İçeriğe Yönlendir

Balıkçı'nın Focus'u

Burak Balıkçı

Recommended Posts

Caner Güneş

araba şık duruyor. fikrimce eksiği söyleyim. cam filmi beyazda acayip tatlı duruyor. birde ondan önemlisi orj. spoiler arabayı o kadar toplu gösteriyorki baktıkca bakasın geliyor. ben 125 ytl ye taktırmıştım 1 sene önce. kesin tavsiyemdir.

beyaz inciler gönüllerde parlıyor gene.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Böyle şeyler söylemeyin.. gaza geliyorum.. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Böyle şeyler söylemeyin.. gaza geliyorum.. :rolleyes:

Focusu geri mi alacaksın?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Beyaz mondeomuz yokmu... :rolleyes:

Teessüf ederim..

Yorum bağlantısı
Mustafa Baş

güle güle kullanın mercekli farlar ayrı bir güzel :)

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Beyaz mondeomuz yokmu... :)

Teessüf ederim..

Öbür arabanın sende yeri başka Mehmet Abi, hadi itiraf et...

Yorum bağlantısı
Caner Güneş
SON BOMBAM!.... Ayrıntıları sormayın... B)

Resimler cep telefonu ile çekildiği için biraz bulanık çıkmış, kusurabakmayın...

grnt0226in2.jpg

grnt0227ww0.jpg

grnt0228ak8.jpg

ya bu sunroof yapıştırma demi. duymuştum böyle bişi direk yapıştırıyorlar. eğer yapıştırmaysa boyaya zararı oluyormu bunun mesela 1 2 sene sonra söküldüğünde güneşten dolayı onun altı daha beyaz arabanın diğer renklerı daha soluk kalmazmı? yoksa bir zararı yokmu. yok ise ucuz bişi bunlar bende taktırayımmı ?

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Sunroof'un yapıldığı materyalden tüm tavanı kaplatmak daha mantıklı.

Şu mercekli far olayını halleder halletmez tavanıda çıkaracam aradan.

Burak'ın tavandaki yapıştırmamı :rofl:

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Arkadaşlar itiraf ediyorum, gerçi epey bir forumdaş biliyor zaten :rofl: ;

Görüntilerdeki Sunroof 3M'in Cam görüntüsündeki 10Yıl garantili folyesidir. Bunu hiçbir yerde bulamazsınız çünkü bu özel bir folyedir. Dışarıda araç kaplama merkezlerinde yapılanlar normal füme renkli parlak folyelerle karıştırmayın. Onlarda gerçi aynı işi görüyor ama cammış gibi derinlik hissi vermiyor.

Ben 2buçuk senedir kullanıyorum. Bu folyeyi cam olmayan ama cam varmış gibi göstermesi için bir araç markası kullanıyor, bende o şekilde temin ettim. Kuş pislemediği sürece bir şey olmaz. Eğer kuş pislerse kesinlikle çok geçmeden temizlenmesi gerekir.

Folyeyi kendiniz de çıkarabiliyorsunuz. Sıcak sabunlu su ile önce yüzeyin temizlenmesi sonrasında saç kurutma makinası ile folyenin ısıtılması gerekiyor. Belli bir ısıdan sonra folye yapışkan özelliğini yitiriyor ve köşesinden tırnak yardımıyla ayırmak çok kolaylaşıyor. Folye kalktığında çok az bir renk farkı ve yapışkan izleri mutlaka olacaktır, boya koruma işlemi ile bu giderilebiliyor. Zaten Ziebart, Sonax, Autowax, AutoKing gibi kurumlar istenildiği taktirde folyeyi kendileri çıkarıyor ve boya koruma sonrası aracı size hiçbir iz kalmadan geri veriyor. Ama yırtılmadığı sürece (ki garantili) söktürmeyede niyetim yok. Aracı yıkayanlar bile bazen; "abi bu nerden açılıyor bulamadım?" diyor :rofl:

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı
Zaten banada pek gerçek gibi gelmedi.Çünkü minnacık :rofl:

Minnacık değil, resimlerde öyle görünüyor!

Folyenin kenar uzunlukları, montaj yerinin kenarlara olan uzaklığı, köşe pah açıları ve yay uzunluğu fln orjinal focus sunroofundan birebir ölçülerek yapılmıştır.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Krom yan cam çıtalarının fiyatları ne kadar acaba,birde montaj kolay mı?

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

4 adeti 40TL

Çıtanın montajı çok basit. Yapıştırılacak yüzeyi alkol, solvent, kolonyalı mendil gibi şeylerle temizledikten sonra çıtanın iç kısmında bulunan özel yapışkanının bantını ayırıyorsunuz ve yapıştırıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca

Peki Burak bey bu fiyat nerde oto aksesuarcılarda mı?

Birde benim istediğim şekilde ya da istediğim yere göre kromaj yapabilirler mi? yoksa bunların hepsi kalıpmıdır yani standartmıdır? yoksa bizim taleplerimizlede şekillenelebilinir mi kromajlar?

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Özel yapan yerler vardır belki ama ben bilmiyorum. Bu bahsettiğim kalıp üretim. Hani krom kapı kolları gibi standartlaştırılmış.

