Mustafa Tüfekçi 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 beyaz istiyosanız navranın 100w lık ampuller ivar xenon gibi duruyor ama xenenon yada halojen gibi aydınlatamıyor Yorum bağlantısı
Özgür Karaca 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 bugün maltepe pazarında bi satıcı philips in tutulmadığını osram h7 5000k lık ampuller daha tutulduğunu söyledi fiyatıda diğerine göre uygun Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 (düzenlendi) Sakın....Çok kısa bir süre sonra , ilk olarak ampul soketinden başlamak üzere tüm tesisatınızı hattaki sigorta tablanızı değiştirmeniz gerekebilir. ben 6-7 ay kullandım sonra bir tarafın kısaları iptal olunca eskileri taktım ama dediğinizin bir kısmını söktükten sonra duymuşytum kabloları eritebilir dediler ayrıca 100w olduğunuda söktükten sonra öğrendim ama xenondan daha güzel duruyordu 26 Mart 2009 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 Yağışlı havada aydınlatma sorunu yaşanması farın mercekli ya da merceksiz olmasından çok ışığın rengi (kelvin) ile alakalı bir şey. Kötü hava aydınlatmasına düzgün bir çözüm hala üretilebilmiş değil, mercekli de olsa benzeri yaşanırdı. Düşük kelvin ile biraz daha az yaşanırdı hepsi bu. Ben angel eye alarak xenon taktırmayı düşünüyordum sırf yağmurlu havalarda görüş düzelsin diye.Benim anladığım kadarıyla Selçuk Bey bu boşuna bir çaba.Yağışlı havada görüş düzelsin diye yapılan bu masraf gereksiz.Doğru mu ? Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 ankara cebeci tarafında bir arkadaş var..forumdan 2 arakadaş taktırmıştı.garantili ve kaliteli ve akvaryumun içinde bile yandığı söyleniyor(suyun içinde) efendi dürüst bir arakadaştır..düşünürseniz serkan..(0312 3681805) evet banada serkan kahraman (full oto aksesuar) xenonları takti. suyu içine aç birşey olmaz diyor o kadar iddalı ve dürüsttür kendisi aynı zamanda liseden sıra arkadaşımdır benim selamı söylerseniz epey bir indirim yapar size yeride saimekadında Yorum bağlantısı
Özgür Karaca 26 Mart 2009 Paylaş 26 Mart 2009 serkan ın mahalleden komşusuyum ben cebeci dediğiniz yer full müydü :lol2: valla ben kararımı osram ile değiştirdim bende yazı okuya okuya karar alıyorum yani philips çok pahalı osram inde 5000k lık ampüllerini metediyolar kullanan varmıdır Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 serkan ın mahalleden komşusuyum ben cebeci dediğiniz yer full müydü valla ben kararımı osram ile değiştirdim bende yazı okuya okuya karar alıyorum yani philips çok pahalı osram inde 5000k lık ampüllerini metediyolar kullanan varmıdır evet ilker abi semt olarak cebeciye yakın olduğu için cebeci dedi ama asıl yeri saimekadın Yorum bağlantısı
Levent Esen 26 Ağustos 2009 Paylaş 26 Ağustos 2009 Ürünler piyasaya sürülmemiş ancak yaklaşık fiyatlar şu şekilde olacakmış:-Halojen kısa, halojen uzun : 550 USD. -Xenon kısa, halojen uzun : 1100 USD. (ballastlar, ampuller dahil) -Adaptif (halojen kısa , halojen uzun) : 750 USD. Selçuk bey. Bu farlar biryerlerde satılıyor mu acaba? Adaptif olanını soruyorum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ünsal Akyiğit 27 Eylül 2009 Paylaş 27 Eylül 2009 Selçuk bey. Bu farlar biryerlerde satılıyor mu acaba? Adaptif olanını soruyorum. Teşekkürler. hocam ben de almayı düşünüyorum. bir tuning sitesinde şu farları gördüm 392 liraya pahalı değil mi sizce Yorum bağlantısı
