Caner Güneş 17 Kasım 2008 Paylaş 17 Kasım 2008 bugun aracımı her zamankı gıbı normal bir şekilde kullanırken kendiliğinden motor kontrol arıza lambası yandı. (gostergenın en solundakı sarı lamba). ancak aracımda hıc bır sorun yok. en ufak bir titreme bile. çekişinde ne bi zayıflık nede fark var. değişen hıç bısı yok aracta hersey guzel ama bu lamba nıe yandı. ne yapmalıyım ? focusuma 1 bucuk ay önce tan otoda brc son sıstem lpg taktırmıstım. ondan olabılırmı. ama 1 bucuk aydır ılk defa bugun yandı. aracı benzıne alıp surdum ancak sonmedı. aracın işleyısınde hıc bır sorun yok ama nıe yanıyor bu lamba? benı aydınlatırsanız cok sevınırım şimdiden tesekkürler ler. Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 17 Kasım 2008 Paylaş 17 Kasım 2008 Evet Yüksek olasılıkla BRC den kaynaklı arkadaşım, yani LPG kitinden. Yeri gelmişken Tan otonun hikayesini anlatayım biraz, Tan OTO Teleflexin bayiliğini alacaktı ama vazgeçti, gidip BRC ve Prins bayiliği aldı. BRC takılan araçların çoğu arıza ışığının yanması sonucu Tan OTO zor durumda şu anda Teleflexi almadıklarına pişmanlar, sanırım BRC yi bırakıp, Teleflexe geçecekler. Yorum bağlantısı
Caner Güneş 17 Kasım 2008 Yazar Paylaş 17 Kasım 2008 anladım. yanı tupden olsa benzıne alıpta sürdüm sonmesı lazımdı dıe bısı yok. ama bıde kafama takılan 1 bucuk aydr yanmadıda nie şimdi yandı. benzıne aldım nıe sonmedı. pejolarda benzıne alınca sonuomuş Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 17 Kasım 2008 Paylaş 17 Kasım 2008 anladım. yanı tupden olsa benzıne alıpta sürdüm sonmesı lazımdı dıe bısı yok. ama bıde kafama takılan 1 bucuk aydr yanmadıda nie şimdi yandı. benzıne aldım nıe sonmedı. pejolarda benzıne alınca sonuomuş Sorun Fakir karışımdan kaynaklanıyor, götürüp iyi bir ayar yaptırın, iyi ayar yaptıramazsanız o ışık ile yaşamaya alışacaksınız. Yorum bağlantısı
Osman Bala 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 Evet Yüksek olasılıkla BRC den kaynaklı arkadaşım, yani LPG kitinden. Yeri gelmişken Tan otonun hikayesini anlatayım biraz, Tan OTO Teleflexin bayiliğini alacaktı ama vazgeçti, gidip BRC ve Prins bayiliği aldı. BRC takılan araçların çoğu arıza ışığının yanması sonucu Tan OTO zor durumda şu anda Teleflexi almadıklarına pişmanlar, sanırım BRC yi bırakıp, Teleflexe geçecekler. Artisler daha düne kadar tüplü arabalara bakmıyorlardı. Şimdi bayi mi oldular. Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 ben alıştım o ışıkla yaşamaya... görmezden geliyorum... Yorum bağlantısı
Mahmut Murat 18 Kasım 2008 Paylaş 18 Kasım 2008 benim araçta o lamba 3 yıl yandı sonunda da patladı artık yanmıyor. Yorum bağlantısı
Caner Güneş 18 Kasım 2008 Yazar Paylaş 18 Kasım 2008 bugun gittim tan otoya ve makınaya soktular bi ayar cektıler duzeldı. sondurduler lambayı. ustayla konustum yıne yaparmı dıe sana baglı dedı fakır gaz zengın gazdan kaynaklanıo dedı. farklı yerlerden gaz alma dedı. ii bı yerden al dedı. aldıgın gazı fullet bıtene kdr gez bıtınce yıne aynı yerden al dedı. bole yprsam bıdaha karşılaşmazmışım lamba sorunuyla. Yorum bağlantısı
Kaan Aydın 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 Benimki de gazlı ve BRC takılı, 5 aydır kullanıyorum hiç sorun çıkmadı. Tamamen kalibrasyon meselesi diye biliyorum , işini bilen bir usta ile iyi kalibrasyon %100 çözüm... Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 (düzenlendi) Benim aracımdada Atiker var 5 ay oldu takıla ve her hangi bir ışık yanmadı ve her aklıma gelen yerden gaz alırım 21 Kasım 2008 tarihinde Mustafa ?ahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 bizim araçta da 1 yıldır yanıyor bende alıştım artık en az 7-8 defa kalibrasyona gittim nafile ayar yapamadılar bende vazgectim öylece kullanıyorum Yorum bağlantısı
