İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - İlk çalıştırma (marş) Sorunları

Ali Yaşar

Recommended Posts

Önder Zengin

Pompanin orjinali yok ustaellerde visteon marka takiyor. Kaca degistirdiniz?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Pompanin orjinali yok ustaellerde visteon marka takiyor. Kaca degistirdiniz?

orjinali ile değişti.yanlış hatırlamıyorsam orjınalinin fiyatı 450 eş değerinin fiyatı 300 küsürdü.
Yorum bağlantısı
S. Feyyaz GÜNAYDIN

ilk çalıştırmada özellikle aracın yönü yokuş aşağı olunca daha geç çalışıyor bunun mantıklı bir açıklaması varmıdır nedendir bu

Yorum bağlantısı
Özkan AK

Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2000 model 1.6 fokus, atiker lpg' li...

Aracı yeni aldım, zor zahmet toparlayıp denkleştirdik paramızı, tanıdıktan aldığım için açıkçası sözüne güvendim ve çok incelemedim ama sonuç hüsran oldu...

Araç ilk ay çok problemli görünmese de, yağını değiştirdiğimizde 5/30 yerine 10/40 konulduğunu gördük ve 5/30 ile değiştirdik, motorun sesleri değişti, sanırım 10/40 biraz daha sesleri gizlemeye yarıyor.

Aracımın subaplarından inceden ses geliyordu, sesler artmaya motor sabahları çalışırken zorlanmaya başladı, götürdüğüm çeşitli ustalar değişik yorumlarda bulundu, motorcu gazcıya, gazcı motorcuya yönlendirdi ve sürekli bir diğerinden diğerini gidip geldim ve hepsinin yorumları farklı, açıkçası işin içinden çıkamadık, kime ne şekilde güveneceğimi bilemiyorum artık, sizden ricam, İstanbul Anadolu yakasında güvenebileceğimiz bir usta tavsiyeniz var mı?

Öyle her yere götürüp motoru açtırmak istemiyorum, işin ehli ellere teslim etmek istiyorum.

Yardımcı olabileceğine inandığınız bir yere yönlendirebilirseniz sevinirim.

Acil cevaplarınızı bekliyorum zira yavrumun çok vakti kalmadığını düşünüyorum :(

herkese selamlar iyi günler....

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Basri Karadağ

Büyük bir ihtimal bizim aracın enjentörü tıkalı marşı geç alıyo ve ilk çalıştığında yüksek devirde oluyo normalde 900-1000 devirde çalışırken çok az gaza basıp çektiğimde devir 2000 de kalıyo .

http://www.hepsiburada.com/liste/wurth-benzin-enjektor-temizleyici-yeni-nesil-300ml/productDetails.aspx?productId=otev04893560&categoryId=26005&SKU=OTEV04893560&site=old    bu ürünü kullansam sorun geçermi bizim araca uygunmu araç 2001 focus benzinli

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hasan Dikili

Aracımda ilk çalıştırmada acayip çiğ benzin kokusu geliyor lpg'ye geçmeden önce. Katalitik konvertör geliyor aklıma başka fikri olan varmı

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
Ufuk Bingöl

selamlar arakdaşlar sizlere şöyle bir sorum olacak. Sabah arabayı çalıştırmaya gittiğimde kontağı çevirdiğimde bütün göstterge ıışıkları yandı daha sonra çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde boşa döner gibi oldu araba  da çalışmadı. Bunu 2 kere yaptı 3.defa da çalıştı. Sebebi ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bütün gösterge ışıklarından kasıt... ?  Yanmaması gerekenler de mi yandı.. 

Boşa dönmeden kasıt, marş bastı ama çalışmadı mı ? Yoksa marş hiç mi basmadı.. ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Zeybek

Arkadaşlar merhaba

2004 focus aracım birkaçgündür zor çalışıyordu akü bitiyor diye düşünürken bugün çok garip bişey oldu. Kontağı yarım çeviriyorum herşey normal ışıklar falan yanıyor marşa bastığımda gıy gıy 1-2 saniye marş çevirip tık edip sanki kısa devre yapıyor gibi ses geliyor sonra bütün ipreler titremeye başlıyor 1-2 sn sonra tamamen susuyor ve çalışmıyor. Tekrar kontağa bastığımda aynı durum tekrar ediyor. Farlar falan gayet iyi yanıyor hiç akü bitmiş gibi değil desteğiniz ricasıyla

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar merhaba

2004 focus aracım birkaçgündür zor çalışıyordu akü bitiyor diye düşünürken bugün çok garip bişey oldu. Kontağı yarım çeviriyorum herşey normal ışıklar falan yanıyor marşa bastığımda gıy gıy 1-2 saniye marş çevirip tık edip sanki kısa devre yapıyor gibi ses geliyor sonra bütün ipreler titremeye başlıyor 1-2 sn sonra tamamen susuyor ve çalışmıyor. Tekrar kontağa bastığımda aynı durum tekrar ediyor. Farlar falan gayet iyi yanıyor hiç akü bitmiş gibi değil desteğiniz ricasıyla

% 100 akü sorunu Tayfun Bey.. Başka yerde sorun aramayın, masraf etmeyin. Duyduğunuz sesler de çalışamayan rölelerin sesleri.. 