Aykut Göktürk 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 Merhabalar ; Öncelikle şunu belirtmek istiyorum bu soruyu sanayi de bir kaç elektrik ustasına sordum fakat tatmin edici bir sonuç alamadım kullanan ve alan arkadasların fikirlerine başvurmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. 1 - Ford Focus 2004 Model aracıma Angel eye far takımı almak istiyorum Araştırmalarım sonucu Sonar marka olan seti almaya karar verdim sizce doğru bir karar mı angellerinde ve merceğinde sorun yaşarmıyım ? 2 - Normalde sizde bilirsiniz F1 araçlarda h7 far mevcut , fakat alacam sonar marka angeller h1 ampul tipi kullanıyor burda herhangi bir sorun yaşarmıyım ? 3 - Xenon Kit olarak Monza 8000K xenon seti almaya karar verdim sizce 8000K ve monza marka xenon kit doğru seçimmi ? 4 - Aracımda normalde ampül tipi h7 iken alacam angel farlar h1 far kullanıyor , xenon kitini h1 olarak mı almam gerekiyor yoksa yine h7 xenon kit alabilirmiyim ? Düşünce ve önerilerinizi bekliyorum sizlere güveniyorum .Tavsiyeleriniz üzerine marka ve modelleri deiştirebilirim , özellikleri daha güzel veya denenmiş angel ve xenonlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim internetten almayı düşünüyorum site vs. alışveriş yapılabilecek yerleride belirtirseniz çok memnun olurum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 Marka olarak bilmem de, aksesuar farlarda, genelde mercekler kalitesiz oluyor ve projektör taksanız da aydınlatmıyor diye çok duyduk. Kısa lar H7, uzunlar H1 olmasın sakın? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 o angel farların mercekleri xenon için değil halojen için. o yüzden xenonda sorun yapıyor performans düşüklüğü yapıyor. mercek değişimi gerekiyor. ki bence orjinal farınıza mercek takrırın daha iyi olur 300-350 lira masrafı oluyor. xenon olarakta 8000k değil de max 6000 k takın derim. ayrıca eğer sonar h1 ampul kullanıyorsa alacağınız xenonda h1 olmak zorunda Yorum bağlantısı
Onur Demir 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 Sonar bu abidik gubidik markaların arasında iyi sayılır. Civic'te kullanıyorum. Halojen ampülle, Memnun sayılırım. Ancak Açısı dar. Yani; Sağa ve sola virajlarda sıkıntı yaşıyorum mesela. Merceği değiştircem ama bakalım nezaman. Fusionda ise orjinal farlara mercek montajı yaptım. Aydınlatma ve kaliteyi sabaha kadar anlatsam azdır TUV'den de geçti o farlarla. Angel Eye far aldıktan sonra hangi tip ampülle çalıştığını öğrenin ona göre xenon kit alırsınız. 6000K dan fazla almayın. www.geceucusu.com Ayrıntıları ordan da okuyabilirsiniz Yorum bağlantısı
Semih Yavuz 9 Ekim 2009 Paylaş 9 Ekim 2009 valla aykut bey bende sonar marka almayı düşünüyorum araştırdım fazla seçenek yok zaten benım araçta fk var fk kalite açısından iyi fakat mercekde yetersiz kalıyor benım kanaatimce çağlar beyin sölediğine katılıyorum mercek konusunda modifikasyon yapmak şart tüm angeller için gerçi sonar için zamanla su alıyor farları aldıktan sonra tekrardan silikon çekmenız gerek dıye çok yorum okudum ama kullanan arkadaşlarda genelde memnun ben xenon olarak 8000k kullanıyorum bı sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Ercan Ergül 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 (düzenlendi) Xenon'un amacı; gece daha iyi bir görüş ve aydınlatma sağlamasıdır. Bizler beyaz veya mavinin tonlarında görüyoruz çevremizde ama mesela Fransa'daki araçların farlarının sarı renkte aydınlatma zorunluluğu var ve bu yüzden değişik renklerde de ışık verebilmesi için Xenonlar üretilmektedir. PC oyunlarında Kırmızı, Yeşil, Turkuaz vs.. gibi renkler var. Belkide bu renkte Xenonlar gerçektende vardır. Ama kullanıcısı ne derecede olur orasını bilemem. Xenonlar geceleri zaten iyi ışık vermiyor.Gece en iyi ışık veren renk sarıdır.Xenonlar yağmurda göstermiyor yolu, ama sarılar yağmur,siste hiç sorun çıkartmıyor.Gayet güzel gösteriyor.Xenon bence gösteriş amaçlıdır ayrıca göz alıyor zararlı karşıdaki şoföre. 12 Nisan 2010 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 Kaliteli mercekli xenonlarda sorun olmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 Xenonlar geceleri zaten iyi ışık vermiyor.Gece en iyi ışık veren renk sarıdır.Xenonlar yağmurda göstermiyor yolu, ama sarılar yağmur,siste hiç sorun çıkartmıyor.Gayet güzel gösteriyor.Xenon bence gösteriş amaçlıdır ayrıca göz alıyor zararlı karşıdaki şoföre. Xenon rengi 4300K dır... 4300K'da bu sorunları oluşturmaz... Ama çakma xenonlar o kadar çoğaldı ki piyasada.. Siz bile xenon diyince direk 6000-8000-10000 leri düşünmüş olmalısınız ki.. kötü olduğunu söylüyorsunuz... Yorum bağlantısı