Aydın Bengü 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 Peki ben size daha 500 km deki 2009 model honda civic te de (tabiki benzinli, lpg yok) bu ışığın yandığını söylesem ne dersiniz? demekki bu ışık çokta kaale alınacak bişey değil.onun üstünde içinde ünlem işareti olan ışık yansa işte o zaman tehlike var demektir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2008 Paylaş 22 Kasım 2008 Peki ben size daha 500 km deki 2009 model honda civic te de (tabiki benzinli, lpg yok) bu ışığın yandığını söylesem ne dersiniz?demekki bu ışık çokta kaale alınacak bişey değil.onun üstünde içinde ünlem işareti olan ışık yansa işte o zaman tehlike var demektir. Bence yanlış düşünüyorsun... Işık yanıyorsa bi derdi vardır... Bakılmalı bence... Ayrıca bu ışık her zaman fakir karışıma delalet etmez.. Sadece araç lpg'li olunca en büyük sebep fakir karışım oluyor... Yorum bağlantısı
Musa Aygör 22 Kasım 2008 Paylaş 22 Kasım 2008 Herkese merhaba. Bencede kaalibrasyonla alakalı bi sorun bu. Brc Kiti taktıralı 11 ay oldu ve ışık bende hiç yanmadı inşallahta yanmaz. Bu olya kiti takan ustaya bağlı seçimi iyi yapmak lazım. Nacizhane tavsiyem taksicilerin taktırdıkları yere yaptırmak. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 22 Kasım 2008 Paylaş 22 Kasım 2008 Kullandığımız Araçların Yakıt İle Alakalı Her Parçası,Özellikle Lambda,(HEGO)Sensörleri Benzin Yakıtına Göre Tasarlanmıştır..LPG li Araçlarda Sistemin Kafasının Karışmasıda Gayet Doğaldır..Yapılması Gereken,Yakıt Karışımının Çok İyi Ayarlanmasıdır..FORD lara Bunu Kabullendirmek ise İyi Bir Uzman Gerektirir... Yorum bağlantısı
Ahmet Mühürcüoğlu 29 Kasım 2008 Paylaş 29 Kasım 2008 Arkadaşlar bu ışık problemini gidermek için karışım ayarlamasını yapabilecek bir adres verin lütfeen. Ankara yada İstanbul. Kaç seferdir gidiyorum burada yapamadılar henüz. Panelde o ışığı görmek rahatsız ediyor!! Yorum bağlantısı
Ulaş Kankaya 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 bence katalizatörede bi baktırın derim problem ordada olabilir. bende honda accord ile böyle bi problem yaşamıştım Lpg yoktu ama araçta :lol: motor arıza lambası yandı servis katalizatör demişti değiştik problem kalmadı Yorum bağlantısı
Mazhar Uzun 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 tamamen kalibrasyon işdir.brc fast modeli takıldı 2.5 senedir bir sorun yaşamadım Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay 3 Aralık 2008 Paylaş 3 Aralık 2008 bugun gittim tan otoya ve makınaya soktular bi ayar cektıler duzeldı. sondurduler lambayı. ustayla konustum yıne yaparmı dıe sana baglı dedı fakır gaz zengın gazdan kaynaklanıo dedı. farklı yerlerden gaz alma dedı. ii bı yerden al dedı. aldıgın gazı fullet bıtene kdr gez bıtınce yıne aynı yerden al dedı. bole yprsam bıdaha karşılaşmazmışım lamba sorunuyla. Ustalar bizi kazığa bağlıyorlar galiba. Yorum bağlantısı
Furkan Süzer 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 Dün akşam yola çıktığımda bende de bu motor uyarı lambasının yandığını gördüm. Hemen kitapçıktan ne olduğunu buldum. Yakıtla ilgili problem olabilir diyordu. Bende hemen gidip benzin aldım 50 liralık sonra katkı maddesi attırdım. Dün gece öyle bıraktım. Şimdi sabah çıktım lamba sönmüştü. Araç lpg li olduğundan devamlı 20 lira benzin atıp bitmesini bekliyodum. ama sanırım o şekilde devamlı pislik birikiyormuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts