Ayhan Onaran 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 Bu yapılan işlem fazla gitmez deniliyor.Elektrot kaynağı olduğu için...Bu işlem için en iyi kaynak yöntemi hangisi?En ucuzu elektrot onu biliyorum Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 Bu yapılan işlem fazla gitmez deniliyor.Elektrot kaynağı olduğu için...Bu işlem için en iyi kaynak yöntemi hangisi?En ucuzu elektrot onu biliyorum Oksijen kaynağı yapıldı Mümkün olsa en iyisi ARGON kaynağı ama oda tamiratı yaptırdığım yakın çevrede yoktu ayrıyetten fazlada zamanım yoktu. Neyse artık gittiği yere kadar bidaha ki sefere kadar arabayı satmazsam ve yine aynı problem çıkarsa kendim söker bilahare en iyi şekilde yaparım Yorum bağlantısı
Anıl Aslan 10 Eylül 2010 Paylaş 10 Eylül 2010 Abiler geçen hafta arabayı muayneye götürmüştük ve muayneden katalitik konvertör yok diye ağır kusurlu yazıldı ve yaptır gel dediler. Yenisine 850 tl dediler ama sanayide dışı konvertör ama içerisi susturucu olan sahte konvertör var fiyatları da 60 lira civarı. Bu olmadan muayneden geçmenin imkansız olduğunu söylediler ama muayneden 1 hafta önce egzoz muaynesinde değerler çok güzel çıktı. bu konvertör bu kadar önemli bi parçamı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Eylül 2010 Yazar Paylaş 10 Eylül 2010 Çevre sağlığı açısından önemli tabiki.. Yorum bağlantısı
Önder Durmuş 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Arkadaşlar bende de 2003Ghia HB var arabayı yeni aldım sayılır servise götürdüğümde katalitik konv. iptal edildiğini söylediler motor arıza lambasının yanmasından başka bi problem çıkarmayacağını söylediler.Yenisinin 750 tl olduğunu ikinci el çıkma bulabileceğimi söylediler bir kaç egzozcu gezdim çıkmalara 250 tl dediler pek güvenemedim. Yalnız egzozcunun biri MEGAN II nin konvektörünün uyacağını söyledi sıfırının fiyatı 100tl meganların içi porselen değilmiş o yüzden ucuzmuş aynı işlemi görüyormuş cesaret edip taktıramadım bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı sizce problem (Motor lambasının yanması ve varsa diğer problemler ) ortadan kalkar mı? teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ekim 2010 Yazar Paylaş 5 Ekim 2010 Dert arıza lambasıysa başka yollarla da söner ama muayeneden geçemezsiniz.. Takılır diyenin bir bildiği vardır.. Daha önce farklı araçların katalitik konvertörlerinin fordlara takıldığını duydum.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 yan sanayi takanlar var. hatta bir ürün gösterdi katalitik konvektörden çok her şeye benziyordu 100 lira her hangi bir kat için uygun kat iptali için (yerine boş susturucu takacaklardı ) 150 demişlerdi bana Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Yerli yapım, içi gerçek olanlardan bakın derim, ancak içi gerçek olan bir kat ın 100 TL olacağını hiç sanmam. Çıkmasından uzak durulacak ilk parça budur. Yorum bağlantısı
Önder Durmuş 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Dert arıza lambasıysa başka yollarla da söner ama muayeneden geçemezsiniz.. Takılır diyenin bir bildiği vardır.. Daha önce farklı araçların katalitik konvertörlerinin fordlara takıldığını duydum.. Tabiki sorun sadece arıza lamb. söndürmek değil ama iş görebileceğini ve muayenede ülkemizde sorun çıkmayacağını söyledi tabiki çok güvenemedim.Avrupada içi porselen olmayanlar kesinlikle muayeneden geçmiyormuş. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Benim araçta kat yok muayeneden geçtim.Orada kat'a benzer şekilde bir susturucu mevcut. Yorum bağlantısı
