İçeriğe Yönlendir

1.4, 1.6, 1.8L Hacimli Araçların LPG Tüketimleri

Sami Aktaş

Recommended Posts

Engin Evni
evet genelde kısa oluyor gün içinde bazen 3 km bazen 5 bazende 300-500 mt. ama bunu sık yapıyorum günde 5-10 sefer

Bende hafta içi kısa mesafede ev - iş arası kullanıyorum. Kısa mesafede motor ısınmadığı için çok yakıyor, yapacak bişey yok.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ömer Gürgen
atiker sıralı sistem takılı 2001 model otomatik vites focus ghia sedan aracım şehir içinde 74 ytl'lik lpg ile 350 km yol yaptı.(lpg lt. fiyatı 1.760) Ortalama tüketim 21.1 ykrş. Bana fazla gibi geliyor. Ama gittiğim mesafeler 3-5 km gibi kısa mesafeler. Yakış sizce de fazla mı?

bence iyi vural bey. hem ş.içi hem kısa mesafe gidiyormuşsunuz hemde aracınız ot.vites. bundan iyisi can sağlığı inanın...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İstanbul > Ankara

ortalama hız 121 km/h (ilk 300 km için sonraki 130 km lik mesafe konusunda konuşamam :nazar: )

Tüketim 9.7 lt/100 km LPG

Ankara > Istanbul

Ortalama hız 119 km /100 km ( Bu da bercesteye kadar sonrasını bilmiyorum :D )

Tüketim 8.7 lt / 100 km LPG

Mertol.. Okuttun mu sen bu arabayı... Benim toyotadan az yakıyor.. :blink:

Yorum bağlantısı
Çağlayan Engin

tamamen şehir içi 20 ytl gaz ile (1.83 ytl litresi = 10.9lt) 115 km yol yaptım tamammen bitirip doldurdum tamamen bitene kadar hesapladım 0.173 yakıyor kmde. normal galiba

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Okutmadığım içindir.. Benimki iman gücüyle gidiyor. İmam gücüyle değil.. :D

Valla Ankarada aldığımız 45 litre. Nasıl gittiğimize Selo ve Burak şahit. He 90 sabit hızla gidebilsem ne olurdu? Hadi onuda geçtim 120 km/h sabit ile gidebilsem ne olurdu? Bunlar hala muamma..

Haberini aldım... İnce adam şoklarda... :D

Bu nebiçim motor böyle deyip duruyor..

Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan

ortalama 100 km hız ile tamamı ş.arası yoldaki değerim: 8.58 lt/100 km... klima genelde açıktı. aracım otomatik vites, yol genelde düz, sistemin markası da Landi Renzo...

Yorum bağlantısı
Utku Çay

Bugün İzmir Ege Üni.ne gidip geldim. Sevgili 20lik dişimin ameliyat ile çekilmesi için. Sabah geç kalınca limitleri zorlamak zorunda kaldım. 250 km yolu 2 saatte geçtim. Ortalama hızım 120 km/h ve araçta 4 kişi idik. İzmire vardığımda depomu fulledim ve 10,2 L/100km gibi bir değer elde ettim. Yüksek süratlere rağmen aracım çok iyi yaktı. Geçen hafta voltrandan kurtulup, aldesa ya geçmeminde çok faydası var. Voltran varken aracım çok yakıyordu ama regülatör aldesa ile değişince çok değişti :)

Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan

son ölçümüme göre ise şehiriçi şehirlerarası karışık: 8,68 lt/100km.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arıcı

Bizim buralarda gaz 1.820YTL. 85YTL gaz ile 500-520 km. yol yapıyorum şehiriçi. Tamamı uzun yol hiç deneme olanağım olmadı.

Yorum bağlantısı
Çağlayan Engin

opetten aldığım 10.9 litre yakıtla tamamen şehir içi klima açık 115 km yaparken,shelden aldığım 10.9 litre ile 86 km yaptım bu kadar fark hayret ettim.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

334km - 27.58lt - 45ytl

1km / 13.4ykr (Ankara sabah & akşam trafiği. Çok fazla dur-kalk trafiğe girmeden.)

