Coşkun Kaynar 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 asla marmaris opetten almayın aracım can çekişti Yorum bağlantısı
Ahmet Alçiçek 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 Arabayı sıfır aldığımdan beridir BP kullanıyorum. Bunda, dürüst istasyona çok yakın yaşıyor olmam ve o istasyonun da BP satıyor olması bir etken. Bağcılar Güneştepe Petrol. Sahibi yok. Daha doğrusu sahibi bir vakıf. Bu vakfın öğrenci yurdu var. Petrol ile karşı karşıya. Petrolden kazandıklarıyla öğrencileri okutuyorlar. Dizelinden çok memnunum. Damla yabancı madde karışımı söz konusu değil. Pompa ayarlarıyla oynama da söz konusu değil. O civarda oturanlara tavsiye ederim. Edit: BiLo'nun deposuna daha 1 damla bile Opet yakıtı girmedi. bendede 2010 fiesta var, opet ygs kartı verdiler, opete yaklaşmadım, koç topluluğu, aracı satıyor zaten yakıtıda kendi firmasına bağlıyor kendi aklınca, bende şuana kadar hep shell dem alıyorum. aracı satarkende dedilerki; başka yakıt firmasından alcaksanız fişlerini saklamalısınız, yakıttandolayı sorun yaşamayın diye telkin ettiler.. Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 ben hep opet'ten aliyorum. hem yerli firma diye hem de denedigim bircok yakit icerisinde en uzun menzili opet ile tutturdugum icin. ustelik diger firmalardan daha ucuza mazot satiyorlar. bir de madem yakit kartim var ve zaten opet'ten aliyor isem neden kullanmayayim ki ygs sistemini. bir onceki aracim benzinli idi, onda da bp ile baslayan maceramiz son gunlerinde opet ile son bulmustu. bir sey daha, "kullanma ygs kartini git shell'den al, bp'den al, total'den al" diyenleri; "opet'ten alma cunku ygs ise yaramiyor, hem nasil olsa birsey oldugunda numune alip tetkik ettirebiliyorsun" diyenleri anlamiyorum. ayrica boyle dusunenlerin neden sunpet, m-oil kullanmadiklarini da anlamiyorum, nasil olsa tetkik ettirilmiyor mu. bence onlara da sans verin. selamlar 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 bir sey daha, "kullanma ygs kartini git shell'den al, bp'den al, total'den al" diyenleri; "opet'ten alma cunku ygs ise yaramiyor, hem nasil olsa birsey oldugunda numune alip tetkik ettirebiliyorsun" diyenleri anlamiyorum. ayrica boyle dusunenlerin neden sunpet, m-oil kullanmadiklarini da anlamiyorum, nasil olsa tetkik ettirilmiyor mu. bence onlara da sans verin. Siz, Mehmet Mercan'ın 150 bin km'lik dizel c-max macerasını bi okuyun... Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 Merhaba Mehmet Bey, Mehmet Mercan Bey'i okumustum, bugun bir daha okudum. Onun konusu biraz sanssizlik ve kismetsizlik de icermekte kanimca. Bazen hersey ustuste gelebiliyor. YGS'nin sorunlu bir sistem olabilecegine bir sozum yok ama 68 beygirlik bir araba kullanip da Shell'den alinca arac sahlandi da diyemem lutfen kabul edin. Shell ve BP'den yakit alip arac cok farketti gibi sozler bana acikcasi cok abarti geliyor, hatta biraz da psikolojik etki diyebilirim. Diyelim 170 beygir bir 2.0 TDI veya 3.20d kullaniyorsunuz, bu durumda pek tabi Shell'in en pahali yakiti size birkac nm veya beygir olarak donebilir, ama 68, 90 ve 109 beygirde bu ne kadar olur ki? Sunu da belirtmeliyim ki cok kotu bir yakit performansta size kaybettirebilir ama cok iyi oldugu soylenen bir yakit cok farkettirmez, eger ettiriyorsa gaza cok basiyosunuzdur, veya daha onceki yakitiniz cok ama cok kotu demektir bu. Ilave olarak herkesin de bildigi gibi yakit istasyondan istasyona degisir, bilmediginiz bir Shell sizi yolda birakabilir bile. Tanidik istasyon Opet bile olsa en iyisidir. Selamlar Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 15 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2010 Yakıt güvence sistemi bugün doğru çalışıyorsa benim sayemde olmuştur. Bunu çok az kişi bilir. Ama OPET'i yakıtı kötüdür iyidir olayına girmeiyorum. Yakıt konusu tercih meselesi. Araçtan aracada değişiyor. BMW Mercedes gibi araçlarda YGS sistemi mevcut değil ve problem yaşadıklarıınıda sanmıyorum. OPET diretmesi yok. Bu anlaşma OPET ile Otosan arasında özel bir durum. Yeni değişimle birlikte artık yakıt kaynaklı bir cümle ağızdan çıkıyorsa YGS sistemi kesin karşılıyormuş