Önder Durmuş 20 Ekim 2010 Paylaş 20 Ekim 2010 Arkadaşlar bugün çıkma temiz bir katalitik konv. buldum 100tl ye taktırdım.Eğer bu sorunu olan arkadaşlar varsa başka bir yerdede 150 tl ye temiz konvektör var ben önce onu alıyordum sonra 100 tl olanı bulunca onu geri verdim.Lazım olan arkadaşa adresi verebilirim önce 200 diyorlar da pazarlıkla 150 ye alırsınız. Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen 20 Kasım 2010 Paylaş 20 Kasım 2010 arkadaşlar hızlanmak için gaza bastığımda araçta titreme oluyor. bunu hem gazda hem benzinde yapıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2010 Yazar Paylaş 20 Kasım 2010 arkadaşlar hızlanmak için gaza bastığımda araçta titreme oluyor. bunu hem gazda hem benzinde yapıyor. Gazı kesince titreme kesiliyorsa, aks sorunudur... Tamiri mümkün.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Kasım 2010 Paylaş 20 Kasım 2010 Vesile ile, alternatif onarım benliğe işlemiş, aksın tamiri olmaz, olmamalı. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Kasım 2010 Paylaş 20 Kasım 2010 aksı mı doldurup tornalıyorlardı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2010 Yazar Paylaş 20 Kasım 2010 Vesile ile, alternatif onarım benliğe işlemiş, aksın tamiri olmaz, olmamalı. Niye.. bozulan aks değil zaten... 1 mm aşındımı vurmaya başlıyor... Dolduruyorlar, tornalıyorlar.. Eskisi gibi oluyor... Hem sen artık, masanın bu tarafındasın... Servisçi gibi düşünme Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Kasım 2010 Paylaş 20 Kasım 2010 120km/h hızda dönen parçamı, 15 yaşındaki tornacı çırağının imalat becerisine bırakmam. Servisçiyi dinleyen sadık müşteriler her zaman karlı çıkmıştır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2010 Yazar Paylaş 20 Kasım 2010 120km/h hızda dönen parçamı, 15 yaşındaki tornacı çırağının imalat becerisine bırakmam. Servisçiyi dinleyen sadık müşteriler her zaman karlı çıkmıştır. Benim yaptırdığım zaman servis bir aksa 925 lira istiyordu... Yaptıralı en az 6-7 yıl oldu.. Hala da kullanılıyordur.. Şimdi olsa yaptırmazdım heralde.. çünkü o parça artık tek satılıyor... Önceden set satılıyordu... Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen 21 Kasım 2010 Paylaş 21 Kasım 2010 Gazı kesince titreme kesiliyorsa, aks sorunudur...Tamiri mümkün.. evet abi gazı kesince titreme hemen geçiyor. Yorum bağlantısı
Harun Torun 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Benim 2004 focus stationdada arıza lambası yandı. Gazcıya gittim ve bilgisayara bağladı. Arıza tespitinde makinada katalitik konvertör arızası olduğu söylendi. Arabamın performansında birşey yok ancak arıza lambası yanıyor. Sonra beni ekzoscuya götürdü ve konvertörün yan sanayi takıldığını orjinalini takar isem sorunumun hallolacağını söyledi. Bende tamam ozaman değiştireyim ama tekrar yanar ise ne olacak dediğimde biz garanti vermiyoruz dediler. Ben de sizin gibi arıza lambasından dertliyim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Kasım 2010 Yazar Paylaş 30 Kasım 2010 evet abi gazı kesince titreme hemen geçiyor. Bozulan parçayı biliyorsun değil mi.. Daha önce çok konuşulmuştu... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 120km/h hızda dönen parçamı, 15 yaşındaki tornacı çırağının imalat becerisine bırakmam. Servisçiyi dinleyen sadık müşteriler her zaman karlı çıkmıştır. Öyle deme abi başında bekleyip ustanın yapmasını istersin...İlla çıraklar yapacak diye bir durum yok ki.Özel servisler senin durumuna bakar.Yani sen ne kadar ilgili olursan onlarda o kadar ilgili davranırlar.Sen aracı bırakıp gidersen çırak bile olmayan,oraya çay içmeye gelmiş yada aracını teslim almaya gelmiş müşteriler bile müdahale edebilir Sürpriz olmasın diyorsan bekleyip gerektiğinde parçayı da tornacıya sen götürüp getirirsen çok uygun fiyatlara tamir mümkündür...yok ben anlamam yada ilgilenemem diyorsan o zaman yetkili servise teslim etmek daha mantıklıdır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts