İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - İlk çalıştırma (marş) Sorunları

Ali Yaşar

Recommended Posts

Tansel Yavuz

Akü hiç değişmedi ise 4 yıllık bir akünüz var ve ömrünün yarısından çoğunu tamamlamıştır.Akünüzü ölçtürerek kışı çıkarıp çıkarmayacağına karar vermeniz lazım.Eğer marş basarken ilk hareketi vermekte zorlanmıyorsa aracınızın geç çalışması aküden değil.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yag yakıyor iseniz içerde yag olabilir buji kafasında.

ya da depoda su vardır. depoya su giderici koyun.

ya da benzin aldığınız yer kötüydü. solvent vs koydular.

motoru yıkadınız kablolar ıslak.

Yorum bağlantısı
Bilal Çolak
Araç kaç binde.. carbonclear benzeri bişey yapıldımı hiç...

Son zamanlarda; araç normalin üstünde devirlerle kullanıldımı..

mehmet hocam araç 62000 de carbonclear benzeri birşey yapılmadı. her zaman kullandığım gibi kullanıyorum arabamı

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben olsan kurum temizliği (carbon clear) yaptırır denerdim...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gürel Tutsoy

Arkadaşlar bende arabamın kontağını yarım kapatıp tekrar açtığımda saat göstergesinin üzerindeki ışık sürekli sinyal veriyor ve o zaman çalışrıtmak istediğimde araba çalışmıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emrah Çatal

Gürel bey, yedek anahtarla deneyin, aynı şey oluyorsa IMO veya IMO ile PCM arası iletişim sorunu olabilir.Yedek anahtar ile normal ise sorun anahtarınızdadır diye düşünüyorum

Kırmızı led hızlı hızlı mı yanıp sönüyor?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Arkadaşlar bende arabamın kontağını yarım kapatıp tekrar açtığımda saat göstergesinin üzerindeki ışık sürekli sinyal veriyor ve o zaman çalışrıtmak istediğimde araba çalışmıyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Marş kilidini devreden çıkarmıyorsunuz yarım çevirdiğinizde anahtarı, bu şunun için gerekli, çalışan arabanın anahtarı dönmesin diye yani marşa basma yönünde düşünülmüş bir emniyet sistemidir.Anahtarı çıkaracak gibi çevirip tekrar kontağı açtığınızda marş basacaktır.Çalışan arabada motor seside azsa eğer marşa basılabilseydi yanlışlıkla vay o marş moturunun haline değilmi?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Oktor

Benim araç sabahları özellikle soğuk kış sabahlarında çalıştırmak için müdahale ettiğimde kontak anahtarını çevirip gerekli kontrolleri yaptıktan sonra 2 konumuna getirdiğimde direk çalışmıyor, 2 yada 3 saniye sonra çalışıyor. Bazen de geçen hafta soğuklarda ayazda vardı, sabah 10 dakika kadar hiç çalışmadı. Ondan sonra direk çalıştı. Neden olabilir acaba? Gün içinde hiçbir sıkıntı yok. Sadece soğuk kış sabahlarında yapıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bujilere bak önce.. Hatta ne zaman değiştiğini hatırlamıyorsan değiştir. Akü voltajını ölçtür.

Sonra

Kontağı aç bekle.. Kapat, Kontağı aç bekle.. Kapat, Tekrar aç bekle çalıştır... Düzgün çalışırsa benzin pompan...

Yorum bağlantısı
Murat Oktor
(düzenlendi)
Bujilere bak önce.. Hatta ne zaman değiştiğini hatırlamıyorsan değiştir. Akü voltajını ölçtür.

Sonra

Kontağı aç bekle.. Kapat, Kontağı aç bekle.. Kapat, Tekrar aç bekle çalıştır... Düzgün çalışırsa benzin pompan...

Bujileri Yaz girişinde Nisan-Mayıs gibi değiştirmiştim.

Akünün üzerindeki talimatlardan yaralanarak asitli su takviyesi yaptık ve şarjı normal duruma geldi. Gauge menüden de kontrol ettim, normal değerler arasında.

Kontağı da dediğiniz gibi (aç-bekle-kapat-aç-bekle-kapat-aç-bekle-çalıştır) yaptım. Hatta kitapçıkta yazan -20 derecenin altındaki çalıştırma yöntemlerini de denedim.

Bu sabah aynı olayı yaptı çalışmadı. Tık demedi. 5 dakika bu şekilde uğraştan sonra çalıştı.

nedir bu durum anlamadım. Ustaya sordum, şase almıyordur. Ya da marş motorunda bir sıkıntı olabilir, söküp bakmam lazım dedi. Sizce neyden olabilir.?

tarihinde Murat Oktor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Marş motoru tamir olur.Bir ihtimal marş otomatiğidir.Kontaktan olma ihtimali bile vardır bana göre...