diye duydum. Ancak başıma gelmeden bir daha birşey diyemem. Benim şöyle bir iddiam vardı. Halen sürdüyorum. Tabiki istasyon kalitesi çok önemli olduğu gibi birazda şans meselesi bu işler. Tüm Euro Dizel yakıtları denemiştim. TDCi motor için en sessiz, en performanslı ve yakıt tasarrfulusunu BP Ultimate olarak değerlendrmiştim. TOTAL performans süper, yakıt tasarufu vardı ancak Suabp vuruntusuna benzer bir çalışma sergiliyordu. OPET ise hem sesli, performans kaybı ve yakıt tasarufu öyle aman aman değildi. Yaşadığım tüm sorunların kaynağı kullandığım OPET Eurodizeldi. O dönem için sıkıntı vardı. Şimdi bilmiyorum Yeni Focus titanium'da ilk zamanlarda OPET kullanıyordum. sessiz ve pefromans vardı. Yeni nesil EURO4 motora uyumlu bir yakıtı olabilir. Yakıt firmaları kendi katkı maddelerini uyguladıkalrı için araçlarda değişik tepkiler gösterebiliyor. Şunda OPET - BP karışık kullanıyorum. bir sıkıntı görmedim. Motor yeni olduğu için hissetmiyor olabilriim. ilerleyen günlerde dahada belli eder kendini. Yorum bağlantısı
Erkan Yancar 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 arkadaşlar çok ilginç bir olaya tanık oldum sizinle paylaşmak istiyorum.arkadaşla beraber yakıt almaya gittik opete onun aracı 2010 linea dizel.istasyona arka arkaya girdik pompacı uzaktan bir pompa işaret etti ona yanaştık.sonra başka bir pombacı geldi arkadaşa sizin aracınız yakıt güvencesi kapsamında başka pompaya alalım dedi.ikimizde eurodizel kullanıyoruz.istasyon yetkililerine ne olduğunu sorduk kıvırdılar.kayıt tutmak için yaptıklarını söylediler ama inanmadık.bariz şekilde ayrım yapıp farklı yakıt veriyorlar.... Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 araçta taşıt tanıma filan var mıydı? Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Opet olarak genellemek yanlış olabilir. İstasyon sahibinin insiyatifine ve vicdanına kalmış birşey. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Bu dediğiniz olay çok ciddi bir alt yapı gerektirir ve istasyonların bir kaç tanesini temelinden itibaren tanıyorum... Bu mümkün değil... Niye yaptılar ne düşündüler bilmem ama... Bu dediğiniz alt yapı olarak İstasyonların % 80'inde mümkün değil.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Mümkün, mümkün.... Bu olayı Opet merkeze kesinlikle bildirin. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 evimin yakınındaki shell bayiinden bundan 3 sene önce motosikletime benzin aldım deposu ufak 10TL olarka alıyorum genelde.. ben 10TL aldım adam pompanın tetiğine kalem gibi bişi sıkıştırdı.. sonra arkadan bir bayan geldi kadını zoraki o pompaya çağırdı ve sıfırlamadan 10TLnin üstüne 50TL verdi Yorum bağlantısı
Burak Hatipoğlu 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 bu tür bir olay benimde bi arkadaşımın başına geldi, mehmet abi bualt yapı dediğin şey aslında çok kolay dediğin kadar karışık değilmiş, iki benzin deposu çizimi ile hallediliyor, şimdi adını vermiyim ama bu olaydankarada bi opet istasyonunda oldu şikayet ettik, gerekli işlemi yaptık diye geri döndüler bize. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 Mümkün, mümkün.... Bu olayı Opet merkeze kesinlikle bildirin. Evet mümkündür... Ben Opet'in bir tezgahı gibi yorumlandığını anlamıştım... İstasyon sahipleri yapıyor bunu... evimin yakınındaki shell bayiinden bundan 3 sene önce motosikletime benzin aldım deposu ufak 10TL olarka alıyorum genelde..ben 10TL aldım adam pompanın tetiğine kalem gibi bişi sıkıştırdı.. sonra arkadan bir bayan geldi kadını zoraki o pompaya çağırdı ve sıfırlamadan 10TLnin üstüne 50TL verdi Bu çalmış.... bu tür bir olay benimde bi arkadaşımın başına geldi, mehmet abi bualt yapı dediğin şey aslında çok kolay dediğin kadar karışık değilmiş, iki benzin deposu çizimi ile hallediliyor, şimdi adını vermiyim ama bu olaydankarada bi opet istasyonunda oldu şikayet ettik, gerekli işlemi yaptık diye geri döndüler bize. Mümkün abi.. Kaçak mazot satmak için iki ayrı tank ve farklı pompalar koyabiliyor istasyonlar... Ama bunda Opet'in bir yaptırımı yoktur... Bu olay Opet'e kesinlikle bildirilmelidir... Yorum bağlantısı