Artık aküler yavaş yavaş bitmiyor... 

Gözün biri bozuluyor genelde.. 

Yorum bağlantısı
Ufuk Bingöl

Mehmet abi normal çalıştıracagim gibi kontagi çeviriyorum.normal zamanda yanan göstergeler yanıyor bekliyorum sonmesi gerekenler sönüyor ancak son kademe artık marş basacam kontagi çeviriyorum kontak dönüyor ama araba calismiyor. Akü ve şarj dinamosu kontrol edildi. Başka ne olabilir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Akü doğru kontrol edildi de sağlam raporu verildi ise immobilizerdir ama benim ilk ifadenizden anladığım akü... 

Yorum bağlantısı
Ufuk Bingöl

Mehmet abi akü sağlam. Bulunduğum yerde bir çözüm bulamadilar ustanın deyimi şu imbo ile anahtar birbirini görmüyor. Tahmini soyluyor.Bunu nasıl çözebiliriz

Yorum bağlantısı
ersen kablan

arkdşlr mrb 

focus 1 2001 model 2000 motor aracımda sabahları 5 6 defa marş ta alıyor nerdeyse değişmeyen bi parçası kalmadı cok masraf yaptım örnek olarak

buji , buji kabloları bobini gaz kelebeği hortumları komple benzin şamandırasına kadar önceden rolanti sorunu vardı katalizördenmiş euro 4 taktırdım egsos sistemine kdr hepsi takıldı arabanın motoru sıcakken tek marşta alıyor fakat 4-5 saat bekledıgı zaman gercekten nefret ettiriyor rezil oluyorum okdr modifiyeden sonra millet bakıyor  cok kötü bi durumdayım oksijen sensörünün kablolarını koparmıslar önceki sahibi baglantıları tam deil suan ama marş sorunu bundan kaynaklanırmı bılmıyorum arac lpg li diye serviste ilgilenmez diye gitmiyorum araç sogukken neden marş almıyor hala bi çözüm bulamadım aynı sorunu yaşayan varmı acaba istanbul avrupa tarafında oksijen sensörünün kablo baglantılarını yapacak bi elektrikçi bulabılırmıyım acaba kimse anlamıyor bide 2000 motor deyince arabanın aynısı bulcan dıorlar bna getrcen öle  yapılcak felan ...

Yorum bağlantısı
Tayfun Zeybek

% 100 akü sorunu Tayfun Bey.. Başka yerde sorun aramayın, masraf etmeyin. Duyduğunuz sesler de çalışamayan rölelerin sesleri.. 

Artık aküler yavaş yavaş bitmiyor... 

Gözün biri bozuluyor genelde.. 

Mehmet bey evet akübitmiş değiştirdim sorun kalmadı derken şimdide tekleme sorunu çıktı :-(

Aracım ilk çalıştırmada benzinle çalıştığı durumda motor ısınana kadar rolenti dengesizliği oluyor ve stop ediyor. Eğer hemen gaza geçirirsem problem tamamen ortadan kalkıyor ne tekleme ne stop etme. Motor ısınınca tekrar benzine aldığımda benzindede gayet iyi yani motor soğukken benzinde bir tekleme sorunum var :-(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg kalibrasyonu bozuk. Aracı 100-150 km benzinde kullandıktan sonra lpg kalibrasyonu yaptırın.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tayfun Zeybek

Lpg kalibrasyonu bozuk. Aracı 100-150 km benzinde kullandıktan sonra lpg kalibrasyonu yaptırın.

mehmet bey,

Yanlış anlaşılma olmasın aracım benzinde stop ediyor. LPG de sıkıntı yok. Dediğiniz gibi benzinde kullanmaya çalışıyorum fakat araçta sankı gaz yememe gibi bir problem var gaza basıyorum araç kendini kasıyor kasıyor biranda fırlıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mehmet bey,

Yanlış anlaşılma olmasın aracım benzinde stop ediyor. LPG de sıkıntı yok. Dediğiniz gibi benzinde kullanmaya çalışıyorum fakat araçta sankı gaz yememe gibi bir problem var gaza basıyorum araç kendini kasıyor kasıyor biranda fırlıyor.

Evet Tayfun Bey.. Sorunu iyi okudum.. 

Lpg kalibrasyonu bozuk ise, benzin haritasını bozar ve araç ilk çalışmada bu bozuk haritayı kullanacağı için ya boğulur, ya fakirde kalır.. Anlattığınıza göre sizin aracınız boğuluyor.. 

