Mehmet Göktürk 12 Aralık 2006 Paylaş 12 Aralık 2006 Ben 30bin mil diye hatırlıyorum. ama yag ile beraber filtresi değişir ve bir de alt tava denen nesne temizlenir. yagı değiştirmeniz çok iyi olur. 100bindeki araçta değiştirmemişlerdir ve yag efsafını kaybetmiş olabilir. şöyle bir link var 30bin mil diyor mesela http://www.autoblog.com/2006/04/01/autoblo...e-fluid-change/ ama 50-60 bin de çok uzun sayılmaz. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 12 Aralık 2006 Paylaş 12 Aralık 2006 şanzıman yagının fabrika verileri her 45 000 kmde degişmesi yönünde. filitre ile beraber. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Aralık 2006 Paylaş 19 Aralık 2006 bu aracın motoru bendeki bilgide 170 ve 205 beygir oldukları yönünde Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 6 Nisan 2008 Paylaş 6 Nisan 2008 Yeni konu açıp,kirlilik yaratmamak adına burdan soruyorum..Bu şanzıman yağı değişiminde nasıl bir yol izleniyor?? Yani filtre vs. değişmesi kolay değil sanırım, sök tak şeklinde. Alttan şanzıman yağını boşaltınca da bir miktar içeride kalıyor sanırım. Yağ+Filtre değişimi nasıl oluyor yani??Şanzımanın inmesi gerekiyor mu? araç kaldırılıyor.şanzımanı alttan koruyan kapak sökülüyor o sırada kalan yağ iyice boşaltılıyor,eski filtre çıkartılıyor, daha sonra alttan bir güzel siliniyor. sonra yeni filtre takılıyor. iyice silinmiş temizlenmiş kapak geri takılıyor. araç indiriliyor. 3-4 litre araca uygun otomatik şanzıman yağı ekleniyor... bence çok teknik isteyen bir değişim değil, kolay geldi bana... şanzımanın tamamen inmesi gerekmiyor değişim için... yaklaşık 1 saat sürüyor işlemler... dediklerine göre de 45 bin km de bir değişmesi gerekiyormuş... Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 6 Nisan 2008 Paylaş 6 Nisan 2008 benim focus.a 3buçuk litre eklediler. mondeo farklı olabilir... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 6 Nisan 2008 Paylaş 6 Nisan 2008 (düzenlendi) Yeni konu açıp,kirlilik yaratmamak adına burdan soruyorum..Bu şanzıman yağı değişiminde nasıl bir yol izleniyor?? Yani filtre vs. değişmesi kolay değil sanırım, sök tak şeklinde. Alttan şanzıman yağını boşaltınca da bir miktar içeride kalıyor sanırım. Yağ+Filtre değişimi nasıl oluyor yani??Şanzımanın inmesi gerekiyor mu? mondeonun şanzıman yag filtresi şanzıman inip dağılmadan değişmez. dolayısı ile sadece yağını değiştireceksiniz. 6 Nisan 2008 tarihinde Bilal Sar?iz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 6 Nisan 2008 Paylaş 6 Nisan 2008 cd4e şanzımanlar öyle. birde jatco şanzımanlar onları bilmiyorum bakmam lazım Yorum bağlantısı
Recommended Posts