Orhan Ünsal 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 bu tür bir olay benimde bi arkadaşımın başına geldi, mehmet abi bualt yapı dediğin şey aslında çok kolay dediğin kadar karışık değilmiş, iki benzin deposu çizimi ile hallediliyor, şimdi adını vermiyim ama bu olaydankarada bi opet istasyonunda oldu şikayet ettik, gerekli işlemi yaptık diye geri döndüler bize. bence arkadaşlar bu gibi durumarı gerekirse isim vererekbirbirimize bildirelim ki, diger arkadaşlar da aynı duruma düşmesin. şimdi ben kendi akaryakıt aldıgım opetten şüphelendim. bu hangi opet ti aceba??? Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 Akaryakıt satmak çok farklı bir iş insanı her yola sokabilir. ( Paranın yüzü sıcaktır) Hiç birinin dört dörtlük oldugunu sanmıyorum... Yorum bağlantısı
Erkan Yancar 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 hayır hçbirşey yok Mümkün, mümkün.... Bu olayı Opet merkeze kesinlikle bildirin. haklısınız bildirmeyi düşünüyorum Bu dediğiniz olay çok ciddi bir alt yapı gerektirir ve istasyonların bir kaç tanesini temelinden itibaren tanıyorum... Bu mümkün değil... Niye yaptılar ne düşündüler bilmem ama... Bu dediğiniz alt yapı olarak İstasyonların % 80'inde mümkün değil.. bunu yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama opetin kurucuları öztürkler petrol halen şirketin %30 na ve yönetimine sahipler.sonradan koç a sattılar.bu istasyon bunların sahip oldukları istasyondan birisi bence arkadaşlar bu gibi durumarı gerekirse isim vererekbirbirimize bildirelim ki, diger arkadaşlar da aynı duruma düşmesin.şimdi ben kendi akaryakıt aldıgım opetten şüphelendim. bu hangi opet ti aceba??? orhan mersinde başımıza geldi bu iş. ama birçok ilde benzer uygulamalr yapıldığını arkadaşlar anlatıyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 Bir süre Opet'ten yakıt almayın Demek ki denetimleri zayıf... Yorum bağlantısı
Kuzey Kaya 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 tanıdığım bi abinin opet i var.... sürekli ondan yakıt alıyorum... o da benim aldığım pompodan aracını dolduruyor.... bence de isim vererek şikayetinizi bildirin... ama ne amaçla onu yaptı onu düşünmek lazım bütün tankerler tek üstteki pompalar vanalarla ayrılıyor.. hangisinin tankeri farklı olabilir ki bi petroldeki... Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Euro dizel yazan tabancadan acaba kırsal motorin mi veriyorlar en çok ben bundan şüphe duyuyorum. Çünkü sonuçta sadece biz tabancanın üstündeki yazıyı biliyoruz, içindeki benzin insafa kalmış. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Şikayet etmekte gecikmeyin eğer bi katakulli yoksa sadece denetlenmiş olur ama varsa bir çok kişinin hakkını kurtarmış olursunuz sadece bir işlem yapılmadan burda isim vermeniz doğru değil şuçu ispatlanana kadar herkes masumdur ayrıca o şirkete cevap verme hakkı doğuyor ve eğer kabahatleri yoksa iyi niyetle yapmak istediğiniz şey yazdıklarınızdan ötürü başınıza hukuki yaptırımlar getirebilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 (düzenlendi) Nereden alırsanız alın hepsi solvent karıştırıyor. 2-3 ay önce ishellde pompacıyla biraz konuştum, daha önce 5 yıl opette çalışmış, opet bol bol solvent katıyordu, shellin yakıtı daha güzel dedi. Ben, shellde yokmu sanki herkes katıyor dedim. Bizde de var ama az dedi nekadar az bilemeyiz. Memnun olduğumuz istasyonlar yakatı daha saf olan istasyonlar. Menzil, ses, performans o yüzden değişiyor. 28 Haziran 2010 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Organik besin satan işyerleri gibi % 100 orjinal ( solventsiz ) Benzin satan bir bayi bulsakta alsak.. Bakalım arabanın sesi çekişi nasıl değişicek Yorum bağlantısı
Yakup Gönül 2 Temmuz 2010 Paylaş 2 Temmuz 2010 Uzun zamandır kafaya taktığım bir olaydı bu.. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler. Ben böyle bir şeye şahit olmadım ama kesinlikle istasyondan istasyona hatta aynı istasyonda farklı pompalara göre yakıt değişiyor. Yakıtla birlikte arabanın performansı da değişiyor. Büyük ve güçlü motorlarda bu hissedilmeyebilir ancak küçük motorlarda kesinlikle hissediliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts