden bahsedelim lütfen...

72 ytl lik gaz ile uzun yolda 560 km yol yapıyorum.İnanmayan varsa oturur yanıma ankara-bursa gider geliriz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
72 ytl lik gaz ile uzun yolda 560 km yol yapıyorum

Gazı Ankara'dan mı alıyorsun... ?

Evet ise litresi kaç lira...

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Gazı Ankara'dan mı alıyorsun... ?

Evet ise litresi kaç lira...

Shell'de 1.69 ytl olmuş

Yorum bağlantısı
Osman Zeren

ismet bey bende inanamadım bakımlarımı yeni yaptırıp öyle yola cıkmıştım belki ondandır.yag değişti filitreler değişti her sey yeni yanı ama söylediğim degeri yaktım sürekli 90 95 km hızla yaptım tüm yolu

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
(düzenlendi)

Bu sene uzun yolda ortalama km'de 14ykr yakmıştım.. Bu arada hava filtresi ve bujiler yeni değişti..

tarihinde Cihan Yeti?ken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Abi ismet beye istinaden yazdım imkansız diyor ya.

İsmet Bey'in kafasını mühendiscikler bulandımış... :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
memet abi senin oran doğru 0.14 kuruş yakabilir ama dediğim gibi araba düşük motorludur tertemizdir herşeyi.. ee birde 90 95 le gidersen yakabilir.. ama bu zaman da her zaman böyle gitmesi çok zor diyorum.. benim focus 2 hactback lovato easy fast sistem 110 beygir lik araba 120 140 la gittim genelde 175 kuruş yaktı... 100 le gittim 160 kuruş yaktı.... demekki motora göre farkediyor..

Benim arabam 2000 cc ve 130 beygir İsmet Bey.. Ama söylediğim tüketim rakamları 90-95 km hızlara ait...

Geçen yıl inat ettim ve arabayı hiç bir şartla 4000 devir altına düşürmeden Antalya'ya gittim geldim.. 10 litre yaktı... Bu da bugünün parasıyla 0,18 YTL yapar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ee ben sürekli 4000 4200 devirde uzun yolda... ondan mı acaba 175 hiç düşmüyor acaba..

Aracı 4000 devirde kullanıpta "bundan aşağı kimse yakamaz" demek biraz abes... :lol2:

İllaki yakar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...