İçeriğe Yönlendir

Otosan - Opet Yakıt Güvence Sistemi

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Lokman Ceritlioğlu

bugün olan bir olay :dil:

opetten yakıt güvence kartı çıkartmak istedim, bana servisle görüşün dediler, servise gittim aldığınız fişleri getirin dediler, fiş ne gelsin aldığımda yırtıp atıyorum :unknw: yakıt aldığım opetlere gittim zaten 2 tane, birinden aldım, diğeri 2010 u verebilirim dedi eskileri arşive atıyorlarmış, abi opet müşteri hizmetlerini arayın kart numaranızdan belki çıkarabilirler dedi, opeti aradım telefon hep meşgul, mail attım 15 dk sonra beni aradılar :D Yakıt güvence sistemi sadece sıfır araçlara veriliyormuş ve garantisi bitene kadar devam ediyormuş. ama yakıtla ilgili bir arıza olduğunda mutlaka bizi arayın dediler.

yarın aldığım dökümanlarla tekrar servise uğruyacam bakalım ne diyecekler.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ruhi Gökhan

Arkadaşlar, bugün 2. benzinimi aldım, Opet istasyonunda kartı işletirken kasadaki bayan arkadaş aracınız sıfırmı dedi, evet dedim. Neden 100 TL yüklü değil kullandınızmı dedi. Bende olaydan haberim olmadığımı, kullanmadığımı söyledim. Sonra aracı satın aldığınız yer karta 100 TL yüklemiş olması gerekiyor, çoğunda 100TL yüklü çıkıyor, yüklü olmayanlar sonradan gidip yükletiyorlar dedi. Bende Ford yardımı aradım, böyle bir kampanyanın olmadığını söyledi. Opet ile görüşün dendi. Ama bayan aracı aldığınız yer yüklüyor diyor. Sıfır alıpta YGS kartında 100TL yüklü olan çıktımı? KBayanmı yanlış biliyor, yoksa doğrumu acaba.

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Olsa, duyardık sanırım :) Veya bir müşteriye mahsus bir güzellik yapılmış?

Yorum bağlantısı
Emre Özcan
Arkadaşlar, bugün 2. benzinimi aldım, Opet istasyonunda kartı işletirken kasadaki bayan arkadaş aracınız sıfırmı dedi, evet dedim. Neden 100 TL yüklü değil kullandınızmı dedi. Bende olaydan haberim olmadığımı, kullanmadığımı söyledim. Sonra aracı satın aldığınız yer karta 100 TL yüklemiş olması gerekiyor, çoğunda 100TL yüklü çıkıyor, yüklü olmayanlar sonradan gidip yükletiyorlar dedi. Bende Ford yardımı aradım, böyle bir kampanyanın olmadığını söyledi. Opet ile görüşün dendi. Ama bayan aracı aldığınız yer yüklüyor diyor. Sıfır alıpta YGS kartında 100TL yüklü olan çıktımı? KBayanmı yanlış biliyor, yoksa doğrumu acaba.

Saygılar..

ben de YGS kartımla iki kez benzin aldım, ama yüklü bir şey yoktu...

araştırıp haberleşsek ve forumda duyursak iyi olacak gibi :unsure: duygusal anlamda

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

İlginç, Çağlar Beyinde dediği gibi olsaydı, duyardık mutlaka. Ya bayan yanlış biliyor, yada bazı firmalar bunu yaptı, bazıları yapmadı. Koc yapmadı kesin, Tur oto, Başer veya Tan otodan birisi yapmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bana ygs kartı bile vermediler, verselerdi içinde yüklü olabilecek 100 lirayla çikolata gazoz alır opeti terk ederdim herhalde... :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abim araba aldığında vermişlerdi içinde 25 tl gibi bir para vardı yanlış hatırlamıyorsam ve ilk 6 ay çok yüksek miktarda paro puan veriyoru % 10- 15 gibi birşedi..

Bunlar sanırım belli dönemlerde yapılan kampanyalar..

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

merhabalar.ben gruba yeni katılanlardanım.ve bu konuyla ilgili bir şey sormak istiyorum. akaryakıtı opetten almanın bize ne katkısı olabilir. gerçekten işe yarar mı yoksa pazarlama kurnazlığı mı. opette diğer istasyonlara göre benzin fiyatları 2-3 kuruş daha pahalı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Daha çok pazarlama kurnazlığı. Her yakıt firmasında ki prosedür aynı. Farklı , avantajlı bir uygulaması yok.