Yorum bağlantısı
Murat Oktor
tamir olur. yapamazlarsa getir ben halledeyim

Tamam ustam, bir baktırayım. Burda yapamazlarsa getiririm.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Oktor

İki gün önce fırsat bulup elektrikçi iyi bir ustaya baktırdım. Bir güzel marş motorunu dağıttı, kömürlerine baktı, gayet iyi durumda dedi. Belirttiğim sabahları soğuk havalarda çalışmama sorununun lehimlerinden kaynaklandığını söyleyip pürmüz havyayla lehimleri tazeledikten sonra bir güzel gresleyip monte etti.

Şu an marş motoru uçak gibi çalışıyor. Ustanın eline sağlık, eminim ki soğuk havalarda da arızayı tekrarlamayacak.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Taha Durmaz

bu sabah 250km yol yapıp 5dk durduktan sonra yine gauge menu'yu açarak arabayı çalıştırmayı denedim

normalde son konuma getirir benzin pompasının cızzzt sesini duyup öyle kontağı tam çevirirdim, bu sefer bir elim sıfırlamada iken beklemeden direk marşa bastım; ekranda "test" "gauge" filan yazmadan tüm lambalar yandı, göstergeler sona gidip geldi. Ön taraftan düzgün bir şekilde kayışın döndürme sesi geliyor fakat araba çalışmıyordu. Benzer şekilde gauge'u da açmaya çalışarak bikaç deneme daha yaptım fakat nafile, hatta sanki ilk denememde duyar gibi olduğum benzin pompasının cızzzt sesi artık gelmiyordu. Telefonla destek alarak öğrendim ki lpg panel düğmesine basarak aracın lpg ile çalışmasını sağlayabiliyormuşum, çok şükür çalıştı ve yolumu tamamladım.

Geçmişte

- herhangi bir çekiş veya çalıştırma problemim yoktu

- benzin pompasına dair son 2 haftada duyduklarım nedeniyle boşa yakın duran benzin depomu geçen hafta çeyreğe kadar doldurmuştum

Sizce bu durumda benzin pompam mı bozulmuştur, yoksa bu gauge denememdeki elektriksel gariplikler de elektriksel bir sorunun mu göstergesi?

Son olarak kılavuzda benzin pompasının sigortasının ön paneldeki 12 no'lu 15A'lik mavi sigorta olduğu yazıyor, sorun elektriksel ise bu sigorta ile mi ilgilidir, gözle anlaşılır mı yoksa değiştirmek mi gerekir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Göstergedeki test menüsü ile benzin pompasının herhangi bir ilgisi yoktur.

Yorum bağlantısı
Taha Durmaz
Göstergedeki test menüsü ile benzin pompasının herhangi bir ilgisi yoktur.

bilgim olmadığı için aklıma gelen her ihtimali yazmak istedim, zira benzin pompama dair daha önce hiç bir belirti ve sıkıntı yaşamamışken, gauge'la ilişkisi olarak değil de elimin sıfırlamaya basılı olmasının da etkisiyle farklı bir durum (kısadevre gibi) oluşmuş ve sigortası yahut kablolardan biri uçmuş olabilir mi? Ve bunu ben nasıl anlarım?

Yorum bağlantısı
Taha Durmaz
bilgim olmadığı için aklıma gelen her ihtimali yazmak istedim, zira benzin pompama dair daha önce hiç bir belirti ve sıkıntı yaşamamışken, gauge'la ilişkisi olarak değil de elimin sıfırlamaya basılı olmasının da etkisiyle farklı bir durum (kısadevre gibi) oluşmuş ve sigortası yahut kablolardan biri uçmuş olabilir mi? Ve bunu ben nasıl anlarım?

az evvel benzin pompası ile ilgili olan 15A'lik sigortayı söktüm, gözle görülebilir bir sorun yok sigortada

bu durumda benzin pompamın gittiğine kesin hüküm getirebilir miyiz, yoksa elektriksel başka bir sıkıntı olabilir mi?

Ayrıca cevap alabilmek için yeni bir konu açmam mı gerekiyor ?

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Guest Sinan Akg

Motor sıcakken bazen geç marş alıyor sorun nedir?

Ayrıca motor sogukkende rolantinin 900 yerine 1100 rpm olması normalmidir?

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
Motor sıcakken bazen geç marş alıyor sorun nedir?

Ayrıca motor sogukkende rolantinin 900 yerine 1100 rpm olması normalmidir?

Tırt bu Focus Tırt :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Yıllar önce renault broadway kullanırken memlekete gittim.Sonra araba lazım oldu köyde araca indiğimde marşa bastığım zaman tık diye ses geliyordu.Sonra istanbuldaki ustamı aradım durumu tarif ettim, marş motoru arızalanmış ama bir ihtimal çalıştırabilirsin dedi.Bir kişi direksiyon başuına geçsin dedi.Marşa basar basmaz marş motoruna çekiç ile sert bir şekilde vur çalışma ihtimali var dedi.Dediği gibi denedim ve çalıştı.Sonra istanbula döndüğümde marş motorunu tamir ettirmiştim ve bir daha sorun çıkartmadı öyle satmıştım arabayı.Bu bilgi zor anlarda işinize yarayabilir paylaşmak istedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...