Benim aldığım yerin eskiden internet siteleri vardı, şimdi onun yerine sahibinden.com aracılığı ile satış yapıyorlar. İşte burada.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

genelde o çıtalar 50 -60 lirası fiyatlara satılıyor ama ben krom bant şeritler var onlardan yapmayı düşünüyorum hem daha ucuz hemde uçları sivri olunca güzel olmuyo audiler gibi çerçeve şeklimde yapılsa daha hoş olabileceğini düşünüyorum

audi_a4_04.jpg

Yorum bağlantısı
Ümit Yıldız
Arkadaşlar itiraf ediyorum, gerçi epey bir forumdaş biliyor zaten :D ;

Görüntilerdeki Sunroof 3M'in Cam görüntüsündeki 10Yıl garantili folyesidir. Bunu hiçbir yerde bulamazsınız çünkü bu özel bir folyedir. Dışarıda araç kaplama merkezlerinde yapılanlar normal füme renkli parlak folyelerle karıştırmayın. Onlarda gerçi aynı işi görüyor ama cammış gibi derinlik hissi vermiyor.

Ben 2buçuk senedir kullanıyorum. Bu folyeyi cam olmayan ama cam varmış gibi göstermesi için bir araç markası kullanıyor, bende o şekilde temin ettim. Kuş pislemediği sürece bir şey olmaz. Eğer kuş pislerse kesinlikle çok geçmeden temizlenmesi gerekir.

Folyeyi kendiniz de çıkarabiliyorsunuz. Sıcak sabunlu su ile önce yüzeyin temizlenmesi sonrasında saç kurutma makinası ile folyenin ısıtılması gerekiyor. Belli bir ısıdan sonra folye yapışkan özelliğini yitiriyor ve köşesinden tırnak yardımıyla ayırmak çok kolaylaşıyor. Folye kalktığında çok az bir renk farkı ve yapışkan izleri mutlaka olacaktır, boya koruma işlemi ile bu giderilebiliyor. Zaten Ziebart, Sonax, Autowax, AutoKing gibi kurumlar istenildiği taktirde folyeyi kendileri çıkarıyor ve boya koruma sonrası aracı size hiçbir iz kalmadan geri veriyor. Ama yırtılmadığı sürece (ki garantili) söktürmeyede niyetim yok. Aracı yıkayanlar bile bazen; "abi bu nerden açılıyor bulamadım?" diyor :D

burak bey kaç tl ye patladı bu sıze

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

şimdi kıskanmadım desem yalan olur. :D :D

valla arabamızdan soğudum bu aracı görünce :D

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı
burak bey kaç tl ye patladı bu sıze

Ücret ödemedim

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
(düzenlendi)

Ben tekrar bişey soracağım, ya benim kuzenim Alfa 156 sı var ona sinyal\park modefiyesi yapacağız sizinki gibi olsun dedik çünkü diğer türlü olduğunda sinyal verildiğinde biri yanerken bir sönüyor ... disko tarzı bize göre :D

Bunda yukarıda bağsetdiğmiz sinyal verildiğinde ki durum nedir? ve elektirik bağlantsı nasıl yapılıyor? Soket falan değişmemiz gerekiyor mu?

Bize 156 park\sinyal modifiyemizde yardım ederseniz seviniriz

Saygılar

tarihinde Musa Can Koca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

benim bildiğim duyu farklı ve ampul çift hüzmeli yani bizim stoplar gibi parklar yanarken frene basınca ışık gücü artıyo bi başka değişle h4 ampul hesabı

yani parklar yanarken sinyal verince sinyal veren taraf daha parlak yanıyo sönüyo

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Geldim Can :) Fazla fırsatım olmadı bu hafta bilgisayarı açmaya kusurabakma.

Bahsettiğiniz işlemi ön farda yapacaksınız anladığım kadarıyla. Yan sinyaller için bu tarz bir ampul yok çünkü, yan sinyallerde genelde 5W dipsiz ampul kullanılıyor, çift kademeli aydınlatma yapılamaz. Ancak birbirinden ayrı montajlanmış Led sistemiyle yapılabilir.

Aracımın farında bulunan sinyal lambasının duyunu fren lambalarında kullanılan far duyu sistemi gibi yaptık. O da el yapımı oldu. Aslında fren lambalarında kullanılan çift flamanlı ampul duyunun tırnakları oturmadığı için el yapımı yaptık. Mevcut tırnakları kırarak veya ek tırnak yaparak yuvasına oturtulması sağlanabilir aslında ancak uğraşmadık bu daha kolayımıza geldi.

Tofaş Şahin'nin arka fren lamba duyu bazı araçların sinyal lamba duylarına problemsiz uyuyormuş, ama benimkine uymadı maalesef. Öncelikle onu bir deneyin derim.

Elektrik bağlantısını yaparken; şase ortak zaten, Park lamba duyuna gelen kabloyu değiştirdiğiniz veya işlem yaptığınız çift flamanlı ampul duyunun 12V/5W ayağına, sinyal lambasına gelen kabloyu ise 12V/21W ayağına bağlayın yeter.

*.3gp formatlı cep telefonu ile çekilmiş videoyu ekliyorum. Çalışma şeklinin nasıl olduğunu videodan izleyebilirsin.

Park - Sinyal Lambası Videosu (İzle)

Park - Sinyal Lambası Videosu (İndir)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sinyaller hızlı mı yanıyo neden soruyorum bende panjur içine sinyalleri bağladım sanki hızı arttı gibi bana mı öyle geliyo yoksa normal mi bu hız

Yorum bağlantısı
Burak Balıkçı

Paralel bağlamayla hız değişmez, normalde böyle yanıyor zaten.

Geniş yüzeyli veya fazla lamba yanıp sönünce hızlıymış gibi geliyor insana.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...