Yorum bağlantısı
Serkan Armahan

içinde para olmadığı gibi diger paro card'lardan ekstra bir avantajı da yok. %1 puan birikiyor o kadar.. ha bide bizi opete bağlıyor o da ayrı

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Bülent Erol

2010 model benzinli focus trend aracımı aldığım gün 2 yıl olan garanti süresini fark ödeyerek (Ford Güvence dediklerini) +3 yıl daha uzattım.

Fakat benzinli olan arabama güç yetiremiyorum. Bu yüzden LPG taktırmayı düşünüyorum.

Bu noktada bir sorun meydana geliyor. LPG taktırdığım taktirde aracın "motor ve yakıt sistemi" garanti dışında kalacağı, onun dışında kalan kısımların garantisinde bir sorun yaşanmayacağı servisler tarafından belirtiliyor.

Bu durumda;

a) Tüp taktırmayıp 5 yıl garantili binmek

b) Tüp taktırıp 5 yıl "motor ve yakıt sistemi" garanti dışında kalacağı şekilde binmek

c) Tüp taktırıp +3 için ödediğim parayı tüpün belli bir kısmı için saydırmak ve garantiyi 2 yıla geri çekmek

yollarından hangisini tercih etmem uygun olur. Bu konuda tecrübesi ve fikri olan arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Aytan

Mesela arıza lambası yanıp servise gittiğinizde alakasız bir durumdan bile usta tarafından "lpg'li arabalarda yapar bu, arıza lambasının yanması normal" ifadesini duyduğunuzda aynı şıkları ona hatırlatmanız ne kadar anlam ifade eder bilemem.

En doğru karar, içinize sinecek olan karardır.

Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman

sevisin c şıkkını yapacağından emin misiniz? benim tercihim b şıkkı. her ne kadar ben daha taktırmasam da :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Uzatılmış garanti şartları değişiktir, normal garantide , orjinal parça ile garajınızda bile bakım yapabilirsiniz, garanti etkilenmez, uzatılmış garantide yetkili serviste bakım yaptırmak şarttır. Lpg tüpü ile kapalı garaja girilemediği, servis de kapalı garaj statüsünde olduğu için yetkili servisler içeri kablul etmez, lpg+uzatılmış garantş, su+şekere benzer, erir gider.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bende serviste bunu sormuştum garantiyi uzatmak için uzatılmış garantide birde şu durum var aracınızda eğer herhangi bir sorun olurda garantiden parça değişecek olursa oluşacak masrafların % 20 sini siz karşılıyorsunuz bunuda göz önünde bulundurun servis bana bu şekilde söyledi

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Ben arabayı alırken 3 yıl 100.000 demişlerdi.

Şimdi anlamadığım 2010 model olduğu için mi 2 yıl diyorsunuz?

Birde +3 yıl yapınca 100.000 km'den etkilenmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Osman Kurt

Bence c şıkkı, araç arıza yapabilir ama o riske girmeyecekse o zaman lpg riskine de girmemesi gerekir. Değil mi?

Yorum bağlantısı
İbrahim Kayıhan

ben aracım 2000 km deyken taktırdım benzin masrafına kafayı takmak istemedim. şimdi hiç aklımda yok benzin bitti falan derdi %50 tasarruf var yaklaşık aracın tadı yedi çıkmaya başladı. bence 2. şık.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Aracınız kaç bin km'de? Eğer 3-5 bin km de falansa biraz daha kullanın. Aracınız 10-15 bin km 'ye gelene kadar kullanın. Zaten motor o km'lere kadar çıkaracağı arızayı çıkaracaktır. Sonrasında LPG takın ve keyifle binin...

Yorum bağlantısı
Bülent Erol

Aracımın kilometresi 17 bin ve aylık ortalama 1000 km yapıyorum

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

LPG taktırmakta geç kalmışsınız bile...

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Ben de aracıma 22000 de taktırdım benim aracım da 2010 model. İki hafta oldu taktıralı şu an için yakıttan çok memnunum . Ama yakıt masrafının düşeceğini pek sanmıyorum :D Çünkü yapılan kilometrelerde artmaya başlıyor LPG den sonra :)

Yorum bağlantısı
Bülent Erol
Ben de aracıma 22000 de taktırdım benim aracım da 2010 model. İki hafta oldu taktıralı şu an için yakıttan çok memnunum . Ama yakıt masrafının düşeceğini pek sanmıyorum :D Çünkü yapılan kilometrelerde artmaya başlıyor LPG den sonra :bambam3:

Güle güle kullanın, hangi marka taktırdınız.

Ayrıca simit mi yoksa silindir mi tercih ediliyor. Hangisi en mantıklı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...