1lt lpg - 1.63 ytl (Shell Gas)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Bence şehirdışı da bu rakamı 130-140'dan aşağı inmeden yakalayabiliyorsa araç,iyimiş ama sabit 90-100km/h hızla bence şehirdışı da çok.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlayan Engin

38 litre gaz aldım edirne opetten(1.89) toplamda 71 ytl ödedim. 350kmsi şehir dışı klima açık 6kişi ful bagaj edirneden geliboluya gittim o yolu bilirsiniz inişli çıkışlı hızım ortalama 100 civarıydı. 100km de şehir içinde yaptım. toplam 450 km oldu gaz bitti. ortalama km de 157ykr yakmışım. bence süper sizce?

Yorum bağlantısı
Tamer Terzi
(düzenlendi)

bir senedir 1800 cc motorlu ve benzinli arabaya biniyorum. :unsure::wub: :agla:

çooook özlüyorum gazlı arabamı çooooookkk. :unsure::unsure: :agla:

burdaki rakamları duyunca eldeki arabayı hibe edesim geliyor. :kafa: :agla:

acil bir focus alıp gaz taktırmam lazım.. :wub:

tarihinde Tamer Terzi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel

yahu arkadaş şehir içinde 15 kuruş yakıyorum diyen adamlara çok gıcık oluyorum!! :unsure: arkadaş sizin şehir içi nasıl bir şehir içi bir anlatsanız çevre yoluna çıkıp ortalama 80-90 km gidip sonra ama şehirin içinde yaptım bu yolu şehirin dışına çıkmadımki demekmi doğru yoksa :huh:

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

İlk depomun verisini ekliyorum buraya;

40 Lt gaz alındı.

360 KM yol kateddim. Tamamı şehir içi ve test amaçlı çok zorladım aracı, klima gündüzleri açıktı. Araç otomatik.

11,11lt/100 km

Nasıl arkadaşlar bu değer?

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan
(düzenlendi)
Depo kaç litreydi?

Tüketim gayet normal, hatta kriterlere göre iyi denebilir...

Galip moral verdin, sağol. İlk depo olduğu için aldığım gibi kullanıyorum, ayar yapılmadı. Depo 45 lt simitti.

tarihinde Ruhi G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan
45 litrelik depoyu 40 lt gazla doldurmayın şamandırayı bozarsınız. Dolum yapılırken en sona doğru gelen tarrrrrr sesini duyduğunuz an dolumu kestirin...

Haklısın bende öyle biliyorum ama Tunalı 40 lt koydurun dedi. 40 lt ye ayarlı olduğunu söyledi. Aslında tamda emin değilim 40 lt alındığına, çünki aracı ilk teslim aldığımda 20 ytl gaz biz koyduk dediler. Sonra ilk gaz alımı için istasyona gittik, 28,69lt gaz aldı depo. 40 lt değilse tüketim dahada düşecek. Dün akşam toplantıdan dönüşte gaz bitti, henüz almadım. Bakalım o sesi kaç lt de çıkarcak.

Yorum bağlantısı
Barbaros Gökçekurt
(düzenlendi)

dün kiti taktırdım (atiker) urfadan yola çıktım orada depomu doldurmuştum 38 litre aldı sonra 100 km kadar geldimki ne göreyim lpg göstergesi kırmızıya dayanmış hemen ilk istasyona girdim tekrar depoyu fullettim 10.8 litre aldı 20 lira ödedim göstergeye baktım depo dolu görünüyor bir anlam veremedim olaya acaba birşeyleri yanlışmı bağladılar ne oldu bilmiyorum gerçi birkaç depo sonra kalibrasyona gel dediler ama nedirki sorun birde yakıt nasıl normalmi bu değer selamlar

tarihinde Barbaros G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...