İçeriğe Yönlendir

Focus III - Dizel Turbo Sesi

Gökhan Turunç

Recommended Posts

Gökhan Turunç

Herkese merhaba,

Tekrar bir sorum ile sizleri meşgul etmek istiyorum :) Yaklaşık 5-10 bin km'dir sanki turbodan ıslık sesi geliyor gibi hissediyorum. Bunun için birkaç saat önce bu sesi kaydetmeye çalıştım ve Youtube'a yükledim. Acaba turbodan gelen bu ses normal mi yoksa bana sanayi yolu göründü mü?

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Aynen, gaz birakirken daha net geliyor ama devir yukselirken de var. Ozellikle 1750 d/dk dan 2750 d/dk'ya araliginda duyuyorum o yuzden aklima direkt turbo geldi.

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Vakum sesiyle turbo sesi karışır. Turbo sesi gaza bastıkça artar. Vakum sesi gazdan ayağınızı çekince artar.

Yorum bağlantısı
Samet Batmaz

ARAÇ KAÇ BİN KM DE... BU SES TRİGER SETİNDEKİ BİLYALARIN BİRİSİNİN BOZULMASIYLA DA ÇIKAR. BEN TRİGER SETİNİ DEĞİŞTİRİNCE SES KESİLDİ. GARANTİ VARSA ARACINDA GARANTİDEN DEĞİŞTİRİRSİN.

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Aracin km bilgisini soylemeyi unuttum. Arac suan da 121 bin km'de. Trigger seti de 90 bin km bakiminda degismis aslinda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Enes Andiç

Sesi direk sitenin kendi eklentisi olarak ekle bir dinleyelim attığın video silinmiş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sesi direk sitenin kendi eklentisi olarak ekle bir dinleyelim attığın video silinmiş

Sitenin böyle bir desteği yok. Youtube arkadaşımızdır :)

Yorum bağlantısı
Günal Özdoğan

Motoru dikkatle dinliyorsanız zaten turbo sesini motor sesinden 0 km arabada bile ayırt edebilirsiniz diye düşünüyorum. Video açılmadığından burada dinleyemedim ama benim aracımda da yüksek devirlerde motor sesiyle bastırılmadan evvel turbonun aktif olduğu devirlerde turbo seslerini duyuyorum. Keyif bile veriyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Video silinmiş tekrar yükledim. Şuan dinleyebilirsiniz :)

Yorum bağlantısı
Enes Andiç

Turbo sesin normal fakat triger rulmanların acayip ötüyor

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Rulmandan kaynakli hic dusunmemistim. Bu supheyi gidermek adina yarin gidip degistireyim o zaman. Tam olarak ne kadar bir masraf cikar acaba ve ustaya sorunumu nasil tarif etmeliyim. Cunku bu zamana kadar 2-3 ustaya gosterdim normal dediler.

Yorum bağlantısı
Enes Andiç

Ford servisi normal der onları dinleme akşam sessiz bir yerde in arabandan biri gaz verip vıraksın sen motoru dinle v kayışı bölgesinden gelmiyorsa eğer motorun üzerinden ortalama bir rulman sesi duyuyosan triger rulmanlarıdır serviste çok pahalı kendin al orjinal rulman ve kayış en fazla 200 tl 100 de işçilik verirsin olur biter

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

bu dediklerinizi daha önce yapmıştım; motorun üzerinden dinlemiştim ayrıca da v kayışını söküp öyle de çalıştırmıştık aracı ve ses devam ediyordu o zaman büyük ihtimalle triger rulmanıdır.

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Ford Atılgan'a gösterdim bugün ve trigerden olabilir dediler. Triger setinin komple değişmesi için de 1450 TL fiyat verdiler. Orjinal parçaları da parçacıdan 300 - 350 TL aralığında alabiliyorum araştırdım. Kendi ustama götürüp seti komple değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ford Atılgan'a gösterdim bugün ve trigerden olabilir dediler. Triger setinin komple değişmesi için de 1450 TL fiyat verdiler. Orjinal parçaları da parçacıdan 300 - 350 TL aralığında alabiliyorum araştırdım. Kendi ustama götürüp seti komple değiştireceğim.

Gökhan triger değişimi gerçek ustalık ister. Ustan Ford ustası değilse, elletme derim.

Triger değişimi sonrası sorun yaşayanlar çok forumumuzda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Seçkin  Odabaş

Bence garabti disiysa ford ozel servislerinde yaptir tamirhane pek guvenli degil allah korusun sente atlasa .motoru eline alirsin parcalar 350 serviste bir o kadar alsin ama ozelde olsa serviste yaptir ayrica ben ilk dinledigimde sorunun turbodan olmadigi kanaatimde dogruymusum..

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Maslağa gitme şansın varsa Osman-Fatih ustalara göstersen hemen sorunu bulurlar....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Gökhan triger değişimi gerçek ustalık ister. Ustan Ford ustası değilse, elletme derim.

Triger değişimi sonrası sorun yaşayanlar çok forumumuzda.

Ustam Ford ustası değil, babamın askerlik arkadaşı ve fırsat buldukça hep ona götürüyorum arabayı. Çarşamba gününe sözleştik ama arada dağlar kadar fark var servis çok istiyor.

Bence garabti disiysa ford ozel servislerinde yaptir tamirhane pek guvenli degil allah korusun sente atlasa .motoru eline alirsin parcalar 350 serviste bir o kadar alsin ama ozelde olsa serviste yaptir ayrica ben ilk dinledigimde sorunun turbodan olmadigi kanaatimde dogruymusum..

söz verdim şimdi inşallah bir sorun çıkmaz yıllardır bu işi yapan güvendiğimiz bir aile dostu. ayrıca sorunun turbodan çıkmamasına o kadar çok sevindim ki :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Dün triger kayışı ve rulmanları + v kayışı değişti. Şuan arabanın rölanti sesi bile güzelleşti :) Sadece motor sesi geliyor başka bir ses yok. Uğultu da kesildi. Toplam maliyeti 350 TL oldu ama şuan sıfırdan farkı kalmadı arabanın. Son 2 ayda şu işlemleri yaptırdım:

• Geri kasnağı değişti
  • Triger kayışı ve rulmanları değişti
  • V kayışı değişti
  • Şanzıman yağı değişti
  • Enjektör tamir takımları değişti
  • Enjektörler temizletildi
  • Volant değişti
  • Baskı balata değişti
  • Debriyaj bilyası değişti
  • Ön ve arka cam silecekleri değişti
  • Klima gazı yenilendi
  • 120 bin periyodik bakımı yapıldı

Herhalde sıfırdan farkı bir tek km olarak kaldı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...