Ercan Ergül 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 Xenon rengi 4300K dır... 4300K'da bu sorunları oluşturmaz... Ama çakma xenonlar o kadar çoğaldı ki piyasada.. Siz bile xenon diyince direk 6000-8000-10000 leri düşünmüş olmalısınız ki.. kötü olduğunu söylüyorsunuz... bılmıyorum haklı olabılırsınız cğou demıycem tum xenonlar göz kamaştırıcı karşıdakıne zarar verıyor hatta kaza yapma ıhtımalı bıle var Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 bılmıyorum haklı olabılırsınız cğou demıycem tum xenonlar göz kamaştırıcı karşıdakıne zarar verıyor hatta kaza yapma ıhtımalı bıle var Mercek yoksa evet... Yorum bağlantısı
Ercan Ergül 1 Mayıs 2010 Paylaş 1 Mayıs 2010 hocam ben de almayı düşünüyorum. bir tuning sitesinde şu farları gördüm 392 liraya pahalı değil mi sizce junyan nasıl sızde o gorunum ledler falan daha guzel bnce Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 Merhaba arkadaslar öncelikle herkesin kurban bayramını kutlar mutluluk, sağlık ve başarılar dilerim. Ben farlarıma modifiye yaptırmayı düsünüyorum acaba daha önce bu modifiyeyi yaptıran veya duyan gören olduysa bana konu hakkında bilgi verirse çok memnun olurum. Bosch Bi-Xenon D2S - D1S Mercekli ürünü 2004 focus ghia aracımın orjinal farına modifiye ettirebilirmiyim uygun olurmu ankarada nereye yaptırabilirim kaç liraya mal olur bana yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca su an aracımda junyan marka angel farlar bulunmakta orjinaline olmaz ise aynı mercekleri bu junyandakilerle değiştirilebilirmi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 istanbulda yapan birisi var. işinin ehli diyorlar. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...cekli-far/detay birde şu var http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-34244884/detay? ikinci ilandaki orjinal hella ve içinde her şey var ampul balast hatta otomatik yükseklik ayarı sensörü bile. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Kasım 2010 Paylaş 24 Kasım 2010 istanbulda yapan birisi var. işinin ehli diyorlar. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...cekli-far/detay birde şu var http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-34244884/detay? ikinci ilandaki orjinal hella ve içinde her şey var ampul balast hatta otomatik yükseklik ayarı sensörü bile. üsteki ilandaki gece uçuşundan ilker bey.emmi daha iyi tanıyor. Yorum bağlantısı
Cemalettin Asır 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 ilginiz için teşekkur ederim fiyatlar biraz pahalı geldi.zaten elimde birisi üstünde birisi evde olmak üzere 2 çift farım var bir çifti orjinal üzerindeki junyan angel aye ama üzerindekinden memnun değilim bir angellerin ampulleri patladı değiştirebilmek için farın içini açmak gerekiyor bunun içinde 50 tl istiyorlar ve sık sık patlıyorlar o yusden artık değiştirmiyorum ampullerini vede mercekleri çok iyi toplamıyor o yusden ya komple çıkartıp orjinallerini takıcam yada junyanların merceklerini uygun bir mercekle değiştiricem goruşlerinizi ve fikirlerinizi almak istiyorum birde ben bu lamba olayından çok iyi anlamıyorum h-7 midir junyan ların orjinalleri h-7 mi kullanıyor bu junyanlara çin malı xenon far taktırdım 3-4 senedir kulanıyorum xenonların farlarıda h-7 mi oluyor. konuyu iyice dağıttım sanırım ama beni anlayan anlamıştır sanırım Yorum bağlantısı
Recommended Posts