Yorum bağlantısı
ersen kablan

2 gundur o marş problemım dewam edıyo akü ve şamandıra komple değişti hala motor sogukken çalışmıyo araba lpg servisinden geliyorum bi hortum var dedi geceden onu çıkar sbh tek marşta alırsa sorun beyinden dedi 200 tl fiyat verdi eğer sorun ondan da deilse ne yapcam bi çare kalmadı artk buji  buji kabloları bobinden olsa araç tekleme yapar diye dusunuyom öle bi problemde yok. Lpg de dir inş sorun ..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kaan KAHRAMANER

selamlar arakdaşlar sizlere şöyle bir sorum olacak. Sabah arabayı çalıştırmaya gittiğimde kontağı çevirdiğimde bütün göstterge ıışıkları yandı daha sonra çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde boşa döner gibi oldu araba  da çalışmadı. Bunu 2 kere yaptı 3.defa da çalıştı. Sebebi ne olabilir.

benzin pompası gibi geldi bana

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa özkaya3468

arkdşlr mrb

focus 1 2001 model 2000 motor aracımda sabahları 5 6 defa marş ta alıyor nerdeyse değişmeyen bi parçası kalmadı cok masraf yaptım örnek olarak

buji , buji kabloları bobini gaz kelebeği hortumları komple benzin şamandırasına kadar önceden rolanti sorunu vardı katalizördenmiş euro 4 taktırdım egsos sistemine kdr hepsi takıldı arabanın motoru sıcakken tek marşta alıyor fakat 4-5 saat bekledıgı zaman gercekten nefret ettiriyor rezil oluyorum okdr modifiyeden sonra millet bakıyor cok kötü bi durumdayım oksijen sensörünün kablolarını koparmıslar önceki sahibi baglantıları tam deil suan ama marş sorunu bundan kaynaklanırmı bılmıyorum arac lpg li diye serviste ilgilenmez diye gitmiyorum araç sogukken neden marş almıyor hala bi çözüm bulamadım aynı sorunu yaşayan varmı acaba istanbul avrupa tarafında oksijen sensörünün kablo baglantılarını yapacak bi elektrikçi bulabılırmıyım acaba kimse anlamıyor bide 2000 motor deyince arabanın aynısı bulcan dıorlar bna getrcen öle yapılcak felan ...

arkdşlr mrb

buji , buji kabloları bobini gaz kelebeği hortumları komple benzin şamandırasına kadar önceden rolanti sorunu vardı katalizördenmiş euro 4 taktırdım egsos sistemine kdr hepsi takıldı arabanın motoru sıcakken tek marşta alıyor fakat 4-5 saat bekledıgı zaman gercekten nefret ettiriyor rezil oluyorum okdr modifiyeden sonra millet bakıyor cok kötü bi durumdayım oksijen sensörünün kablolarını koparmıslar önceki sahibi baglantıları tam deil suan ama marş sorunu bundan kaynaklanırmı bılmıyorum arac lpg li diye serviste ilgilenmez diye gitmiyorum araç sogukken neden marş almıyor hala bi çözüm bulamadım aynı sorunu yaşayan varmı acaba istanbul avrupa tarafında oksijen sensörünün kablo baglantılarını yapacak bi elektrikçi bulabılırmıyım acaba kimse anlamıyor bide 2000 motor deyince arabanın aynısı bulcan dıorlar bna getrcen öle yapılcak felan ...

Yorum bağlantısı
Çağdaş Baran

arkadaşlar benim de problemim (araç focus 2.0) kışın sabahları araba ancak gaza bastığımda çalışıyor. Araba çalıştıktan sonra da gazdan ayağımı çekersem direkt stop ediyor. Belli bir sure ayagima gazda tutarsam kendisine geliyor gazdan ayagimi cekince istop ediyor ama bu bazen ise yaramiyor iki kere 6000 devire getirdigimde araci bostayken kendine anca geliyor her sabah calistirdigimda bunu yapmak istemiyorum motora zarar verir diye dusunuyorum. Obur turlu yola cikiyorum hep arac istop ediyor, deli ediyor,

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Umut Yalınız

Arkadaşlar merhaba..aracım 2005 1.6 focus 1.. geçenlerde aracı bir süre benzinde bineyim dedim ve içindeki benzini de iyice bitirip yeni benzini hep aynı istasyondan almak istedim..ama abartmışım farkında olmadan gaza geçmeyi unutmuşum..ertesi gün araç benzin bittiği için çalışmadı,gittim 1,5 litre benzin aldım koydum arabaya,hortumda benzin kalmadığı için galiba zorlandı,biraz eğimli yere itip çalıştırdım..sorum şu: kontağı çevirdiğimde (marşa basmadan) gösterge ışıkları tekrar sönmüyor muydu,yanlış mı hatırlıyorum?? kontağı çevirdiğimde akü ve yağ ışıkları yanıyor şimdi..marşa basınca araç çalışınca sönüyor sadece..bu normal midir?? .. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...